.


Melodifestival & Motorspark


Ja, det är i alla fall den första gången jag sett en motorspark. Visste inte ens att det fanns innan svärfar satt och pratade om att köpa. Och innan katten hann skita så har de nu hämtat en bortanför Rättvik någonstans. Om man är ute och pimplar på vintrarna ( eller om man bara är lat ) så kan en sådan bli din för lite över 7.000 :-

Fredrik testade en sväng först, sen åkte jag med. Det kändes som det gick supersnabbt när man satt på kan jag säga. Inte direkt något jag gillade speciellt eftersom det kändes som man skulle ramla av hela tiden. Men ja, när man ska ut på sjön är det perfekt att ha. Var ned till farmor och visade + att hon fick knäppa kort eftersom mitt batteri precis dog på kameran. Batteriladdaren hittade Fredrik senare idag också, så nu är det fullt innan det är dags att åka till BB.

Fredrik gör en fin min på sparken

Efter blev det lite trav, där vi fick in 4 rätt. Nyfiken på vem den ensamme vinnaren till 67 miljoner blev. Raden var inlämnad genom nätet, så man får hoppas att det var någon yngre person som drog in potten. Vad ska man göra  av med den summan egentligen?


Senare var det dags för käk sa magen. Var först tänkt att vi skulle göra oss lite fina och gå och käka på kina, men det blev hämtning istället. Hade varken lust eller energi att gå ut efter att ha hostat halva natten. Nu när Fredde blivit skapligt pigg så är det min tur att vara hängig igen tydligen. Så istället tog vi maten upp till mamma och tittade på Melodifestivalen med dem + grannar. Och faktiskt gick det att lyssna på båda låtarna som gick direkt vidare. Men de där 4 grabbarna kunde ju bara vara tysta.. det var nästan så att man skämdes. Nej, jag ångrar mig.. man Skämdes faktiskt.


.Sista Magbilderna..


Det har börjat bli lite tjatigt nu eftersom jag klarat mig så pass bra från bristningar, förrän NU dvs. Upptäckte igår att jag fått en hel del på framsidan av magen också, där jag absolut inte ville ha. Lika så har de ovanför naveln blivit enorma och kommer säkert inte lyckas blekna bort senare. Just nu spelar det ingen roll hur man ser ut, men det skulle vara trevligt att vara missnöjd senare, när allt är klart. Nu kan hon få komma ut snart..

Det är många som vill se ändå, så jag lägger väl ut nu. Fast de här får bli de sista som visas inför andra. Har dock många fler privata som antagligen åker in i fotoalbumen sen.Här kan ni se hur det blivit bara på en vecka.
Bristningen mitt på magen är ingen favorit, men
man kanske ska skratta lite åt att det ser ut
som en kanin utan fötter där med naveln? :)
Hela magen har sjunkit en bra bitOch det här är den sista bilden ni får seHar hittills ikväll tryckt i mig en massa chips och vindruvor. Och som vanligt så vet jag inte mina egna begränsningar när det gäller att åka lite i taget, så nu är magen totalt upp och ned. Kollade på " Couples Retreat ", som förvånade mig. Trodde att det skulle vara en massa fjant & en film som man glömmer så fort man bytt på tvn, men icke. Den var faktiskt riktigt rolig och jag kan inte låta bli att älska Vince Vaughn. Filmen var lätt värd att se i alla fall, om ni vill ha tips.

Nu börjar klockan klämta mot 01 och snart är det en ny dag. 8 dagar till beräknad ankomst. Det ska bli intressant att se vem som får rätt angående datum. Jag själv tror innan den 7e, Fredrik tror den 10e & svärföräldrarna tror ännu senare. Ja, vi får väl se. Hur som haver så är det inte lång tid kvar. Fortfarande inte nervös, mest spännande.

Tror jag ska se en till film, men sen får det bli sängen. Har Äntligen lyckats komma in i böckerna igen, och bara på 3 dagar har jag plöjt genom ännu en höjdare av Paulo Cohelo. Människan är en Gud på att skriva böcker. Såg äver att en av dem hade gjort till en film nu. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den saken. Boken som filmen baseras på var riktigt bra, och storyn passar verkligen att hamna på film, men jag är fortfarande skeptisk. Tror ändå att hans böcker passar sig bättre att fantisera genom egna bilder.


Lästips.


Vart är du?

Jag blir galen, och får lite panik också.
Har nu letat ännu en gång runt i lägenheten och hittar inte laddaren till kamerans batteri. Vad händer då om vi måste åka in på BB redan inatt, eller imorgon? Kameran står på sista pricken nu, och det skulle vara just typiskt om den la av när man ska knäppa på det viktigaste ögonblicket i livet. Nu är frågan :

Har jag glömt den hos någon av Er?

Eller är jag som vanligt så smart att jag lägger undan sakerna jag är rädd om, och sen glömmer stället? Det har hänt många gånger förr, så det skulle inte direkt förvåna mig.


.


Vart är du?

Jag blir galen, och får lite panik också.
Har nu letat ännu en gång runt i lägenheten och hittar inte laddaren till kamerans batteri. Vad händer då om vi måste åka in på BB redan inatt, eller imorgon? Kameran står på sista pricken nu, och det skulle vara just typiskt om den la av när man ska knäppa på det viktigaste ögonblicket i livet. Nu är frågan :

Har jag glömt den hos någon av Er?

Eller är jag som vanligt så smart att jag lägger undan sakerna jag är rädd om, och sen glömmer stället? Det har hänt många gånger förr, så det skulle inte direkt förvåna mig.


.


 

Idag är det fredag, och början på helgen. Denna helg kan lika gärna vara den sista helgen innan en ny liten person kommer till oss. Så troligen så blir det en mysig helg bara vi två hemma framför film. Men vi får väl se också eftersom det är roligheter som händer imorgon. Både Sandra & Nathalie har födelsedagsfest.


Grattis till er igen :)

 

Just nu sitter jag nybadad och ska väl försöka att rycka upp mig så att man ser ut som en människa innan vi bjuds på mat uppe hos de blivande grannarna. Fläskfilé-gryta ska inte sitta helt fel. Känns som en evighet vi åt någonting ordentligt i matväg. Fredrik har varit sjuk och inte orkat, medan jag bara varit fet och inte orkat. Har väl mest blivit enklare saker som korv och makaroner den här senaste veckan. Ska bli gott med något riktigt.

 .Sundsvall = Ris


Jag trodde att vi åkte upp dit till Ikea för att det skulle vara SÅ mycket bättre än i Gävle. Knappast ! Vi fick leta och leta alla de olika prylarna som vi ville se på, och det hela tog en evighet. Snacka om att tappa humör/orken av att spendera mesta av tiden till att enbart leta.

Men det var tur att vi gjorde det i alla fall, för annars hade vi blivit skapligt förvånade när vi packade upp det sen. Vardagsrumsbordet vi kollat in var fint.. men på Tok för litet. På bilden (och enligt mina konstiga beräkningar) skulle det vara större än det vi har nu, men så var inte fallet. Struntade alltså i det. Sittbänken vi skulle ha i hallen.. samma sak där. Väldigt liten, så vi tog en annan. Den andra var bra mycket snyggare, så det gjorde ingenting alls. Tavlan vi kollat in var inte alls lika snygg som på bilden, så den skippade vi också. Jag plockade på mig lite ramar istället, som troligen får ersätta på platsen.

En sak är så i alla fall säker..
lita aldrig på bilderna som finns på hemsidan.
De stämmer inte alls in med de verkliga sakerna.Vagnen var så fult över-proppad med saker
att jag var tvungen att knäppa kort på den.
Inte en endaste liten pinyl till fick plats.Det blev en hel del omplanering väl där, men jag tror att det blev till det bättre nu faktiskt. På något vänster fick vi väldigt mycket snyggare saker, fast till i stort sätt samma pris som vi räknat ut innan vi åkte. Jag tror att det blev 500:- mer på det här sättet.

Hur som helst så blev det en bra dag, utan några andra krångligheter än med själva letandet. Just nu är Fredrik inne i stan och lämnar Danne (som också följde & var snäll och bärde), och jag funderar på att kasta mig i soffan efter detta inlägg. En sak att gå en heldag på Ikea, men pröva göra det gravid i 9e månaden. Inte helt okej för ryggens del, men det fick vara värt det :)

Nu är det bara själva flytten som är kvar.
Och det är Ännu mer lockande nu när man vet att alla de nya och fina sakerna bara står och väntar på att få bli uppskruvade & uppsatta. Att inreda från ruta 1 är alltid lika roligt !


Fredrik & Danne skriver in sig och
blir medlemmar i Ikea FamilyNär alla saker var hämtade på lagret såg
allt ut såhär. Kanske man ska vara glad att
inte FÅ hjälpa till nu? :)
.Skrivare


Det är inte ofta man behöver en skrivare till datorn, men nu på senaste tiden har jag märkt att det behövs. Denna gång är det inköpslista och lite annat som ska ut till Ikea. Skrev igår att vi planerat inför fredag, men nu har vädret bestämt sig för att sätta sig på tvären redan då, så det får helt enkelt bli imorgon istället. Gud så omständigt det ska vara för denna jäkla snö !

Hur som helst, är det någon som har en skrivare?

Jaja, vi åker en dag tidigare och jag lider inte. Nu hoppas jag bara på att det blir lika fint väder som idag. I alla fall lite sol mellan molnen ibland. Allt brukar bli så mycket roligare då :) Tyvärr så kan inte pappa eller Ida följa med eftersom det blev mitt i en vecka, men det kommer fler gånger. Om jag inte är ute och cyklar så kommer vi väl på mer och mer saker som kommer att behövas när vi väl kommit in i nya lyan.

Idag är det inte något annurlunda än igår egentligen. Fredrik är fortfarande hemma med världens förkyldning, men han tar sig ändå samman och åker imorgon. Tycker faktiskt lite synd om pojken, men det är verkligen sista chansen nu.. Vi har varit på Variant en sväng, men sen händer det inte mycket mer. Ska väl laga någon slags mat om någon/några timmar, och sen blir det väl endera OS eller film. Har Äntligen fixat fram nya Twilight nu, som jag längtat efter att se. Vad det än blir så får det bli tidigt i säng i alla fall, eftersom vi tänkt vara iväg till 9. Det är ändå en bra bit till Sundsvall.


.Sovrummen


Nu ska det som sagt målas om i nya lägenheten, och jag har lite svårt att bestämma mig. Har alltid trivits bäst i gröna rum, men det kan vara lätt att tröttna på. Därför får det bli någon ljusare nyans, men ändå inte För ljust så att det blir tråkigt istället.

De två sovrummen kommer att vara i samma färg, och sakerna i rummen är i ljust trä (ek) & vitt. Då passar grön väldigt fint, eller hur? Men ja.. som sagt så vill man inte att det ska bli tråkigt heller.


Färgen måste vara skön för ögat.
Vad tycks om denna?

Sen sist jag skrev har vi kollat lite mer på vädret och bestämt att det är hopplöst att planera in Sundsvall i helgen. Ingen vill åka i snö & vind. Så efter mycket surande från min sida så har det slutat i att Fredrik tar en semesterdag på fredag och vi åker då. Helst hade jag åkt imorgon eller på torsdag eftersom det ska vara superfint väder + att det är mindre folk på vardagarna, men nu fick jag nöja mig med en mulen fredag. Bättre än ingenting alls i alla fall. Så nu får lillan hålla sig inne i alla fall 3-4 dagar till, sen spelar det ingen roll efter det :)


.


Idag är jag sur & grinig. Nu är det absolut Sista chansen att få åka till Sundsvall, och självklart ska det bli snöstorm hela helgen. Allt skiter sig hela tiden. Jag har aldrig varit så LESS på snö i hela mitt liv.


. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.Ögat når


Snö och snö.. så långt ögat når.
Idag är Fredde hemma från jobbet och det är inte superkul direkt. Trevligt med lite sällskap, men han är inte det Roligaste sällskapet. Kände nyss en halv kvävnings-attack här hemma så jag tog en snabb-promenad. Det är rätt förbluffande hur mycket snö som egentligen kommit i år. Har aldrig sett så stora drivor.

Svängde in hos svärisarna som sa att grannen (där vi ska flytta in) hade fått erbjudandet att slippa betala hyra Mars månad om hon var ute innan månadsskiftet här. Så om hon inte är dummare än vad vi redan vet, så borde hon vara flyttad till nästa helg. Det passar bra, för på lördag åker vi till Sundsvall.

Resten av dagen ska vi väl spendera framför tvn. Halv 8 hos mig & Familjen Annurlunda på Tv4 blir det först och främst. Mat för dagen kanske det blir blodpudding. Det går snabbt och bra att fixa, och äta. Inte direkt så att det är mitt första val av mat, men det är en bland Fredriks favoriter, så han kan väl få det när han är sjukling :) Jag tycker att det kan vara mysigt att ta hand om honom lite ibland. Imorse gjorde jag varma mackor, varm choklad och skärde lite frukt åt stackarn.

Fast mer än en dag får han inte vara hemma :)
Imorgon åker jag in till stan och lämnar papper på Ams, sen tar en fika med mamma. Utöver det är det inte mycket planerat inför veckan här. Det är rätt skönt också kan man tycka.


Brevlådorna syntes inte igår
innan Fredrik skottade
Snöhögarna på gården är
högre än bilen
Skapliga högar som sagt

.OS / Tvätt-tankar


Ikväll består kvällen mest av OS-tittande.
Det är roligt att se när det går bra.. väldigt trist när det går skit. Men det är rätt roligt att lyssna när vi "underbarn" till svenskar ska klara ALLT (enligt kommentatorerna), fast att vi ligger en evighet efter. Okej, det är bra att vara posetiv och hålla humöret uppe, men jag tycker att vi sätter våra tävlande lite på pedistal.

Kul var det i alla fall att se guldet + bronset tidigare idag.
Den enda gång man på riktigt får se vuxna karlar gråta floder och darra på rösterna. Mysigt med våra känsliga gubbar som släpper lös känslorna under OS :)

Fredde är sjukling idag, och blir antagligen hemma från jobbet imorgon. Får se om jag orkar umgås med en sån tråkis eller om jag åker in till stan och fikar lite. Lät som mamma var en hel del sugen på en sväng. Vart det slutar beror nog mest på vädret. Är det snöstorm så känns det inte så aktuellt att köra bil.

Ikväll har vi börjat tvätta av alla kläder så att de är klara för flytt. Passade då även på att tvätta alla nya baby-kläder (eftersom jag hört att man ska göra det) för att minska risk för utslag. Köpte ett sköljmedel som det stod att den var mild på, kan ha varit Softlan. Är det bra? Vilket ska man ha?
.

Hand-dammsugare


Vore det inte lämpligt att ha det? Nu när det är dags för en liten drällare i hushållet så vore det perfekt med en liten och händig dammsugare att ta fram. Det blir nog nästa köp i planeringen här framöver. Eller kanske man kan önska sig i födelsedagspresent? Det är trots allt bara ca 6 veckor tills man fyller 22.

Idag är vi som slakt som alla andra söndagar.
Fredde ligger fortfarande och drar sig medan jag sitter här och är nöjd över upptäckten att det INTE är snöstorm ute längre. Underbart ! Mest glada över det är nog Sandra & Kristoffer som ska åka från Sundsvall idag.

Om ca 1 timme åker vi in till stan och får käka hos mamma. Snitzel skulle det bli tyckte jag att hon sa. Tröttnar aldrig på mammas mat, och inte förstör det att slippa laga själv heller.


.


Under ombyggnad

Eftersom det var en evighet sen jag ens tittade på dessa koder m.m, så kommer det ta ett tag för mig att få det som jag vill här i bloggen igen. Jag håller just för tillfället på att få ett spel på den där kommentargrejjen -> som har hoppat upp här till höger istället för att sitta vid det sista inlägget längst ned på sidan. Är det kanske någon som vet varför den gjort så? Skulle spara mig en massa tid..

Men som sagt så är sidan under ombyggnad, så ni får stå ut med att det ser lite stökigt ut så länge :)


.Vecka 39 av 40


Ojdå, nu var det bara denna vecka och nästa kvar..
Hur fort har det inte gått egentligen?


Jag som trodde att lillan skulle komma ett bra tag innan beräknad tid, hade fel. Eller ja, det är ju som sagt 2 hela veckor kvar, men nu räknas det inte som "tidigt" om hon skulle kika ut.

Har fått mig några ordentliga förvärkar, och för varje som kommer så blir man mindre och mindre taggad på det som komma skall. Tror jag hellre skulle vilja gå glad & ovetande om smärtan som kommer, men nu får jag mig istället lite försmak. Fast äh, jag vet dem som är Mycket mer nervös och ängsliga än vad jag varit, och som lyckats, så varför skulle inte jag?

Fullt ös, medvetslös ska det vara!
Om dagarna är det full fart fortfarande. Ja, det där med att de skulle lugna ner sig där inne mot slutet, det gäller inte vår lilla knört. Och helst dygnet runt. Extra skojj är det att sparka mamma så hårt i sidan, så att hon tror att foten ska komma ut. Uppskattas mindre.

Har tidigare tyckt att det bara kommit grabbar överallt runt om oss, men nu har det vänt. Nu ploppar det ut ena tjejen efter den andra i stället. Får se vad det här blir också nu, för ännu är det inte 100 % säkert som sagt. Men det vore då en konstig känsla om det blev en grabb nu, när man föreställt sig en tjej :)


Det här är den sista bilden som finns
att ta från nätet, så nästa får bli på
"resultatet" som kommer : )


En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Och vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen..


Melodifestivalen


Ja, varje år undrar man om det kan bli sämre än det förra? Ja.. det kan det.
Just nu sitter jag och funderar på varför man över huvud taget tittar varje år. Det är liksom något lockande med att titta på alla som tror sig vara så duktiga, men som har helt fel. Och varje år funderar jag på om det är något slags fusk eller om Sverige helt enkelt har så dålig smak när det gäller musik?

Och nu var det slut..
Att Darin gick vidare till Globen, okej.

Men de andra?
Nej nej, de såg ut och lät som att passa på en festival med ett gäng pensionärer, som halvdöva sitter och säger "ååh, vilka söta små flickor"

Jag hejjade helt klart på det sista bidraget, med låten Heaven ore Hell. En av de enda som faktiskt kunde komma med en ren och stark röst utan att behöva köra upp den. Men ja, som vanligt förstår inte resterande av Sverige vad bra musik är. Andra chansen kom de i alla fall till.


Ikväll sitter jag ensammen igen. Fick såklart också följa med upp till Crille, men jag känner verkligen inte för att sitta och glo på Fifa hela kvällen. Så nu kikar jag på tv, äter chips och myser.

Imorgon skulle det tydligen snöa mer, så det är ingenting spciellt planerat då heller. Och gud vad skönt det var att vi inte bestämde oss för att åka till Sundsvall idag när man kikade ut genom fönstret. Lasta i och ur saker i denna storm hade inte varit en hit. Och nu blev det superlämpligt eftersom vi idag fick reda på att idioten i lägenheten skrivit på papper, och redan har börjat flytta. Så Nästa lördag åker vi, och sen finns det plats att ställa sakerna medan de fixar ordning där inne. Tydligen skulle vi få nya golv & fixat i alla rum, eftersom det var slitet där. Härliga tider!


Om två veckor kommer det en person
som kommer likna båda oss.
Stackars? :)
.Prickig korv


Ibland när jag gjort något (som tex städat som i detta fall) så blir benen helt uppsvällda och det kommer en massa prickar på dem. Det kliar och är bara enormt drygt. Har frågat BM vad det är, men inget farligt var det i alla fall. Tydligen är det rätt vanligt med uppsvällda och kliande ben. Tur att man inte råkar ut för dem oftare.

Nu är det i alla fall städat här hemma och nu inväntas bara sällskapet. Jag passar på att glöma lite på datorn medan Fredde duschar av sig. Det är underbart att ha ett nystädat hem.


Och grattis till Malin & Robert som fick en flicka idag, 1 månad
för tidigt. Men enlig info så vägde hon över 3 kg ändå :)


.Fredagsmys


Idag är det äntligen fredag och Fredde blir hemma i 2 dagar. Jag har inte så överdrivet roligt här hemma på dagarna när det är skitväder ute, så att han blir hemma är gött. Var och handlade en massa olika gotta igår, så nu är vi uppbunkrade inför helgen.

Köpte också tacos, och upptäckte att det var en hel del att äta själva. Så nu blev det planerat att Sandra & Kristoffer ska komma och hjälpa till att äta :) Sen blir det väl bara till att umgås tänker jag. Trevligt trevligt !

Fram tills dess ska jag väl mest försöka städa upp lite här och sen lägga mig i ett bad. Har Aldrig badat så mycket som jag gör nu för tiden. Så jäkla skönt att ligga där i värmen när det känns tungt med magen. Sen så gör vattnet att man känner sig lättare, och det är inte en sak man känner ofta nu för tiden :)


Ska dessa två dela tak ikväll? :)
Från festen i Norrala hos Sandras päron.
Trevlig och skojj kväll. Hoppas på fler i sommar
.Jäkla snööö

Väderleksprognosen förstörde min planer riktigt ordentligt denna helg. Var meningen att vi skulle bege oss upp till Sundsvall på lördag för att köpa alla prylar på Ikea, men nu ser det inte ut som om man kommer att lämna lägenheten ens. Med snöoväder och blixthalka som vädersnubbarna så glatt presenterar så blir vi hemma.

Jaha, så nu vet vi inte Alls vad som händer i helgen. Någonting måste jag i alla fall hitta på, annars kommer jag nog gå under av tristress här. Tvn är inge rolig & inte datorn heller för del delen. Alla som planerat allt galejj hade kunnat få ändra planerna till denna helg istället så man kunde underhålla sig med. Men nu missar vi dem också eftersom det antagligen blir nästan helg vi åker istället.

Igår var vi inne i stan och åt mat och kikade på OS/fotboll.
Idag är det en tråkig dag då vi enbart ska handla, städa & tvätta. Inte så angagerande, men vi får det gjort innan helgen i alla fall. Och vad ska man annars roa sig med på en tråkig torsdag?


Nu ska jag fortsätta att sitta och förbanna varje snöflinga som faller här utanför.


.Vecka 38


Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!

Nu kan hon komma när som helst i stort sätt.
Börjat få mer och mer förvärkar, så det är Någonting som händer i alla fall. Vad ska man säga? Nervös, men ändå inte. Mer förväntansfull än nervös kan man kanske säga. Vet redan att det kommer att göra gräsligt ont, men det går inte att komma från, så.. Varför gnälla redan nu? :)

Imorgon är det stor chans att det blir det sista besöket hos barnmorskan innan det är dags. Kaaanske kanske hinner ett till, men det tror jag inte faktiskt. Får lyssna på hjärtljudet, lämna in urinprov och det vanliga för att se om allt fortfarande är bra. Får också veta om blodvärdet mitt är bättre efter att ha ätit järn-pillrena.

Sen ska vi se om hon fortfarande ligger snällt med huvudet ned, för annars kanske det ska pratas om vändningsförsök. Nej nej, det vill jag inte vara med om! Och om det nu inte fungerar så måste man börja planera kejsarsnitt. Inte heller något som jag vill. Vi håller helt enkelt tummarna på att hon har huvudet ned..


Älg dog efter fall från parkeringshus


Söderhamn/Hudiksvalls Tidning En älg dog under lördagskvällen efter att ha ramlat eller hoppat ner från parkeringshuset Furan i centrala Söderhamn.

Sent på lördagskvällen kontaktades Gävleborgspolisen eftersom en älg hade förirrat sig till parkeringen bakom systembolaget i centrala Söderhamn.

 

När polispatrullen kom till platsen hittade de älgen död. Troligtvis har älgen irrat upp i parkeringshuset vid Furan och sedan hoppat eller ramlat ner. Fallet ner till marken var enligt polisen 6-8 meter långt.

 

Jägare kontaktades för att forslat bort djurkroppen.

 


 

 

 


.


Ojoj.. Ajaj..Magen har sjunkit rätt mycket
& nu kan det vara slutväxt för min del
Så himla drygt att jag fått bristningar mitt
på magen pga det gamla percing-hålet..

Igår under kvällen var jag bara hemma och kikade film med mig själv. Åt chips, vindruvor, godis och drack en massa hallonsoda. Härliga tider! Bäst att passa på nu när man ändå är tjock, för sen ska det bort :)

Har under kvällen igår och också morgonen idag fått lite känningar i mag-slutet. K
ommer som ett ilande i några sekunder, men inte alls ofta. Antar att den tränar lite inför den riktiga dealen. Men ändå.. blir lite orolig när Fredrik inte är hemma. Men det ska vara lugnt, för nu är han hemma om ca 24 timmar i alla fall.

Om ca halvtimmen ska jag upp till svärisar för lite nachotallrik. Nu hoppas jag att se flyttlass hos grannarna deras, eftersom de skulle vara ute igår egentligen. Men det skulle inte förvåna mig om de struntar i det med. Fy, vad jag ogillar människor som struntar i alla andra än dem själva.

Någon gång efter maten åker jag in till stan och spenderar kvällen hos mamma & tony. Blir väl film och götta där med kan jag tänka mig. De lär väl vara rätt avslagna efter kryssningen de varit på.


.Klipp Klipp


Idag vid 12.30 var jag inne i staden och klippte mig På Håret.
Jag vet inte riktigt vad det är med mig nu för tiden, för jag lyckas nästan Alltid komma för sent eller Prick. Innan har jag alltid haft problemet att vara för tidig och vara tvungen att vänta, men nu har det tydligen ändrats. Börjar fundera på om det är Fredrik som smittat av sig på mig. Lurt..


Frisören fick välja hur det skulle bli
och då blev det en hel-lugg igen

Och nu ser äntligen förlängningen
bättre ut när den blev inklipptI alla fall så klippte jag mig, var på försäkringskassan och fick hjälp med papprena till föräldrapenningen. Räknade lite och det blir nog att jag tar heldagar mån-fre det första halvåret i alla fall. Sen får vi se om det går runt helt enkelt, annars var det tydligen bara att ändra.

Efter det tog jag en fika med Carro på furan. En varm choklad fick det bli. Fick snåla lite med fikat eftersom jag sen köpte en nasigoreng från kina när jag åkte hem. Så nu har jag tryckt i mig mer än halva & kikat på en film. Hans & Hennes blev det. Har sett den förr, men det var så länge sen så det tåldes att se igen. Kommit underfund med att svenska filmer antingen är jättedåliga eller jättebra. Denna film var på den bra sidan, och det är också den som jag har på samma skiva. Underbara Älskade heter den, och den Vet jag är en höjdare. Kanske blir den ikväll, eller någon amerikansk fjantfilm. Eller båda två helt enkelt. För bra tv-program verkar det inte finnas spår av ikväll som det ser ut.


En massa gottans har jag ikväll
Imorgon blir det käk hos svärisarna, som tycker lite synd om mig som är ensammen i helgen :) Sen åker jag antagligen in till stan och umgås, om de inte är Allt för slitna efter kryssningen dvs. Sen är det söndag och Freddepedde kommer hem igen. Då är det också Alla Hjärtans Dag, men det ska inte firas. Lite överdrivet kan jag tycka. Man kan köpa lite mys hem och kika film bara. Som vilken annan söndag som helst.
.


Kväll hos fader


Vid 6 kom farmor och hämtade upp mig och vi åkte in till stan. Köpte med oss en familjepizza som vi åt tillsammans hos pappa, och sen har vi suttit och snicksnackat om det mesta. Som vanligt när man inte träffas så ofta. Men det blir väl ändring på det i sommar kan jag tänka mig. Ja, det kommer att bli en bra sommar det här känner jag på mig. Det är roligt att längta, men det är svårt när snön nästan når upp till fönstren fortfarande.


Pappa hade gjort lite nya och roliga tavlor som jag passade på att fota lite.
Ni får ursäkta att jag inte kunde hålla kameran rakt, men man ser i alla fall.


En liten tavla på katten Pelle, med
skog och en måne
Några konstiga figurer + katt + fisk.
Mysiga färger på de nya tavlorna
Farmor fick blommor.
Minns inte vad de heter, men fina var de i alla fall
Idas rumRoliga tapeter
Och nu är jag hemma igen och känner inte Alls för att gå och lägga mig. Dels för att jag inte är speciellt trött, och sen för att det är både tråkigt & lite läskigt också.. Åh, och ändå är det 2 nätter kvar efter den här också. Fy!

Imorgon ska jag vara inne i stan till 12.30, för då är det dags för klipp i håret. Får inte glömma presentkortet bara. Ska bli intressant att se hur det blir. Har ingen som helst synd på hur jag vill ha det heller för den delen. De får göra som de vill helt enkelt. Om det är någon som är sugen på en fika efter jag klippt mig, så säg till.

Efter ska jag nog unna mig en nasigoreng på kina som jag ska ta med mig hem och äta. Ut över det har jag inget annat inplanerat. Kanske fixa fram någon serie att börja kolla på nu när jag får tvn för mig själv. Får se.. Imorgon blir jag själv, men sen på lördag åker jag antagligen in till mamma och umgås/sover kvar. För nej, mer än 2 dagar kan jag inte vara själv utan att få spunk. Man börjar ju nästan att prata för sig själv.
.


Avboka


Känns väldigt tråkigt att behöva avboka festen som jag planerat in i några veckor. Var meningen att vi skulle samlas en hög tjejer här hemma och ha en liten fest innan lillan kommer ut. Tyvärr så har jag känt mig väldigt trött och sliten på kvällarna den här veckan, så jag tror inte att det är så bra idé att ha en fest då.

Sen ligger det i att Fredrik är borta hela dagen idag & blir borta tills på söndag också. Vill verkligen ta det så lugnt som möjligt så att inget händer när han är borta. Det vore väl ändå det mest opassande som skulle kunna ske.

Men jag Lovar att ha något slags sammankomst här snart. Då kommer alla få träffa lillan & få lite mer utrymme efter att vi flyttat till större också :)

Idag fick jag vakna vid 8 då Fredde klev upp, och sen var det dags att skjutsa honom till samlingen på jobbet. De tokarna har planerat in en massa att göra, och jag kände ett stygn av avund faktiskt. Känns tråkigt att behöva åka hem och tråka en sån här fin dag när de ska hitta på en massa kul.

För min del vet jag inte vad jag ska hitta på under dagen. Skulle väl egentligen behöva åka in till stan och lämna in lappar och fixa med en massa tjatiga papper, men funderar på att ta det imorgon. Då har jag nämligen tid hos frisören.

Ikväll kommer i alla fall farmor och hämtar upp mig här och vi åker in till pappa. Lät väl som om vi skulle käka lite pizza tillsammans. Ska väl fira farmor också som fyllde år förra veckan. Men alla har legat och varit sjuka, så det har skjutits på tills nu.


Resten av helgen har jag inget planerat nu längre. Utan festen blev det inte så mycket att göra direkt. Känner på mig att den här helgen kommer att gå väldigt segt.. Jag har i alla fall laddat upp med en massa filmer så att jag har. Så om någon har tråkigt/vill vara nykter i helgen så hör av er!


.


Vinterpromenad


Ja, här bor vi nu. Med risk för en snö-hög
i skallen när man går utIdag skulle det sitta fint att pimpla lite på sjönDet här huset gillar jag starktOch detta är till salu för tillfället.
Slitet som tusan, annars hade det varit intressantFramsidanHär är baksidan på lägenheten.
Hon som bor här har Alltid alla persienner neddragnaOch på framsidan har vi lekpark. Perfekt!Äppelträd på lilla gårdenSnett på framsidan. Fick luras att stå och knäppa på
Lage & Susannes lägenhet. De bor i det gula på kanten,
och vi flyttar brevid, till det grönaNere på farmors gata fanns det mycket spår
efter rådjurenHennes äppelträd hade fått stryk av snön och
låg numera på backenBina har det kallt i sina hem
Det var skönt att få en liten prommis i alla fall.
Fast nu ska jag inte hålla på och gå något mer när alla åker.

Nu gäller det att ta det lugnt som tusan !
Mamma ringde nyss och frågade om jag kände något idag, i oro att
det ska hända när de är på kryssning. Haha, det vore väl hennes mardröm.

Nu ska jag äta en onyttig ugnspizza och kolla lite tv innan Fredde kommer..


Jag får vingslag !

Fy, det skär i hjärtat när man ser det fina vädret ute och inte har något att göra. Just nu vill man bara öppna alla dörrar och fönster för att få in luft, men det är fortfarande för kallt. Det var många år sedan jag längtade så mycket till vår/sommaren som i år. Allt det roliga händer då och jag kan knappt hålla mig. Så nu hoppas vi på att solen fortsätter att ligga på här, och smälter bort lite av de överdrivna snöhögarna.

Just nu har jag bara otroligt tråkigt hemma. Har bilen och skulle kunna åka in till stan och göra någonting, men vad? Har man inte obegränsat med pengar så går det inte så bra att åka in jämt. Och handla måste jag vänta  med tills Fredrik kommer hem. Då ska det städas, tvättas, handlas & packas. Sen åker han på torsdag-morgon. Hm.. trist det med.

Imorgon och på fredag ska jag stryka runt nya lägenheten och kolla om det händer något där. Hon som bor där ska väl tydligen vara ute på fredag, så förhoppningsvis så får jag kanske komma in och kolla lite innan det ska rustas. Måste mäta in det sista så det är helt 100 att allt får plats. Skulle vara tjatigt om man åker till Sundsvall och köper saker, och så får de inte plats på sina ställen :)


.


Åter igen..


Och åter igen sitter jag och kollar över listan till Ikea. Nyligen kommit på att det är så mycket enklare att spara en inköpslista om man loggar in sig på hemsidan. Då kommer allt med miniatyr-bild, pris & vart man kan hitta sakerna i varuhuset. Mycket bättre än att sitta och handskriva allt som jag gjort tidigare. Då finns det risk att man kanske inte hittar sakerna väl där, när man bara ser ett namn och inte kan minnas hur saken såg ut.

Men frågan är om det blir fult att inreda ett hem med bara Ikea-prylar?
Tycker ändå att jag har pysslat och grejjat så att allt ska se hemmatrevligt ut, och det är inte så att vi köper plastiga saker heller. Jag har så passa mycket "extra saker" nu, som kommer att piffa till det ändå tror jag. Det får helt enkelt duga i alla fall.

Taggad är jag i alla fall för att åka, som ni kanske har märkt? haha
Jag behöver dock en hjälpreda som kan assistera i att hitta allt och så. Är det någon som känner sig lockad att följa med? Bara att hojta till !Ikväll sitter jag här igen. Blev snuskigt sugen på gotta så för att Fredde gick med på att åka och köpa så fick han spela ikväll. Jag luras lite att jag är missnöjd som en tok över det, men saken är den att det ändå inte finns något roligt på tv ikväll. Så jag låter honom tro att jag är snäll :)

Så just nu sitter jag och kollar på allt och ingenting medan jag knaprar på mina isbitar. Ja, det är väl tur att man har is som graviditets-last och inte något onyttigt. Kanske inte så bra för tänderna att sitta och knapra, men de får ta en smäll för laget helt enkelt.


Mmmm...
.


Vecka 37


Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).


2,8 kg & 50 cm lång
Jaha, och så var vi inne på vecka 37.
Nu när man vill att det ska ta ett tag, så rusar tiden på som en tok. Det konstiga är att det känns mer och mer avlägset för varje vecka som går. När man var i vecka 20 till 30 så satt man och tänkte på det hela tiden och att det började närma sig, men nu när det verkligen är runt hörnet så känns det overkligt på något sätt.

Går på föräldrakursen och får lära sig om allt, tex andning. Men är det bara jag som tycker att det är lite överdrivet? Vissa på mötet satt och var helt allvarliga med att träna som tokar hemma, för att vara beredda. För mig känns det helt onödigt i stort sätt. För när det där onda kommer så kommer jag ändå glömma bort allt och köra mitt eget race ändå. Och sen tänker man.. Alla har klämt fram ungar till världen utan andningmetoder, så varför skulle det inte gå nu? Jag litar på att både Fredrik & sköterskorna hjälper till att visa när det väl gäller. Tycker nog mer att all den här övningen och allt får alla mammor att blåsa upp det hela så det blir bara Ännu mer läskigt.

Annars är det fortfarande full fart inne i magen. Hon härjar runt som en galning där inne, och man kan ju börja fundera på när hon ska bli stilla. Kommer väl antagligen ta simtag ur när det är dags. Fast ja, hellre livlig än tvärtom. Igår hade hon och Fredrik fight om plats igen. Han retas och lägger huvudet där hon vill ligga, så han fick sig ett par sparkar på örat. Ser roligt ut, men är inte lika skönt, haha.


Idag är det en tråkig tisdag, och vi ska väl inte göra någonting alls. Eller jo, åka in och handla lite senare ska vi väl göra. Måste köpa på mig lite inför helgen här när jag är själv. Fy vad jag ska svulla! PÅ ALLT ! Chips, godis, glass, dricka & god mat osv. Det här blir den sista helgen jag blit HELT själv hemma.


Måste hitta en massa bra filmer att se också.

Tipsa gärna!


.


Söndag


På morgonen till söndagen vaknade jag runt 10 någon gång, men pallade inte att kliva upp. Somnade om och sov tills klockan var runt 2 någon gång. Precis när jag klivit upp så fick jag ett mess av Nathalie som undrade om de kunde komma förbi en sväng. De kunde de, och efter ca 10 min var de här. Fick se ut som ett slitdjur ett tag, men det gjorde dem ingenting skulle jag tro.

Efter de hälsat på och druckit lite kaffe så var det bara dags att fixa iordning det sista och fara igen. Denna gång var vi på väg till Söderala igen, fast till en gammal vän till Fredde. Hon dem lagade vi mat och åt tillsammans, och bara umgicks. Kollade på deras minigris små bäbisar, som var otroligt söta. Synd att de inte håller sig i den storleken tycker jag :)


Den här busen var min lilla favorit :)
Vi var väl hemma någon gång vid 10-tiden och då var jag totalt utpumpad. Grejjat med en massa hela hela helgen, så det var otroligt skönt att bara kasta sig i soffan och slöa resten av kvällen. Gick och la mig i skaplig tid och sov ända tills Fredrik åkte tillbaka till jobbet efter lunchen idag.

Om ca 40 min kommer han hem igen och vi ska bege oss till stan och gå på den sista föräldrakursen. Ojoj, nu har det plötsligt gått nästan 3 veckor sen det började. Det är otroligt vad tiden går fort när man har saker att sysselsätta sig med. Slutet av den här veckan kommer dock inte gå så fort skulle jag tro nu när Fredde åker. Så torsdag-söndag kommer jag nog mest gå och tröka.
.


Lördag


Ökis åkte väl hem någon gång på förmiddagen.
Efter det gjorde vi väl ingenting speciellt här hemma. Duschade och gjorde mig iordning för Carros fest som skulle börja lite senare. Tog en överdriven lång tid på mig, mot för vad jag annars brukar göra. Det berodde väl mest på att det nya håret var ovant att hålla på med, och då behövdes det lite tid för att fixa till.

Vid 6-snåret orkade jag inte vänta längre och åkte dit. Då var det inte så många där, men det ramlade in folk stadigt under tiden. Efter ungefär en timme for jag vidare till Mörtens hem där Matta befann sig. Var där ett tag innan jag skjutsade dem till Carro, och stannade väl kanske en halvtimme till innan det fick vara nog. På lokalfesten är det väl ingen höjdare att vara när man själv är nykter och helst skulle vilja sitta stilla. Men det var roligt att få träffa/se lite folk och så i alla fall.


Födelsedags-barnet!Efter åkte jag hem och skulle kolla på film med karln min. Tråkigt som tusan var det på tvn så vi bestämde oss för att åka in till mamma & Tony + grannar i stan. Så vid 12 kom vi dit med tvspelet och spelade till 3 någon gång. Väl hemma igen var jag totalt ute och somnade som en stock åter igen.

.


Fredag


I fredags åkte jag in till stan och hämtade Lina vid tåget i skaplig tid. Och tur var det eftersom förlängningen tog så jäkla lång tid att göra. Hur som helst så blev det fint tycker jag & värt besväret. Nu väntar jag bara på att klippa mig hos frisören nästa fredag då de får klippa av det en bit till, samt lägga i några slingor. Vad det blir för slingor vet jag inte ännu. Det tror jag att de får bestämma.


Håret genom badrums-spegeln.
Tjatigt med blixten, men man ser
skapligt ändå tycker jag

Ökan var sliten efter att ha halkat
3 gången på en och samma kväll :)
Efter förlängningen så käkade jag hos mamma. Pratade lite med Ökan och det bestämdes att vi skulle ses. Vi hamnade till slut hos familjen Roos hem och satt och tjattrade lite med hans mamma + vän. Senare mot kvällen skjutsade vi ner dem på krogen och for ut till Marma. Blev lite tv, sen somnade vi båda som stockar. Fredde kom väl hem runt 4 efter att ha spelat hos grannen.

Trevligt att få lite främmande sådär en kväll.


.Jaaaaa !


Jag Älskar när saker löser sig precis som jag vill!
När Fredde kom hem från sina päron idag så hade han en bra nyhet. Han hade då nyss fått reda på att lägenheten ska börja rustas efter nästa helg redan. Jippons!

Jag som nu för en gångs skull INTE gått och totalt hetsat upp mig av stress inför något, blev belönad med att det gick snabbare än vad jag först trott. Kanske ska fortsätta med den stilen i framtiden också. Om man inte förväntar sig saker så brukar de oftast lösa sig av sig själva har jag märkt. Och om inte, så kan man börja tjata bara liite ;)


Så nu är det BOKAT!
Fredde åker till fjälls nu nästa helg, så jag får hålla mig tills den 20e med att åka till IKEA. Men hur skönt är det inte att ha ett spikat datum då? Underbart! Och det är en massa som händer här i veckorna framöver, så det kommer att gå snabbt tror jag. Så nu har jag ångrat mig åter igen ang maggen här. Nu får hon gärna stanna inne tills det angivna datumet istället. Kommer att bli otroligt påfrestande att åka till Sundsvall (måste åka dit på Ikea, för de har inte allt i Valbo), men jag SKA med om de så ska få skjutsa mig i rullstol/vagn.

Just nu är vi över 18.000:- som ska handlas för, men då har vi verkligen fått med Allt som kan behövas. Vi kan slänga en massa halvdana saker, och byta ut dem mot nya och frächa som vi båda gillar. Som det är just nu så är det en massa skit som bara har ställts dit för att fylla. Och ska man flytta till ett ställe där man kommer att bo i över 3 år, så är det väldigt skönt att få det perfekt från början. Det kommer att bli så fint ! :)

Över till annat, så fick jag en till rolig nyhet idag. Vi ska som sagt till Fredrik gamla vän nu på söndag för käk och umgänge. Han ringde idag för att höra vilken dag som skulle passa oss bäst och han berättade då att de fått tillökning i familjen. Nej, det var inte en ny bebbe.. nej, det var ingen ny katt/hund.. Deras minigris hade fått 7 små bebbar !
Meeen vilket skämt. Jag Älskar minigrisar och ville alltid ha en när jag var liten. Jag kommer antagligen inte kunna slita mig från de små liven. Kameran ska med, så ni får se bilder efter helgen.


Förstår inte hur något
kan vara så sött
Nu är jag rätt sliten och orkar inte sitta mycket längre till. Anledningen till att jag gör det över huvud taget är för att Fredrik körde en fuling på mig tidigare. När han kom hem från päronen så sa han bara att han hade en kul nyhet. Om han fick spela sitt Fifa så skulle han berätta, annars skulle jag få veta imorgon. Den jäkeln vet att jag inte klarar av att vara så nyfiken, så nu sitter jag här istället alltså. Jäkla luring!

Men nu får det vara nog och jag ska gå och lägga mig. Ska orka mig upp imorgon för en dusch innan jag far in till tåget och hämtar upp Lina. Då blir det löshår för hela slanten som ska i. Jag vill se okej ut på Carolines fest på lördag i alla fall. Ojoj, det händer så mycket skoj här i framtiden så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen :)


Tokigt förkyld, men också

tokigt lycklig människa
Så här blev den förra förlängningen.
Hoppas på ett bra resultat även denna gång
Godnatt på er
.


Bra fynd


Har ett tag varit på jakt efter Dust It, men eftersom Söderhamn verkar tycka att vi ska vara platta i håret här, så fick jag helt enkelt leta på annat sätt. Gick som vanligt in på Tradera och kikade, och där fanns det en massa olika för betydligt lägre priser än i butiker.

Dessa två fick jag för 100 kr + frakten 25 kr.
I vanliga fall bukar en burk i butik kosta 129, så det blev en på köpet på detta sätt istället. Så nu blir det lite enklare att få till det bra i håret. Har till och med blivit för lat för att fixa med volymtången.


Två för 125 :-
.


Stackars mig !


Kan det inte få töa bort lite snö innan det kommer flera dm till?
Idag var det tur att mamma kom och hämtade mig, för annars hade nog Fredde fått gå till jobbet i stormen. Ja, idag är det nog inte nära till kaos bland folk. Och skönt är det att redan vara hemma och inte behöva gå ut mer under dagen. Lider lite med Fredrik som måste skotta en massa när han kommer hem efter en lång dag på jobbet. Skulle verkligen hjälpa till om jag fick/kunde.

I alla fall så var jag iväg och tog blodprov idag. Förstår aldrig varför de tömmer upp så Mycket bara för att kolla någon sak? Fy.. Och denna gång var det INTE ett dugg kul eftersom de (som vanligt) inte hittar någon bra åder att ta från. Så de fick rota runt innan det kom något, och sen gjorde det riktigt ont också. Näe, nålar är nog det värsta som finns. Kommer nog aldrig växa från det heller skulle jag tro. Vidrigt! Och framförallt.. Stackars mig!

Äckel-handenSkaplig tv de slängt upp
i väntrummet. Lite onödigt
nu i krisen kan man tycka?

Efter allt var klart så åkte vi ner på Tewes och fikade med Annette, Linda & Henke. Tröck i mig min klassiska sockerbulle + cola för att trösta mig själv. Fick då höra att de tydligen har rekommenderat att man Inte ska dricka cola när man är gravid. Varför inte det? Aja, tur är det väl att jag inte dricker det så ofta. Oftast champis & hallonsoda som slinker ner här på hemmaplan.

Innan jag fick skjuts hem så var jag in på apoteket också. Fick punga ut över 200 kr för att köpa allt skit som jag måste ha. Det känns så otroligt jobbigt och drygt att lägga pengar på läkemedel. Fick köpa mig nya järnpiller, som jag ska pröva på nu då. De var inte lika starka som de som jag fick innan, så jag hoppas att de här blir enklare att ta. Sen fick en saltlösnings-närspray & halsbränns-medecin också följa med hem.Resten av dagen ska jag som sagt inte sätta tån utanför dörren. Ibland är det skönt att inte ha något planerat. Är för den delen inte ens i närheten av att känna mig pigg, så det är lika bra att gräva ned sig varmt och tycka synd om sig själv en dag till. Imorgon hoppas jag att det har slutat snöa för då ska jag in till stan och sätta i löshåret i skaplig tid. Och sen är det ju bra om det inte är så mycket snö, så att Lina tar sig till Söderhamn över huvud taget.

Nu ska jag umgås lite med Fredde som precis kom hem för lunch. Känns konstigt att jag redan har varit iväg på en massa när han kommer. Annars brukar jag vakna vid denna tiden.


.Ikväll har jag som sagt bara legat i soffan. Vi har tittat på lyxfällan, Efterlyst och ett hundprogram. Jag älskar att få se hur de tränar och gör vovvarna lydiga. Alla som har hund borde hålla såna regler & ha samma relationer till dem. Så tycker jag i alla fall. Någon/några som är duktiga är kusin Tobias & hans Linda. Deras Deamon är jätteduktig och rolig som en hund ska vara.


Gå in på Lindas blogg för att se alla roliga prylar de hittar på
med "Simon" som vi kallar honom.


Deamons blogg
Just för tillfället är jag portad från tvn ett tag för att pojka vill spela Fifa. Det gjorde dock inte så mycket, för man är skapligt less efter att ha tittat på den halva dagen. Och febern har Äntligen släppt lite, så nu pallar jag en stund framför datorn.

Fredde sitter som den lille pöjk han är,
på golvet och är helt inne i spelet
INTE taggad inför morgondagen i alla fall.
Som jag skrev i bloggen tidigare idag så var jag hos barnmorskan vid halv 2. Hon såg att jag hade väldigt dåligt blodvärde, och mer var det väl inte med det. Men vid 5 ringde hon igen och tyckte att jag skulle komma upp på labb och ta riktiga blodprover. Neeeej.. ! Bland det värsta jag vet att göra, men det är nödvändigt. Bara att bita ihop och tänka på att det är för lillans skull man gör det. Fredrik kan inte ta ledigt så det blir mamma som kommer och hämtar mig 9 imorgon och vi åker in. Det är ändå bra att ha henne med så hon kan visa hur jag ska andas. Annars kan det lätt bli så att jag håller andan & blir halvt blå innan det är klart.


Tog nyss fram kameran för att kolla lite bilder. Knäppte då en bild på mig själv, och fick en chock. VEM är detta? Helt blek, med knallröda ögon. Fy tusan! Får hoppas på att det slutar rinna ur allt i ansiktet snart. Jag vill gärna se normal ut till helgen, tack..


Får man se ut så här?
Efter att ha torkat snoken i flera timmar blir
det jobbigt, och då åker en pappersbit dit istället.


-1 kg ?


Nyligen hemkommen från barnmorskan.
Missade den senaste tiden, så nu var det länge sen jag var dit. 3 eller 4 veckor sen? Hur som helst så kollade vi allt det vanliga och fick oss en smärre överraskning. Jag hade gått ner 1 kg sen jag var där sist, för nästan en hel månad sen. Hur går det till då om man får fråga? Har även för långt i blodvärde, så nu Måste jag äta järnpillren. Fast nu ska jag testa några andra, eftersom de som jag redan har gör mig dålig.

Och på tal om dålig.
Natten till idag måste ha varit en av de värsta i mitt liv. Måste haft 40 grader i feber, eftersom jag bara låg och yrade. Svettas, frysa, svettas, frysa.. Så har det hållt på i en evighet. Vid 8 när Fredrik skulle till jobbet så hade jag kunnat döda för någon slags Ipren eller annat, så han fick helt enkelt åka och hämta. Tog två, gick och la mig, och lyckades till slut somna. Vaknade efter någon timme av att jag i stort sätt simmade i sängen. Så mycket har jag aldrig svettats i hela mitt liv. När jag lyfte på huvudet så droppade det ned på kudden och jag fick lägga mig på Fredriks täcke för att komma undan. Men det var värt de där få timmarna av sömn ändå.


Och såhär kommer jag ligga resten av dagen.
Finns det något jobbigare än att vara sjuk?

Eftersom jag missade den senaste tiden hos BM så kände jag att det var bra att ta sig dit. Plus att jag ville kolla så att det var lugnt, trots att jag mår som en påse potäter. Men allt var okej i alla fall, förrutom järnet som behövs. Och som jag misstänkt så hade hon lagt sig med huvudet nedåt nu, och nu hoppas vi att hon ligger kvar där resterande tiden.

Strax kommer mamma och ska lägga i en hårfärg på mig. Kommer att se lite puckad ut nu i några dagar här framöver. Lina ska ha i svart hårförlängning på fredag, och då måste jag färga håret innan dess. Sen kommer jag att få se lite rolig ut i en vecka innan jag har tid hos frisören, som ska klippa det riktigt samt lägga in slingor. Men aja, då får jag ännu en sak gjord innan lillan kommer.

När de åkt hem sen så ska jag lägga mig i soffan och inte kliva upp en sekund till. Vill vara frisk tills helgen i alla fall, för då är det en massa inplanerat.


God natt mina vänner

.


Klant


Klant.. Måste vara mitt mellannamn.
Satt vid datorn och hade bara tråkigt hela dagen igår, och runt en halv 4 så fick jag ett samtal om föräldragruppen. Jag hade skrivit fel dag i almenackan, så vi missade det.. Om jag ändå hade dubbelkollat lite tidigare då. Suck! Fast det är egentligen inte hela världen, och sen är det ändå 1 gång kvar + besök i Hudik.

Så idag får Fredde ledigt från och med 3 någon gång, eftersom vi redan har skickat in till försäkringskassan. Det är ju onödigt för honom att jobba om han ändå inte får full lön. Så då hade vi tänkt städa klart lite här hemma, sopa in en massa prylar i bilen och köra det till loppis. Orkar inte hålla på att flänga runt med skiten överallt, så nu hamnar allt på samma ställe. Har vi tur så kanske man får en liten slant för sakerna också. Kan behövas eftersom jag kommer på mer och mer saker som jag vill ha från IKEA när det är dags för det.


Som tex serien "FREDEN"
Det här tvättunderstället & spegelskåpet
skulle vara väldigt snyggt att ha. Jag gillar
mörska saker, framförallt i badrum


Efter ska vi få käk i stan, och sen blir det lite handla.
Väl hemma så Vet jag redan vad som kommer hända . Fredrik har fått fram en massa nya spel till Wii, så dem kommer vi väl testa på. Det är riktiga tävlingsspel, så det ska bli intressant att se hur länge jag klarar innan humöret tryter. Brukar kunna hålla mig ett par ggr, sen flyger oftast dosan ner i soffan med en jäkla smäll. Dålig förlorare? Hmm..
Till Lillemor (farmor) som fyller år idag.

Ojoj..


Det kan hända mycket..
Är en sak som är säker i alla fall.

En tjej på föräldragruppen hade fått något krångel med moderkakan (tror jag att det var), en annan fick snitta idag för att bebben inte ville lägga sig rätt & en tredje fick föda i vecka 29.

Det är jobbigt att höra, trots att man inte känner personerna i fråga så värst/inte alls. Det får en att vakna upp lite mer och förstå att allt verkligen kan hända, och att man aldrig sitter säkert. Som tur är så vet vi redan att det är lugnt för henne att komma ut redan nu, utan några större svårigheter efter, men vi är inte säkra än om det kommer att lyckas den "naturliga" vägen. Ska till BM på onsdag, och då får vi se hur hon ligger i magen. Förhoppningsvis ligger hon med lill-skallen ned och stannar där nu. Annars är det nästan på gränsen att man måste börja planera för vändningsförsök & kanske snitt. Det hoppas jag inte på!

Ja, och idag är det första dagen på vecka 36. Det närmar sig..
För varje dag som går får man mer och mer "kontakt" med henne där inne tycker jag. Hon vaknar när det är något plötsligt ljud, och är mer aktiv när man rör på magen. Igår när jag satt vi datorn fick jag tag i en fot till ett exempel. Hon har fått för sig att trycka ut på magen och hålla kvar där längre tider, och det är alltid roligt att gissa vad det är för något.

Har också börjat undra och fantisera lite om hur hon kommer att se ut. Själv tror jag att hon kommer att vara väldigt lik Fredrik i ansiktet. Hoppas på att det blir en ordentlig blandning så att man får se lite likheter mellan oss båda :)


2,7 kg & 45 cm lång


Idag är det bara en vanlig och tråkig måndag, och jag har inget planerat. Hade egentligen en tid på planeringen på Arbetsförmedlingen. Det var en information om ett företag, som jag antar söker anställda. Men jag ser ingen idé att sitta och få ont i ryggen för att höra om ett företag som jag ändå inte kan söka arbete hos. Så det skippade jag faktiskt. Så resten av dagan blir det bara lungt. I alla fall tills Fredde kommer hem, för då blir det matlagning & sen städning här. Var länge sen jag hade det så ostädat, men det blir lätt så när man inte har en gnutta ork kvar.

Mina veckor här framöver är ganska uppbokade, vilket känns kul för då går tiden fortare. Och framför allt slipper jag sitta hemma och tröka ihop.Denna veckas planering ser ut som så:

Idag : Laga mat, städa och sen kanske ta ett mysbad
Tisdag: Föräldragrupp & troligen hälsa på hos mamma
Onsdag : Tid hos barnmorskan
Torsdag : Inget planerat
Fredag: Kommer Lina & ska sätta i mitt löshår
Lördag : Kika in på Carolines fest och träffa lite folk
Söndag : Hälsa på hos en gammal vän till FredrikRSS 2.0