.


Trav i Bollnäs

Idag vid 12 åkte vi till Bollnäs. Inte ofta man är där.. Men idag var det skoj, då det var V75. Mitt första besök på en bana. Riktigt roligt var det också, som jag hade misstänkt. Satsade i nästan alla lopp. Gick bra i bärjan, men sämre på slutet. Aja, inga stora pengar som försvann och det var värt spänningen. Där har vi någonting som jag vill göra om. Kanske ha lite mer koll nästa gång :)

Var sen in till stan och åt med travgänget. Nu är vi hemma och ska se Snabba Cash en nu chans. Började titta igår, men då fanns det ingen text till. Skulle väl gå bra ändå tänkte vi, men icke. Det pratas Ryska/Spanska nästan hela tiden så nu ska vi göra ett nytt försök.




Mollie hade också kul.
Fast lite högt med alla tottohästarna







Satt precis vid mållinjen






Imorgon blir det loppis med Nathalie. Hoppas på att kanske hitta ett gammalt fönster. Har lite planer för det, men jag har ännu inte hittat något som passar. Man kan ju hoppas :)



.



Snickeboa



Jag längtar mer och mer tills flytten. Inte långt kvar nu..
Ska blir så jäkla roligt att få göra ordning där nere i min snickeboa och hålla på med alla möbler & annat som jag vill grejja med. Som det är just nu så kan jag endast slipa m.m ute och oftast är det burrigt kallt när Mollie lagt sig och jag får tid.. Men där borta kommer jag ha allt som behövs i bänkar och dylikt. Ska sätta ner vårat lilla element där så man kan sitta i timmar. Jaa, kul !


Någonting som INTE varit kul idag är min bakfylla. Skrev ett inlägg imorse, och då var det väl okej.. men sen! Ojoj, det är sånt här som gör att man bittert ångrar att man ens köpte det där vinet. Näe fy, jag är hellre utan än att behöva må så här dagen efter. Fast lite har jag i alla fall hunnit med.
 Bland annat två kökshanddukar.

Imorgon har jag ett nytt projekt på gång.
Kommer ta lång tid att utföra, men sen får ni se :)




Hjärta av den gamla spetsgardinen.
Fredrik var duktig och kom på idén att ha stenar i






Tyget var från början en borslöpare som jag delade
på mitten, satte spets på & flätade en flik så att det blev
två superfina kökshanddukar. Jättenöjd faktiskt






Så här ser det ut på kvällarna





Denna lampfot hittade jag på
Erikshjälpen för 35 :-





Den här kommer från samma ställe.
Tidningsställ, blombord eller ?


För 15 :- så spelar det inte så stor roll vad man hittar på :)






KÄRLEK

Mitt hjärta bankade lite extra hårt när jag fick syn
på dessa tjusiga kaffekoppar + fat

95 :- , också från E-hjälpen








.



Barnlediga Ligan



Igår var Niklas & Nathalie här. Vi startade med att bjuda paret på oxfilé som alla åt av så vi halvt storknade. Sen förtärdes en massa dryck medan vi pratade och njöt av ledigheten. Vid 12-tiden for vi in till Muskan där det inte alls var roligt. Det är väl samma fortfarande.. alltid roligare hemma.

Idag mår jag inte direkt bra.. Men man får väl som man förtjänar?
Nu åker datorn av, för det börjar det åska ute..









.



Pyssel


Det är så roligt att köpa någonting riktigt fult och göra det riktigt snyggt!

Som ni alla antagligen vet nu så är loppisfynd bland det roligaste jag vet och därefter kommer att fixa till sakerna jag hittat. Denna månad har det varit fullt upp med alla saker som ska passa till huset. Allt som går att återvinnas hamnar någonstans. Det är så jäkla kul att ha saker som man själv har kämpat ihop. Blir det dåligt så är det bara att kasta.. det är det som är charmen med loppis.. de kostar inte så mycket.




Den här lampskärmen har legat i källare i ett
par år. Nu klädde jag om den med en
spetsgardin som också var ett loppisfynd



Före



Efter



Minns ni den här fula pallen?

 
Den målades vit och kläddes om med ett
gammalt lakan + samma spetsgardin som lampan






Bordet köpte jag samtidigt och hade innan
målningen samma bruna färg som pallen





Igår hittade jag ett påslakan till Mollies säng som
legat längst in i garderoben just för att det var fult.

Satte en spets & broderade ett M på.
Bokstaven blev sned, men det gör inget :)







Och ja, spets är min nya favorit som kanske märks.
Älskar allt som ser gammalt ut, och spetsen passar till ALLT !



Ikväll sitter jag bara och myser på att internet och bloggen för en gångs skull fungerar precis som det ska. I vanliga fall så skulle dessa bilder ovan ta ca 2 timmar att ladda upp, men nu gick det på högst 2 minuter istället. Vi fick nämligen virus här för någon dag sedan, så nu är datorn omformaterad. Tydligen så var det vad som behövdes.


Imorgon ska jag ut på krogen, hör och häpna.
Nathalie, Niklas, Fredrik & jag har skaffat oss barnvakter och ska efter grillning här ut och pröva på krogen efter all denna tid. Varför en onsdag? Jo, för att då är det inte så mycket folk, och för att barnvakter var tillgängliga då. Man tar det man får :) Kul ska det bli i alla fall. Dock inte en repris sen sista april, men en kräka i sängen. Då får jag väl sova på bron, haha.




.

 

Kolåsen 2010



Resan upp, som vi trodde skulle bli ett helvete, gick otroligt bra. Vi stannade bara två gånger, och då var det mest för att alla andra också ville ta pause. Mollie var väl inte supernöjd mellan varven, men det gick smärtfritt ändå.

Veckan började med dåligt väder, så det blev inte så överdrivet mycket fiska. Går inte att dra med Mollie ut på sjön då. Blir förkyld tänkte vi.. men förgäves. Bara efter någon dag så började hon bli gnällig och sen var det kört. Lilla hjärtat fick hög feber och blev helt klen. Att inte vara hemma då, var lite av en pärs för oss alla. Igårkväll fick vi helt enkelt nog och åkte hem med henne. Tog bra många timmar eftersom vi var tvungna att stanna för att tvångsmata efter vägen. Inatt kom vi hem vid 2 & då tvärsomnade allihop. Sedan dess har hon blivit lite bättre hela tiden. Var skönt och tryggt att komma hem tror jag.

I alla fall så fick vi ett par timmar ute på sjön & det ska man väl vara glad för. Men nu väntar vi ett par år med Kolåsen.. tills gullet vårat blivit lite större.




Stugan vi bodde i





Köra båt kan till och med jag när det
bara är en 4-hästars :)




Lage stod för den största öringen i år




Och Fredrik fick den minsta



Mollie hann bli sur innan
kameran kom fram



Farfar & Mollie är skalliga, men lika glada ändå :)




Härlig utsikt på kvällningen








.



Hej dåå

 



Idag har det varit fullt upp med mycket kan jag säga.. Först till Bollnäs där darlingen min köpte mig ett sprillans nytt spö + egna flugor. Sen hem och storhandla inför resan, och sedan hem och packa allt & stuva in i bilen. Det har tagit hela dagen att förbereda, men nu är allt klart skulle jag tro. Har väl säkert glömt något, men så är det väl alltid? Har i alla fall räknat Mollies saker ett hundratals gånger, för att glömma något till henne vore döden. 8 mil till närmsta affär, och där finns det inte ens babyartiklar.


Hur som helst så ska det bli otroligt roligt att få fiska ordentligt igen. Skillnad att vara ute efter fina Öringar & Rödingar istället för alla dessa abborrar i Marmen :)

 


Så hej då allihop, så ses vi om en vecka.

Ska knäppa mycket bilder som ni ska få se.


 

Två knäppisar gör Kolåsen osäkert

 




Mollis har byxor på huvudet och
är nedpackad redan. Finn fem fel :)


 

 


.

 

Finbesök


Idag har Matta & Mickelsson varit här ett par timmar. Trevligt trevligt. Annars har det inte hänt mycket förrutom en snabb handling på förmiddagen. Mollis håller på och ska sova nu och sen blir det bara lugnt. Lägger mig nog med lite ost & kex och kikar tvn innan det är natta.

 

 

Mollis fick sin första majskrok idag.

Skeptisk i början, men slukades sen upp
snabbare än en höna skiter










Natti säger Mollis

 

 


.


Duttia jag

 


Bara för att man nu oftast pratar bäbisspråk med Mollie så blir det fler gånger än vad man tycker är rimligt som man fortsätter med det. Ibland kan jag och Fredrik komma på varandra att dalta även när Mollan inte ens är i närheten.


Aja, det jag försöker komma till är att jag faktiskt känner mig rätt dutti (duktig). Som jag skrev i förra inlägget så fick jag ett superfint tyg av farmor. Det har jag nu klippt, sytt, vikit m.m & vips så fick jag två hissgardiner. Gjorde lite på mitt eget sätt, men nog tycker jag att de blev fina allt :)

 


Förrutom gardiner så har det hänt lite mer idag. Vid 1tiden åkte familjen in till stan. Fredrik skulle på banken så jag mötte upp med Sandra & Jessica som jag fikade med en sväng. Hann även med att kika på Presentboden & Sia. Och varje gång jag går in på dessa två affärer så har jag ett enormt ha-begär. Nästan jobbigt. Längtar Ännu mer tills vi flyttar nu!


Just för tillfället är Fredrik ute på sjön med Anton. Jag själv har helt tappat bort tiden såg jag nu.. Redan 12. Lika bra att gå och lägga sig eftersom hela packet från stan kommer vid 11 redan.


Från tyg..





... till gardin





Banden köpte jag på Presentboden

för 15 :- /meter






.


Kreativ

 

De senaste dagarna har jag kännt mig väldigt kreativ. Som ni kanske vet så älskar jag att gå på loppisar, och nu när det snart är dags för flytt till huset, så har jag många idéer. FÖR många egentligen..

Hur som helst så var & Nathalie på Mias loppis här för ett par dagar sen, och jag var ute efter ett sminkbord. Går rakt in och det är nästan det första jag ser. Ett bord + pall för 300:- blev det. Innan kikade jag på blocket, och det fanns inte ett endaste bord som kostade under 500 kronor, och då fanns de närmast i Hudik. Så där gjorde jag mig ett riktigt klipp. Problemet var att färgen var riktigt jobbig, så jag begav mig dagen efter ut på Coop och köpte en halvblank lackfärg i antikvit. Så nu har jag pysslat & donat för att få dem fina.

Pallen blev klar idag medan mamma har haft Mollie. Slipade benen, målade dem två ggr med lacken & sen slipade jag till det för den lite rustika känslan. Älskar allt som ser gammalt ut ! Istället för det fula bruna tyget som satt på, häftade jag fast ett gammalt lakan & en bit av en spetsgardin som jag också hittat på loppis. Var lite orolig att det skulle se helt cp ut, men det blev över förväntan.

Innan jag hade bestämt mig för vilket mönster som skulle vara på pallen, så frågade jag farmor om hon kanske hade någon tygbit över som skulle passa. Slutade i att Ida var upp med två stycken. Jag blev kär ! Vet inte hur stort tyget var som jag fick.. Superfint verkligen. Kändes jobbigt att behöva klippa ut en liten bit, så det slutade i att jag satte mig hela kvällen och gjorde två stycken hissgardiner av dem. Fattas fortfarande snören till dem, men så länge ser de jättefina ut.

Imorgon fortsätter jag på bordet, som hittills bara blivit grundmålat & det lär väl ta ett par timmar. Tills dess ska jag mysa med familjen min. Och hur härligt är det inte att Fredrik INTE åker till jobbet imorgon? Obeskrivligt.



Pallen före

Lika fin som Fredriks min :)



 

Och efter

 

 

Lite tantigt med spets, men

jag gillar det i alla fall


 

Tyget som senare blev gardiner

 

 

Morgondagens projekt.. spegelbordet


 


.



Mina flickor

 


Ibland går det upp för mig att jag faktiskt har
de finaste vännerna i världen. Tack för det



I lördags efter namngivarfesten så bestämde jag mig för att ta den första riktiga ledigheten från mammalivet och åka ut till Svartsundet för att få umgås med mina flickor som äntligen samlats hemma. Vi myste på bryggorna, åkte lite båt till Stenö där vi lyssnade på musik och drack lite bira. När sommarsolen gått ner spelade vi spel tills klockan blev morgon innan det blev lite sömn. Dagen efter kändes det som om jag varit ledig i flera dagar. Mycket välbehövligt måste jag säga. Sure, jag har det bra hemma med familjen också, men ibland vill man bara umgås med de knäppa brudarna och skratta av sig ordentligt. Behövs inte så ofta för att bli nöjd. Det är skönt att veta att vi alltid kommer att ha varandra, trots att vi bor mil mellan & har helt olika liv. Vi har gemenskapen kvar, alltid.



 

 


.

 

Mollie Lillemor Pettersson


Förra lördagen var det full fart på Marmas fotbollsklubb. Mollie hade då nämligen sin namngivarfest. Anledningen till att jag inte har lagt upp någonting ännu är för att bilderna totalt flippat ur. Eller nej, inte själva bilderna.. utan uppladdningsprogrammet här på bloggen som jag pratat om förr. Först fungerade det super, men efter ett par stycken så slutade det helt att fungera och nu fick ni bara se en liten del av alla fina bilder. Bli så suuur!

Hur som helst så lyckades vi boka in sommarens hitills varmaste dag. Fick i sista stund sätta upp parasoller för att folk inte skulle få värmeslag under maten & fikat. Började i alla fall med sallad, sen Mollans lilla namngivning som Pia var snäll att genomföra. Kort och gott :)

Fortsatte sen med lite kubb, och efter det fika, medan jag öppna alla fina presenter som hon fick. I det stora hela så gick allt bra (tror jag?). Var så svårt att veta eftersom vi mest sprang runt och fixade saker. Men för de som var där måste det ha varit okej. Förhoppningsvis.. haha.


Så tack alla ni som kom!

 

 



Vaaaarmt !

 

Ök & Mollis

 


Folk




 

 

Marielle Persson

var supersnäll och sjöng på festen

 



Krans istället för vatten



Kubbturnering

 



Öppnar presenter

 

Och fler än de här bilderna gick det tydligen inte

att ladda upp. Förbannelse !

 

 


.

 

Livet leker



Bara för en månad sen så tycktes allt vara bara tråkigt och piss, men nu har det totalt vänt. Vi var idag in och skrev kontrakt, så nu är huset vårat :) Jag fick mig också ett par nya sandaler idag, och vi hittade en present till en person som snart fyller år. Kan inte skriva vem såklart.

Hur som helst är allt väldigt kul och allt ser ljust ut i framtiden. På lördag startar det med Mollies fest, och efter drar jag vidare på en vuxnare fest med mina efterlängtade flickor som kommit hem. Det ska bli riktigt roligt! Fredrik jobbar bara en vecka till, sen har jag semester i 4. En av dem åker vi till Kolåsen och fiskar. Sen om kanske 2 månader kan vi börja rusta upp det lilla på huset som vi vill, och senast den 1 September bor vi där :) Ja, just nu leker livet.

 

 

 

Och vilken familj man har sen..

Världens bästa sambo & vår guldklimp :)

 

 

 


RSS 2.0