.



Har äntligen skaffat nya Photoshop så nu
ska det lekas. Har suttit framför datorn i snart
4 timmar, så det börjar bli dags att släppa. Det
längsta passet sen Mollan föddes tror jag.


Här en testbild med ovan nämda + gös som
fångades förra sommaren.






.



Just nu känns allt såhär som på bilden..
Mörkt, kallt och jävligt trist



Jag har bestämt mig för att dumpa allt tråkigt i livet, trots att
det resulterar i mindre ekonomi .. Men jag ska trots allt
vara hemma-mamma nu så jag tänker inte få dåligt samvete pga
det. Sen får väl andra säga vad de vill om den saken.






Jag vill ha sommar, och sitta i en båt med familjen
& slåss mot helvetes-myggen.. Längtar till värmen
och det glada halvåret.





Nu blev det ett trist inlägg, men något sådant borde
ni får stå ut med. Kanske ska lägga ut grinbild jag å?





.



Nenne & Mollan


Idag har halva dagen spenderats på sjukhus. Först skulle min rygg röntkas och sen skulle Mollan på BVC för att vägas efter viktnedgången sist (magsjukan). Inte en favorit. Men sen fick jag i alla fall dela en sallad med mamma så det var ju gött. Favorit-Nenne var också med och hamnade tillsammans på bild.

Just nu gör väl vi ingenting speciellt. Jag vill åka på Majas igen, men har ingen som kan ha Mollis under tiden. Inte barnvänligt ställe om man säger så. Trångt, tusen saker och en trappa. Och imorgon kunde inte Nathalie istället :/ Jag vill förövrigt åka till Valbo och gå på mellandagsrea. Men ingen annan tycks vara sugen så.. Vettefan om jag åker själv imorgon om mamma vill ta fisungen. Skulle vilja hitta en objektiv till bra pris på Media Merkt.






.


Majas


Imorse var det dags att klippa håret igen. Försöker att få lite fason på det efter sista hårförlängningsfiaskot. Klippte lite på topparna och la i en färg i hårbotten. Inget speciellt liksom. Efter åkte jag hem till mamma igen för att hämta Mollie. det slutad i att vi bestämde oss för att passa på att åka till Regsjö och se på butiken som Camillas far+tant har (Majas). Jag blev väldigt förvånad av hur jäkla STORT och MYCKET det fanns. Jag hittade väl ungefär tusen saker som jag skulle vilja ha. Hem kom jag med en lunchlåda till Mollie och en present till Fredrik som fyller år nästa vecka. Kommer återvända mycket snart. Då ska jag dra med mig Nathalie, hon kommer att få vingslag där :)


Ikväll ska jag och Fredrik på lite av en date. I julklapp fick vi nämligen biljetter till Ståstadsliv på Folkan i Bollnäs. Så nu sitter jag väl mest bara och väntar på att han ska komma hem och vi ska äta, och sen brassar vi dit. Och eftersom vi inte kommer hem förrän sent så sover Mollie i stan. Kan vara behövligt då hon höll på att bråka halva förgående natt och skallade oss hejvilt i sängen.


Imorgon ska jag rönka ryggen och Mollie ska till BVC.
 Heldag på sjukan med andra ord. Tjohej, leverpastej.




Mycket prylar i ett hörn



Mollie tjöt av glädje då hon såg hunden



Snygg industrilampa



Flickhimlen



Mollan fick en rosa box



Vovven hette Molly



Camilla, och Mollan som fått syn på hund igen



Jag vill HA






.



Julafton & Juldagen

2010
































.



Bajshuset?


Efter att det har mystiskt klickat när vi spolat så blev det dagen innan jul tvärstopp i avloppet. Paniken kom över mig och jag kände en liten smula illamående.. Ska man sitta och äta julmat i bajshuset på julen? Näe, livet såg mörkt ut. Men för en gångs skull så bröt jag inte ihop totalt och efter några timmar hade Fredrik fixat en slambil som kom och sög bort stoppet. Eller stoppen rättare sagt. Skulle vara roligt att veta när det gjordes sist här. Panik nr2 kom när jag kom in och kände lukten efter att allt var klart.. Men det fixade sig också efter ytterligare ett par timmar, och julen vad räddad. Tack för den!





Medan bajsbilen var här så fixade jag på bron.
Med enris som pappa varit ut i skogen och hämtat,
två gamla lyktor och två fejkjulstjärnor blev den
här fin på räcket senare. Nu hänger det även ljus-slingor i.








..



Sjukhusbesök


Och idag blev det ännu en sväng till sjukhuset. Efter att svärmor fått spikar inplanerade i foten så var det nu dags att ta ut dem. Därav ett till sjukhusbesök. Var på gränsen till att vi inte åkte pga snöovädret ute, men vi klarade oss rätt bra och allt gick smidigt. Men man slutar aldrig förundras över alla idioter som absolut SKA om och struntar i att bilarna bakom nästan åker av vägen. Man blir så less!

Snart ska Fredrik ut och skotta. Vad jag och Mollan ska hitta på, det vet jag inte riktigt ännu. Senare så tror jag i alla fall att pappa kommer upp och vi ska fixa till något fint på bron. Det börjar nästan bli pinsamt eftersom vi inte ha några fina belysningar såhär i jul. Vi får väl se om vädret lättar upp lite så man ser vad som händer där ute. Imorgon är det i alla fall jobb igen. Mån-tor blir det 7,5 h/dag. Mer än vad jag borde jobba, men det passar bra eftersom jag var hemma så mycket förra veckan.


Farmor & Mollie



Det är roligt att åka rullstol





.



Lördag


Igår gjorde vi väl inget speciellt. Städade, och bara julmyste runt i huset. Fredrik var iväg och kollade grannens nya garage och jag & Mollan var inne och lekte. Köpte en gammal ful lampkropp som jag gjorde om till en vas och målade. Blev ganska fin, men jag vet inte alls vad jag ska ha den till. Antagligen blir det blommor i den när det kommer fina blommor till vår/sommaren. Det är mest bara kul att få pyssla lite.


Före



Efter



Älsklingarna hjälper till







.



Igång


Känns som om jag kommit igång lite med bloggen igen efter ett uppehåll av jobb, jobb och jobb. Har inte orkat någonting alls, men nu när saker och ting lugnat ner sig så får man tillbaka livsgnistan. Allt kändes tråkigt där ett tag. Men nu är det bara 7 dagar kvar till jul, och de dagarna ska njutas till fullo.

Idag åkte jag,  Mollie & morfar Mats in till stan. Gick på BVC med Mollie för att väga och mäta. Inte helt oväntat så hade lillan gått ner i vikt efter kräksjukan, men allt annat såg i alla fall bra ut. Efter det besöker fot vi ut till Coop där det som vanligt finns miljarder saker att titta på. Lyckades komma hem med allt som jag inte skulle från början och självklart utan det hade hade behövt. Efter en sväng på loppis åkte vi hem och här hade det varit lugnt fram tills nu när det plötsligt blev tre middagsgäster. Fredriks far, mamma och Tony kommer hit och äter lite kyckling & sen kikar vi på Småstadsliv firar jul, Underbart :)


Fint arrangemang jag hittade på Coop. 149 :-





Skålen köpt på loppis, hyacinterna 3 för 35:- på Kvantum,
och resten fanns hemma. Står nu på vardagsrumsbordet





.


Jultavla


Nyss kom morfar Mats över med en tidig julklapp som jag velat ha länge. Eftersom vi inte har några tavlor riktigt så har jag gått och varit sugen på en jultavla. Och nu fick jag en :) Passade riktigt bra här också. Tack igen :)

Mollie ska till BVC imorgon och då planerade vi att gå och köpa lite ljung och lyktor så jag också kan göra fint på vår bro i helgen. Riktigt skönt att inte ha något alls planerat :)








Jag & Mollie strosar fortfarande runt med pyamas.





.


Hemmadag


Som jag skrivit så har Mollan var sjuk och det har ännu inte riktigt släppt. Känns dumt att hålla på att köra runt henne när hon är dålig också. Man vet själv hur skönt det är att vara hemma. Så igår och idag stannade vi hemma. Skulle försöka mig på att gå runt Lötgärdet igår med pulkan. Vi knäppte lite kort och tittade på fåglar, men det var nog inte en sån smart idé. Lill-gumman blev frysen och lite hängigare när vi kommit in. Så idag stannar vi inne hela dagen.






Morfar hade gjort jättefint i köksfönstret.
Önskar att jag hade tid till att arrangera lite här jag med.. :(




Grannens vedhög skulle nog Lillemor vilja slå vantarna på



Fina kontraster på vintern



Något som INTE är fint är våra hus-siffror..
Det ska jag ta tag i så fort snön försvinner





.



Kräk i nya badrummet


I fredags åkte jag, Mollie & Sandra till Valbo och gick på IKEA. Köpte det sista till badrummet och allt gick smidigt och vi var hemma till halv 2 igen. När fredrik kom hem så lämnade vi av Mollan hos svärföräldrarna och sen satta vi igång att måla. Höll väl på fram till 3 på natten, men klart blev det.

När vi skulle ta upp de nya möblerna så var det med min tur inte konstigt att handfatet hade en spricka i sig. Så nu får vi vänta på ett nytt som antagligen kommer att ta ett tag :( Och det var liksom handfatet som gjorde hela grejen. Men vi har i alla fall satt upp allting annat nu.


Före



Efter








På lördagen for vi till babysimmet och allt verkade som vanligt. Tills vi satt i bilen på väg hem då Mollie la den största fontän-spyan jag någonsin sett. Väl hemma spydde hon två gånger till innan det var klart. Runt 5 blev Fredrik också dålig och han la sig och sov för dagen. Så det var jag som fick ta hand om Mollie hela kvällen/natten. Hon vaknade helt yr och var vaken en kvart-halvtimme varje timme ungefär. Så som ni kanske förstår så åkte jag inte och jobbade idag. Men nu verkar det vara bättre i alla fall, men vi är fortfarande hängiga här hemma. Kanske bara att vänja sig inför dagis, aka det stora smitto huset.


Två slagna hjältar




Hittade två guld-ramar på loppis för
5:-/st som jag grovmålade vit/gråa






.



Sjuk.. igeeen..


För några dagar sen så fick vi det jobbigt med Mollie när hon inte kunde andas pga snorig näsa. Och inte helt oväntat smittade hon av sig på mamma :/ Så igår och idag blev jag tvungen att vara hemma. Så jäkla tjatigt eftersom jag gått ner på halvtid och vill verkligen jobba de tider jag får. Men aja, är man sjuk så är man.


Det är jag & Björne som
ligger däckade idag





Ni kanske undrar vad jag gör uppe vid den här tiden då? Jo för att min käre sambo glömde att ha ut soptunnan imorse så att jag fick kliva upp och göra det. Men jag grinar inte nu för det var rätt uppiggande att gå ut en sväng. I alla fall idag när det ser ut att bli ett fint väder. Och inte var det jättekallt heller. Perfekt vinterdag med andra ord. Synd att jag 9inte orkar gå ut då :/ Blir jag och tvn idag igen.


Så fint när solen går upp bakom bergen




I veckan blir det inte mycket mer än jobb. Fast på fredag är jag ledig och då ska Fredrik också ta ut en dag. Vi hade nämligen tänkt fixa till badrummet då. Hoppas det komme att bli fint och passa nu då! :) Annars är det barnvakt och pepparkaksbak som står på schemat.

Näe, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan igen.




RSS 2.0