Idag händer det


Absolut ingenting.

Humöret och huvudet är inte tiptop, så jag håller mig borta från andra människor. Ingen orkar med en sur och grinig Alexandra. Tror jag håller på att åka på en ordentlig bacill, vilket jag Absolut inte orkar med nu. Har för mycket planer för att det ska passa in. Imorgon Gävle och på lördag blir det tok med min gamle Ök. Det vill jag inte missa.Ja, som sagt så blir det Gävle imorgon. Sandra Bröst ska kolla ryggen sin på sjukan (tror jag det var) och som den snälla och underbara vän jag är, så följer jag med som sällskap. Blir sedan en sväng på staden. Där följer jag även med som personligt stöd, med tanke på att jag fortfarande inte har en krona över att lägga på sådant som kläder. Men det kommer bli en trevlig syssla sådär på en helt vanlig, annars tråkig torsdag. På kvällen imorgon blir det även tutbingon, vilket också är roligt. Kan man ha tur två gånger i rad då tro? Upp till bevis.

Nu ska jag försöka rota fram någonting i matväg, vilket inte är det lättaste här i Marma. Lata människor som vi är, så handlas det inte allt för ofta. Nudlar finns det i alla fall, och det är ju inte helt fel i min smak. Jag tror att det blir så. Bra ungdomsmat det där. När slutar man vara ungdom då tro? Har det redan hänt?
Vi prövade fiskelyckan


Och det gick som smooort! : )

Jag, Fredrik & spritis tog en fiskerunda ute på Marmen i söndags. Satt i en oändlighet tills Bati fick sig en gädda. Jag blev rädd och ville egentligen inte fiska mer, men envisheten var starkare än rädslan. Fick sällskap av andra båtar också och vi ankrade & stod still och bara jäste i någon timme. När de andra skulle iväg så tyckte de att det skulle vara roligt att göra vågor runt oss. Och med den lilla båten så kunde det inte sluta annat än att det kom in en jättevåg. Med min tur så kan ni även Gissa var den vågen hamnade? Jo, rakt på mig såklart. Med iskallt vatten i hela rövva så var det bara att packa ihop och huttra hem.


Såhär glasklart var det i vattnet.
Sen att jag är apsnygg, det är en annan historia


Fredde & Bati med sina bästa miner
  


Igår tog vi med oss Liam ut för att se om det gick bättre denna gång med firrarna, och det gjorde det. Jag och Fredrik fick en varsin gädda på samma gång. Min var enorm (observera att enbart JAG tyckte att den var det ) på 4 kilo som jag kämpade med. Mäkta stolt efter det äventyret. Liam fick veva in den sista gäddan som han sedan bankade skiten ur, bokstavligt talat. De båda kvällarna var underbart sköna med stilla vatten och med värme. Det kommer bli ett X antal turer här i sommaren känner jag på mig.


 
Min monsterfisk

Liam är stolt över sin gädda

Liam skulle försöka klubba ihjäl sin fick. Tog i lite försiktigt första, men
när Fredrik sa att han kunde ta i lite hårdare, då flög det allt lik överallt.

Spritis-Mackan.Bati-Marcus, kärt barn har många namn.

Pojkarna är nöjda på vägen hem


Igårkväll stannade Liam även över natten och somnade på två röda, vilken man kan förstå efter det där äventyret. Han vaknade rekordsent, som jag var otroligt lycklig över. Ringde min vän Tomas och vi tog oss en kik nere på skäret. Mamma kom strax efter och vi åkte in till staden. Fredrik slutar sent idag, så jag blir kvar i stan så jag inte råkar ut för skadlig tristress. Här är det tal om att sätta i båten, och ikväll bara mys skulle jag tro. Alltid en favorit att överta mammas säng med chips och en film.

Tack för denna gång 


Tur på tutbingoIbland har man gudarna på sin sida för att vinna lite pengar.
Kanske inte ser mycket ut för världen, men för en arbetslös så gör det ; )


F-F-F Lördag

Föräldra-Fredrik-Fri  Lördag

Idag är det lördag och det händer mycket i det lilla Söderhamn. Och som vanligt när det är sådan hysteri och en miljard småglin som spyr hit & dit, så håller sig sura Alex hemma. Nej, de små rör mig inte i ryggen, men jag är inte en sådan som Måste ut så fort det är något. Kan snarare tycka att det är rätt jobbigt att vara ute så fort alla andra är det. Har en tendens att bli en jäkla massa tjafs och annat tråkigt. Så i dessa situationer är jag hemma i säkerhet från allt och bara myser. Och konstigt nog är det då man har det som bäst hemma. Så idag skjutsade jag in pöjkar till stan, och sen var det fulla rullar ut tillbaka till Marma. Här ute har jag det prima skinka. Ska bli intressant att se i vilket skick pyret är i när han kommer hem bara. Men det är sådant man får tåla : ) Snart/senare lät det som om Sandra Bröst och Elin skulle ta sig en sväng ut och hälsa på, det är alltid roligt.

Var från början meningen att alla skulle vara nyktra hela denna helg, men det kunde man kanske förstå att så blev inte fallet. Igår blev det bestämt att mysdrickat skulle fram med osten & kexen. Det hela slutade att halva Marma kom och det var fullt drag. Var mycket trevligt större delan av kvällen tills en person fick för sig att spåra järnet. Med temprament som stod på högvarv så röks det ihop, men det löste sig tillslut i alla fall. Synd att det hela slutade som det gjorde, men men.

Idag var det meningen att det skulle bli fiske och annat mys, men så blev det inte heller. Tror vi klev ur sängen runt halv 3, och då var det bara att börja röra på sig. Upp till mamma & pappa -Petterson för käk, sen skjutsa in till stan. Det roliga med den här kvällen är nog själva situationen. Andra tjejer brukar annars vilja/tjata på pojkarna att de Inte ska behöva gå på krogen och supa. Alexandra Lundgren säger åt pojkar att de MÅSTE gå på krogen eller åka någonstans och supa. Det kan vara skönt att få vara själv ibland, så är det bara.

Imorgon blir det därimot fiske ta-mig-i-mumindalen.
Vad jag hört så ska det blir finväder och då är det nästan ett krav. Sjösatte nu i torsdags, sen tog vi vår första båtrunda för året. Åkte upp mot Bergviksbron och fiskade gös, men det blev endast en liten liten aborre. Fredrik tyckte att vi skulle bryta av den och ge den till Kattis (observeta namnet på katten, haha) men jag tyckte att den kunde få leva och den blev åter släppt i vattnet. Satt senare och tänkte på vad glad fiskens fiskmamma & pappa blev då. Tyckte gott och väl att de andra fiskarna skulle se min hjälteinsats och offra sig till att bli mitt käk. Tydligen inte, för ingen mer fisk blev det.

Det har hänt en jäkla massa de här dagarna, men jag känner inte att mer behöver nämnas. Haft det mycket bra den här långhelgen i alla fall. Sådär fjantigt kär och pirrig, och det är aldrig fel. Så nej, jag har inget att klaga på direkt.
Nu ska jag höra mig för ifall tjejerna skulle komma förbi. Om inte så ska jag ta mig en snabbdusch och sedan lägga mig med boken i någon timme. Den här kvällen har varit bra.

(Bilder sedan igår kommer så fort Matta lagt över dem)
Godnatt mina kära


Bilder från IP


Det som kan vara den skönaste vårbilden
Och åter igen, det är bättre sent än aldrig att lägga upp bilderna : )
Ett tack till dem som var med och gjorde det hela till en fin & jäsig
dag i det alltid lika vackra Marmaverken.Bilder från Johans mobil


IP, kalas & akuten


De kan dom där Arbetsförmedlingsmänniskorna. I alla fall förvirra små små barn, som de verkar tro att alla är utan ett jobb. Men jaja, det är väl deras jobb, att vara dryga dvs.


Imorse ringde klockan kvart i 8, och jag var förvånadsvärt pigg efter att ha varit vaken till efter 2 på natten i full fart med att ta ut mitt löshår. Höll på att börja gråta eftersom det kändes som om hela skallen skulle följa med några gånger. Hur som helst så kom de äntligen ut, men inte i lycka kan jag säga. Ser helt pucko ut nu utan, trivs inte alls. Men det var nödvändigt.

Har inte haft tid att skriva nu på några dagar heller. Vad har hänt?
Jo, i lördags blev det i alla fall fest efter mycket om och men. Anton fixade nyckel upp till IP och vi samlades ett gäng där. Var med om en mardröms cykeltur med Långkuka Norda, och sen var det full rulle. Kom fler folk och det hela slutade med att det blev kanske en ca 30 pers. Var meningen att det även skulle vara brännboll, men det hela blev lite för oseriöst när det inte fanns någon som ville räkna. Blev supa istället.

Kvällen blev sådär lagomt lång och hölls kvar på samma ställe som jag gillar, så det var en helt okej dag/kväll. Blev lite tjaffs där på slutet, men det ordnade sig. Jag och Matta åkte hem till Fredrik när vi frös, och det var meningen att grabbarna skulle komma direkt efter, men vi hann somna sked innan två totala dönickar kom insläntrandes. Jag skrattade mig själv halvt harmynt innan det hela var klart. Dagen efter mådde pojkarna lite som de förtjänade, men vi tog oss in till staden för käk hos Bodde i alla fall. Kinamat som alltid, mumma.

Jag och Freddieboy fick brådska bort till pappa efter kinakäket, eftersom systra fyllt år dagen innan och skulle firas. Blev lite mer slitet för vissa (Whiskey-Fredrik), men det gick ändå in några kakor. På vägen hem bestämde vi oss för att stanna på Coop för att köpa med oss lite gotta till kvällen och kanske hinna med att köpa en ny tvättkorg. Väl där inne kände jag mig lite konstig, men det hör inte till ovanligheten nu med all pollen och skit i luften om våren. La ingen större vikt vid det, tills vi kom till kassan. Kände då lite över ögan och upptäckte att det var totalt igensvullet. Fick ta ett löpsteg bort till toaletterna och tvätta bort sminket, och såg där till min förskräckelse att ögat var äckligt och rött med en slags gegga över sig. Inte vackert. Allergisk reaktion.. på Coop.. på en söndagskväll... KUL.. !  Sist jag fick det var det nära på att jag strök med, så det blev lite av en panik där. In på akuten med hast och trycka i mig en massa piller. Fredrik stackaren, som var bakis som en gnu, fick sova på min axel i nästan en timme i väntan på stabiliseringen. Hur som helst så gick det hela helt okej, med tanke på vad som skulle kunnat ske. Ramlade in i sängen väl hemma och sova bort resten av dagen. Medicinerna var med andra ord inget att leka med.

På måndagen blev det mys med bad och ljus. Sådant som man borde göra varje måndag för att glömma dess ruttenhet. Idag har jag som sagt varit in på Arbetsförmedlingen och imorgon blir det likaså. Det ska bli roligt.. Lika roligt som nageltrång.

Bilderna sedan söndagen på kalaset.


Ida fyllde 12 år

Vi skrattar ihjäl oss åt Fredrik som håller på att somna sittandes.

Två målningar av far.

En som jag fått, och som nu sitter i Marma.

Nybyggt växthus på gården.

Bilderna sedan lördagen kommer så fort Matta slutat pilla i prupphålet : )

Kom ge mig

kom ge mej sommar
kom ge mej liv
kom ge mej kärlek och livs motiv
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
Hejhej fredag!Hej hej Fredag.
Idag sitter jag som vanligt i Marma för mig själv. Runt 5 kommer familjen och är hungriga, så då blir det grillning på baksidan och en massa lek antar jag. En vanlig, lugn & skön grilldag är det som känns bäst just nu. Imorgon blir det vin. Åh, du är riktigt fin prick du, Fredag. 

"Jag har lagt mina drömmar för din fot ; gå lätt, ty du går på mina drömmar" - W.B.Yeats
Torsdag, TrökdagOch allt känns helt upp och ned efter de här senaste dagarna. Allt har gått så otroligt segt så det känns som om det skulle kunna vara fredag eller lördag. Uttråkad till tusen faktiskt. Blev som en nykläckt hudvalp på lunchen när F kom hem. Ni vet, så där glad och uppspelt så man inte kan sluta prata eller röra sig. Ganska dryg kan jag ha varit med tanke på att han kom hem för att vila. Men det tror jag att man får ta, det är trots allt mig vi talar om.Snart är klockan 5 och då får sandra bilen av familjen så då skulle hon komma ut lät det som. Vet inte alls vad som händer då. jag är bara glad att mina kära kommer hem så jag har någon att prata med. Brukar sitta och tänka på de stackars gamlingarna som inte har någon att prata med på dagarna. Jag kanske helt enkelt ska slå mig ihop med dem?


I´ll show you min if you show me yours first


LekparksdagsJag, mamma, Ted, Liam + vännen Axel var i lekparken en sväng. Lekte och åt ballerina tills vädret inte längre ville vara med. Just nu väntar korv med mos och sedan vet jag inte alls. Kanske tar mig en sväng ut på Coop för att kolla priser på färg. Jag och Långkuken Leif var nämligen nere på skäret igår och hämtade stenar ur vattnet. Ska sätta dem fint på framsidan i marma, men skulle vilja måla dem vita först. Jag är väl bara för duktig. Låg även på alla fyra igår och plockade upp kanske en miljaard fimpar och snusar från gruset igår, så nu är det fint. Den som kastar nästa ska f¨en sko i huvudet : ) Just idag är jag glad, det känns så sjukt bra efter att gårdagens missförstånd löst sig. Dödskära Alex gillar vi starkt.

  

Det här inlägget..Det här inlägget.. kommer att handla om Norrala och människor som är dum i bollen.
Vi börjar med det lite roligare. I lördags var vi ut till mongohönorna i Norrala igen. denna gång togs spriten med och det blev en jäklars kväll. Vi kom lite senare än planerat så de andra var redan i full gång med att.. ja, vara full. Men inte deppade jag av det, utan tog min en bäverhojt och mådde lite illa efter, sen var de ba å kör. Kvällen bjöd på mycket olika tok, samt en massa deaptalk bland människor. Men så kan det vara ibland. Allt som allt så var det en mycket trevlig kväll, och hoppas på attdet blit fler nu i sommar. Jag är mäkta stolt att jag inte fick ett spel och sprang ut till hönorna. Borde vara skottpengar på såna fula.

Här kommer några bilder sen dess, resterande får ni kika på  http://saandraosth.bilddagboket.se.Och Söt-Anton får en stor bild, för han var faktiskt både fullast och fulast : )


Så nu ska jag komma till den andra delen av inlägget. Och då ska jag säga högt och klart.. De som inte vet fakta KAN HÅLLA TYST bara. Tydligen finns det fortfarande människor som är kvar i 14års ålder och känner att de är betydelsefulla när de kan komma med fakta till andra. Sen att det är en helt och enkel lögn, det gör tydligen ingenting. Ja, människor som inte har någon som helst aning är bara väldigt störande. Det höll på att förstöra en väldigt fin sak, men tyvärr så gick det inte. Så nu är det bara att koka upp något nytt för att försöka trascha. Vad skönt allt skulle vara om bara andra höll sig till dem själva. Ja, och så var det sagt.För att jag har..


För att jag har en underbar person i mitt liv.
Tidigt inlägg


Såhär tidigt är det inte ofta man ser Alexandra uppe. Hade stränga order att jag skulle vakna av väckarklockan och väcka sovtutan till pojk jag hittat. Hatar att vara otrevlig med väckningen, eftersom jag vet själv att det är bland det västa som finns. Försökte lite gulligt, och tillsist drog jag av täcket. Men inte ens det fungerade, så jag ger upp. Och vad gör jag uppe då? Jo, nu råkar det vara så att, till skillnad från Fredrik, så blev jag pigg av hela proceduren. Så nu sitter jag i ett kallt vardagsrum och försöker samtidigt få lite viktiga samtal gjorda när jag ändå är vaken.

Igår var det torsdag och jag lekte med Sandra. Hon sov över på ons-tor så vi hade hela dagen. Fredrik skjutsade in oss vid halv 1 till stan, där vi gick och tittade i våra 3-4 affärer, som söderhamn har att erbjuda. Jag hittade väl två olika saker jag vill ha, men snålJudas kom fram så det blev ingen alls. Gick efter det hem till henne en sväng och väntade på bil. När den väl kom så skjutsade vi ut sandras mamma och syster till Norrala, där jag för första gången fick se riktiga MONGOHÖNOR ! Ja, mongohönor var nog det minsta man kan säga. Dom var mutanter rent ut sagt. Äckliga varelser! Aldrig att jag gick nära dem någon gång.

Såhär såg dom nästan ut, fast ännu äckligare i verkligheten.


Efter den synen åkte vi vidare och fet-åt, och sedan tillbaka ut till Marmaverken. Där spelade vi lite spel och färgade håret på S. Blev skitrött och Fredrik suckade på kvällen när han hittade sin handduk med röda fläckar på. Åh, jag älskar att göra honom less. Det roar mitt arbetslösa liv.

Idag är det fredag och alla planer blev uppochner vända igårkväll. Mamma hade planerat in att vi skulle komma och käka m.m på lördag och vi tyckte att det skulle bli jätteskönt att vara nykter en lördag, men nu har hon bestämt sig att vi ska käka idag istället. Det blev inte alls bra med tanke på att vi kanske hade tänkt dra ihop någon slags fest eller liknade. Känns bara jobbigt att vara full på lördag, och bakis på söndag är aldrig en hit. Denna söndag hade jag nämligen planer på fiske. Jaja, får väl se hur det hela slutar, ska ha någonstans att vara först och främst.

Nu ska jag väl gå och försöka ruska lite liv i pojken igen. Sjukt att någon kan vara lika morgontrött som mig. Han ska få ta öven min nominering, lätt.Bilder sen sista AprilHellre senare än aldrig att bilderna kommer.
Sista April bjöd på mycket intressant. Det roligaste stod
nog min lilla Matta för i alla fall. Känner att jag även borde
fixa mig en egen kamera snart. Ge mig en någon? : )Resterande bilder finns hos http://saandraosth.bilddagboken.se


Onsdag den 6 Maj


Idag är det den 6 Maj och dagen började inte helt okej. Vaknade kallsvettig efter en hel hög med mardrömmar. Bestämde mig då för en lång promenad som igår, men det blev inte alls kul. Ont i örat, benhinnan och dessutom årets första solsting efter halva promenaden. Ojoj, inte roligt det där. Efter det kom mamma och hämtade mig och vi åkte in till staden. Tog en fusksolning, som inte blev som jag väntat mig. Solariet var inte i toppform, så jag blev knappt något brun alls. Jaja, nästa gång får jag ta ett lite nyare.

Senare kom Sandra och vi åt stuvade makaroner & korv medan mamma berättade om sina vilda år så man nästan fick skämmas. Kanske tur att man inte har blivit lika. Efter maten skjutsade mamma oss tillbaka ut till Marma. Vi traskade ned till skäret och kastade sten så Sandra fick ont i nacken och halvlåg på backen, medanjag skrattade mig harmynt. Emma kom och hälsade på en någon timme och vi började kika på den alltid lika aktuella Pelle Svanslös. Efter tog vi oss en sväng ned till Tomas och såg på fotboll. Fick då reda på att Tomas åker till Malmö redan imorgon... Vilken besvikelse. Min bästa arbetslösa vän ska nu lämna mig själv i Marma om dagarna : (

Fotbollen slutade bra för killarna i alla fall och vi gick hem igen. Lånade med oss TP och körde barnfrågorna. Spelade ett bra tag och vi har skrattat så det räcker och blir över åt varandra för ett tag tror jag. Många dumma svar kan komma från två vuxna människor. Just nu ligger Sandra och äter återstående chips som fanns kvar, och jag provar att skriva mitt första inlägg på den nya datorn. Nu gäller det bara att fixa eget internet så jag slipper snylta på Fredrik. Han ligger och toksover redan då han jobbar från 8 imorse till 00. Stackarn. Ska lägga mig och vara lite go senare hade jag tänkt. När man ser honom så är man nästan glad att vara arbetslös.Nu håller Sandra på att dö eftersom hon inte kan läsa.
För vissa ska ju vara Först med att läsa inlägg.
KLOAKIEN på dig du  : )Världens största tönt


Världens största tönt, det är nog jag det.

Åkte in till staden med farmor vid 11 idag. Vi tittade in på lite olika elektronikaffärer och kollade prisskillnader och lämnade in hennes dator. På samma gång köpte hon en ny till mig. Syster fyller år den 16e och då ska hon få en, men jag fick min lite tidigare. Eftersom jag flänger runt överallt kändes det helt okej att ta en sån där minidator. Nu gäller det bara att hitta något bra internet. Tycker dom kan fixa fram ett smartare sätt än den där jäkla pucken. Den är näst intill lika stor som datorn plus att det oftast går enormt segt.Var även in och fixade deklarationen i sista stund. De slarvade och skickade ingen till mig, så det blev lite strul där, men det löste sig i alla fall. Fick tillbaka pengar, men det går direkt till tråkiga saker, så dem får jag inte ens se av allt tyvärr.

Senare under dagen har jag bara varit hos mamma och myst i soffan. Somnade även en sväng där, vilket var otroligt skönt. Kollat den alltid lika roliga Ice Age och tryckt i mig lite onyttigt IGEN. Men nuså, får det fan lugnas ned. Ska ta mig en promenad imorgon faktiskt. Just nu sitter jag och degar framför datorn. Var meningen att jag skulle spendera min natt här, men efter filmen drog det i mysnerverna och jag blir snart hämtad. Och där kom anledningen till rubriken. Men tönt får man vara : )Helgen sammanfattad


Sista April blev en lyckad dag/kväll. Började med lite grillning med en massa fina folk. Gick lite segt för mig i början och jag var inte direkt festsugen men senare blev det bättre när Matta kom. Vi körde en lite egen förfest på sängen med monstergroggar, sen var det bara att köra. Själv blev jag lite för full och det blev lite knas en stund, men sen löste det sig i alla fall. Gick då ner på skäret där det blev eldning och jäs. Tyvärr så åkte mer än hälften av alla in på krogen, men av vad jag hörde så var det inte alls roligt där inne, så jag ångrar då inte att vi stannade här ute.
(Bilder kommer inom kort)

På fredagen mös jag, Fredrik, Matta, Johan och Viking hemma på min gata i staaan. Hyrde äckelfilm och pyste ned i soffan bara. En helt okej fredagskväll var det i alla fall. På lördagen fyllde pappa år så jag och Fredrik gick dit. Skapligt drygt att jag fick världens pollenallergi exakt hela dagen och satt med snorig näsa och griniga ögon bara. Vädret skrek efter fest, men det fungerade inte så bra med tanke på pollenögonen, så det blev mys hela kvällen istället. Smart som jag var så tog jag 3 allergipiller nästan samtidigt, innan jag fick reda på att man egentligen ska ta en på morgonen & kvällen. Så jag blev trött som aldrig förr och somnade i soffan, innan 1 till och med. Och jag som brukar vara vaken sist av alla i vanliga fall. Men det var skönt att vara trött också. Lite tjatigt med tanke på att det var lördag och så bara.


Idag har jag lekt ett tag med Matta. Vi fettade oss och satt och snackade allt mellan himmel och jord i någon timme. Var meningen att jag skulle stanna inne i stan tills mamma kom hem, och umgås lite med dem, men jag fick abstinens och var tvungen att åka ut hit till Marma istället. Så är det kanske när man är kär? Jag har väl glömt hur det var.
Om ett tag traskar vi upp till plan och tittar på Tomas & Anton när de sparkar boll. Inte min favoritsyssla, men det är gött att vara ute i alla fall.Imorgon är det väl inte så mycket planerat. Ska åka in med farmor och gå på loppis bara, annars inget annat. Jag jäser  lite på att vara arbetslös faktiskt, när finvädret är på oss. Just ja, jag ska börja gå imorgon igen kom jag på. Tycker det ska bli otroligt tråkigt, men det behövs. 11 kilo sen studenten, wohoo ! Slut med chips och en promenad per dag så löser det sig i alla fall. Får se om jag dör på promenaden nu då. I så fall, hej hej.RSS 2.0