.



Vaccination




Idag vid halv 12 var vi på bvc med snuttan. Yr som vanligt, så hade vi egentligen inte tid den dagen, då jag skrivit fel i almenackan. Skulle egentligen haft tid nästa måndag. Men eftersom barnmorkan inte hade något annan bokad efter, och att Mollis redan blivit 12 veckor, så tog vi sprutorna idag i alla fall.


Jag, som är spruträdd som tusan, fick gå ut medan.
Men nog hörde jag ändå..

Vilket skrik! :(


När allt var klart så började jag nästan gråta när jag fick ta Mollis igen då hon var helt röd i ögonen och grät så ynkligt. Fy fan, det där får Fredrik åka och göra nästa gång..

Resten av dagen har vi mest sovit. Jag blev helt slut av det där jag med faktiskt. Gumman har inte varit så hysterisk som jag trodde att hon skulle vara hela dagen.. snarare tvärtom. Hon somnade för kvällen nyss (vilket är rätt tidigt för henne). Jag kommer att vara halvdöd imorgon eftersom hon antagligen kommer vakna innan 6, men den smällen får jag helt enkelt ta. Känns inte rätt om vi skulle plåga henne att vara vaken.



Inget mer sticka på det
här söta låret

 

Det var roligt att leka först, men

sen blev pappa bara jobbig

 



 

 

 

Igår fixade jag och Fredrik till på altanen. Heter det altan.. eller? Veranda?

Han var tvungen att vara snäll eftersom det var morsdag, så då passar man på att utnyttja såklart :) Vi ska köpa en helmatta + ett annat bort osv, men sålänge så blev det rätt mysigt såhär också. Persiennerna gjorde susen faktiskt.

 

 

 

Mollis sitter ute i vår-värmen & leker

med sitt babygym


 

 


.


Kvällspromenad

 


 

Igårkväll när Fredrik kom så hade jag panik av att sitta inne. Det blev äntligen fint på eftermiddagen/kvällningen så då var det bara att rusta upp vagnen och bege sig. Vi gick en sväng runt lötet och sedan hem igen. Hur som helst så var det superskönt att gå. Fina sommarkväll efterlängtas. Lite varmare nu bara så.

Igårkväll stannade vi hemma och kikade påfilm och myste. The Collector kikade vi på. Vidrig film faktiskt. Men ändå okej för att vara en sådan film. Brukar oftast inte gilla såna där skräckfilmer annars. Rekommenderas.

Gosan vår var JÄTTEARG i någon timme på kvällningen och bara skrek så vi fick ont i öronen. Efter ett antal uppvärmningar av maten så fick hon äntligen i sig i alla fall och somnade stört därefter. Nej fy, inget kul när hon blir så där hysterisk.



Ute & slirar

 

Mollan reagerade ungefär såhär


 

Medan pappa Fredrik tyckte det var såhär kul

 

 

Ikväll åker jag in till stan och kikar på Eurovision hos mamma. Sandra ska ha Mollan en sväng medan jag solar i 20. Pallar inte med att vara kritvit längre nu. Frågan hur det kommer att gå med bristningarna jag fick, men orkar inte vänta längre bara. Sen följer nog Bröst med och kikar med oss hos mamma tror jag det blev sagt.

 

Jag kommer att stanna så länge det bara går i stan eftersom Fredrik ska ha fest/tvspel-kväll här hemma. De håller på och skriker och härjar så man inte kan sova. Men jag har sagt att vi 2 så gränsen gå och vi måste sova :)

Alexandra, glädjeförstöraren!

 

 

Och imorgon är det min första morsdag ;)

Då firar vi våra mammor & Mollis får fira mamma med att vara snäll och go hela dagen. Laddar upp för tårta redan nu.

 

 

 

 


.



Vykortsrensning



Nu är det i alla fall full rulle på riktigt med planerna inför Mollis fest. Idag var jag och Sandra + M såklart, på stan och letade efter vykort eftersom mina inbjudningar kom idag med posten. Vi hittade ett som passade perfekt till storleken och hade bra färg. Tog ett benvitt + lite klistermärken att sätta på kanten.

Vi hade tur, för om man köpte 50 stycken så blev styckepriset 2:80 istället för 3:50 som det var annars. Det som var tur är att det fanns EXAKT 50 stycken kvar, så vi rensade Bookia på alla :) Gick lös på en slant där inne, men jag har alltid varit svag för detaljer. Det ska vara så fint som möjligt.

Tog sedan en fika på furan, och sen delade vi ut vykorten som blev klar, innan vi åkte hem till Marma igen. Där mötte vi upp med pappa Fredrik som gjorde pannkaka innan han åkte tillbaka till jobbet igen. Kommer vara helt slut när han kommer igen vi 00 här. Men imorgon är det trots allt fredag.

Jag kände efter maten att det var trist att vara med Mollis själv här hemma, så jag tog mig en kort promenad över till pappa som hade fått hem sin nya soffa & fotölj. Avundsjuk blev jag faktiskt. Precis såna som jag vill ha. Men de får vänta tills vi köper hus, för då kanske det inte alls passar in med dem vi köper hit. Sen har vi just nu en liten dreggel/kräk- Maja här hemma så det känns inte så aktuellt med sprillans nya soffor då :)

Hos pappa gjorde jag klar resten av vykorten. Pappa målade på några av dem också. Blev riktigt roligt då. Kan tyvärr inte lägga ut bilder på dem nu. Vill ju inte att personerna som ska få dem, ser här innan :) Tjusiga blev de i alla fall. Gick sedan ner och lämnade till farmor & Eyvind, och sen tillbaka hem.



Målerikunskaperna hoppade tyvärr
över mig. Kanske Mollie blir duktig.

Här är sågen i Marma







Nu ligger Mollis och sover och snart kommer Fredrik hem. Ska gå och göra lite kväller nu. Äter nog kvällsfika med honom innan jag hoppar ned i sängen. Kan vara mysigt ibland att äta tillsammans i lugn & ro och prata om saker som hänt under dagen.


Ja, det var min dag det!




.



Sen middag



Det är så trist att storhandla nu för tiden. Fredrik kan verkligen inte sluta innan 6 någon dag. Och när han kommit så är det bara att sätta sig i bilen och åka, om man vill hinna på affärerna som stänger 7. Så blev det åter igen idag. Kom iväg till kvart över sex, och var inte hemma förrän efter 8. Sen packa upp allt.. och SEN laga mat.


20.40 var klockan idag när jag tog första tuggan av min hamburgare. Inte helt okej för magen att äta så sent. Men är det vad som krävs för att kunna storhandla så får det bli så. Hellre det än att åka och handla var och varannan dag som förr. Inte ekonomiskt helt enkelt.


Nu är Fredde nere i källaren och fixar lite igen, medan jag kikar datorn. Väntar på att en film ska bli klar här så vi kan titta på. Mamma var hit idag och berättade om den, så båda blev jättesugna och se. The collector hette den. Ska vara skräck.. får se hur länge jag pallar denna gång. Förra filmen så satte jag mig vid datorn istället. Skvättis kallas det även :)


Fredriks hamburgare

ca 5 sekunder innan döden




Idag har gumman varit supersur mestadels av dagen. Fortsätter med sin vägran att äta. Nu får man hålla på och trixa i säkert en 10-15 minuter innan hon ens smakar på maten. Blir helt hysterisk. Men sedan ger hon sig tvärt och mumsar i sig allt i ett svep. Är det någon som vet vad det kan bero på?

Nu sover hon i alla fall, och jag hoppas att hon vaknar på rätt sida imorgon :) Då ska vi gå och hälsa på hos morfar Mats och kika på hans nya soffa, medan vi väntar på att postbilen ska komma. Förhoppningsvis kommer mina beställda kort då. Jag är supernyfiken på hur de blev. Hoppas hoppas på fina!


.

 

Fredrik säljer sin kärlek




Och med kärleken så menar jag inte mig, utan hans käre bil ;)


Med sorg i hjärtat (även lite från min sida) så satte han ut den på blocket ikväll. Vi skulle gärna ha kvar den, om det inte vore för den jäkla skatten. Tråkigt.. men sant. Sen så fungerar det inte alls med vagnar och allt annat tjaffs som ska med överalla nu för tiden heller.

Mollis hann i alla fall åka med den en gång. Hon gillade det lika lite denna gång som i magen. Lilla busan gillar den lagomt stötiga Audin :)

 

 


Sugen på att köpa?

 

 

Ikväll har det inte gjorts så mycket. Hjärtat vårat hade nog ont i magen, för hon vägrade att äta (INTE vanligt) & när vi la henne ned så skrek hon som en galning. Var nog något tok där, men efter ett varmt bad så gick maten i och hon somnade till slut. Det är så jobbigt när man inte riktigt vet vad som är felet med de små liven.

Sen blev det en dusch för min del, och efter har vi grejjat med Ted & Liams present. Båda hjälps åt med olika saker, så det är roligt att få göra något tillsammans som båda tycker är skojj. Vi har inte så där supermånga gemensamma intressen ändå om man tänker efter :) Haha

Vad/hur den blir, det får ni se när den är klar och grabbarna ska få den.
Spännande ? :)

 


.

 

Idag såg jag ut såhär


 

Först hade jag en brun klänning, men den var så ful så att jag kräktes ned hela. Istället fick jag ha på mig mina nya haremsbyxor från Lindex & en grön t-shirt med en glass på. Då blev det mycket bättre :)

 

 

 

 

Nu ska jag sova nattnatt.   / Mollan   v

 

 


.

 

Sjuklingar


 

I förrgår låg jag som ett slakt & igår blev det Fredriks tur. Han var ett slitdjur nästan hela dagen, så här hemma hände det inte mycket. Var inte väder för något heller för del delen. Vi fick i alla fall barnvakt under dagen och kvällen så det hanns med en hel del tvätt + att jag skickade efter inbjudningarna till festen. Hade 50 gratis kort på Fuji, så dem använde jag såklart istället för att skriva ut på tråkiga lappar. De dimper nog ned i postlådan redan imorgon, så vi får väl se hur de blev. Blir de dåliga så är det inte hela världen eftersom de ändå var gratis som sagt. Ett tips: blir medlem i Fujifilm. Bra erbjudande + supersnabb leverans.

 


Mollie busar med pappa på morgonen


 

 

 

Sen blev båda trötta & tog en powernap

 


 

 

Idag är det bara en vanlig & rätt tråkig måndag. Har inget annat planerat än att kolla genom alla priser i reklamerna tills veckohandlingen våran. Utöver det så ska jag väl bara vika tvätt & umgås med lilla hjärtat här. Hon har blivit lite mer lämplig att ha att göra med i alla fall, för nu kan hon roa sig en stund med babygymmet. Fast bara en stund, sen ska det bäras :)

 

 

 


.




Idag har det varit en halvdryg dag. Vaknade och mådde som en rutten papperspåse, och så har det fortsatt från och till hela dagen. Lyckades till och med sova när Sandra & Emma kom och skulle kika på Mollie. Men de träffade henne ute (var med farmor) så Emma fick i alla fall se henne :)

Senare tog vi oss en tur i bmwn. Var nog sista gången jag åkte i den nu. Troligen kommer den ut på blocket redan imorgon. Så är ni sugna, så passa på :) Efter det fick vi smörfisk hos svärisarna. Har jag aldrig ätit förr. Smarrigt var det i alla fall. Lite liknande lax i smaken, fast godare.

Skulle åka in till stan senare, men jag kände att det inte alls fanns ork till det. Men Fredrik & Mollie åkte in. Medan så mös jag upp mig i soffan till en film. Var otroligt skönt att vara helt ensammen ett tag, men efter filmen började jag sakna dem igen. Otroligt hur det kan vara.



Idag var fisungen extra söt i
rosa & hennes nya byxor, som
hon senare bajsade ner

:)



 

Just nu sover lilla pyret vårat och Fredrik började kolla på en hackig film. Jag skulle aldrig kunna kolla, hade blivit galen på alla hack.
Vad hette det nu då Sandra? :)
Haha

Snart blir det även natta för mig. Men det kaan hända att jag tar tag i att fixa en ny header också, för den jag har nu verkar inte vilja fungera i Windows. Får se.. brukar sluta i att jag sitter och ugglar i felara timmar då.





.



Torsdagen


Nu för tiden blir det alltid så att man uppdaterar dagen efter eller till och med senare. Hinner (=orkar ) inte på kvällen efter allt.

Igår åkte jag in till stan i alla fall då. Träffade Pia & Sandra+Malin på Tewes där vi fikade en sväng. Efter det blev det jakt efter fina kläder åt Mollis. En massa trixande där eftersom jag lyckats skrapa fram en massa rabatter och så vidare. Men bra var väl det för det hela slutade i 4 par byxor, en t-shirt & en byxdress för de där 500:- vi fick av farfar Lage. Tyckte att jag lyckades fixa ihop det :) Efter blev det lite käk med mamma innan vi for hem igen.



På stan fick jag 3 st såna här fina av mamma.
Dem ska jag hänga i köksfönstret






Idag är det fredag igen. Den här veckan har gått supersnabbt. Måste vara för att Mollis sov i stan en vardag. Jag vet inte, men inte klagar jag. Idag ska vi äta hos svärisar. Eller idag & idag.. Vi ska tydligen äta där alla dagar den här helgen. Vet inte hur det kom sig, men jag klagar inte över det heller.

Så otroligt skönt är det i alla fall att vi inte bestämt att göra någonting speciellt alls i helgen. Eller jo, vi ska in till stan imorgonkväll och kolla på bilar, men annars ingenting mer. Fredrik kan ta det lugnt och skruva i källaren, och vi får tid att ses på kvällen. Vi ser knappt varandra trots att vi bor under samma tak.


Nu ska jag klä på Mollis och vi ska gå och hämta posten.
Ikväll ska jag göra inbjudningarna till hennes namngivarfest,
så håll utkik i Er postlåda snart :)




.



Klädjakt



Idag skulle jag vilja åka in och handla lite nya kläder åt lilla fisen våran. Hon växer så att det knakar, och nu är vissa kläder i 56 på tok för små. Nu är det snarare 62/68 som gäller. Så hon behöver en himla massa prylar nu. Därav INTE billigt. Men igår kom farfar in med en 5hundring, så dem tänkte vi köpa lite fint för :)

Ska se på Kappahl om jag hittar något roligt, för där har jag först 25% på ett plagg + en 50 :- rabatt. Skulle väl vara smartast att handla där då :) Nu är bara frågan när de där kylskåpskillarna ska komma. För då måste jag plockan ur sakerna i kyl/frys så det bara är för dom att ta med det gamla & plugga i det nya. Men jag har ingen aning om när de kommer, och det känns värdelöst att behöva sitta hemma heeela dagen för något som tar 10 minuter för dem.


Mollie mäts

 

 

Som jag skrev sist så skulle vi iväg och väga+mätas.

Hon vägde 5.430 & var 58 lång. Efter vägning & mätning åkte jag och pappa ut på Variant och handlade lite & efter det blev det fika på hans uteplats. Som för övrigt är mycket mysigare än våran. Fusk :)

 

I förrgår till igår som Mollie hos mormor igen. Jag följde nämligen med Fredrik till hans jobb och hjälpte till där i några timmar. Packade ordrar i kartonger. Var väl inte det roligaste i världen, men men. Skönt att göra någonting också. Hämtade upp henne igår vid 3 tiden, och sen hände det inte så mycket mer än handling när Fredrik kom hem. Ja, det var väl en sammanfattning som fick vara duglig.

 



.



Under parasollet



Idag när jag knäppte på datorn så var det första jag såg att jag fått mejl från Gymgrossisten som menade på att man skulle köpa piller för att bli sommarsnygg. Men NEJ, sommarsnygg? Är det redan dags att börja tänka på det?

Nä fy fan, här har man gått och burit på extrakilon som varit tunga i flera månader, så nu känner jag mig lätt & smidig igen. Inte tusan orkar jag ta tag i de som är kvar :) Jag löser det enklast med att bada i Marmen & helt enkelt mysa under parasollet med Mollan. Jag ger mig frikort den här sommaren. Satsar på 2011 istället.



Björndräkter istället för baddräkter i sommar :)




Nyss kikade pappa in och hämtade en tjocktröja som han glömt här. Blev bestämt att han ska åka med till Bergvik när lillsnuttan ska väga + mätas. Ska bli roligt att se hur mycket hon väger denna gång. Känns verkligen att hon blivit mycket större :) Sist var det 4.800, jag gissar på 3.100 nu.


Handlar på Variant sen, och efter får vi se vad som händer. Om Mollan inte vaknat med röven före idag igen så kanske jag åker in till stan och hälsar på mamma. Hon kan behöva lite sällskap eftersom hon är sur idag. Bilen deras blev nämligen stulen i natt. Vilket skit!



Nej nu får jag skynda lite,
för när som helst vaknar hjärtat.



.



Fartfylld Lördag



Igår valde Mollan att låta oss sova till 12 (längsta någonsin) & vi vaknade samtidigt som mamma kom med Liam. Efter lite frukost & fika ute i den härliga värmen så blev det full fart. För Fredrik i alla fall. Tvättade båten, spelade fotboll & senare tvspel. Så såg vår dag ut i stort sätt. Jag själv var med Mollis hela dagen.

Just nu är det rätt så nyvaket här hemma. Liam sitter i pyamas och spelar igen. Hann nästan inte äta frukost för det längtades till spelet igen. "Dagens ungdom" kan man kanske säga. Där kommer de väl sitta ett bra tag till känner jag på mig.



Pappa & Mollis busar





Jag själv ska snart ta på mig målarkläderna och sätta igång nere i källaren. Kan inte påstå att jag känner ett sug efter det, eftersom halsen min krasslar idag. Vore förjävligt att bli förkyld nu känner jag. Fast idag var ändå rätt bra, med tanke på att vädret i alla fall inte är något att hurra för.

Resten av dagen blir som vanligt, med saker som måste göras. Fredrik ska väl hämta det allra sista från gamla källaren & jag ska grejja den nya. Sen blir det tacos var det tänkt. Måste dock åka och köpa ett nytt salladshuvud eftersom det första nu är en isbit. Vårat kylskåp tycker att den lägsta tempraturen ska ligga på fryspunkten. Men ett nytt skåp kommer i veckan i alla fall. Samt dickmaskin ska fixas här i Juni månad.


Nej nu blir det Konsum, samt tanka.






.


Förstår INTE!


Jag blir så jäkla less på bloggen. Här sitter jag med en Massa bilder att lägga ut och då fungerar det bara med en per inlägg, och inte ens det ibland. Kan inte förstå hur det kan komma sig. Har fungerat perfekt fram tills nu. Varför fungerar en bild, och inte mer? Måste klura ut det där någon dag när det finns energi.


Just nu hänger ögonlocken.
Idag har det varit full fart igen nämligen.



Fick sova rätt länge idag för Mollis som vaknade vid 10tiden (jag fick även sova för det var Fredriks natt). Klev upp och gjorde oss klara i lugn och ro. Det är mysigt när Fredrik är hemma på morgonen.

Efter frukosten & uppsättning av hylla så traskade vi över till pappa där vi firade Ida. 13 år. Var det inte nyss hon var liten och käkade hästskit från rabatten? Känner sig gammal ibland faktiskt. Hänger liksom inte med i svängarna.

Traskade hem igen sen & mamma kom och hämtade Mollie. De två åkte in till stan där hon var efterlängtad. Var en bra idé för då hann vi även sätta upp tavlan, som vi har velat i veckor. Gjorde en ram lika som den till projektorn, och det passade faktiskt riktigt bra. Beskar dock tavlan lite, eftersom den var så jättestor. Fortfarande stor ändå nu. Snyggt blev det i alla fall.




Resultatet

( Ni får ursäkta att blixten ställde till det )



Mollis hämtade vi upp vid 8tiden och sen for vi hem igen. Lagomt träffade vi upp pappa & Ida som var på väg upp. Ida fick nämligen filmen Avatar av oss i present, och vad skulle inte passa bättre än den på vår nya tv-vägg? Fredrik hade även lyckats med att koppla i surroundljudet, så filmen blev riktigt lyckad.

Just nu sitter jag och bara myser på att det endast är lördag imorgon.
Varje gång man tror det är söndag så blir det lika glatt vid tanken på att man tänkt fel. Älskar när Fredde får långledigt. Vi hinner göra så himla mycket och får en chans att mysa lite för en gångs skull också.


Imorgon vid 12 kommer hela gänget från stan och hälsar på. När de andra åker hem så stannar Liam kvar. Ska bland annat hjälpa Fredrik med en massa ute, och sen spela tvspel på storbilden som han sett fram emot. Jag själv ska ta tag i källaren var det tänkt.

Nu ska jag löpa till sängen och slå igen ögonen. Det är trots allt min natt & då är det inte roligt om man är trött. Framför allt inte just nu när hon varit så gnällig hela dagen. Vi bara räknar dagarna tills den där nedrans tanden kommer fram. Hon som håller på att äta upp allt i sin närhet. Händerna får ta mest stryk av den där lilla tandköttsraden :)



God Natt





.



Busungar



Igårkväll mös pappa & Mollan runt här.
De lekte kurragömma, flög & en massa annat kul.
Fick en många roliga bilder men bloggen verkar vara cp så det inte går att
lägga ut mer än en bild per inlägg. Pallar icke.


Men den här kom med i alla fall.
Ser sjukligt rolig ut :)

 

 

 


.



Grillning m.m


Igår var det en riktigt fin dag. Den spenderades med att göra en massa saker.
På förmiddagen städades det lite innan Sandra kom och hälsade på. Fredrik besiktade BMWn och tvättade sen alla bilarna i solskenet, medan vi brudar satt och jäste med en varsin megamuffins. Sandra jäste som tusan när Mollan bestämde sig för att sova en stund på henne :)

Efter fick jag en överraskning när Fredde hade köpt penseer åt mig, så det blev lite fxning i landet innan de åkte ned. Eller lite och lite.. Fyllde 3 skottkärror med jord och fyllde på med ny. Fick ett bakslag av snuskont i ryggen innan det var klart.

Vid 5tiden kom mamma & Tony ut och vi började grilla. Kycklingfiléer & kroketter med sallad. Det godaste jag ätit på länge faktiskt. Maten blev klar sent så de åkte hem inte så länge efter det var färdigtuggat. På kvällningen (efter jag var klar med landet. Det som skulle göras för dagen dvs) satte vi ÄNTLIGEN upp projektorramen. Hur snyggt som helst blev det !

Invigde den sedan med att kika på sista Wallanderfilmen. Men nej, vad dåliga de två sista har varit. Känner mig inte alls sugen att se någon fler i framtiden. Skärpning..



Satte vitmålade stenar runt gårdlampan.
Tyckte det blev väldans snyggt.


Även runt trädet
( som ni ser i bakgrunden )

 


Mollis gnuggar den blivande tandraden på allt.
Här högg hon tag i pappas tumme

 

 

 

 

Idag är det regn & rusk och jag känner mig lika som vädret. Pissdålig.


Jag & Mollis har legat och myst i sängen nästan hela dagen. Vid 5tiden kändes det som om jag skulle få andnöd här inne och var tvungen att klä på oss båda för att sitta på altanen en timme. Kallt som tusan, men inget som en stor filt inte kunde bota. Skönt att få frisk luft när man känner sig hängig.


Resten av kvällen har jag pluggat. Har äntligen kommit igång igen. Nu ska jag köra 2 timmar/dag efter maten, och när helst tiden bjuder till. Hade väl tänkt klara det här på en skapligt snabb tid i alla fall. Känns bra att ha lite framtidsplaner. Både jag och Fredrik drömmer om att skaffa en fin kåk tills Mollans 4årsdag.


Nu håller Fredrik på att lägga dreggelGöran och sen blir det väl bara lugnt resten av kvällen. Imorgon får vi se om jag och Mollis åker in till Liams fritids där han ville visa upp henne för kamraterna. Får väl se hur jag känner mig först. Vore tjatigt att åka på fritids och smitta alla ungar.

 


 

 

 


.



En riktig sovarhelg


Igår somnade väl Mollis någon gång mellan 22-23. Vi gick och la oss bra mycket senare och räknade med att få kliva upp efter bara någon timme. Så blev inte fallet.

Klockan 7 ( !! ) vaknade hon och ville ha mat, och sen somnade hon om och sov till strax efter 10. Vilken unge! :) Så i natt har jag fått mer sömn än någonsin sedan hon föddes. Och mer blir det idag eftersom hon ska sova hos farmor & farfar. Kommer bli bortskämd till veckan :)

Idag klev vi upp vid 10 som sagt, och sen tog vi en prommis bort till morfar och kikade. Han har hunnit grejja ordning en himla massa på gården, och nu börjar det se ut som en trädgård mer än ett buskage. Kommer bli jäkligt fint det där när det är klart. Blev också sugen på att fixa lite på våran gård, men just nu hade jag mycket att fixa på datorn. Det får göras i veckan istället.



Jag & Mollie gillar rosa jackor




Ikväll får vi grillad tonfisk av svärisarna och efter det går vi väl in till oss och myser till en film. Idag åker även projektorduken Äntligen upp, så den ska invigas. Fredrik har utöver det "fixar-förbud" i helgen, eftersom han har stressat så mycket. Så just nu ligger han i sängen och kollar travet, medan jag servar om han vill ha något :)




.



Nya prylar


Igår var jag och Susanne ute och handlade loss. Var meningen att vi bara skulle in på Dollar och köpa lite tandkräm och sådana tråkiga saker, men det slutade med gardiner och en massa annat. Grodor till Mollies rum, svarta till vårat och gröna (vilken chock va?) till köket. Blev rätt bra får jag tycka.


Köket.
En jäkla röra på bordet, men
nu är det i alla fall städat



Grodor i Mollies rum



Våra gardiner var för genomskinliga
men får duga så länge




Var också ut till Mogårdarna och handlade lite. Jag vill ha Allt som finns där ute. Vilken grej att bara ha sommarjobb där också. Stå ute & påta i jorden och trixa med blommor hela dagarna.

Ja, i Mo skulle jag faktiskt kunna tänka mig att bo. Superfint på sommaren. Precis när vi åkte i snigelfart och kikade på hur och sa hur luuugnt det var så hände något ovanligt. Vid vägen stod en polisbil så vi blev nyfikna och kikade in på gården. Där stod två kvinnor och höll sig för munnarna medan två polismän halvsprang med pistol och radio bakom huset. Vi vågade inte stanna och kika, men man får väl se i tidningen på måndag vad som hände. Nyfiken i en strut i alla fall :)


På Mogårdarna hittade vi en
groda att sätta i Mollans blommor




Blir så mycket roligare med
lite saker i fönstren






När vi kom hem igår så stannade Mollis kvar med farmor. Jag satte upp gardinerna och fixade lite. Det hela slutade med att jag dammade, dammsög, skurade m.m.. Så nu skiner allt hät hemma och luktar gott.

Finns inget bättre än ett nystädat hem på en lördagsmorgon.







.








På morgonen har vi det som mysigast,

jag & min lilla dotter







.



Kratta muffen & lekparken


Idag har det varit en salig blandning av aktiviteter jag sysslat med.
Imorse kom mamma & skulle passa Mollie. Själv åkte jag och fixade en spiral så det inte blir fler kids på ett tag. Hann dock inte kratta muffen innan, men hon lär vara van :)

Mamma åkte väl efter någon timme & då kände jag för att kratta lite vanligt gräs. Har suttit och stört mig på att lekparken varit så ful med alla pinnar, löv och gammalt gräs. Så nu tänkte jag ta tag i det när ändå Mollie sov i vagnen. Hade planerat att köra till hon vaknade (som brukar vara kanske i en kvart/halvtimme), men det slutade i atta jag hann medd att köra genom HELA lekparken. Så just nu sitter jag här med ett sår i handen, men med ett glatt sinne. Det är skönt att få saker gjorda.


Före





Efter







Imorgon ringer jag till kommun och ber dem att komma och hämta upp högarna & köra iväg med. För att lassa upp alla dem och gå ner till sjövägen med, det orkar verkligen inte jag.


Ikväll blir det lugnt.
Känner mig inte helt okej i kroppen.

Mollis är hos farmor & farfar medan Fredrik håller är i källaren och fixar på duken. Jag själv är så gräsligt trött och sliten, men vågar inte lägga mig än, för då tar jag mig inte upp till gumman kommer hem igen. Jag får helt enkelt hålla mig vaken på något sätt.






.



Loppisfynd



Att fynda på loppis är bland det roligaste som finns.
Idag var jag och mamma på Mias och hittade en massa skoj. Ekonomin är dock så tjaskig så att loppis verkar lite smådyrt nu för tiden :) Jag hittade i alla fall vad jag var ute efter. (en vas)

På det nyaste av de två loppisarna så fick jag också syn på en kul grej som jag köpte åt farsgubben min. När han fyllde år så fick han två ljusstakar av farmor som hon hade hittat. Idag hittade jag en från samma märkde och stil som jag köpte till. Skitsnyggt blev det. Det är roligt att hitta till sig själv, men ändå roligare att hitta till andra.



De två små fick han förr
& den stora hittade jag idag.

Gjorde sig bra ihop tycker jag





Utöver loppis så var jag och köpte någon del till BMWn som Fredde var tvungen att ha. 1050:- kostade den. 5 centimeters plastbit ungefär. Ta bort allt som heter bil ibland.

Något som därimot Inte blev dyrt var min spiral som jag var och hämtade på apoteket. idag Min otroligt snälla barnmorska fixade så att jag fick den 900:- billigare än vad den skulle kosta. Imorgon fixar jag det också, så nu blir det inga fler "misstag" förrän om 5 år. (räcker så länge) Men det är tur att misstag händer ibland i alla fall då :)

Om en stund kommer Fredrik hem och då ska vi fixa käk. Kycklig i sötsur sås som körs i stekpanna, och ris till. En av hans favoriter. Efter maten får jag se om jag kanske ska ta fingret ur rumpan och måla vidare lite i gästrummet. Skulle vilja bli helt klar tills helgen i alla fall.



Igår satte vi upp bokstäver på Mollies rum.
E fattas, men skulle komma om en vecka :)

10:-/st på Presentboden







.



Ännu en..



Ännu en grinig dag för Mollis. Sov som en stock fram och tillbaka i natt & till 13 idag, men efter det har det inte varit mer än 10 minuters sömn. Supergrinig hela dagen och ingenting har hjälpt. Till och med när vi handlade så var det livat. (brukar annars sova genom allt vad som heter vagn)

Har varit superjobbigt, och håller tummarna på att det blir bättre tills imorgon.



På morgonen blev det i alla fall
mys en stund





Det är kulit att sitta upp





Och ligga ned är bara skit






Vid 12 idag kom Säris och hälsade på. Vi satt här och snicksnackade en timme innan vi mötte upp Ida på stan för fika på Furan. Fralla och hallonsoda räckte för mig. Efter det gick jag upp till mamma och stannade där tills Fredrik kom dit efter jobbet. Det bjöds på spagetti & köttfärssås.

Efter det handlade vi som sagt, och nu blir det bara en snabb uppdatering innan jag ska hoppa i säng. För om hon är lika grinig imorgon så behöver jag verkligen mina timmars sömn. Så det får bli allt för idag.



Natti



.



Spöa Beaver




Mollis är på ett jäkla humör idag, och tar ut all sin ilska på Beaver.
Vi tror att hon håller på att få en tidig tand & blir hysterisk inte nappen sitter i munnen exakt hela tiden. Så en av gångerna jag gått in till hennes rum så låg hon och tog stryptag på vår stackars Beaver. Han var less, men kände att hon fick komma undan denna gång på grund av att hon har ont.



Vem vågar ?


Idag har Sandra varit här och lekt. Fredrik funderade på lunchen om vi hade planerat eller om hon bara dök upp. Vilket skämt! Vem åker ut till Marma om man inte är 100 på att människan där är hemma? :) Komsikt. Men det var trevligt i alla fall. Tyckte nog Sandra också som fick mysa med Mollie (när hon inte var arg dvs)

Imorgon ska jag fika på staden vid 1. Vet inte om Carro skulle med, men jag får i alla fall träffa Säääris som äntligen kommit hem. Varit i fjällen och jobbat i ett halvår nu. Vad ska man göra där förrutom att bryta varje ben i kroppen? När man kan vara hemma med Bralla liksom :)

Nu är Fredde nere och spacklar på duken. Han som skulle ta det lugnt.. Men men, den måste bli klar den med. Ska väl sluta klaga. Jag själv ska snart gå och göra lite käk åt goungen. Magdropparna åker också i. Är så lycklig för att den finns. I natt som hon oavbrutet mellan 22.00 - 06.00, sen mellan 07.00 - 10.00. Det blev alltså 11 timmars sömn för min del också då. Vilken skillnad!




.



Hipp Hipp Hurra


På pappa/morfar Mats födelsedag!


Idag har det varit fullt upp. Det är då otroligt att vi Aldrig tar det bara lugnt för oss själva. För det första så har Mollis vait helt skitsur hela dagen, och sover först NU i mer än 10 min i sträck.

På förmiddagen kom det besök. Först av Pär & Tobias, sen farbröderna + kusiner som kikade in en sväng. Direkt över till svärisar sen för att käka. Hann inte mer än svälja sista tuggan så var det dags att hälsa på pappa för att fira en stund. Hann inte mer än att svälja kladdkakan där så fick Fredrik åka in till stan för att hjälpa till med någon bil. Det är helt otroligt att man knappt får se av karln något alls på helgen förrutom 1-2 timmar innan det är dags att sova. Näe, nästa helg är det Ingenting som ska göras. Fungerar helt enkelt inte att planera upp så här mycket som vi gör. Nog med att Fredrik rasar i vikt & nästan har magsår.. Han får lära sig att säga nej och ta det lugnt en stund han med. Det är nästan så att Jag blir stressad av allt han måste göra hit och dit.



Födelsedagsgubben & Ida



Imorgon är det måndag och då har jag för mig att det ska hända något. Men vad vet jag inte ens. Ja.. så mycket har vi faktiskt Fortfarande att tänka på efter flytten. Tro det eller ej, så är fortfarande projektorduken nere i källaren med en massa kvar att göra på.

Samma med extrarummet som jag hade tänkt fixa. Jag hann måla en gång, sen har det stått. Det är så trevligt att ha saker halvgjorda. Nej, nu är jag less.


(skrevs igår som ni kanske märkte)




.


SISTA april


Ja, imorse kändes det faktiskt som att det var mitt absolut SISTA April här i livet. Huvudet skar sig och nacken smärtade. En vanlig baksmälla med andra ord, men nu har jag inte kännt av det där på snart ett år, och känslan var inte saknad.

Igår satsade jag stenhårt och fick lida för det senare. Hade jätteroligt hos Mattias & vi åkte till och med in till stan (något som jag oftast inte vill annars). Var en monsterkö utanför muskan så dit kom vi inte in. Och tur var väl ändå det eftersom jag efter kön inte minns ett endaste jota.. Ett totalt mörker i skallen. Väl hemma så hade Fredrik fått lett mig in och torkat upp halvsmälta pommes som jag så snällt la i sängen.

Näe... dricka..
Jag skulle lika gärna kunna sluta upp med det helt.
Idag när vi hämtade Mollan så kände jag vilken tur det är att vi har henne, och därmed en självklar orsak till att vara nyktra. Det finns så mycket som kan gå snett, och just nu är det inte värt det alls. Gårdagen var i det hela väldigt roligt, men jag kan ha lika kul nykter. Punkt.


Värden får skura golv



Folk




Kärleksparet



Matta var snygg



Men jag var ändå snyggare
Härligt mört-öga





Idag har vi mest gjort allt och ingenting. Vardagliga sysslor som att vika tvätt och underhållit vår  lilla gullunge.  Hon hade jätteont i magen idag och våra bakfulla hjärnor vaknade till liv när hon skrek. Nu har hon ätit, bajsat & äntligen somnat. Kommer nog sova ett par timmar innan det är dags för mat igen. Medans ska jag och kärleken min kika på film och trycka i oss en massa onyttigt.

Avslutar det onyttiga med lite nyttigt i alla fall. Efter äter man en massa vindruvor. På något sätt kan man då lura sig själv att man är lite duktig. Förbannat nog har man då redan haft i sig allt innan.
Vindruvor är väldigt gott, men ...

vad kan klå ostkrokar & vitlöksdipp en sån här dag?


RSS 2.0