Klippklipp


Såhär ser det ut efter klippet i alla fall. Lägg in en liten kommentar tycker jag : )

 Om inte annat är det alltid lika cOoLt att knäppa kort på sig själv med datorn.






Duktig Alexandra


Ikväll var det meningen att jag skulle gå på Backyard, men jag är duktig och stannar hemma. Var nykter förra helgen och den här skulle också behövas. Så just nu sitter jag och är mäkta stolt över mig själv. Fast riktigt så tolt kanske jag inte ska vara med tanke på att jag tryckt i mig chips istället. Men det är bra mycket bättre än en massa vin och öl i alla fall.

Idag har jag inte gjort annat än gå tycks det som. Klev upp vid 10 och tog mig en promenad på min extremt tråka runda här i Gävle. Finns inte riktigt något slags grönområde här i närheten så man får gå vid storvägen. Och som sylten på moset glömde jag musiken hemma och fick lyssna på skramlet från lastbilar och stressade bilister. Det körs vårdslöst här i Gävle ska ni veta.
 Jag-älskar-att-ligga-på-tutan-Gävle.



Efter promenaden gick jag hem för en snabbdusch och sen promenerade jag ned på staden. Gick runt och letade lite prylar jag behövde, och stod mot att köpa en massa kläder trots att jag gick runt och kikade. Åter igen duktigt. Klockan 3 gick jag till Alex och fick håret tvättat & klippt. Har haft lite ångest över att vara tvungen att klippa av mig håret, men det var nödvändigt. Blev hur som helst inte så överdrivet kort, utan riktigt bra faktiskt. Duktig den där Alex. Men då har hon ju ett gaanska bra namn också, så det kan väl inte bli annat? : )


Över till banken och sedan hem igen. Gjorde lite mat och sedan dess har det inte hänt mycket alls. Nu sitter jag och sniker på datorn hos Puttos medan de är på krogen. Och jag älskar när folk kommer och näst intill berättar att jag är tillsammans med honom igen, utan att jag själv vet det. Söderhamn i ett nötskal, men det gör inget faktiskt. Efter några år av skvaller och annat så orkar man helt enkelt inte bry sig. Jag gillar den där lilla hålan ändå.

Imorgon är det ingenting alls planerat egentligen. Ska väl ner på stan och köpa mig ett gymkort bara. Så skönt att kunna vara inne och träna nu när slasket tar över våra liv. Frågan är bara vart jag ska gå. Finns ett bra gym på Söder som liknar Faxe, där man kan gå in när man vill på dygnet. Sen finns det ett annat nere på stan som har olika pass, med spinning och annat roligt, men som bara har öppet mestider. Ska nog gå och jämföra lite imorgon och bestämma mig efter det.
Till eftermiddagen/kvällen åker jag troligen tillbaka till söderhamn. Fortfarande lite ärenden och annat som måste fixas.

Nu ska jag spana runt lite hit & dit i 30 min till, sen börjar mitt vanliga lilla skrattmaranton. Dubbelt Scrubs + IASIP. Älskar vardagarnas sena kvällar. Ja just nu ångrar jag inte ett dugg att jag är nykter.


Mycket ful & gammal bild på puckona själva. Saknar det där håret lite måste
jag erkänna. Det var en konstig, men dock så härlig tid då.

Jag håller mitt huvud högt, längtan är mitt svärd.
Tiden är ingenting, hud och jord är ett.
Allting är en väv, om du förstår mig rätt.





fattigfällan


Ett sådant program borde skapas tycker jag. Och då
borde jag vara med. Hoppas som en tok på att det
kanske blir lite mer än vad jag väntat, så jag kanske
kan roa mig med krogen någon gång nästa månad.
Vem vet inte du, vem vet inte jag?Börjar bli ganska
less på att hänga hemma hos mamma faktiskt.
Ge mig pengar, nu tack!



När skrev jag sist? Minns inte riktigt. Det var nog innan helgen.
I helgen har det inte hänt mycket i alla fall. Snokat runt på loppis och brände mina sista pengar på ett par skor jag hittade.Det var så sjukt snygga, och mungiporna stod upp resten av dagen.Det är lite roligt vad lycklig jag kan bli för så lite.
Så med andra ord har det varit en lugn och rätt händelselös helg. Skönt.

Idag ska jag förhoppningsvis gå på promenad med Sanna, om hon orkar kliva
ur sängen någon gång. Jag måste börja röra på mig nu igen, mamma gör
mig till en deg. Så otroligt svårt och tjatigt att komma i form nu på vinterhalvåret
bara, med all snö och halka överallt. Det går faktiskt inte att powerwalka då. Jag
längtar som en tok till det vita tortyrblasket försvinner och man kan vara ute.
Släpp in lite sommar och sol.

lägenhet & chokladbollar


Vaknade för ett tag sedan och fick lite dåligt samvete över att jag sovit för länge. Jättefint väder ute och nu hinner jag inte göra någonting innan jag ska med tåget ner till Gävle. Anledningen att jag åker ner är för att jag ska in på Arbetsförnedringen åter igen och för att hjälpa Putte P att kolla på lägenheter. Eller ja, hjälpa och hjälpa. Det är nog mer jag som tycker att det är så himla roligt att kika, så jag följer med även om han inte skulle vilja : )

Hämtar upp lite grejjer som jag glömde senast jag var hemma, och sen får vi se om man tar ett tåg hem redan ikväll eller kanske imorgon. Känns bäst att vara hemma hos mamma nu när jag inte har några pengar. Fast det har sina dåliga sidor också kan jag lova. Nu på de här två veckorna vill jag inte ens veta hur mycket jag har gått upp i fett. Finns så mycket gott här hemma, och jag kan helt enkelt inte låta bli. Sockerkakor, chokladbollar, chips och en Massa mat. Men jaja, det gör inget : ) Jag får ta igen det sen.

Och nu när vi väl talar om mat, så ska jag faktiskt gå och göra mig lite frukost + chokladboll.
Skulle vara nice att se ut som dom på 3an igår, om det var någon som såg? : )



Världens sämsta dag


Den här dagen måste vara den sämsta dagen någonsin. Allt bara skiter sig.. Eller nej, så kanske man inte kan säga eftersom jag inte Har något som kan skita sig. Inget jobb, ingen lägenhet, inga pengar. Det är väl där skon klämmer. Idag ska jag köpa mig en trisslott och hoppas på att det. för en gåns skull kan gå min väg och jag kanske vinner till en helt egen lägenhet. Det är min största dröm just nu. Ja. jag blir glad för lite kanske, men ett eget hem efter de här två cpåren är det som behövs mest. Ett jobb skulle inte heller vara helt fel.

Så idag ska jag väl sitta här hemma och verkligen tycka synd om mig själv, eftersom jag är totalt maktlös i alla fall. Lite ångest över att vara tvungen att åka tillbaka till Gävle imorgon enbart för att gå på arbetsförmedlingen.
Usch, har dom något bra att komma med egentligen? Lämna in
 lite CV här och där också. Så ja, jag anstränger mig faktiskt för
att få ett jobb, men det är inte det lättaste nu i dessa tider kan jag
säga er. Tacka vet jag skolan. Fick jag komma tillbaka dit så skulle
jag inte tveka i en sekund.

Idag blev det ett riktigt klaginlägg.

Gårdagens roadtrip


Lammet och jag bestämde oss igår för att ta en liten mini roadtrip till Gävle. Jag tittade på en lägenhet och hon ville köpa nya smycken till ansiktet. Tittade på lägenheten, som var fin och trevlig, som jag nu hoppas att jag får. Sen stannade vi till på staden en sväng för att kika på smyckena. Lammet satsar på den klassiska julgranen i ansiktet : ) medan jag sparade lite pengar och höll fingrarna i styr.

Medan vi gick genom 9an så blev Kim haffad av en, alltid lika dryg telenor-försäljare. Jag höll för öronen men hon kunde då inte låta bli. Kanske hade något att göra med att han var snygglo? : ) Efter att hon stått där och drygat en stund så gick vi. På vägen tillbaka till bilen kommer den andre av de två fram och ska försöka få kontakt med en sån där dryg fråga, som man känner sig som ett svin om man inte svarar på. Men då kommer det fram ett mycket bra svar som bara Lammet kan : "Näe, nu tar du det lugnt.. ". Den andre killen som vi redan pratat med la av ett asgarv medan vi gick förbi. Rolig situation bara.

Väl i bilen och parkeringshuset får vi såklart syn på telenor-bilen och det röck i våra små busfingrar. Skrev en alldeles förträfflig lapp och satt fram på rutan, som en liten överraskning. Ja, många skratt senare var vi hemma i Söderhamn igen och fortfarande sitter jag och bara väntar på att få svar av lägenhetskillen. Hoppas..


      
                        

Idag åker la familia till backen för lite pulka och korvgrillning. Runt 3 kommer Ida och hämtar upp mig för lite äventyr. Blir inte vilket äventyr som helst heller. Jag ska för första gången sedan jag var kanske 6, testa att rida på en häst. Och då var den en sån där liten mini-häst, så det här kommer bli intressant. I alla fall med tanke på att jag är rädd för djuren.


Utan att ta chanser


Utan att ta chanser, hur ska man då hitta/veta det/den man gillar?
Hm..

Mycket tankar och fundering runt allt egentligen.
Har ett behov att omge mig med kloka/ärliga och jordnära människor.
Shakespeare tycks vara den ende just nu.

Idag vakande jag väldigt tidigt, och trodde jag skulle kunna hålla det uppe, men somnade rätt snart i soffan och sov till halv 2 (!!!) Trodde mamma skulle väcka mig efter en timme avdäckning, men hon var inte hemma när jag väl vaknade. Så här sitter jag nu lite smått förvirradmed ett ruffs till hår och kuddmärken över halva ansiktet. Fy, hatar att somna sådär. Nu är hela dagen upp och ned. Men jaja, det kanske hör till med att vara arbetslös?

Senare kanske det bär av ned till Gävle för en visning, med Lammet., om hon får för pappa sin : ) Det är roligt när man bor med föräldrar till och från och måste be om lov för att göra saker. Då åker hundvalpsögonen och den alltid lika dryga rösten fram. "Du mammaaaa?"  Jag får alltid tillbaka ett "Vad vill du nu då?". Ja, det kan inte finnas någon annan som kan en lika bra som ens mamma. Trots om man vill det eller inte.





Torsdag torsdag


Ja, idag är det en vanlig torsdag. Väcktes av mamma runt 10 då en enorm frukost stod på bordet. Aldrig fel att vakna på det sättet. Efter frukosten var avklarad åkte vi på E-center, Lidhl (mycket underskattad affär) och slutligen tog vi oss en rutt ut till Marma för att jag ville på loppis. Där hittade jag tre böcker, vilket var mycket bra eftersom min snart är slut. Hittade en helt vanlig roman i pocket, en engelsk samling av Shakespears verk i korta former. Känns lite som att man borde kunna lite om de olika. Har glömt bort allt sedan skolan ungefär. Även bra att få träna på engelskan, vilken inte heller är på topp nu. Den tredje var (hör och häpna) en Bibel ( ! ). Vet inte alls var jag står med hela Gud-frågan, mer åt ateisthållet, men älskar dock historierna i, och har alltid velat att läsa hela. Kommer antagligen att ta hundra år, men men. Hur som helst så gick hela kalaset på 11 kronor, vilket var ett jäkla fynd. Jag är en fyndare! : )

Imorgon är det fredag och jag har absolut ingenting planerat. Utan pengar finns det inte så mycket annat att göra än att sitta på sitt tråkiga arsel och glo på dumburken.
Men jaja, levern jublar i alla fall.

Uppdaterar lite som helgen kommer, om jag får tid eller möjlighet. Lite svårt nu för tiden med tanke på att jag inte har en egen dator nu, och Alex är enormt seg och jobbig. Får blir nu när jag är hemma hos mamma då. Ja, just det ja, kanske inte sagt att jag är i Söderhamn? Det är jag i alla fall. Så nu vet ni det : )



Tillbaka i livet


Igår var det en mardrömsdag på riktigt. Vaknade som sagt med en TOKförkyldning och låg så precis hela dagen. Fick i mig lite tjockismat och annat på kvällen, men mådde bara illa fram tills dess. Inte överdrivet bra lördag. Umgicks med Patrick, som inte heller var sugen på fest. Kollade Breaveheart, som Alltid är lika bra. Den och Robin Hood är mina bästa tror jag.

Idag är jag fortfarande inte helt okej, men bra mycket bättre än igår. Hade först tänkt packa ihop sakerna och åka hem till mamma, men hon ville inte bli smittad så jag stannar motvilligt kvar här istället. Men imorgon funderar jag på att tvångsgästa hemma, sjuk eller inte : )

Just nu sitter jag och försöker förstå mig på arbetsförmedlingens sida, och det går inte så bra om man säger så. Och med mitt tålamod så kommer datorn flyga ur rummet inom en snar framtid. Ger upp en stund och skriver någon rad istället. Har egentligen inte något att skriva, förutom att jag borde ta och tänka på hur jag hanterar mig själv alkoliserad. Hm, det påminner mig om någon jag känner, och som jag absolut inte vill bli lika som. Nej, det är inte accepterat.

Ikväll sitter jag hos grannen och lånat datorn, och kommer väl antagligen hänga här resten av kvällen också.
Imorgon börjar alla jobba/skola så då blir det väldigt väldigt tråkigt för min del. Måste hitta något att göra snart, annars blir man väl tokig tillslut?

Åter igen sjuk


Slutade med att vi gick ut igår i alla fall. Rätt okej uteliv här i Gävle faktiskt.
Idag vakande jag med den värsta känslan på länge. Förkyld i hela huvudet.

Idag har jag med andra ord bara legat i koma, mest sovit. Planerar på att fortsätta i
samma stil resten av dagen/kvällen också. En hel drös med filmer på tvn såg jag.



Promenader och tv


Promenader och tv
Ja, nu i veckan är det i stort sätt det enda jag sysslat med. Fast att istället Enbart att ligga som en hösäck i soffan som jag brukar så har jag faktiskt varit ute på promenad minst en gång/dag. Med skavsår över hela tårna, sitter jag här och är mäkta stolt över mig själv.

Idag vaknade jag runt 11 (ställde klockan rättare sagt, eftersom jag sover bort halva dagen annars) och tog min runda. Efter det kände jag mig mycket dålig och la mig i soffan direkt efter duschen, fast att jag egentligen borde ha varit ner till centrum för att fixa. Får helt enkelt ta och grejja det imorgon. Känner inte att det är total panik riktigt ännu, men snart så. Men som vanligt ska jag väl vara i sista minuten. Haha, så typiskt.

Senare, eller rättare sagt nu, sitter jag hemma hos Putte och Johan, och har nyss kollat en film. Filmen hette "The city of Ember" tror jag. Fjantfilm som jag gillar. Nej men den rekommenderar jag faktiskt. Just nu sitter vi och kollar mellan fingrarna på någon film som går på 3an. "Dolt under ytan" kanske det var ja.

Imorgon vet jag inte alls vad som händer. Alex vill ha med mig ut, men jag vet inte alls om jag har lust eller råd för den delen. Åh, rätt less på att inte ha pengar. Hur tusan hade man råd i skolan egentligen? Det var tider det! Vet heller inte om jag ska åka hem till Söderhamn. Vet inte ens vad ska jag göra där heller, har bara en längtan hem hela tiden. Konstigt det där. Men jag borde vara kvar i Gävle, för här finns det inte lika mycket gotta i skåpen som hemma. För självdiciplin, det har jag ingen helt rakt ut sagt.

Nej, nu ska jag fortsätta kolla mellan fingrarna och svettas i rädsla : )

Tok & fosterställning


Satt med väldigt lite att göra igårkväll när den alldeles egna Björn hörde av sig. Vi tog vårt pick & pack och åkte till Mohed. Där lassade vi upp alkoholen och körde tvspel och bara fulade oss hos Jens näst intill hela natten. I alla fall till en viss Alex la sig i något som kallas fosterställning, och sov sött medan de andra två spelade hög musik och skrek. En helt vanlig däckning med andra ord. Älskar impulsgrejjer, i alla fall med rätt sällskap, och det här var en bra impuls-upplevelse. Så tack för det, era sjuka människor =)

Idag har jag tjockat mig på donken med Björne, kikat film i mammas säng (som vanligt) & tagit en långpromenad med kusin, Linda och Deamon. Skönt, men väldigt kallt. Knänen börjar sakta tina upp just nu. För tillfället är jag extremt sugen på lite varm choklad, så så får det bli. Sen ska jag sitta framför tvn med alla mina favoritprogram halva natten. Sammanfattningvis så har det väl varit som en helt vanlig måndag.


hejhejhejhej


var en mysig kväll igår med Lina, fler hoppas jag på nu framöver.
-
Idag har jag inte gjort mycket. En timmes halv powerwalk med L, sen har jag bara hinnit packa lite och traska iväg till min skjuts mot Söderhamn. Så nu är jag här, men uppspelt över allt och inget. Kan inte riktigt koppla av. Så ikväll hoppas jag på lite äventyr med mina alltid lika sjuka vän Björn.

hejhejhejhejhej

Tjockiskväll


Nu är jag inne på andra dagen som Gävlebo. Sliten och med träningsverk, sitter jag nu i Lina/Berkas lägenhet och slöar. Blev mycket igår, och har en ångest som sitter långt inne faktiskt. Fel sätt att börja på. Så idag har vi haft en ful / full morgon, virrig eftermiddag & en tjockiskväll. Tjockiskväll med mycket snack om träningen som förhoppningsvis börjar redan imorgon. Trevligt att ha en vandrarkompis som kan tvinga en ur soffan. Men en timmes promenad borde jag kunna trycka in i mitt hektiska liv som arbetslös?

Imorgon åker jag troligen hem till Söderhamn för att hinna träffa grabbarna lite innan de åker tillbaka till mamma sin. Har väl inga speciella planer, vill mest bara komma hem ett tag och få mysa, äta god mat & bli lite omhändertagen. Borta bra, men hemma bäst.

Orkar faktiskt inte gå in på detaljer ikväll, ska ta och hoppa i foppaskorna och lunka hem.
Sova sova sova, underbart!

RSS 2.0