Tranan = Tok


Av någon anledning blir det alltid så. Så fort det är Tranan på g så blir alla helt sneda och alldeles för fulla. Hade det roligt som tusan igår men gillar inte alls hur jag håller på ibland. Finns inga gränser, men finns det några så ska de absolut brytas. Nu undrar ni säkert vad jag gjorde som var så farligt?
Ingenting, vad jag vet i alla fall. Det är bara en sån dryg känsla att verkligen se hur äcklig man är på krogen. Usch! Hoppas ärligt talat att det blir lite lugnare i Stockholm, verkligen också..


Och på tal om flytten så håller jag på att gå sönder av oro. Nu efter mycket tjat från mamma och andra så är all planering klar och själva slitet börjar redan imorgon. Har kommit på att det är mycket smartare att packa allt imorgon för att sedan bara kunna ta och åka på lördagsmorgonen. Fy och blä vilken träningsvärk det kommer att vara på söndagen skulle jag tro. Monsterlyfta en miljon saker. Kan bero på att jag nu på mina 2 år av att bott själv samlat på mig nog med saker som skulle kunna rymma hela lägenheten själv. Och nu med bara ett rum att få in saker så kommer jag gråta av att behöva välja bort en massa. Eller så kommer det inte finnas en enda ledig bit av vägg kvar i mitt rum för alla tavlor. Vi får se hur det blir. Vore så himla mycket enklare om jag hade vetat hur rummet såg ut bara. Det ska ju också bli jättekul!
Komiskt det där att jag och Matta inte ens sett stället. =)
-

Så vad har hänt idag?
Vaknade lagomt onykter hos Sanna imorse med dödsångest (fast jag inte gjorde något igår) och var extremt sugen på en kall Champis som bara finns på flinken. Fick tillslut med mig henne och jag tror aldrig att det varit så gott med dricka i hela mitt liv. Efter ett tag på stan så fick det vara nog, och sedan dess har jag varit hemma. Matilda och Putte var här och åt och umgicks ett tag också. Jag har även varit mycket puckad och tryckt i mig chips & dipp idag igen. Självbehärskningen på noll.
Tacka vet jag strumpbyxorna med den hemliga indragningskraften som alla kvinnor älskar. Den som kom på dem måste helt enkelt vara Gud själv =)

Imorgon.
Jo, bara en massa trökigheter med packning.
Ut och gå på morgonkvisten blir det i alla fall.
Jääävla chips.. Förbannelse istället, över den som kom på dem.
-
Saknar också alla de som brukade tillhöra min vardag förr.
Först och främst Tobias, vår alldeles egna Tuffipluff...


(Gustav Klimt)


Litet inlägg

 Idag har det inte hänt någonting alls egentligen. Varit hemma, läst lite och kollat tv i stort sätt.

Smått ångest över morgondagen eftersom jag måste ta blodprov ännu en gång eftersom de hade missat att ta ett sist. Typiskt min tur.


Har annars bara en sjuk klump i magen när jag tänker på flytten. Nervös som tusan..
Idag orkar jag inte skriva så mycket, måste sova i tid inatt. Var uppe till 5 igår. Sömntabletter vore något kansk?


Helt enkelt skitförbannad

Minns inte sist jag skrev, måste ha varit i onsdags kanske. Resten av veckan blev lugn, och det finns inte så mycket att berätta om det antar jag.
Det slutade i alla fall med att jag varit jätteduktig i veckan med att försöka vara lite nyttig. Är svårt när mamma lagar så god mat och när det alltid finns gotta i skåpen här. Kommer förhoppningsvis bli lättare efter nästa vecka. Får försöka tvinga tjejerna att vi ska vara nyttiga också =)Fredagen blev lugn med lite besök hos bekanta.
Jag hade tänk satsa på en fortsatt lugn helg men tillslut skrek suget och jag fick ge upp tanken om någonting nyktert. Efter bara en minut var det bestämt med Carro, och efter någon timme satt hon och jag, C Andersson och I Roos hos J Pettersson och det slutade med en mysig förfest. Eftersom jag inte hade ätit bra alls under dagen så blev det lite för mycket när spriten kom fram. Väl nere på stan hann jag bara gå in på krogen i 5 min innan jag av någon anledning gick ut igen. Där ute träffade jag en vän som var väldigt full.
Och med tanke på det.. Nu har jag bevisat för mig själv att det går att bli "nykter" på en kort stund. Nu låg det till så att jag har inte ett minne av att vi gick ned på stan, men så fort denna personen blev för full och mådde illa så blev jag skärpt som jag vet inte vad. Det är konstigt det där hur hjärnan fungerar.

På min promenad idag spånade jag vidare i det där. Kom att tänka på när Emma berättat om när de hade varit ute i Saras stuga och C hade tuppat av när Emma tog bar henne. Berättade att hon blev rädd och att hon kunde lyfta C utan problem. Eftersom en tjej kanske väger ca 50-60 kilo är det näst intill omöjligt för en annan tjej i samma vikt att bära bara sådär. Det där tycker jag är så häftigt. Hur psyket kan göra att våra fysiska styrka nästan är oändlig. Man har hört om de som lyft sjukt stora saker för att de försökt rädda någon. Jag undrar bara hur mycket panik det behövs för att man ska kunna prestera sådär?
_

Nog om det nu. Fredagen slutade i alla fall inte så bra men det gjorde egentligen inte mig något.
På lördagmorgonen passade jag på att hälsa på farmor. Berättade att min telefon pajjat och hon erbjöd mig sin gamla som man egentligen inte kan kalla gammal ändå. Det var väldans snällt tycker jag. Efter att ha pratat om en massa kom jag på idén att vi lika gärna kunde hälsa på gammelfarmor när jag ändå var där. Så det gjorde vi.
Väl där pratade vi och böcker, gamla kläder m.m. Kände mig rätt gammal själv när jag kom på mig själv sittandes i en lång konversation om en bokserie. Men man kanske får skylla sig själv när ens favoritprogram på tv är "Antikrundan, Första andra tredje & Ensam mamma söker"?  =)

Fick även låna en bok av farmor som hon nyss köpt som jag hittade av en slump. "Hemlös - med egna ord" hette den. Läste första sidan och blev fast. Resten av lördagen och större delen av idag spenderades fastklistrad vid denna. Blev både ledsen, frustrerad och helt enkelt skiförbannad.
Slut nu men hade gärna läst flera stycken likadana med fler berättare.
Den gick ut på att några hemlösa i Stockhom fick föra dagbok om deras vardag där de stapplade runt och kämpade för att hitta ett nytt ställe för den veckan eller natten. Jag visste inte alls hur det låg till, eller ens att det fanns så många som bodde på gatan som det gör i Sverige nu, eller rättare sagt bara i Stockholm. Och här ska vi vara det perfekta välfärdslandet och det bara skiter sig på det sättet. Politiker som pratar om hur de ska lösa det här problemet som är så pass stort att det är det tredje största, men som vanligt är det bara snack. Man kan bli så förbannad att det ryker ur huvudet på en. Finns säkert många som tänker på hur man ska kunna hjälpa till, men det finns egentligen inte så mycket. Det går att köpa deras tidning och erbjuda pengar eller bara en pratstund. Vet inte ens vad jag ska säga mer än att jag kan gott och väl förstå hur dessa människor känner. I alla fall de av dem som inte vill leva under förutsättningarna de får erbjudna för dem. Vilka idioter det finns inom den sociala sektorn..

     

Jaha, nu har jag pratat hål i huvudet på alla här tänker jag.
Imorgon blir det inte mycket alls, ingenting planerat i alla fall. Känns som om jag skulle vilja träffa alla lite innan det bär av till nya staden, men är lite osäker där. Som mina vänner kanske fick reda på, så gick det inte så bra för mig där ett tag pga olika faktorer. Har inte lust att halka dit på sånt tjaffs igen, absolut inte nu när jag äntligen har bestämt mig för att göra någonting smart för en skull. Kanske därför jag har hållt mig lite tillbaka hemma med böcker nu på senaste tiden? Ja, det är nog smartast att fortsätta i den här stilen?

Nu är klockan på tok för mycket för mig.
Blir nog bra det här.....

Kuskblogg


Fick nyss reda på att Lammet (och Sara?) suttit och skapat en egen blogg till oss gamla kuskare som vi kan skriva i lite för att inte tappa kontakten. Det var en mycket smart idé måste jag påstå. Skulle jag aldrig ha tänkt på annars =)
Hoppas bara att alla kommer fortsätta kika in dit. En annan som inte har bättre för sig om dagarna kommer väl hänga där 24/7 men då har de andra lite mer liv än mig.
-

Idag vaknade jag lite senare än vad jag hade tänkt men hann med en Forsbacka ändå. När jag hunnit ungefär halva vägen så brukar jag vara som snabbast, då hände det oacceptabla. Utan förvarning kommer det en medelålders kvinna med stavar och bara susar om mig på vägen. Men vad i..?
Känns jäkligt bra att bli omkörd av någon som är mer är dubbelt så gammal som en själv. Svar NEEEJ!
En sak fick jag ut av det i alla fall. Resten av vägen gick jag det snabbaste som mina fötter klarade av. Kanske behövs en tant för att man ska ge sitt bästa?

Träffade även på Carro, som ville ut imorgon. Blev lite sugen men kan inte bestämma om jag varken orkar eller har råd. Eller nja, råd kan man alltid göra sig, men det känns lite drygt att lägga ut pengar som egentligen skulle behövts till flytten. Ja, får se hur det hela slutar. Blev faktiskt hemskt mycket mer taggad när Anton skulle komma hem över helgen också. Honom träffar jag ju inte alls ofta nu för tiden.. Den token som ska åka iväg och tjänstgöra i Afghanistan också, vilken hjärna.

Imorgon ska jag inte göra mer än vad som har hänt idag. Ska åka och hälsa på nybäbisen äntligen! Skrev förut att vi skulle åka redan för några dagar sedan, men lillpysen var tvungen att åka upp på sjukhuset eftersom han bara gick ned i vikt. Men idag träffade vi dem en sväng och nu var han okej igen. Sötgöte i alla fall. Ojoj, jag börjar nästan darra läpp när jag ser på det lilla pyret. Älskar småbäsar! =)

Om jag kommer ihåg ska jag knäppa ett kort och lägga upp här så får ni se det lilla hjärtegullet.
Nu ska jag kika på Mumiens återkomst på 6an. Älskar såna där fjantfilmer =)


( Måste också höra.. Blir det lättare att läsa om texten är såhär, eller ska jag ha det kvar som det var?)

Kung Fu

Var för några timmar sen och tänkte bli lite brun på solariet. Tog som vanligt 20 minuter som jag brukar klara med att mest svettas lite bara, men denna gång blev det helt annurlunda. Antar att de hade bytt rör, för efter 10 minuter höll jag på att få andnöd där inne. Har ni varit med om att det nästan känns som att huden bränns ihjäl när de nyss bytt?
För så var det denna gång. Klarade med små marginaler 20 min men det kändes minst som en hel timme. Efter fick jag ligga och glida runt i mitt eget svett och hade det nästan lite roligt innan jag klev upp. Trodde att jag var redo för det men jag gjorde det stora misstaget att resa mig för fort. Virrpanna i någon minut, sen röd som en klassiskt dödad kräfta.
Vilket äventyr, tur att ingen såg mig =)Annars har det inte hänt mycket idag. Vaknade första gången vid 9 då mamma kom in och tjatade som alltid. Saker som man egentligen skulle hinna med tusen gånger om senare på dagen. Och med mitt i vanligt dåliga morgonhumör gjorde saken inte bättre med tjat.
Ja och som sagt har det inte hänt någonting annat än sova, tv, äta, sola och film.
Kikade faktiskt ännu en gång på "Kung Fu Panda", vilket  jag tycker är en superfilm. Kan en film som handlar om en nudelkokandes, tjock panda som försöker blir en kung fu mästare bli tråkig egentligen? Sen att Jack Black agerar röst till denne gör allt mycket roligare också.

Har annars en annan film på g som jag tror kommer bli en hit. "Låt den rätte komma in", som snart kommer på bio. Baseras på en bok som jag läste för något år sedan som jag tycket var riktigt bra. Vet med mig att filmen kommer att förstöra boken lite, som med alla andra böcker, men kan inte låta bli denna. Sett reklamen och den såg lika läskig ut som boken.
Sen att jag nyss lånade ut boken till Jens som nyss läst ut den gjorde det mycket roligare för då betyder det att jag kan gå med någon annan som läst den. Hoppas att den kommer till stan nu inom en snar framtid i alla fall. IStockholm har det redan kommit ut men som vanligt kommer inte filmerna hit förrän efter någon månad, om ens över huvud taget. Annars får väl lille Jensa komma ned till oss och kika helt enkelt =)
En till film jag också vill se är "Patrik 1.5". Bara hört bra saker om den och det verkar vara en riktig Alex-film.
-

Imorgon blir det inte så mycket mer än det som jag sysslat med idag.
Lite ärenden och så blir det väl, men annars inget annat. Förhoppningsvis vaknar jag i lite bättre tid imorgon så att jag hinner med en liten promenad. Skulle behövas eftersom jag tröck i mig nästan en hel chips-påse till filmen idag. Förstår inte hur en sån liten person som jag kan få i mig såna mängder onyttigt. Men ja, det sätter sig på sina ställen också, haha. Så imorgon skulle jag behövt en prommis. Får väl se om jag orkar mig ut.


Får inte den här lille krabaten er på bättre humör? =)

Bilder

Satt och kikade på "I ditt ansikte" för någon timme sedan och de skulle göra standup i en moské ( eller hur det stavas) där han pratade lite om slöjorna kvinnorna oftast har. Kom in i en konversation med en annan om saken och jag står absolut kvar i min åsikt i detta. Har mycket svårt att detta ska vara ett sånt problem i samhället att vissa vill ha en slöja runt huvudet. Är det någon som egentligen bryr sig?
Jag tror mer att det är människor som växt upp med endera för många syskon eller för några, som ens orkar lägga ned tanke på att vilja förbjuda detta. Folk som inte vill att andra ska få saker och inte de.
Varför får hon ha slöja men inte jag keps i skolan? Ojoj, vad mycket att grina över. Hade det varit kristen religion att ha mössa här i Sverige så skulle det absolut inget problem. Välkommen till världen snorungar, ibland kan inte allt vara så rättvist.

I övrigt så har det inte hänt mycket alls idag. Legat och sovit mest hela dagen faktiskt, vilket har gjort bra eftersom jag är mycket piggare nu till kvällen. Tack och lov. Orkar som sagt inte ligga hemma och sura allt för länge.

Imorgon är det inte mycket planerat heller. Efter maten någon gång blir det i alla fall Stugsund för att hälsa på bekanta till familjen som nyss kläckt en ny bäbis. Finns det något mer underbart egentligen? Knappast!
Annars blir det bara småplanera och så inför flytten mest. Har förresten fått bilder från lägenheten som var mycket efterlängtat eftersom jag inte ens sett den ännu. Trodde Emma när hon sa att den var fin, men inte trodde jag att den skulle vara SÅ fin. Grymt nöjd över det. Framförallt toaletten och balkongen, de två viktigaste fatorerna enligt mig. Konstigt nog, jag vet.

Här får ni några bilder för en liten förkik. Observera att inte alla saker ska vara kvar när vi flyttar in, men det ska nog bli lika fint med våra saker med. Hihi, jag är toknöjd!

Tack och hej, leverpastej

70 år


Så känner jag mig just för tillfället faktiskt. Mins 70 bast..Trasig människa!
Vill ha resultaten sen provtagningen som jag gjorde förra veckan.. det måste finnas en förklaring
till detta. Och så sitter man självklart och hetsar upp sig för något som kanske bara är en bagatell. Men man ska aldrig säga aldrig heller så. Allt strunt som ligger i min släkt, och med min vanliga tur, så är det väl något knas.
Men ja.. peppar, peppar, ta i trä!

Så nu antar jag att det blir värre till imorgon lagomt till måndagen när man borde ta sig ut lite. Blir väl den tråkiga jäkla soffan i veckan igen då.. Var ett tag sen jag tröttnade på den. Kan alla tider på program nu vilket borde visa att det inte står så rätt till med immunförsvaret kanske. Roligt att vara tvingad till att vara en soffpotatis. Orkar INTE!

Alexandra Lundgren ->                                              

Nu ikväll kikade jag på mitt favoritpogram "Ensam mamma söker", vilket i min åsikt är det enda värt att se av alla miljoner serier som går. Sitter som en liten flicka och fnittrar ihjäl mig varje gång det råkar bli lite hudkontakt mellan dem där på tvn. Kommer ofta på mig själv när jag sitter med storflinet och kramandes på kudden eller filten.
Ja, det här bevisar kanske att jag även börjar visa mig vara närmare 70 även i skallen kanske =)

Efter blev det "I hennes skor", vilket jag sett förr men som var värt att se igen faktiskt. Enda problemet med den filmen är att Cameron Diaz är så sjukt trimmad och snygg i filmen så ångesten sätter sig i halsgropen och skriker åt en att lyfta röven ur soffan och springa några varv runt huset. Sen att man samtidigt sitter och nyss ha stoppat i sig en massa söndagschips gör inte saken så mycket bättre heller.
Men "Har man skrattgropar i låren borde det vara ett tecken på ett lyckligt underliv" ? =)
-

Med tanke på obehaget i bröst och revben, kommer det antagligen bli en sen natt. Därför jag sitter och skriver ännu ett inlägg för dagen. Fast klockan är bra mycket över midnatt så då får man kanske?

Imorgon är det en helt vanlig måndag med tråkiga saker att ta itu med bara. Kanske hinner med att sola en sväng dock. Kan behövas nu faktiskt, helt vit/röd i ansiktet nu för tiden. Och lyssna på den här ni btw.. alla andra brukar ha sin finniga period mellan 15-20 kanske? Alex period kommer NU, vid 20 +.
Men jaja, ännu en till sak att stå ut med.
Känner att det börjar bli lite småtråkigt med allt klagande ikväll. Så slut med det nu!

Imorgon börjar också min nya plan, som är helt hemlig. Töntigt att skriva det över huvud taget då kanske, men det är roligt att ha hemligheter. För om man inte säger att man har en hemlighet, finns den då? Ojoj, något mer att tänka på. Hur som helst så kommer det bli skitbra. Jobbigt som bara tusan, men det ska bli bra i alla fall.
-
Jag vill också passa på att be om ursäkt för mitt lite halvpissiga humör nu de sista veckorna.
Mitt liv har på sista tiden pendlat mellan att varit sjuk, och sen resterande tid har det varit oroligt med rädla för vad det kan vara. Och allt med flytt har gjort mig lite stressad också.
Ursäkter är inte min bästa förmåga.

Och nu kommer den tiden jag ska lägga mig för att försöka sova, men som alltid slutar i att jag knäpper på datorn igen eller läser en halv bok innan det är klart.Lördagen

Personerna i denna stad kommer jag inte sakna. Jo, mina vänner (de få som finns kvar här hemma)  såklart, men inte de andra. Personlighetsklyvningar så det slår härliga tider om det. Jag brukar alltid klaga på de som sitter och skriver "Söderhamn är skiit m.m och m.m", men så är det ju i stora drag.
Har aldrig brytt mig om skitsnack som vissa är väldigt duktiga att komma på, men det finns väldigt många här hemma och tror att de sitter på en pedistal, vilket irriterar mig enormt.
Igår var jag ut och mot slutet av kvällen blev jag nykter som en stolpe.. Nej, inte så nykter, men lagomt så man känner smärtan från skorna man tidigare tryckt på sig.
Då när man ser saker med "nyktra" ögon så blir det en helt annan sak. Kanske bra att vägra gå ut nykter ändå, man vill ändå inte se hur folk håller på..


Som sagt var jag ut igår. Kom på efter en hel dag i Valbo att det kanske vore roligt och hann knappt klä om innan Carro stod nedanför och väntade. Hann inte göra sig fin på något som helst sätt, men det spelade inte så större roll egentligen. Åkte hem till henne, dit också den andra Carro och Ida kom förbi. Senare över till kusinen, som är betydligt äldre. Eftersom jag blir äckligt nervös när det gäller äldre människor var det som en mardröm när vi traskade in och såg kanske 15 karlar sitta där och tjoa. Jag ville sätta skottpengar på Carro där ett tag för att hon lurat in oss i något så jobbigt, men efter en stund lättade stämmningen upp sig och till och med jag vågade mig in med lite kommentarer ibland, haha.
Och som man aldrig tänker på först så är de ju också bara vanliga människor, men innan man märkt det så skulle Alex behöva blöja.

Åkte senare in och drog en pizza. Tvärtemot-Carro som absolut ska äta Innan krogen. Hamnade sen på muskan, där det bara fanns puckon, och på Olles var det heltomt, så det slutade på JH tillslut. Till min förvåning var det faktiskt rätt kul där. För en gångs skull kanske?
Träffade en blandning av folk som bara var trevliga, förrutom de som jag syftade på tidigare i inlägget. Grispellar finns det gott av.
Efter krogen var det inte Alls kul.. Livrädd att gå hem efter alla de här våldtäkterna som man hört talas om. Fick helt enkelt stå och vänta tills jag träffade någon som skulle åt mitt håll. Tillslut fick jag tag på Norgren som redan var på väg. Tack och lov!
Hatar verkligen att vara tvungen att gå med någon eller slösa pengar på taxi. Förstår inte hur man kan samla ihop ett gäng och våldta en ensam tjej. Snacka om att förstöra psyket på den stackarn.. Nej fy!
Men det löste sig tillslut i alla fall som tur var. Hamnade vid datorn ( som man INTE ska sätta sig vid ) väl hemma, där jag blev arg.. På mycket!Idag ska jag mest vara hemma och poa med prylar bara. Inget bestämt alls, förrutom en sak. Jag ska äntligen få se filmen "G" igen. Såg den alltid på vhs förr i tiden medan jag satt och skrev ner alla sköna kommentarer de kommer med i filmen. Underbart ironiskt med Magnus Uggla och en väldigt ung Niklas Walhgren. Handlar om ett gäng grabbar och tjejer som försöker komma igång med musik, sex, jobb & livet i stort sätt. Fånigt 08-språk men det gör absolut ingenting, allt är klockrent!

Utöver det är ingenting planerat egntligen. Men det är skänt det också..
Läsa lite bok och mysa, alldeles i min smak.
-


Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Melissa Horn och Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut
De som känner mig vet precis vad det handlar om.
Ska bli underbart att få komma härifrån, känner det bara mer
och mer för varje dag..


Nattens bild

Vilken klockren bild, sätter tankarna på fulla varv
Och ja, det är sådant jag har för mig på nätterna


Sov gott mina kära


 

Alex i en kartong

Matta, my darl


Kom och tänka på en rätt knäpp sak som hände på gymnasiet, tror det var i 2an. Jag och tjejerna gick som vanligt runt och hade det tråkigt i korridorerna på håltimmarna och fick en dag syn på en stor låda som bara stod där. Som vanligt så ska Alex spexa lite och testa om det går att få plats i den. När jag väl var i så måste man såklart testa och stänga också. Efter den väl blev stängd så känner jag att det börjar hasa under mig, och efter en stund stannar de mig och jag hör fnitter.
Eftersom det var svårt att få upp lådan så fick jag ändå kämpa lite medan jag muttrade då det gick så trögt.
Väl upp med en dryg min och lite småirriterad över lådan upptäcker jag att jag nu stod där mitt i den..
MITT i cafeterian!!

Runt mig satt 3orna och bara kollade som om jag var helt dum i huvudet. Och kan någon svara på hur man ska bete sig och säga efter att man kommit ur en kartong? Nej, jag kom inte på någonting jag heller just då, så det var bara att gå ur den och traska iväg. Det var en av de tillfällen jag inte alls haft en aning om hur jag ska agera. En rätt rolig sak att minnas nu efter, men just då var det en liten knixig situation.
Gissa bara hur nöjd jag var på mina vänner efter som stod och gottade sig bra nog på det hela.
-
Och där fick ni en liten del av allt jäkla tok som hände under de 2 underbara år vi hade tillsammans.
Saknar det nästan varje dag..Idag har det inte hänt mycket. Vaknade senare än vad jag planerat men det gjorde inte så mycket eftersom vädret inte tillät så mycket mer än soffliggandes och annat som går att göra en regnig dag. Och det är just det jag gjort för dagen. Tittat på tv, läst min bok och sett lite mer på tv.
Såg nu ikväll "The happening" som var den absolut sämsta jag sett på länge. Så ett råd ; se den inte!
Så nu sparade jag er en kväll =)
Imorgon blir det en tidig morgon. Om inte grabbarna väcker mig runt 6 så har jag bestämd väckning runt 8, och vid 9 åker jag, mamma och grabbarna iväg för 4års-koll med Ted. Efter den hade vi tydligen lunch-date med mammas vän och hennes son.
Hm, nu när jag tittat på vad jag nyss skrivit så inser jag att det låter som om jag vore närmare 30 och har barn själv. Nej nej, inga barn än på ett tag, men jag kommer passa perfekt som mamma skulle jag tro =) Bra träning på tålamod får jag nu när man bor här i alla fall. Hade ett problem med den här frågan bara för att tag sen, om man skulle kunna träffa någon som redan har barn. Och jag har kommit fram med svaret att det är väl den perfekta grabben egentligen?
Jag menar, om de redan har barn så vet de hur man gör, och själv får man själv helt gratis en förträning.
Men haha, vad tusan sitter jag och babblar i nu då?
-
Helgen då?
Nja, imorgon är det inget mer planerat än min förmiddagsfika. Vad som händer mot kvällen återstår att se. Är det någon som läser detta som har något kul på g, eller utan någonting alls att göra, så är det bara att höra av sig =)
Lördagen ska jag i alla fall umgås med den bästa Matta som kommer hem.
Det kommer troligen inte bli så roligt med tanke på omständigheterna, men det gör mig absolut ingenting alls. Jag trivs alltid att umgås med min gumma.
Söndagen blir väl som alla andra söndagar.

Just för tillfället sitter jag och kikar på mina vanliga serier och hoppas på att bli pömsig inom kort. Kommer annars vakna som en sur godisflaska i fel strupe.Hittade även den här dryga bilden på Saras råtta..
Vilket litet snusk =)
Margreth eller vad den nu heter, haha
Grin hit och dit

Alexandra i nuläget

Idag har det varit en jobbig och dryg dag på alla sätt och vis. Mongosprutan tog en bra stund efter andning och desperata försök att hitta en åder som dög till, vilket bara gjorde det hela mer utdraget och smärtsamt. Men efter fick jag i alla fall en glass. Väl efter tårar och paniken så trodde man att det skulle vara över med det dryga för dagen, men där bedrog jag mig alltid. Hemma kommer mammas vän hit och jag sitter med och småpratar medan de spelar kort. Och från egentligen ingenting startar världens bråk upp mellan mig och mamma, som slutar i att hon skriker medan jag försöker prata normalt. Ja, det händer mer och mer ofta att jag funderar vem av oss som har mest bakom hjärbalken.

Och jag som inte ofta blir så arg att jag skriker till, blir skiträdd för mig själv och börjar böla på nytt. Inte direkt ledsen över något, eftersom vi bråkade över fjantsaker, men ändå kommer det krokodilisar överallt. Vet inte vad det är med höga röster & ljud, får panik bara någon klappar händerna lite för nära mig. Som en rädd liten katt som flyger upp i luften. Efter ett tag var det ju bara att skratta åt sig själv, eftersom jag insåg att det var grymt fånigt. Men bara för att vara extremt dryg låg jag kvar på rummet och muttrade i några timmar. Vilket inte gjorde mig speciellt mycket eftersom jag
fick tid för boken min. Ja, jag vet precis vad det här låter som.. exakt såhär var det när man var runt 13-15 år hemma.
Bråk över småsaker som egentligen inte spelar ett dugg roll för någon i fråga. Och det här får jag leva med i 20 års ålder. Skönt att veta att det här blir den absolut sista gången jag bor "hemma". Varför jag gör "" över hemma är just på grund av att jag aldrig haft det här som hem. Den här lägenheten är ett ställe min mamma bor i med en jubelidiot som bara tycker att man är i vägen. Om jag ska vara ärlig så har jag funderat några gånger att stanna kvar så länge som möjligt bara för att reta människan, men då är ju problemet bara det att också Jag måste stå ut. Och där sprack den planen. Men roligt skulle det vara dock.

Över till tårarna så var det inte nog där. Efter att jag fått lite ont i skallen av att ligga still och glo i flera timmar så tar jag mig ut för att glo på dumburken istället. Där fanns det inget annat än Extreme Home Makeover så det fick bli det. Och sooom vanligt kommer krokodilisarna fram igen, i stora mängder också. Alla mobbar mig på grund av detta, men det struntar jag i. Hur kan man Inte fälla en tår för de stackars människorna som behöver hjälp?
I början är det tårar för att man tycker så synd om dem, och i slutet är det alltid av glädje för att de blir så glada och tacksamma för det dom fått. Vilket genialiskt program om man frågar mig =)

Och just det ja, såg nyss på den helt underbara Braveheart som värmer mitt hjärta varje gång jag ser den. Bra från början till slut. Han den där Mel Gibson kan han! (värmer till på andra ställen än bara hjärtat när man ser honom även) Stiligare karl får man även leta efter. Lite böl till den med.. Förvånad?
-

Ja idag har det varit grin hit och grin dit, så nu ikväll är jag helt slut i hjärnan och orkar i stort sätt inte skriva.
Imorgon är det absolut ingenting alls planerat.
Eller jo, en promenad är något jag Måste göra. Magen börjar forma sig på ställen jag inte ens visste att den kunde. Men det kanske hör lite till åldern? Men jag måste erkänna att jag blir så avundsjuk på de små flicksnärtorna när de studsar runt och inte ens påbörjat sin utveckling av höft (som förövrigt kanske har växt 10 cm på mig sen 1 är tillbaka)
Men vad tusan, kanske man skulle ta och börja rikta sig till de äldre versionerna av personer?
Flicksnärtor finns det gott om till de yngre, haha.

Nja, hur det blir med den saker återstår att se. Här hemma är det ju redan ett faktum i alla fall. Det finns knappt någon grabb över årgång 88 som är intressant, gränsfall till Ingen. Så vad ska man göra?
"Är dom små får man ta två"
(värsta jag hört, men dock så roligt sagt)


Kan bara inte låta bli att ha med
den här bilden. Blir på så mycket
bättre humör. Sorry Emma =)
Lunarstorm & Pixbox


                                                                      En förfest i min lägenhet den 17/2-07

Och jag som skrev att jag skulle somna tidigt ikväll för att slippa sitta och tänka på morgondagen hemskheter. Yeah, sure!
Här sitter jag klockan halv 3 och är klarvaken som en tupp som nyss fått en pinne i stjärten.
Låg sömnlös i lite över en timme innan jag gav upp och gick för att hämta datorn.
Började i brist på annat att kika på en massa gamla bilder och bloggar från tex Lunarstorm & pixbox, som för tankarna långt bak i tiden. Det jag kommit fram till att allt var så himla enkelt förr. Det enda jobbiga att behöva tänka på var proven, som egentligen inte var så svåra om man tänker efter. Lathet var det största problemet. Och utöver det bara lite kärleksdravel som man hade skaffat helt själv.
Nu för tiden är det försäkringar, hyra, telefon, internet, boendet + allt som hör till det. Med andra ord ; pengar.
Fy och återligen fy för pengar. Inte att ha, men för att inte ha.
Allt kostar så grymt mycket nu för tiden och man får knappt något alls för att näst intill slita ihjäl sig veckorna långa. Jag hatar den regeln, men det är tyvärr någonting alla måste göra. Ekonomiskt oberoende skulle man ha varit. Vore inte det livet?
-
Hur som helst satt jag och tittade på gamla bilder och dagböcker och insåg ännu en gång vilket jävla pucko man varit i de situationer när det verkligen behövdes lite sunt förnuft. Hålla på och tro att man är så jävla cool och att allt sker enligt sin egen vilja.
Fy fan, sumpade en av mina stora chanser att få någonting verkligen skitbra där. Vet aldrig nu hur det skulle ha blivit, men hur lång/kort tid det skulle bli så Vet jag att det hade varit den bästa tiden i mitt liv. Men som sagt, det sumpade jag i egoistiska tankar som jag ångrar ännu idag. Brukar tänka på det här. Inte fullt lika mycket som förr, men ändå så att det händer titt som tätt.
Vet i alla fall en sak.. det kommer behövas en MYCKET speciell person för att jag ska känna samma sak igen.

Utöver denna person som jag nyss pratat om så saknar jag min gamla klass så oändligt. De gjorde mina dagar så mycket bättre genom skoltiden och de har alla lämnat intryck i mitt hjärta på olika sätt. Tråkigt att det inte blivit lika mycket återträffar som vi bestämmde innan vi alla skiljdes åt, men det är inte så lätt. Jobb och olika städer gör det näst intill omöjligt att alla ska kunna ses samtidigt. Tråkigt.. men man kommer alltid ha sina klassvänner på ett speciellt ställe i sitt hjärta som sagt.

Hoppas nu på en ny period i mitt liv i Stockholm, som ska bli en underbar tid med mina flickor. Vågar inte hoppas på för mycket utifall det hela blir en besvikelse, men kan ändå inte låta bli. Jag får bo med två personer som jag älskar som min egna familj och jag kan inte se det på ett annat sätt än att vi kommer trivas med varandra. Och om jag inte känner oss helt fel så kommer det antagligen bli en hel del tokande också. Så ja, jag hoppas på att den här tiden kommer bli någonting man kan komma ihåg på senare dagar.
-
Nej nu ska jag upp om ca 5 timmar och åka för den där jääävla sprutan, sen fixa fram lite inför flytten. Det närmar sig, och jag måste erkänna att det pirrar lite i magen. För tänk på detta.. jag har aldrig bott mer än EN(!) gata ifrån mamma, trots att jag bott ensammen från det jag var 18 år. Haha, pinsamt!

Ett nytt försök att sova då kanske?

Skitsjukhus

Det absolut värsta jag vet här i välden. Eller nja, kanske inte, men topp 5 av de värsta i alla fall. Sjukhuset i sig är väl inte det jobbiga men det är vad dom Gör där. Blod hit och dit!
Idag åkte jag dit efter att ha gruvat mig ända sen igår. Börjar bli trött på min jäkla hud som krånglar hela tiden, och också lite orolig att det skulle kunna vara så att jag ärvt en massa från mammas reumatism.
Efter mycket petande och klämmande kom dödsdomen till mina öron... BLODPROVER...!!
Ja, om man ändå kunde slå mig på mun så det kom blod, så hade det hela inte varit lika farligt, men nu är det ju inget dom vill göra där. Så fram med sprutorna och de där äckliga rören de ska fylla.. Fy, jag får nästan gåshud bara av att prata om dem.

Fick ligga ned för att inte skaka ihjäl mig, men när hon väl kom där med äckelsakerna brast det som vanligt. Man skulle kunna missta mig för en 4åring. Tårarna sprutandes åt alla håll och lite smått hyperventilerande, som om någon skulle ha ihjäl mig. Tycker själv att det är fånigt som fan och brukar alltid övertala mig själv att det inte är så farligt innan men när de kommer och väl ska göra det kan jag bara inte hålla emot. Fjantalex..
Så nu får jag åka upp på labb imorgon för att en expert får göra det, så det slipper bli fel och ska vara tvungna att ta en gång till. Så nu blir det till att ha ångest ända tills imorgon. Men hellre det än att de ska hålla på och sticka flera gånger.
Hoppas nu bara att det inte visar sig vara någon större fel än en långvarig infektion, för det orkar jag verkligen inte med, med tanke på allt mamma och mormor haft. Nej fy, det önskar jag ingen..

 
Innan hann jag med en liten fika med Kim. Jag hade fattat helt fel på tiden så vi fick bara 30 min på oss, men det var trevligt ändå. Konstigt det där att man inte träffas fast att man bor så passa nära varandra. Men det är väl samma som det var i skolan. Man sågs hela dagarna i skolan och efter var det alltid något med plugg eller träningar hit och dit.
Helgerna är den enda tiden som man över huvudtaget orkar ses. Men nu får jag i alla fall träffa två av mina bästa vänner varje dag här framöver. För ja, nu ska Matta också bo med oss. Blir lite trängre men det gör mig absolut ingenting, jag som gillar att ha folk omkring mig.

Efter läkaren och det har det inte hänt mycket alls. Väntat på mat och nu sitter jag mest och smälter maten. Snart kommer nog familjen hem igen efter en promenad, och då är det full rulle fram tills läggdags för grabbarna. Själv passar jag på att skriva lite innan de kommer, för ikväll ska jag inte lägga mig så mycket senare än dem.
Gick och la mig runt 9 igårkväll, och somnade efter kanske en 20 min. Det konstiga var att jag vaknade 2-3 gånger av att jag drömde mardrömmar. Måste ha varit för att jag var stressad inför doktorn idag. Så inatt kommer det väl bli samma sak tänker jag.. Men inatt får jag iaf sällskap av Matilda som kommer hit och ska sova över.
Blir sängdags runt samma tid idag med, så slipper man ligga och gruva sig så länge.
Ja fy faaan för sprutor som sagt!Big fat snake

        But when I´m in my dreams                            

I drift away and I´m not reminded                  


www.hokus-pokus.se-nu har jag skaffat en-           men ibland vet jag                              -"häj blåggen. idag-
-Blågg i internet där-           inte vad jag ska skriva.                         -fick jag den ´tysta-
-jag skriver spännande-        säg något jag kan                               -behandlingen´ av-
- saker som händer mig-     skriva om, Hokus?                             -Hokus. jag misstänker-
-JÄTTEspännande kanske.-                                                                 -sensuellt att han är-
                                                                                                                      -HET på mig"-

13/10-08

En söndag som alla andra. Ingen orkar ta sig tid att ens tänka ut någonting att sysselsätta sig med. Timmarna flyter på som om det inte fanns någon morgondag. Ingen som bryr sig om att ens livsklocka tickar på och vi blir en dag äldre. Missar en hel dag som skulle kunna bli något värdefullt att komma ihåg till då man ligger där på dödsbädden.
Men ja, det kanske bara är jag som tänker på sånna här saker.

Den här söndagen blev dock lite mer annurlunda egentligen. Släppte faktiskt taget lite idag för att visa den riktiga Alex, vilket jag inte gör så ofta. Okej, jag är alltid mig själv annars också, men det finns sådant man inte vill prata om ibland eller visar för vem som helst. Men idag vet jag inte vad som hände.
I vissa omgivningar går det att vara sig själv helt och hållet. Jag tror att det är på ställen där ingen gör sig till. Ja, där trivs jag oftast bäst. Som hos Emma, där är ingen rädd att bli arg på varandra och för att berätta det för varandra heller. Inget smygande på tårna för att det ska Se bra ut inför andra. Förstår inte riktigt varför människor gör så, alla familjer bråkar.
Så ja, idag har jag öppnat upp en del av mig som sällan syns. Det var väldigt bra, men eftersom inte det här kommer hända fler gånger var det egentligen en onödig sak att göra. Men jaja, man ska bjuda på sig själv, eller hur säger man?

Big fat snake - When I´m in my dreams
Passande låt egentligen.

Annars har det inte hänt mycket här ikväll. Somnade med mobilen i handen Igen, ett dåligt tecken?
Vaknade upp lagomt till söndagsfilmen och såg den med lite för mycket energi för att sitta still så länge egentligen. Att jag sett denna gjorde det hela inte så mycket bättre heller kanske. Pretty woman.
Kanske man skulle bli hora för att sedan träffa en rik snubbe som blir upp över öronen förälskad i en. Ärligt talat, vem vill att mannen tjänar en massa pengar för att man sedan ska ta dem för egna behov. Nej, det skulle jag nog aldrig klara av. Få presenter är aldrig fel, men att bli försörjd som ett barn, nej tack!
-

Berätta lite om helgen kanske då.
Det blev en riktig hemmahelg, fast med fest i alla fall.
I fredags satt jag med stortofflorna och drack lite vin med mamma, Fat-T och hans vän. Det slutade med att jag svidade om för att traska ned på muskan, vilket vi också gjorde. Jag lyckades med en sån där gammal karate och ett klassiskt svart hål i ett par timmar där. Inget jag alls gillar, men som på något vis kommer mer och mer ofta nu för tiden.
Fick igår lära miig ett nytt ordspråk som jag aldrig hört förr. "Gjort en ågren".. ska tydligen betyda att man har gjort någnting som är skämmigt, som man får ångest av.
Så ja, jag gjorde en ågren i fredags kan man säga.

Vaknade med en ångest som sagt där på lördagsmorgonen och det kändes grymt bra att jag planerat att bara kika på film och mysa senare på kvällen. Jäste på det hela dagen egentligen, men när Emma ringde och ville komma hit på kvällen så var det ändå en liten röst i bakhuvudet som skrattade åt mig och sa att jag skulle gå ut.
Sket i den lilla rösten och trotsade tjatet om att jag skulle med ända till efter 9 någon gång. Men sen var det som i vanlig ordning kört. Mamma, Emma och de andra slet i mig som en liten trasdocka och tillslut gav jag efter. Första gången jag fallit för det som kallats grupptryck. 20 år och dricker fast man egentligen inte har ork eller lust.
Hur som helst så blev det ändå rätt kul här hemma. Alltid roligt att se mamma när hon satt igång, vilket hon kanske gör 3-4 gånger/år. Ja, det var mestadels för henne jag också följde med ner.
Hela kvällen slutade med att jag gick in på 3 ställen, men kan inte påstå att jag gillade det heller speciellt.
Vid 2 hade jag ångrat bittert att jag inte stannat hemma. Eller kanske inte.. eller jag vet inte, åh!!
-

Just nu för tillfället sitter jag hemma i soffan som i vanlig ordning framför datorn med musik i ena öran och småkikandes på tvn när det kommer något roligt. Just nu rullar CSI på, fast till min besvikelse var det en repris från tidigare i veckan. Gillar tvtablån bättre på vardagarna, när alla de töntiga serierna går på nätterna.
Men ska ändå sitta kvar i någon timme, det var extra skönt att sitta med hörlurarna idag och bara fundera. Ja, där har vi väl en bra sak med söndagar, en perfekt dag för funderingar och annat tråkigt.

Imorgon händer det inte mycket på förmiddagen men 14 ska jag iväg på äventyr. Ända till Ljusne bär det av, haha.
Öppnade tidningen och fick syn på en föreställning där för kids. Någon slags teater, "Katt i stövlar" hette den nog. Och eftersom mamma och Fat inte orkar göra något speciellt med barnen så får väl jag ställa upp på det roliga som vanligt. Inte för att jag har något emot att hitta på saker. Jag spenderar hellre pengar på att ungarna ska få det lite skojj än att man själv köper en massa skit som inte behövs.
Så imorgon tar jag med mig Liam på lite teater, eller vad det nu är. Och eftersom jag är en förvuxen barnunge fortfarande, så kommer jag antagligen också tycka att det är kul =)

Nu tror jag inte att det finns så mycket mer att skriva om ikväll.
Ska fortsätta att lyssna på lite musik, och sen gå och hoppa i sängs för lite skönhetssömn. Behövande.

www.hokus-pokus.se

Grym serie, mycket värt att gå in och kika på-Häjj häjj blåggen!-            man blir lugn             -för det finns alltså-       alfakorven är
-hösten väcker känslor-  och harmonisk, som    -en bajskorv som är-    ledaren över....
-i mig som jag bara-          när den största av      -större än de andra-
-trodde kom fram-          bajskorvarna precis       -när man bajsar.-         O snart skriker jag
-när jag bajsar.-                  lossnar.                          -ALFAKORVEN,-      0
                                                                                                                           o

Är jag?

Är jag den enda som ofta sitter och funderar på hur i helskotta det finns en planet ute i rymden som vi sitter och tjoar på? Här sitter vi och har våra problem med allt möjligt och funderar ut till fingertopparna över saker. Tänk om det finns andra långt bort härifrån som är precis som oss? Varför inte?
Hur mycket visste vi för tusen år sedan? Då fanns det inte ens en tanke på att man skulle kunna använda sig av rymden för att till ett exempel kunna prata med en annan människa på andra sidan jorden som vi gör idag. Så vad kommer vi veta om 1000 år till från och med nu? Synd att man inte kan leva mycket mer än ca 70-100 år, annars vore det en jäkla grejj att vara med om när det kommer folk som pratar med rumpan hit =)
-

Och svaret är nej.. jag har inget att prata om idag heller egentligen.
Kan kanske berätta om vad jag hade för mig nu i tisdags.
Eftersom jag har varit arbetslös ett tag nu blev jag kallad till något slags möte av arbetsförmedlingen. Lät kanske inte som en superplan, men när jag väl kom dit och fick prata lite med tanterna som hade det så lät det kanske inte så tokigt ändå. Tills retardsen kom dit..
Två stycken glider in dit för sent. Den ene var en tjej, någon år äldre än mig själv, som hade en 2,5 år grabb. Hon verkade väl kanske bara lite social av sig först. Men sen kom den andre.. en kille som jag inte kan sätta ålder på egentligen. Någonstans mellan 18 och 22 måste det ha varit. Efter att han berättat lite om sig själv så fick vi alla veta att han inte gått i skolan sedan 7an, och hade hoppat av 2 kurser och även blivit utkastad från en.
Och där stannar det inte. Nu stod det till så att den förste och den andre av de nämda personerna kände varandra lite smått och efter den första pausen var det fullt drag. Skratt och fånigheter fick vi andra stå ut med i 3 timmar. Okej tänkte vi, ingen har väll dött av några fjantar, men det spårade ur. När "ledarna"  pratade om saker man skulle göra på intervjuer mm, så pratade de i munnen på dem oavbrutet.
Om man säger så här.. jag brukar ha ett bra tålamod, men den här gången blev jag helt galen. Förbannade människor att inte visa respekt. Är det bara vissa som har fått uppfostran att inte avbryta äldre människor? I alla fall när de människorna är där för en egen skull och hjälpa till.
Ja, det ska bli komiskt att se vad som kommer hända nästa tisdag. Jag gissar på att mitt huvud kommer sprängas.
-

Idag har det inte hänt så  mycket egentligen. Eftersom jag fortfarande känner mig lite krasslig så har jag tagit det säkra före det osäkra och legat kvar till sängs. Nu på eftermiddagen hände dock en ytterst rolig(äcklig) sak. Mamma kommer in i mitt rum och berättar att de ska få främmande av Fat-Tonys kompis och hans flickvän, som skulle titta på lägenheten eftersom dom funderar på att hyra en i samma hus, och ville se hur det såg ut.
Det var väl inget roligt med det egentligen.
Men det smaskiga var att denna flickvän nu var lika gammal som mig (!)
Ojoj, dra mig baklänges ännu en gång.
Mamma tyckte det var mycket weird att sitta och prata med en människa som var lika gammal som hennes dotter, som var tillsammans med en person som var lika gammal som den hon är tillsammans med.
Var det någon som hängde med?
Med andra ord satt Fat-Tony med hans lika gamla vän, med en varsin flickvän, som hade 24 år mellan sig. HAHA!
Jag tyckte det var jättekul att mamma skämdes =)

Att denna tjej är ett totalt stolpskott, det gör det hela Mycket roligare! Emma och Jessica fick sig då ett bra skratt av min lilla historia. + Att de hade med sin ett till pucko som brukar springa på krogarna och äckla sig över alla småtjejer.
Hjälp vilka personer det finns här i stan, och alla ska tydligen hamna under detta tak.
Tänk om de flyttar till den lediga lägenheten nu då, tacka fan att man flyttar bort. Men stackars mamma dock!
Fast nu i helgen skulle tydligen deras andra vänner komma hit, och den manliga delen av dem är en riktig hotting.
FILF så det smäller av det! Men ja, nu ska vi inte vara sånna..
-

Nej, nu ska jag fortsätta komma på mitt trogna Scrubs såhär på gränsen till natten. Sen blir det Spin City, Chears, Prison Break och till slut Dharma & Greg. Tur att 6an finns på nätterna, annars skulle jag ha mycket tråkigare.
Nattinatt


Tillhörande inlägget nedan


         Ja, såhär roligt har jag nu på dagarna

Stockholm

Nu är det klart! Från och med den 1a November har jag och Emma en trea i huvudstaden. Gick snabbt att hitta, och trots att det ligger lite utanför så är jag toknöjd. Har inte sett den med egna ögon ens, men jag litar på Emmas goda omdöme.

Var som sagt där mellan torsdag och måndag nu förra veckan och hälsade på. Väl hemma håller jag på att gå genom taket av att bo här hemma. Och ja, ni vet säkert orsaken också. Det går inte att bo med en person som man inte tål. Jag har så svårt att förstå hur man kan ha ett förhållande där personerna är så beroende av varandra att de inte kan fungera som normala människor. Nu råkar det också vara så att jag känner mer än två personer som agerar på det här sättet. De senast nämda kom lite som en överraskning, trots att det fanns misstankar. Blev otroligt besviken av att behöva se en av mina närmaste tappa allt som hon varit förr. Eller nej, kanske inte allt.. men det som jag har gillat mest genom tiderna. Det har varit en sak att se ens vänner flytta till andra ställen runt om i Sverige, men att se dem bli till andra människor, det är inget som jag vill vara med om mer. Så ja, det har varit lite av en besvikelse den här tiden också.
Jag hoppas bara att denna person tar åt sig vad jag säger, och inte bara blir arg, för jag menar inget ont, trots att det kan låta så. Men som de flesta vet så är jag en väldigt ärlig person, kanske För ärlig för mitt eget bästa.
Det här kommer lösa sig till det bästa ändå tror jag, men det kommer bli en skakig väg. Jag försöker i alla fall göra det bästa för dem jag håller kära. När man inte är rädd för att blir osams med sina vänner, då är de dina bästa vänner.

I alla fall spenderades dagarna där borta av en massa rännande på stan, och jag har allt fått liiite mer lokalsinne, men det här med namn på alla tunnelbanestopp är fortfarande lite svårt. Men det lär man sig nog innan man hunnit släppa en fis.
Vi slappade mest, men på lördagen blev det allt en vinare. Vi Söderhamnare som är vana att inte traska ned på krogen förrän efter halv 11 tidigast, blev sena in och möttes av hejdlöst mycket köer. Uttråkad som jag blir av dem så traskade jag och Emma till andra ställen och kikade. Hittade tillslut tillbaka till den krogen vi var på gången innan jag vara nere. Där blev det en massa tokande, och E drog den skönaste dissen jag sett på länge. Utöver festen på lördagen hände inte så mycket mer än att bara jäsa runt. Det är alltid skönt med lite omväxling.
-

Ja, som sagt blir det flytt om mindre än en månad, vilket var lite snabba ryck. Men det behövs lite snabba om jag ska pallra mig ur soffan för att göra något. Har lätt för mig att bli för bekväm och sitta och tänka över saker lite föör länge, som brukar sluta i att jag tvekar inför saker.
Har också en förmåga att tröttna på folk fort, men de här gången kommer det gå bra. Jag och Emma har bott lite smått med varandra här genom skolåren och det verkar gå bra. Om man har samma sätt att agera så är det rätt enkelt att hitta ett sätt som passar båda. Sen är den här lägenheten en 3a vilket resulterar i att vi får ett eget rum som man kan dra sig tillbaka till om det blir surigt. Ja, att bli osams är det vi behöver tänka minst på skulle jag tro.
Hur som helst är det här grymt för mig, och det skulle inte varit möjligt om det inte vore för gumman som är så snäll och ställer upp lite ekonomiskt såhär i början, när det kommer bli lite knöggligt för mig. Det uppskattas väldigt mycket! Känns skönt att ha vänner som ställer upp så mycket för en.
Sen att denna person petar i näsan lika mycket som mig gör det hela mycket roligare =)
-

Efter visiten blev jag helt slut efter allt snurrande runt i staden och som vanligt får stress mig att bli sjuk. Så sen i måndagskväll har jag legat hemma framför tvn och boken med ett huvud som vill sprängas och med onda ögon/öron. Ingen allvarligare men endå så att man inte har lust att lämna hemmet. Imorgon ska jag trots det försöka rycka upp mig och i alla fall röra mig utanför dörren en stund. Men vad finns att göra här hemma i Söderhamn då egentligen?
Åka och handla med mamma, det enda jag gör på vardagarna. Inte så konstigt att man inte kan hålla sig hemma om helgerna. Får se hur det slutar med den här helgen i alla fall då. Beror väl helt på om det blir bättre med förkyldningen, eller vad det nu är.
-

Har just nu haft tid att börja läsa på en ny bok i alla fall. Främlingen av Diana Gabaldon. En av 5 delars serie som kallas lite ytligt för "tantporr", som man nästan kan hålla med om. Egentligen skrivet för de som är närmare 30 och uppåt, men det struntar jag i. Fantasin får flöda eftersom det hela utspelar sig på mitten av 1700-talet, som jag älskar att läsa om i övrigt. Sjukt tjocka böcker, med den minsta texten som nästan kan likna en bibel, men det är värt det.

Läste innan denna en bok skriven av Paulo Coelho som heter "Veronika bestämmer sig för att dö", som handlar precis som titeln berättar. En ung tjej som inte ser något alls bra i sitt liv, trots att hon lever vad vi andra kallar, ett normalt liv. En dag tar hon en hel hög tabletter och väntar på att dö. Istället för att dö vaknar hon upp någon månad senare på ett mentalsjukhus. Väl vaken berättar de att hon endast har en vecka kvar att leva eftersom hennes hjärta tog så mycket stryk vid självmordsförsöket. Med det i tanken kommer hon underfund med mycket, med hjälp av de andra personerna som bor på sjukhuset/hemmet. Precis som hans andra bok "Alkemisten", är det här en bok som sätter sig på hjärnan. En trevlig blandning av filosofi och psykologi, som får en att tänka på ett annat sätt. Riktigt duktig författare med andra ord. En bok som är lätt värd att läsa.
För de som är intresserade att veta. Jag kan slå vad att de som läst resten av bloggen hoppat över den här biten, men det gör inget =)


Vad tusan, nu känns det som om jag bara suttit och skrivit helt ut i luften, utan att komma med någonting alls egentligen.
Ska kika på Dharma & Greg nu en halvtimme till, sen blir det sängen. Imorgon är en ny dag, med nya tag.
Funderar faktiskt att anmäla mig som hjälp uppe på Stenbacken för att få vara ute lite mer. Där behövs det alltid hjälp med lite möjligt, och så får man mat om man hjälper till. Och mat är bland det bästa jag vet så varför inte?

Men nuså, slutskrivet


Utkast: Ligger i ...

Ligger i Mathias och Påjjes lägenhet och är lagomt sliten idag. Gårdagen började med en liten fin förluva i Hallonbergen med Matta, Emma och grabbarna. Åkte in lite för sent enligt Stockholms tider, och fick stå i kö ett tag. Slutade med att vi tröttnade och gick på en fin pub istället som blev betydligt mer roligare än att köa.
Idag blir det nog en helt vanlig bakisdag. Förhoppningsvis blir det kanske bio också.

Och i brist av annat så snodde jag en till lista med frågor från Marjavaara som jag kan bedriva tiden med.


1. Hur gammal är du om fem år?  25
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Emma
3. Hur lång är du? 152 imponerande cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?  Sökarna, haha
5. Vem ringde du senast? Matta
6. Vem ringde dig senast? Vi ringer bara varandra
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Aaah : )"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, hatar att prata i telefon
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Var aldrig gifta
10. När såg du senast din mamma? I torsdags
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du i dag? Första gången var runt 9
13. Vilken är din favoritjulsång? Någonting med Jöback iaf : )
14. Vilken är din favoritplats? På mitt hemliga ställe
15. Vilken plats föredrar du minst? Arbetsförmedlingen kanske
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Kan inte ens gissa
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Olika slags monster och djur
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När Ökan knäppade sig inatt
19. Hur stor är din säng? 200 maffiga cm, haha
20. Har du stationär eller bärbar dator? En 3 tons bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast med trosor och linne
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 stycken trängs med mig i sängen
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Vilka städer har du bott i? Söderhamn bara
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? I de flesta sammanhangen i alla fall
27. Vilken är din favoritglass? Choklad
28. Vilken är din favoritefterrätt? Gammaldags vaniljglass med jordgubbar
29. Tycker du om kinamat? Nasigoreng är godast i världen
30. Tycker du om kaffe? Nej, får ont i magen av det
31. Vad dricker du till frukost? Oftast Oboy
32. Sover du på någon särskild sida? Sover helst på magen med armarna under kudden
33. Kan du spela poker? Utslagspoker kan jag
34. Tycker du om att mysa/kela? Gör inte alla det?
35. Är du en beroendemänniska? Beror på vad det gäller
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, det tror jag inte
37. Vill du ha barn? Kommer väl det med
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nejs
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet är underbart
41. Vad spenderar du helst pengar på? Att göra skojjiga saker
42. Äger du dyrbara smycken? De jag har ärvt
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Dharma & Greg, haha
44. Kan du rulla med tungan? Nej
45. Vem är den roligaste människan du känner? Hm, alla mina vänner är roliga på olika sätt
46. Sover du med gosedjur? Nej
47. Vad har du för ringsignal? "Bossabutgo"
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ingen aning
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Telefonen som ligger 2 cm från mitt huvud
50. Flirtar du mycket? Hm, svår fråga
51. Kan du byta olja på bilen? Jadå
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nepps
53. Vilken var den senaste boken du läste? Paulo Cou..? "Veronica bestämmer sig för att dö"
54. Läser du någon dagstidning? Läser aftonbladet på internet varje dag
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Icke
56. Dansar du i bilen? Dansa kan bli lite svårt, men sjunger gör jag
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Jag sjunger alltid högt till lugna favoriter
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? På ett kvitto
59. När var du i kyrkan senast? Det var ett bra tag sen
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Pia & Ann, mina klassföreståndare
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Kanske i 6 dagar

Storstaden


Och nu är jag inne på 3je dagen här i Stockholm och jag känner mig som hemma i stort sätt. Fortfarande helt förvirrande att hitta till alla ställen här, men det tar väl inte så länge innan man kan det.
Har hittills lekt lite med matta, sen har jag hunnit med Ökis, Mathias Påjje och Carro också.
Ikväll blir det lite utgång, det kan nog bli kul. Ska bli roligt som tusan att få göra något utanför Söderhamn.

Har inte tid eller lust att skriva något mer just nu, blir nog efter helgen.
Ett som jag vet är i alla fall att jag trivs här, och nu bara väntar jag på att vi hittar en lägenhet så fort som möjligt.
Skulle vara underbart

RSS 2.0