.


Framsteg

Kollade om det hänt något på vågen igår när jag var hos mamma. -2 kg på 1½ intensiva veckor. Om jag fortsätter i samma stil så har jag nått min drömvikt på ca 2 månader. Lagomt till man ska ta på sig baddräkten med andra ord :) Jag hoppas att det kommer att hålla sig.

Idag tog jag en promenad till slutet av Marmaskogen och tillbaka. Gillar min runda skarpt eftersom den både bjuder på natur & plan väg. Finns många hus att titta på och den känns inte så lång på så sätt. Var superglad att jag hittat min Mp3, men hann bara till branta backen innan den tvärdog. Nu sitter den och laddar, och förhoppningsvis är det finväder imorgon med. Då blir det en prommis med vagnen, men det är jäsigt det med. Lill-gumman är så snäll och sover ändå så :)

Idag är Mollie på dagis igen, och jag har en skön stund för mig själv på förmiddagen. Sitter och glor runt på nätet bara och grejjar lite med bilder på datorn. När Fredde kommer från jobbet blir det käk, och sen går vi ner till Lage (farfar) som fyllde år igår. Hann inte fira honom då eftersom Fredrik jobbade sent. Annar så är det inte något planerad. Kanske pappa skulle komma förbi med någon slags blomma senare lät det som.

Igår kom i alla fall Linnea hit och klippte mig.
Tog en bra bit, men jag blev faktiskt tok-nöjd. Jätteskönt att ha kort hår nu när jag försöker motionera så mycket som möjligt. Inte så mysigt med löshår när man har svettats. Hur som haver, Tack igen :)










.


Klippa klippa


Imorgon ska jag klippa mig.
Vet inte hur...

Har tagit ur löshåret igen, och nu är det slitnare än Någonsin. Med andra ord så måste jag klippa av en hel del, och det kommer bli en kort frisyr. Första gången jag kommer att våga en kort frisyr sedan 6-7an i skolan. Den gången blev det ett totalt fiasko. Men det måste ha berott på att man inte alls orkade fixa till sig. Men nu till sommaren kan det vara fint med något kort. Har även lite planer för färgen också, men det får bli ett framtida projekt.


Men hjälp mig snälla..
Hur tycker ni att jag ska ha?



Hittade två snygga.
?







.


Skit-medicin 


Nu är lill-gumman sjuk igen. Denna gång är det bara feber i alla fall som tur är. Hörde ett rykte om att det går vattkoppor på dagis, så nu blir hon nog hemma ett bra tag. Men det är väl oundvikligt egentligen.. Tur att både jag och Fredde haft det. 

Idag började vi dagen med att traska förbi Marmaskogen och tillbaka. Det är skoj att se hur folk plockar fram mer och mer vår/trädgårds-prylar ut bodarna. Idag kikade jag mest på vad alla andra gjort med sina lekstugor. Nu längtar jag tills Mollie kan flyttas hit! :) Efter åkte vi in och mötte upp mamma och vi fikade lite. Jag fick åka iväg ett tag för att gå på en värdelös handlingsplan på arbetsförmedlingen. Ganska onödig med tanke på att jag redan har en. Men aja, hellre åka dit än att krångla med Försäkringskassan. Apoteket sen för att köpa skitmedicin.. Förstoppad är bara förnamnet här.. Verkligen inte det roligaste! Men nu är boten hemma i skåpet i alla fall :)


I brist av Photoshop. Paint duger.. inte
Lite planering av lekstugan
 



Resten av kvällen har spenderats i källaren/garaget. Dammsög och gjorde ren bilen, och medan Fredrik tvättade utsidan av den så passade jag på att göra lite fint i "mellanrummet". Ordnade till i hyllorna och sopade upp lite skit från golvet. Höll på i ca 1 timme, men det ser fortfarande lite skitigt ut. DÅ är det oreda.. Men nu är vi lite närmare någon slags ordning.

Nu ska jag gå på bandet en timme var det tänkt. Är otroligt sugen på något gott, och då är det alltid bra att ställa sig på bandet. Annars är det väldigt lätt att gå och smyga i sig någonting. Den här gången ska jag inte hålla på att nojja så mycket om vikten. Vet inte ens vad jag startade på denna gång. Men äntligen har jag börjar känna lite skillnad på tex byxor. Ljuvligt :)


.



Badhuset


Imorse när vi vaknade var jag & Mollan helt själva. Fredrik sitter ute på sjön och anglar med grabbarna. Funderade vad vi skulle göra.. Rösten hamnade på badhuset till slut. Ringde upp Sandra och hon ville också följa med. Gick på stan först för att köpa en baddräkt till mig. Det här med att visa magen efter Mollie föddes är ingen favorit. Men på så vis blev det problemet löst :)

Var meningen att Mollan skulle ta sig en tupplur på stan, men tydligen så vägrade hon, och vi blev tvungna att åka upp och försöka bada ändå. Det gick bra och hon tjöt av lycka när vi kom i vattnet. Sen satt vi mest i barnavdelningen och kollade. Efter tog vi oss en fika utanför. Jag tror att vi hann till den första rondellen vid Hällåsen så tvär-slocknade lillan :) Skapligt slut. Även nu när vi kom hem så däckade hon på kudden. Kan man förstå, eftersom jag också är helt slö. Jobbigt att bada, men kul var det i alla fall ;)


Otroligt söt i sin baddräkt.
Lillfisen



Fiser man i bubblet så märks det inte :)



Sandra & Mollan busar



Klappar jätte-ormen




Resten av dagen blir lugn. Var meningen att jag skulle ha följt med mamma ut på fest, men det orkade jag inte. Dels för att jag hellre vill vara onyttig med chips istället för alkohol, och även för att jag inte orkar vara bakfull. Blä! Så idag tjockar vi i oss lite mat på stjärten (rosa pantern) och sen chips&dipp på kvällen. Perfekt lördag i min mening.

Imorgon får vi se om det blir något kul med familjen Sandberg/Persson. Pulka, bada.. Får se vad det slutar med. Fast som det känns nu så är bada det sista som står på listan :) Kanske får ta en sista pulkatur innan snön är helt borta.


.


Ledig

Idag har Mollie sin första lediga dag sen dagis började den 14e. Från och med nu ska hon gå tis-torsag 9-14. Passar bra, för på de dagarna brukar man inte vilja göra något roligt i alla fall. PÅ hennes lediga dag så ska vi ta oss en tur in till stan. Gå och fika först, och sen vet jag inte. Kanske åker in på Barnens Hus och köper en liten bok till fisungen :)

Senare så vet jag inte om det blir något speciellt. Ska försöka att inte äta en massa gotta, för det vill jag ha imorgon istället. Fredde skulle iaf ut på sjön och börja borra angel-hålen till morgondagens fisketur. Och som sagt så spenderar han hela dagen ute på sjön imorgon, så då har jag verkligen ingen aning vad vi ska göra. Kanske kan tvinga med Nathalie på en promenad om jag har tur. Eller så går jag själv helt enkelt. Lät som att svärföräldrarna gärna ville vara barnvakt i helgen. HOPPAS att det blir fint väder! Fast sist jag kollade så var det lite halv-ruttet väder som skulle hänga över oss.

Näe, nu ska jag bada unge, lägga unge, vika tvätt, vattna blommor & göra mig klar. Även försöka gå och skita.. Blir så jäkla hård i magen efter LCHF.. Det enda negativa måste jag säga. Om man bortser från det så har mycket mer av energin kommit tillbaka på bara 4 dagar. Legat som ett slakt fram tills nu, men så blir det alltid i början. Men nuså, äntligen :)




Målad av Mats Lundgren 

 


.


Utemöbler


Redan nu börjar det bli dags att kolla efter utemöbler. Känns som det kommer så bra erbjudanden nu på våren. Tex så hade de ett jättebra på Jysk, som vi funderar på. Jag och mamma åkte in idag och kollade på dem, och det var bra kvalite med. Ska räkna lite på hur mycket räkningar det är denna månad, och om det inte är överdrivet så blir det köp i alla fall. Pengar, pengar, pengar. Allt kretsar runt dem. Fan vad tjatigt det är ! Även lite kläder skulle vi alla tre behöva. H&M hade hur mycket som helst!! 


Dessa skulle stå perfekt
utanför lekstugan i sommar :)



Kul med bubblor





Resten av dagen blir tråkig. Fredrik kommer väl hem en snabbis, och sen ska han tillbaka till jobbet. Han jobbar in lite komp-tid så han kanske kan ta en fredag ledig här snart. Vad jag & Mollan ska göra vet jag inte. Ligga på soffan känns lockande, men det håller nog inte hon med om. Fast ut i blåsvädret vill jag inte.. Senare ikväll var det i alla fall en bra film på tv som ska ses.. Blir dock svårt att hålla fingrarna från all gotta i skåpet när jag blir själv. Funderar på att ta en timmes promenad på bandet bara för att inte kunna :)


Gulliga små förpackningar med russin.
16 st förpackningar för 26:- på Kvantum.



Denna köptes till Mollie idag
på Dollar för 40 :-





.


Lek-träffar

Det är skönt att ha någon som bor så nära, och som också har barn. Att Nathalie & Niklas flyttade hit har varit superkul. Som nu om dagarna när vi kan träffas på lek-träffar för att få de där småtimmarna på eftermiddagarna att gå. Och att kunna ta en långpromenad efter att ha lämnat på dagis. Ja, det är superskönt att ha någon vän nära. I alla fall med tanke på att alla andra bor i helt andra städer..


Igår hade vi ännu en träff. Den såg ut såhär :









Karl-Jan..



& Långben.. Vilket par :)









Senare under dagen kom muschen (se nedan) på att vi skulle ta en promenad. Vi gick en bra bit, och det kändes bra, men på hemvägen hade det hunnit blivit mörkt/kallt så den var inge kul alls. -"det var sista gången" var freddes kommentar. Så nu får jag gå själv antar jag. Men det lider jag inget alls av. Längtar till sommaren då det är ljust länge och när man kan gå ut med hörlurarna och bara vara. Längtar!



Mollan var inte alls road av att gå.




.



Vill se!!!

Varför fungerar det inte att installera bank ID på datorn? Jo, tydligen för att vi har fel internetversion. Man är ju inge sugen på att veta om man blir skatteskyldig eller ej.. ÅÅH! Jag vill inte vänta mer. Hets hets.

Gårdagen spenderades med handling. Men det gick rekord-snabbt eftersom vi hade det mesta hemma, så det var bara lite tillbehör som behövdes. Köpte lite prylar så att jag kan göra lite gotta (LCHF). Gjorde ischoklad igårkväll. Blev faktiskt rätt goda för att bara innehålla 2 saker. 200g mörk choklad & 100 g cocosfett. Gick snabbt också, vilket jag gillar. Nästa gång jag blir sugen på någonting så ska jag göra cocos-toppar.

Till mat igår så åt vi kycklingfile. Jag hade coleslaw (stava?) och fredde åt ris & curry. Jag var inte ALLS avundsjuk på hans mat. Hur som haver så var det godkänt i alla fall. JÄVLAR, kom på i skrivande sekund att jag glömt ta fram kött till dagens middag.... Sådärja!



Idag kommer Nathalie & Limpan upp vid 3, och sen är det mat. Efter det så räknar jag med att halvdö, då jag ska in till stan och träna igen efter 3 veckors sjukdom osv. Vill inte ens tänka på hur pass röd jag kommer att vara i ansiktet. Men nu är det ju bara att gå på så många som möjligt, för snart slutar denna säsong. Är inte alls säker på hur många veckor det är kvar. Tråkigt att jag missat tre av dem :( 

 


.


Finhelg


Denna helg har varit den bästa på länge må jag säga. Det har inte varit någon stress, inget måste. Idag tog vi + Liam en fin frukost innan Lage kom med skotern och hämtade oss. Åkte en bra bit ut på Marmen där de hade gjort pimpelhål. Mollie somnade på en fäll, intryckt i Fredriks skoter-jacka på isen. Där trivdes hon superbra, och det gjorde jag på en pimpelstol i solen också :)


Storfiskarn fick tre abborrar



Träffade på Mackan



Lage grillar Sibylla-korvar





Två svanar flög förbi



En av stugorna jag vill ha





Skoterfräsaren





Är även så nöjd över att lill-gumman är så duktig jämt. Nästan aldrig nå gnäll & hon tycker om att göra allt. Så lätt att ta med sig på saker. Och att hon nu traskar runt gör att det blir ännu lättare. Gud vad vi längtar till sommaren nu då hon kan springa runt på gården och leka i stugan sin.

Resten av dagen är inte bestämd. Blir väl en film & gotta senare mot kvällen bara. Gullivers resor tror jag att det blir. Allt med Jack Black är väl bra? Dinner for schmucks ska vi även se.

Imorgon är det dags för dagis igen. Denna vecka ska hon även vara kvar och käka mat med de andra innan hon far hem. I slutet av veckan kanske hon är kvar en hel dag. Vad konstigt det kommer att vara om hon ska vara hela dagar här framöver. Vad ska jag göra med all fritid? Fast just nu ser jag fram emot att förhoppningsvis få en praktik-plats. Får se om det blir snart nu. Hoppas.




.


Fynda

Att fynda är något som ger mig extra lycka i livet.
Igår åkte jag in till stan med mamma och vi gick på den nya bukiken uppe i det gamla färghuset vid berget. Hon har öppnat en barn-butik där det säljs skor/kläder och lite mer småsaker. Jag blev förvånad hur mycket fint hon hade. Köpte en massa långärmade tröjor åt Mollie som såg som nya ut. Behövs verkligen en del ombyten nu när hon börjat dagis.

Hur som helst så hittade jag även en fotölj. Miniatyr av dem som finns på Ikea. Den var lite gnagd i kanterna, så jag tog hem den och klädde om den i ett jättefint tyg som jag köpt på Tradera för länge sen. Blev tokbra, och den kommer passa riktigt bra i våran nya hörna i vardagsrummet som ska fixas. Jag själv ska köpa en liknande fotöj, fast i större storlek till mig. Ska bli en läs/plugg- hörna. Ja, ni hörde rätt.. Om det går bra och jag trivs med det hela, så ska jag hoppa på en undersköterska-utbildning som arbetsförmedlingen skaffat tillsammans med bland annat CFL osv. Jag ska gå på en 3-4 veckors prövotid för att se om jag trivs först. Och att få den möjligheten är ju super.


Tråkig klädsel





Älskar det här tyget!




I alla fall så håller jag på att kika runt efter både mysiga saker till hörnan och en bra bokhylla/vitrinskåp som ska stå där. Finns mycket på Blocket, som bara är att måla om. Om ni har någon gammal som bara står, så hojta till! :)

Idag har Mollie haft sitt 4:e kalas, så nu är det klart! :)
Bara Lillemor & Eyvind kvar, men de klarar sig med fika & kaffe. Tål inte att se på någon mer tårta nu.. Less! Just för tillfället sitter Fredrik & Liam och spelar tv-spel, och Mollan kryper/går runt bordet och snackar. Hon har förresten gått en riktigt lång bit idag. Har även blivit lite tuffare, och släpper taget själv för att gå omkring. Hon tog nyss en promenad från datorn och förbi köket. Både jag och Fredde fick en liten tår i ögat ;)



.



Mollan & Mormor



Sitter och väntar på att mormorn ska komma, och sen brassar vi upp på dagis igen för att kolla när lill-pyret har sin första samling inne :) Lämnade bara av henne idag igen, så nu har jag snart varit hemma i en timme. Hoppas att det gått lika bra som igår.

Och förresten, Mollie gick för första gången igår :)
Innan så har det bara varit något steg, men nu var det ordentligt. Började nere hos Susanne & lage, och sen när vi kom hem så gick hon i alla fall 15-20 meter innan hon blev distraherad av diskmaskinen och stannade. Surrealisktiskt att se faktiskt. Får höra nu om hon traskat något på dagis.

Efter fjärten har tagit en tupplur hemma så åker vi in till stan och fikar. Ska gå på loppis och sen ska jag på en information på arbetsförmedlingen. Får väl se om det leder till något. Beror helt på vad som sägs. Jag har nämligen något på gång.. Men det beror helt på idag som sagt.


.


I förrgår fick vi snabb-besök av familjen från stan som kom med en present till Mollan. Ett par stövlar fick hon, som kom väl till anvandning på dagis. Och på tal om dagis så var hon där i en timme själv idag. Bra tillfälle för mig att brassa hem och få ordning lite på tvätten osv. Hann hur mycket som helst på den där sketna timmen. Allt tar 3-dubbelt så lång tid när lill-fisen är hemma :)






Igår efter dagis så åkte jag & Mollan och hämtade mormor i stan och sen for vi vidare till Hudik. Var ju meningen att vi skulle köpa en säng, men det blev inget av. Blev för snål helst enkelt. Blev inte billigt, trots att jag prutat på den. Jag får fortsätta att kolla. För Mollies 500-lapp (för de sålda baby-prylarna) köpte hon kläder. En tjocktröja, vantar, tights, jeans & en klänning. Resten av dagen handlade vi och åt inne i stan.









Idag händer det inte alls mycket. Känner inte för att göra någonting heller för den delen. Tog en promenad, eller försökte att ta en, igår men det var lättare sagt än gjort. Höll på att seriöst ramla och slå ihjäl mig 4 ggr på vägen dit. Så just nu har jag ingen lust att göra om det innan de hemska spåren försvunnit.

Nathalie var nyss här och fikade lite, men kl 3 skulle hon hämta Limpan på dagis, så nu är det bara jag & Mollis. Fast om ett tag så är det bara jag själv då hon ska ner till farmor & farfar. Fradde slutar senare idag och då måste jag göra ordning mat för att det inte ska bli för sent. Och att laga mat & ha en halvtrött Mollie runt fötterna är inte en favorit. Så jag dumpar grino med dem istället ;) höhö. Och ja, det är superskönt att ha svärföräldrarna ca 50 meter från huset :)



.


12-13 veckor


Ja, nu är det bara 12-13 veckor tills det att dags att inviga årets första badturer. Och då ska jag tamefan inte gömma mig i handduk som jag gjorde förra sommaren. Satt nu och kollade runt på internet efter "tankinis" = en bikini, fast med heltäckande mage. Njaa, de var väl sådär mår jag säga. Men istället hittade jag en baddräkt som jag tyckte såg riktigt bra ut. En sån beställde jag, och såklart i en storlek för liten så att jag har något att kämpa till.

Just nu känner jag mig som en slapp hög bara efter all sjukdom och tårtätande. Men nästa vecka är det dags för träning igen :) Det ser jag fram emot. Troligen blir det även LCHF igen också. För om jag ska vara ärlig så saknar jag att känna mig mätt så länge efter en måltid. Sen är kvälls-snacksen faktiskt godare än det mer onyttiga som vi äter nu. Sen blir jag så inspirerad av både Rebecca & Nathalie som är så duktiga och blir as-snygga! Två tjejer att se upp till :) Näe, imorgon blir det käk hos mamma, sen är det dags att börja laga riktig mat igen.


Passande bild.
Målad av Mats Lundgren







.


Ny säng


Som ni kanske vet så har jag länge letat efter en ny säng till Mollie. Egentligen skulle det vara en som skulle stå i lekstugan, men nu har jag hittat en som jag vill ha i hennes rum istället. Imorgon åker jag till hudik och köper den i alla fall, och sen får vi se om den hamnar i rummet eller i stugan. Hur som helst så är jag toknöjd över att jag prutade ner den 200:- :)


Bilden från Blocket
Knäpper en finare imorgon så ni får se




Idag var vi på dagis i ca 1½ där de åkte lite pulka och vi fick med oss lite papper hem. Mollie sov i ca 2 timmar efter att vi kommit hem. Snacka om att hon blir trött av att bara vara där så kort stund. Kan bara tänka mig hur det kommer att vara när hon börja gå längre. Men det är skönt att hon är trött på kvällen. 

Senare idag vet jag inte om det var handla som gällde. Fredrik ska börja jobba över nu igen vilket vi inte gillar ett dugg.. Men ska vi spara pengar så är det nödvändigt. Jag vill också ha jobb snart. Men jag söker, och kanske har jag något på gång. Vi får se hur det blir. Köpte en triss igår.. men vann inget. Därav det fortsatta jobbsökandet :) 

 


.


Dagis-debut

 
Mollie var för första gången på dagis idag. Hon tyckte nog att det var roligt eftersom hon dampade när Fredrik försökte ta av henne spaden som hon lekte med. Tråkigt att hon inte kan gå ännu, blir så kall om stjärten i snön. Men tydligen så är de jätteduktiga på att gå med barnen. Fröknarna verkar vara duktiga på allt faktiskt. Har hört på ryktesvägar att detta dagis ska vara ett av de bästa i kommunen, vilket känns riktigt bra. Sen att 50% av alla fröknar bor inom 2 min gångavstånd gör heller inget. Imorgon ska vi dit igen och få lite info och leka lite längre. Och nästa dag ännu lite längre och så fortsätter det denna vecka. Men jag tror inte att det ska vara några problem, för idag brydde hon sig inte ett skit om att vi var där iaf :)















Efter dagis åkte Fredde tillbaka till jobbet, medan jag & Mollan brassade in till stan. Där hämtade vi upp mamma & Sandra. Gick på furan, på Kappahl, donken, Barnens Hus och sen Ö&B. Gjorde ett riktigt kap på Kappahl då jag hittade en fodrad jacka med huva till Mollie för 75:- på halva rea-priset. Det gjorde mig riktigt nöjd över dagen.







Senare kanske familjen från stan kikar ut. Då blir det väll full fart. Annars så händer det väl inget speciellt tror jag. Tvätta och tvätta är väl det som borde göras i alla fall. Imorse fick jag börja dagen med att sanera ett helt rum då Mollis gav mig en underbar överraskning i sängen. Är det inte bara för underbart? :)


Den andra bilden kan jag inte
ens visa ifall det finns känsliga läsare, haha







.


En dag på sjön


I lördags kom även Nathalie, Niklas & Limpan över på tårta och då blev det en impuls middag tillsammans lite senare. Vi lämnade Mollie hos farmor, och där blev hon kvar ända till på söndagen. Fick en sovmorgon till närmare 12 då vi packade ihop alla prylar och gick ut på sjön tillsammans med ovan nämda familj + Susanne & lage. Grillade korv och åkte lite skoter. Var mysigt, men jag själv hade världens infektion både på läppen och i huden så jag var lite grinig. Hur som helst så skulle det vara roligt att hinna med en gång till innan isen är borta. 


Nollis Bond 



Lage med björnfittan



Grilla korv



Mollies första tur



Framtida storfiskaren



Liam åker med pappa



Snyggt Nathalie, snyggt :)



Två stekare





.



Kalas #3


I lördags trodde vi att det skulle komma en hel drös med folk, men det slutade med att bara ett litet gäng firade. Hälften var sjuka, så ännu ett firande blir det nästa helg. Aja, går inte att göra något åt. Trevligt var det i alla fall och Mollan blev glad över alla prylar. Så tack igen för dem :)


Paket-öppning



"Mollan & Mormor"
Jag ser liknelsen mellan denna mormor
& den riktiga må jag säga.



Moster & Morfar på besök



Mollan gillar INTE hallon



En eko-mikrofon



Fin HalloKitty-spis



Tavlan morfar hade gjort





.



Firande #2


Eftersom det inte blev någon födelsedagsfest för Mollie i söndags så blir det en idag istället. Men även igår hade vi en liten fest, då farmor & farfar firade eftersom de inte kunde komma idag. Och då mamma är sjuk så blir det ännu ett till firande med familjen där när de blivit bättre. Men här kommer bilder från igår i alla fall, så lägger jag ut bilderna från kalaset (idag) senare.











På dagen tog jag & Mollan en promenad ned på skäret. Snön hade blivit hård, så det gick att gå ner utan större problem. Hon sov i alla fall hela vägen så det var ju skönt. Knäppte lite kort och bara myste på solen. Traskade direkt över till morfar Mats efter promenaden, och kollade läget där. Alltid kul att titta på de nya sakerna han målat/ritat.




Härlig himmel igår



" Jesus är stor "



Något liknande jag haft på bloggen förr



Köket med tavlan som var med
i repotage i HelaHälsingland.

Länk dit ;
Klicka här





.



Kakmonster!


Av en slump såg jag att en person hade en virkad bakelse i sin dotters rum. Jag blev helt förälskad och började söka lite på saken. Det finns så himla mycket roliga virkade saker att köpa. Bakelser, kakor, tårtor osv.. Hittade en tjej som säljer dessa på sin hemsida, så nu har jag beställt ett helt paket. Och dyr var hon inte heller. Får ett kak-paket med 4 bakelser, 4 kakor & en bulle och allt detta för 150:-. Jag lägger ut bild så fort de kommit hem i postlådan :)


Gulligaste kexet




Idag var vi på loppis en sväng när mamma kom. Jag hittade vad jag sökt efter ett tag, nämligen en rostfri bunke som ska agera diskho i lekstugan. Även en liten kastrull till samma projekt. Har nu bestämt mig för att använda 2 av IKEAs tvättställs-kommoder för att göra köket. Färdigt för att göras om istället för att slita med att ändra på. De hade perfekta mått & kostade bara 195:-/st så det kan vara värt. Det som fattas nu är en skiva att skära ut till köket, samt hyllor till väggarna. Och en säng också då förstås, men det väntar jag på för att hitta en perfekt.


Haha, kolla Mollans min






Snart slutar Fredrik och då ska vi inte göra något speciellt alls tror jag. Kanske tar och storstädar idag istället för att göra det på en fredag. Kan inte påstå att jag lider av att städa nu för tiden. Är bara så skönt att sitta i mitt hus och känna doften av rent helt enkelt. Klarar inte av att gamla matrester efter Mollan rör runt över hela golvet & att mina hårstrån fastnar under fötterna. Aja, det här tråkiga tog upp typ 8 cm av bloggplats.. Märks det att jag inte har något att skriva om? Nu kom Mollan och släppte en brakfis så blöjan fladdrade :) 




.


Flyg vilda fågel


Flyg vilda fågel, flyg du som kan
hade jag dina vingar då flög jag min väg och försvann
för en tid, för att besinna
besinna vad jag i mitt hjärta vill
men jag har ingen vildfågels vingar
så jag står, där jag står, jag står still


-  Lisa Ekdahl


Igår hittade jag en fågelbur i målat trä som jag blev lite kär i. Stod undangömd i ett hörn på en loppis, och jag högg den snabbt. På samma ställe köpte jag ytterligare 2 stycken dekorationsfåglar samt en gullig fjäril som jag satte på buren. När vi senare handlade på Kvantum så blev jag sur eftersom varken dom eller Coop hade någon bra blomma som passade in. Men jag köpte en i alla fall och det får duga så länge..

Idag kommer mamma ut, men mer än så blir det nog inte. Möjligtvis åker vi på loppis och hälsar på Susanne som har börjat arbetsträna där. Är inte riktigt väder för att hitta på något annat heller direkt. Sen ska jag försöka att spara in lite på pengar, för jag har en sambo som fått för sig att köpa en ny tv.. Jaja, en större tv gör väl inget för mig heller, men hade hellre köpt blommor och målarfärg :) Men det blir min tur till vår/sommaren då allt ska målas och fixas i trädgården. Längtar längtar längtar.


La även in en ljusslinga
som lyste fint igårkväll.








.


Taggad


Jag blir taggad på mycket nu när solen tittar fram på dagarna. Projekt som kommer till vår/sommar som jag längtat så mycket efter. Fixa ordning på lekstugan, hjälpa till med gula huset & fota en massa. Allt det roliga kommer med sommaren. Och eftersom jag har kvar på min föräldraledighet så är det underbart att få denna första riktiga sommar med Mollan. Men ett slags extrajobb hade inte gjort något :) Får se hur det blir med den saken, men vet ni något så var inte rädda att hojta till.

Just nu sitter jag i soffan och tar det lugnt efter att Mollan lagt sig för powernap. Före det så fick jag torka bajs från golvet efter en liten olycka med Mollies rännskita som hon fortfarande har. Så dagarna här består mest av tvätta och byta kläder/sängkläder. Mindre intressant kanske. Men fortfarande inte så jobbigt så länge solen skiner utanför. Skulle behöva ringa arbetsförmedlingen och så, men jag drar mig lite.. Det är så drygt med alla dessa papper och allt vuxendagis.


Efter några timmar :


Strax efter föregående skrivande så sökte jag ett jobb i Bollnäs. Fick komma på intervju direkt så pappa kom hit och satt barnvakt medan jag åkte. Fick i alla fall jobbet om jag ville, men jag vet inte om det är värt det. Dålig lön och pendla till Bollnäs. Får fundera lite på det där.. Hann också in på "Gammalt & Nytt" innan jag åkte hem. Slösade på tok för mycket pengar där som vanligt, så nu har jag lite ångest. Men jag gjorde ett fynd i alla fall när jag hittade en fågelbur i trä som jag nu ska ha i någon slags blomma/blommor i. Det kommer nog att bli fint. Ska försöka få Fredrik att köpa någon fin på Kvantum senare idag. Det tror jag inte på dock :)


På tal om blommor.
Farmors försenade present
som jag fixade igår.

Staket, blomma & sten : Blåklinten
Småsten i färg : Dollar 10:-
Potta : Mias loppis
Skylt & snöre : Presentboden




Igår förklarade farmor vad stolen jag fyndade
på loppis hade för funktion. Vips så blev det en
stol OCH ett bord. Lämpligt



Dessa hittade jag på kameran
när jag kom hem, haha










.



Sämsta födelsedagen


Bara för att jag hade varit jätte-taggad inför Mollies födelsedag så blev det totalt kaos av det såklart. Jag låg och spydde hela natten fram till söndagen, och på morgonen upptäckte jag att både Mollie & Fredrik också var dåliga. Var ingen idé att ha någon fest. Vi låg nog alla och bara sov fram till 6-7tiden innan vi lyckades ta oss till soffan istället. Idag mår vi väl ganska bra ändå, men vill absolut inte träffa någon för att inte smittas.


Hon fick i alla fall paket av
mamma & pappa, så helt
 presentlös blev hon inte :)




Bamseboken var kul



Slitna hjältar





Men på lördagen blev det i alla fall lite firande med vännerna. Det blev lyckat och Mollan jäste nog på att ha sina grabb-kompisar här :) Fick mycket fint. Så tack igen för det :) Istället för söndagen så ska vi spika nästa lördag istället. För hela familjen vill såklart också fira lill-fisen.


























.



Planering


Nu i veckan har det varit mycket planering. Lite nervöst inför lillans första födelsedag :) På söndag fyller hon, men kalaset börjar redan imorgon för våra/hennes vänner. Så nu är ballonger uppblåsta, hemmet nästan helt städat och tårtan är redo för att göras :) Ska försöka mig på att göra en med två lager. Vet inte alls om det kommer bli bra, men jag chansar lite.

Nu sitter mört & freddepedde och kollar på film, och jag slösar tid med att kolla runt på ingenting alls. Drömmer om sommarstugor osv.. som vanligt då :) Snart är det dags för sängen, för att orka med två dagar av folk, äta så man kräks och allt där till :)


RSS 2.0