SeeeegtDe här 5 dagarna måste ha varit de segaste i mitt liv. Det gick väl an de där två första dagarna, men nu är det bara enormt jobbigt och frustrerande. Det är inte möjligt att sitta i 9 timmar/ dag på en stol och göra ingenting. Man blir galen! Trodde att det skulle vara lättförtjänt och bara sitta på röven, vilket det egentligen också är, men jag skulle Mycket hellre ha någonting att göra. Få lite olika sysslor som får tiden att gå fortare. Istället får jag sitta och ha ont i skallen av all bensin i flera timmar. Bara till lunchen har jag hunnit blivit helt yr i bollen av alla avgaser och bensin. Och på råga av allt så har jag kommit in i en sån där jobbig vecka med magen. Lite deprimerande är det att inte kunna ha några kläder alls förutom stora mjukisbrallor.

Det här fick duga till lördagen. Börjar bli tjockis nu.


Nej men på lördag åker vi i alla fall till Valbo och går på Ikea och köpis. Där ska jag unna mig ett par "mamma-tights", som ser otroligt roliga ut btw, och någon slags kjol eller tunika. Något fint måste jag få ha i garderoben. Längtar som en tok, först och främst till fredag. Slutar jobba på torsdagskväll, och sen åker jag hem och ska sova i ett dygn hade jag tänkt. Så fredagen hemma själv, i tystnaden, kommer att uppskattas.

Men åååh, jag bryter seriöst IHOP på att det är 3 dagar kvaaar ! Vill inte, vill inte.. Börjar ångra att jag tog mig an detta. Men sen är det fint ,och framför allt passande att ha extra nu. Måste bland annat  köpa spjälsäng och annat viktigt. Och DET är inte gratis kan jag berätta. Gick på loppis idag i hopp att hitta något. Skulle så gärna vilja ha en gammaldags säng / vagga. Kanske hittade en idag, men den behöver omvårdnad. Har aldrig sett en sån gräslig färg, skrikorange.

Innan loppis blev jag bjuden på Tacobaren av fader min. Han är sjukskriven för ryggproblem, så det passade ju sig att götta sig på stan då. Var också upp och tittade på Ylvas nykläckta kattisar . Inte ens en vecka gamla. Jag höll inte på att ta mig därifrån.

I helgen blev det lugnt, men inte för Fredrik. Han var borta fredagskvällen och drack bärs med grabbarna, och på lördag var vi på förluva hos Sandberg + fjälla. Där var det ett litet, men knäppt gäng. Skjutsade in dem runt 11, sen for jag hem och döslocknade. Hann inte ens släcka lampan förrän J.Blund hade våldtagit mina ögon.


Anna, med fin min

Dan ville ha ett spritkort

Lite (fast mycket..lite)- Pika, värd + värdinna

Bati

Pizza-kebabrulle-El Maco - Danne

Svarta keps


Har varit väääldigt drygt att kliva upp Innan Fredrik här i veckan & helgen. Jag vill så gärna ligga kvar när han ser ut att ha det så mysigt och varmt. Men nu är det bara 3 dagar kvar i alla fall. (Fast att det känns som 7). Nu ska jag lägga mig och sova i någon timme. Hejdå.

2 dagar klar, 6 kvarNu har jag suttit där på macken i en full dag, och det var så oändligt tråkigt. Tiden sniglar sig fram som aldrig förr, och timmarna känns som dagar. Men det är lättförtjänta pengar som sagt, och det är lätt värt det. Så inte är jag bitter, Trots att jag nu ska jobba både lördag och söndag. Surig över att det blev något IKEA imorgon, men det är planerat till nästa lördag nu, så det gjorde inte så mycket. Nu får jag dessutom lite längre tid på mig att planera nya lägenheten ang färger och lite större saker. De andra sakerna får inköpas lite eftersom.

Min favorit-färg genom tiderna (inom inredning dvs) är ljus grön. Det har jag nu planerat in i de två sovrummen. Till vardagsrum / hall / kök blir stilrent med bara svart och vitt. Ska måla köksskåp och dörrar med riktigt svart, då ser det mycket mer exlusivt ut. Ville egentligen åka in till Coop nu för att titta på olika färger och ta hem såna där småprov, men så roligt fick jag tydligen inte ha på en fredagskväll. Fredrik oorkar inte. Så nu sitter jag här och surar ikapp med mig själv. Aja, får väl se om det finns något intressant på någon inredningssida. Inte ALLS lika roligt.


Funderar starkt på att fixa en tegelvägg, det kan vara
riktigt snyggt. Riktigt dyrt också för den delen. Men visst
kan det se bra ut med Coops "fakeplattor" också va?

Betald ledighetIdag kom jag iväg helt i tid och slapp jäkta ett dugg. Kom till stationen klockn 10 som bestämt och väl där var det inte direkt mycket för mig att göra. Gubbarna som skulle fixa det nya systemet håller på till kanske 6-7 ikväll, så jag fick åka hem. Åker dock tillbaka till 3, för information och eventuellt är dom klara att öppna en av pumparna då. Ska få en nyckel till det lilla huset där och messa godis som ska delas ut i helgen. Undrar hur många jag kommer smyga i mig? : )

Så just nu sitter jag hemma hos mamma och har betalt för att kolla på tv. Helt i min smak måste jag säga. Och som det verkar så kommer det inte bli allt för ansträngande nu till helgen och veckan heller. Kommer väl mest bli långtråkigt att stå i 10 timmar/dag och göra samma sak. Måste komma ihåg att köpa en tidning eller ta med en bok.

Efter jobbet åker jag hem med en kyckling och vi ska äta. Har planerat på att Fredrik ska vara klar med riset när jag kommer så det bara är att värma på kycklingssåsen. I så fall tror jag att jag ska tjata lite på honom att vi ska åka på tutbingo. Var länge sen nu, och blev så sugen när jag läste om Malins planer.

Klassiker

Ökan efter en utekväll, finast

Haha, jag bröt ihop när jag kom på att det
faktiskt var Fredrik där på mitten. Visste
inte ens vem han var då jag fick denna bild.


Lyden, jag, Emma & Juhlin, kanske 04

Haha, länge sen

Förlåt Johan, men det är det roligaste jag sett. Speedos 4ever

Jag som ser ut som mamma

Studentveckan. Wiman, Matta & jag försöker bli dynga

Detta är så roligt! Mickel i 6-7an någon gång 


Förlåt hörni, men jag hittade en massa roliga bilder på gammeldatorn här.
Nu ska jag tillbaka till jobbet igen. Hejsvejs.
Dagen innanDet känns lite som förr i tiden på söndagarna innan skolan började igen.
Imorgon börjar jag mina långa 8 dagars jobb, men det känns inte så roligt med tanke på hur vädret ser ut idag. Förhoppningsvid blir det finare imorgon. Det hoppas jag verkligen eftersom jag ska stå ute i flera timmar. Annars blir jag väl sjuk tänker jag. Men det känns riktigt bra att få göra något, trots att det bara blir några dagar. det tråkiga med det hela blir dock alla dessa oädliga papper från försäkringskassan. Det är helt sjukt vad papper det ska vara hit och dit. Och folk klagar över att skogarna försvinner. Jag kan lova att halva skogen går åt till deras papper.

Sen ska det också ordnas med papper om "ledighet" när kläckningen är på gång. Det är väldigt synd att inte det här hände lite senare, så jag skulle hinna jobba ett halvår innan. Men men, så här får det vara ett tag till. Får passa in jobb lagomt till Fredrik vill ha sin ledighet. Pengar växer inte på träd, och det är mycket som vill och måste göras för min del. Men som sagt är det skönt med det här nu i alla fall. det är trots allt mer jobb än vad de flsta andra får i denna stad.

Idag händer det absolut ingenting i stort sätt. Ska väl städa, laga mat och göra sådant som man gör dessa regniga dagar. Just nu ska jag sätta mig framför tvn och kolla Simpsons och sen familyguy.
12


Gravid vecka 12


Musklerna fortsätter att växa så att fostret gör allt större och kraftigare rörelser. Hjärna och muskler koordineras. Fostret kan redan nu öppna och stänga sina händer och suga på tummen. Tår och fingrar får naglar. Fostret växer flera millimeter varje dag. Huvudet är stort i förhållande till resten av kroppen. Det börjar produceras mer fostervatten, då barnets njurar börjar producera och utsöndra urin.

 

Moderkakan är nu färdigutvecklad. Yrsel och huvudvärk är normalt och beror troligen på den ökade blodmängden hos den gravida. Illamåendet ger ofta med sig vid denna tidpunkt. Många kommer att må bättre och vara mindre trötta i vecka 12.Urineringen normaliseras också. Täta nattliga toabesök reduceras för en tid.

Bebis ca 5,5 cm   Själv kan jag tycka att det börjar bli en konstig period med mycket "upp & ner". Ena stunden är jag på topp och vill hitta på en massa, medan jag i andra stunden bara vill gräva ned mig någonstans. Humörsvängningar så det smäller om det. Just idag är det inte en rolig dag och jag funderar på att stanna i pyamasen exakt hela dagen. Här även lyckats få ont i skallen nästan hela dagarna, men tydligen är det normalt. Men jag undrar när det egentligen ska stabilisera sig så man får må som vanligt igen. Men jag är ändå glad för att det mesta av illamåendet har försvunnit. De där åksjukepillrena räddade många dagar där ett tag.De ringde från mitt "jobb" som jag fått. det stod fel på pappret jag fått hem, då det blev lite osäkerhet ang dagarna, men nu är det klart. Börjar nu på torsdag och håller på till tors-fred-lördag nästa vecka. Har räknat lite på timmarna, och sammalagt blir det 74 timmar på 8 dagar (med luncher borträknade), vilket är en hel del. I alla fall för mig som inte jobbat på hur länge sen som helst. men det är som tur är inte ett speciellt krävande arbete, men ändå. Hoppas verkligen att jag kommer få en stol eller liknande, för ryggen har även börjat krångla, och det ömmar lite efter någon timme på fötter. Men det ska nog gå bra i alla fall. det är fint att dra in några tusen, så man kan köpa lite roliga saker. var meningen att vi skulle på IKEA nu i helgen, men det får flyttas till nästa helt enkelt.

Det kan också vara lite bra att det framflyttas, för det behövs lite planering här också eventuellt. det är nämligen så att vi kanske ska flytta. Men bara ca 100 meter. Det är så att det är ett par som vill byta till en 2a i Fredriks mamma & pappas länga, så nu ska vi höra om de vill byta med oss. jag har kollat lite här hemma, och vi får helt enkelt inte plats med allt som måste in. Och eftersom det bara är 700:- skillnad på hyra, så är det väldigt värt det. Då får vi en skapligt nyrenoverad 3a istället för denna. Jag håller verkligen tummarna på att de går med på det. I så fall blir det flytt nu innan vintern, dvs rätt snart.
Vad som hänt i helgenI fredags var ingen av oss sugna på att göra något speciellt, ffa inte festa. Hade lovat mamma & Tony att komma och hämta dem från en middag så det var lika bra att åka in till staden. Kollade på film och tröck chips utan en endaste tanke på S-leken som pågick nere på stan. Hämtade dem runt 1 och sen var det natta nästan på en gång.

Lördagen trodde jag Fredde skulle gå ut och partaja, så det var väl lika bra att vara kvar hos mamma, tänkte jag. Men tydligen inte. Vi spenderade hela dagen/kvällen med dem där och kikade på film bara. Måste erkänna, att fast att jag inte skulle ifrågasätta om han ville gå ut så var det skönt att ha honom hemma. Kan inte påstå att jag är orolig över att det ska hända något, det är helt enkelt bara skönt att vara tillsammans en hel helg genom.

Söndagen var vi såklart ned lite på leken i alla fall. Men det var mest eftersom grabbarna hade tjatat hål i våra huvuden i ett helt dygn innan. Vi gick runt något varv och sen kikade vi på karuseller bara. Krockbilarna var såklart favoriten och den kördes för hela slanten. Hutlösa pengar för ett åkband. 250:- för 10 åk * 2 då efter dom är två. Jag och Fredrik håller verkligen tummarna för att det inte ska vara två när vi kikar första gången här snart. Och på tal om den/det/han/hon, så gjorde vi vårat första köp idag. Hittade världens sötaste miniatyr-Foppa som vi blev kära i. Blev ett par svarta, som passar alla.
Storlek 18


Börjar bli lite roligt med tanke på att det börjar synas ganska rejält här, trots att det inte gått så lång tid. Väldigt svårt att komma i byxor och kjolar, så det är mest mjukisar som gäller nu för tiden. Tacka gudarna för dem ! Så idag gick jag och putade lite i kjolen (som jag hade ungefär strax under armhålorna), medan folk glöma. Lite  roligt att se människor som man vet VET, men som inte känner en så bra. Det är lätt att se att de tjuvtittar sådär lite diskret och undrar om det syns något. Såg två stycken som gjorde det idag.

Halvsvårt att fånga på kort

Tony + hans mor & far

Alla fina med solen i ögonen

Gött med glass


Efter leken beställde vi lite kinamat och tröck i oss innan det bar av ut till Marma igen. Komiskt att vi alltid planerar på att åka in bara en sväng till stan, men lyckas stanna hela helgen. Väl hemma så var det så fint väder att vi for ut på sjön och fångade in maten till imorgon. Stekt abborre och potatis blir det. Lämpligt & framförallt billigt att fånga sin egen mat. Nu sitter F och rensar fisken och ska efter det bränna ut en fjantfilm till mig innan han går upp och spelar spel med gubbarna igen.

Hoppas bara han inte är borta lika länge som vanligen, med tanke på att han börjar jobbet imorgon igen. Det tycker jag är Mycket Mycket tråkigt, eftersom det betyder att jag kommer få vara själv här dagarna i ända igen. Komiskt om han kommer hem 6, som annars, och ska kliva upp senast halv 8. Och med tanke på hur lite han sovit i helgen så. Tydligen har jag gått och blivit så fet att jag nu börjat snarka om nätterna. Fiser även så att jag snart kan extraknäcka i Marmafabriken här. Jag tycker bara att det är roligt, men glädjen är inte delad tyvärr : )Nakenfiske


Igår var jag jättehungrig på kvällen och vi bestämde oss för att åka in till stan och sova hos mamma & Tony, som ändå var borta den natten. Köpte ett Happy Meal till XL, och Fredrik nöjde sig med en cheese. Sen for vi hem och började kika på Amerikan Dad som det fanns en miljon avsnitt av. Lyckades plöja oss genom alla och kom inte i sängs förrän vid 3-halv4 någon gång. Vi var sedan slitdjur 1 & 2.

Vaknade nästa morgon och var totalt död. Skulle egentligen på någon slags föreläsning, men eftersom det var frivilligt OCH jag ändå ska kläcka ett ägg lika stort som en honongsmelon så kan jag gå på kurser om ett år eller så. När vi väl kommit upp ur sängen så trodde jag att jag hade en underbar upplevelse framför mig. Det var ju så att (mitt favoritprogram någonsin) Antikrundan var här, och jag ville ned. Stod i tidningen att man var tvungen att ha med en pryl, så vi tog med en gammal speldosa som mamma ville få undersökt och gick ned. Men till min stora besvikelse var kön längre än Guds tunga, och med mitt solstingsansikte var det bara att vända. Inga fynd fick jag skåda idag heller. Får helt enkelt vänta tills det kommer på tv.

Åkte istället direkt ut till Marma igen (så det var alltså helt onödigt att vi sov i stan). Där stannade vi hos farmor först och smakade några äpplen. Sommaräpplena var helt okej att äta, och vi åkte senare dit och knyckte några till. Vi åkte även moppe dit, så det var lite av en nostalgitripp. Och jag kom och tänka på ännu en sak nu. När det lilla livet  nu får en mamma och pappa som åker runt i Marma på moppe och pallar äpplen, vad ska det då bli av den ? Någon slags bonnunge antagligen. Efter äpplena var det i alla fall dags för sallad och fika hos familjen Petterson. Susanne fyllde 51 och fick presentkort av oss. Och sallad är verkligen underskattat. Riktigt gott på varma dagar.

Hund / Katt / Råtta -hatande Kattis


Med tanke på det varma och härliga vädret vi hade så kändes det som det var god tid för en snabb fisketur. Åkte ut och kastade lite vid tunnan, och Fredrik håvade in en efter en  aborre, medan jag inte ens fick ett endaste napp. Tappade såklart intresset pga detta, men det var lika fint att sola sig lite. Knäppte lite roliga bilder på Fredde också när han fiskade. Och nej, nakenfiske var det inte, trots att det kan se ut så : )

Jag tror det är minen som gör att
firrarna bara nappar för honom


 

Nu ikväll har vi kollat på två filmer. Två som Jag ville se, så F ska ha lite beröm. Först var det 27 dresses & sen Juno. Tror kanske jag sett Juno nu.. ja, säkert.. 7 ggr . Otroligt fin och rolig film, som jag nu känner igen mig mycket i. Och jag VET att sara kommer kommentera något nu, hehe.

Ikväll blir vi absolut inte vakna lika länge som igår, för imorgon ska vi allt kliva upp lite i tid i alla fall. Har hört rykten om att det ska bli ett riktigt fint väder imorgon och resten av veckan, och då får man faktiskt inte bara sitta inne och glo/sova. Så nu ska jag äta upp mitt 3e pallade äpple och sen sova. Om det är någon som har det lite trist imorgon, så är det bara att komma.
God "morgon"Vaknade en gång tidigare och frågade Fredrik vad klockan var. 11 tydligen. Jag tänkte kliva upp men han gjorde mig uppmärksam på att det verkligen ösregnade ute. Somnade därför om och sov till 13.20. Inte någon tid jag gillar eftersom resten av dagen känns så konstig + huvudvärken. Tyckte även att det var slutsovit för F del med så jag gick nyss in och knäppte lite kort på döingen. Ska han vara och spela tvspel hela kvällen/natten, ska han allt komma upp också : )Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Fick ett otroligt sug att äta på Tacobaren för någon dag sen, och nu vill jag verkligen ha det. Funderar på att tjata på grabben tills han ger sig. Tjata är jag bra på : ) Annars blir vi väl bara inne kan jag tänka mig. Imorgon därimot händer det lite mer saker. Föst ska jag på någon slags föreläsning vid 13, efter det SKA jag kolla på när Antikrundan är här (hoppas på bättre väder än idag bara). Efter jag kikat på allt & inget där så far vi ut till Marma igen för fika. Fredriks mamma fyller år nämligen. Så det blir full fart med andra ord. Det är roligt att få hitta på lite saker tycker jag.Hallon ! Eller var det lime?
Ja, nog börjar det hända saker på riktigt här. Känns som att
bara den här sista veckan har förändrat en hel del.
Nu är kisen ungefär som en stor lime.

I denna storlek
<----------------------------------------------------------->

Inne på 11


Igår åkte vi hem efter käket hos mamma och kollade på film. Den andra filmen fick jag glöma på själv då Fredrik gick upp till grannen och spelade Fifa, soom vanligt. Jag fick ligga i min ro och lösa korsord tills jag somnade.

Idag blir det en massa tråkiga saker som ska uträttas. Arbetsförmedlingen OCH Försäkringskassan. Som vanligt krånglar det sistnämda och jag har inte haft pengar på ett bra tag här igen. Att det aldrig kan reda ut sig. men idag ska jag gå dit och hytta lite med nävarna så det går lite undan. Fylla i papper är inte en favoritsyssla, men det får gå ändå. Lite drygt bara att behöva springa på Ams, när jag ändå inte ens kan söka de flesta jobb med tanke på den inkommande personen.

Ja, och nu är det väl inne på vecka 11 då, om jag räknat rätt. Har läst lite om olika tecken, och de flesta stämmer bra på den veckan nu. Börjar utbukta lite på nedre delen av magen, fast inte mycket. Jag hoppas att det blir en riktigt mage på en gång, så man slipper gå runt och se enbart lönnfet ut : )


Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

 

 Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

 

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

 

Bebisen

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

 

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

 

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.


Tattoo-planerFredde vill ha en nya tatuering på armen och han kom på idén att fader min kanske skulle kunna göra en bra. Vi åkte in till staden vid 4 och tog ett litet snicksnack. han ville från början ha dödskallar i någon slags form, och nu ser det ut att bli pirat-dödskallar. Ett tema med pirater, lite som en flagga ut över armen. Jag tror att det kommer bli riktigt snyggt faktiskt. Så nu får vi se hur det hela visar sig. Och om inte Fredrik vill ha den, så ska jag sno den. Blir lite avis : )Åkte sen hem till mamma och åt wokat, vilket var göttans. Tyvärr hade vi ganska brottom ut till marma igen, så jag fick ingen efterrätt. Chokladpudding med halva persikor eller vad det nu är. Hm, hoppas det finns kvar lite tills imorgon då i alla fall. Då kanske vi åker in och kikar på Liam när han spelar fotboll.

Innan vi åkte hem så stannade vi och köpte lite götta tills ikväll. Så nu är kvällen laddad med film och mys. Kom hem och blev Äntligen bajsnödig. Kan säga att den här kisen i magen gör att resten av magen inte fungerar riktigt som den ska. Kanske bajsar 2 ggr i veckan som mest. Kissar dock stup i kvarten. Ja, det är inte bara bra saker som händer. Längtar tills det gått lite längre tid och allt det här jobbiga försvinner lite. Tills dess får Fredrik helt enkelt stå ut med små vredesutbrott. Än så länge har han fått en gaffel i sig och en banan i ansiktet. Lite synd är det om honom med, men det är lite rätt åt honom också : )Krogen ( + eller - ?)


Igår ville pöjka min gå ut på krogen, och jag blev lite sugen jag med. ( mest i testande syfte, om jag pallar med timmar med fulla främlingar ). Som det kändes igår, och som idag, så är svaret : Icke !

Det var trevligt hos Sandra först, och sen kul att se lite folk ute i Skärså (där jag hämtade upp ökan), men krogen kunde jag ha skippat faktiskt. Hade tur med sällskap eftersom Emma inte alls var på partyhumör och i stort sätt nykter i alla fall.

Det här har jag räknat ut ang nyktert på krogen :
+ Det är Mycket roande att kolla på dansgolvet på människor. Ser man verkligen ut sådär?
+ Kan vara kul att träffa människor som man annars aldrig gör.

- Ångsten att veta att man antagligen ser ut som alla de dansande i vanliga fall.
- Träffa på människor som man egentligen varken vill eller orkar se.
- Öronen får faktiskt en riktig uppfattning om hur hög musik det egentligen är.
- Man ser faktiskt ut som en riktigt tråkig människa helt enkelt.

Så ja, nästa gång nöjer jag mig med att åka hem och helt enkelt vänta på att vännerna små vill hem.


Fredrik letar kusar

Emma är gladast

Jag, med vad som börjar likna något av en tjockismage

Idag är det segt, och jag tror inte någon av oss kommer komma i gång riktigt efter gårdagen. Slipper i alla fall laga mat eftersom mamma och Tony bjuder idag. Wokat skulle det bli. Kommer bajsa starkt hela kvällen. Sen kanske det trycks i lite chips och dipp. Jag trodde jag helt tröttnat på det, men igår visade Sandra mig en ny variant som kan prövas på igen. Jag kör på sandras motto : I just get fat for fun.
Niklas 22 år


Idag fyller Strand 22 och det ska firas. vet inte alls vad som är planerat ännu, men fest blir det i alla fall. Eller ja, för alla andra då : ) Jag själv ska dock "festa" lite jag med. Om det inte kommer något oväntad panik-illamående så ska jag faktiskt också följa med på krogen. var lite osäker först angående saken, men nu har jag fått ny information att Ökan ska dit, och henne kan man vara med. Brukar inte flänga runt på dansgolvet som de flesta andra av mina vänner, så det blir bra. Har bara gått nykter på krgen en gång innan, och det var inte alls roligt, men nu ska jag allt göra ett nytt försök. kan trots allt inte sitta hemma varje gång folk är på krogen.Idag vaknade vi runt 12 och åt frukost. Efter det drog vi in till staden för att gå på systemet. För en gångs skull tog jag inte med mig plånboken eftersom jag inte skulle köpa någonting, men Såklart frågar dom då. Vi skulle såklart ta kön med den sura tanten i, så där blev Fredrik nekad då. Det roliga var att vi föra stod och pratade högt och tydligt om att vi skulle köpa alkoholfritt till mig, men det spelade tydligen ingen roll. Vrångtant! Spm tur var så mötte vi sen ( "den där söta" sagt av mamma ) Anton Östlund som stack in och köpte det Fredrik ville ha, men jag fick inte min öl. Ganska surt.

Nu ska vi äta mat, och sen får vi se vart förfesten håller till. kanske blir att alla trycker in sig hos Sandra men det hoppas vi inte på. Inte den största lägenheten i stan nämligen. Men det blir nog bra i alla fall.
Hänt en del


Ja, nu den här senaste veckan har det hänt en hel del faktiskt, men det har inte hunnits skriva ned någonting här på bloggen. I fredags var det fest i Marma med nästan alla av mina fina kuskare + Emma. Jag kläckte då även nyheten att det i Mars tillkommer en ny liten person till lilla familjen här ute. Mycket gråt och skuttande senare så var nyheten äntligen ute, och efter brudarna varit på krogen vet nu i stort sätt alla. Ibland är det faktiskt bra med en liten stad : )

Lördagen var det fest ute i Sandarne på MCklubben då Mathilda fyllde 20 bast. Hela Hansson & Jonsson släkten samlad så det blev allt annat än lugnt den kvällen. Jag fick agera skjuts som förra kvällen, men det gjorde inte så mycket. Mamma hade nu fått tillåtelse att berätta nyheten för alla, och det utnytjades till fullo kan man säga. Alla & ingen fick en hel historia berättad och pekande på vem jag var, och vem Fredrik var. Jag tror hon pekade på mig och såg fånig ut ca 20 gånger den där kvällen, och då var det bara de gångerna jag såg det. Hur som helst så är det skönt att få höra alla glada kommentarer från folk utanför familjen, det betyder faktiskt en hel del. Var väldigt nervös innan att folk skulle ha många kommentarer pga för ung ålder m.m, men det gick bara bra det här. Det finns såklart vissa som ska sätta sig på tvären också, men det är de som inte har någon betydelse i ens liv över huvud taget.

Söndagen låg vi bara och döade hos mamma & stannade även kvar till måndagen. Hade möte hos barnmorskan nämligen, och eftersom bmw gått sönder var vi tvungna att få skjuts upp till sjukan. Där var det bara en enkel koll, och lite prat. Nästa sak i tiden blir någon gång i början av Ocktober då vi far till Bollnäs för att se kisen för första gången. Är väldigt länge kvar, men det är något jag längtar tills enormt. Är nämligen fortfarande lite overkligt det hela, så det skulle vara kul att få se vad som finns där inne och krånglar till det för mammas humör & mående : )

Som sagt blev det barnmorskan i måndags, sen for vi ut till Marma igen. Jag gick och la mig tidigt, och somnade som en stock. Ganska slut efter helgens bravader. På tisdagen (igår) vaknade jag och mådde inte Alls bra. Feber, kräkningar och inte en uns sug till mat. Men det är inte helt ovanligt efter att jag stressat i någon dag tidigare. Brukar få hög feber då en dag, sen blir det hur bra som helst dagen efter igen. Och det slog inte fel denna gång heller, för idag mår jag prima igen. Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Fredrik har fått hem en del till bilen, som förhoppningsvis fixar degen. Annars ska vi väl bara vara hemma tror jag. Handla lite och sånt där tråkigt.


Jag Vet att jag har mina brudar som vill veta allt som går att veta, så jag lägger ut lite smått och gott här i framtiden så får ni veta ungefär hur det står till i utvecklingen.
Är nu inne i vecka 10.Nu är fostret ungefär 3 centimeter långt från hjässa till rumpa och väger mindre än 4 gram, men det har fullt upp med att sparka och svälja. Nya detaljer formas varje dag, som fingernaglar och dunigt hår.

fetal development at 10 weeksDe inre organen – lever, njurar, tarmar, hjärna och lungor – är nu formade och har börjat fungera, men huvudet är fortfarande lika stort som halva kroppslängden. Pannan är kupad och sitter högt på huvudet, men den kommer att inta sin normala position senare, så att profilen ser mer ut som en "riktig" människas.

Om du kunde titta in till bebisen denna vecka, skulle du se ryggraden avteckna sig tydligt. Ryggnerver sträcker sig ut från ryggmärgen.

Din livmoder är nu lika stor som en grapefrukt. Med hjälp av ett Doppler-stetoskop, kan du höra fostrets hjärtslag – en blivande mamma beskrev det som ljudet av pyttesmå galopperande hästar.


KräftorIkväll är det kräftor med ett jäkla gäng i Marma. Jag själv drar tillbaka mig hem rätt tidigt med tanke på Mathildas fest imorgon. Men det ska bli trevligt att få återse lite gamla haggor i alla fall  : )Full fart på JärvzooIdag vid 10 var vi stan och hämtade upp två superpigga pojkar som var sugna på lite äventyr. Ca 1 timme senare parkerade vi utanför Järvzoo och gick in. Där var det full fart, och helst skulle vi titta på Alla djur samtidigt om man frågade Ted & Liam. Rundade allt på ca 2 timmar och fick se allt förutom Lodjuret, så vi hade tur med dagen. Har hört andra som knappt har fått sett något alls av de stora djuren nämligen. På hemvägen åt vi lite och sen släppte vi av två trötta pojkar.

Sött litet rådjur

Fick gå in och klappa djur

Alla pojkar på rad

Renen med de största horn jag sett

Myskoxe, som blev arg och frustade åt oss

Jag kommer med körvar

Hungriga grabbar

Ted ville helst titta på alla andra, men
fick till slut i sig hela korven

Liam tar en redig tugga

Vargarna

Två små fjällrävar fick för sig att börja lek-tjafsa och
lät som en blandning mellan hund & katt

Liam & hans idol

Kollar kartan var vi är

Liam klappar lilla kossan

Ted likaså

Klappar och matar den lilla


Eftersom bilen pajjat på något vis så höll F på med den hela kvällen, så jag traskade ner och mötte Eyvind, och vi åkte in på donken. Tog hem maten och åt hos farmor. Gott med lite tjockismat sådär på kvällen. Imorgon kommer det nog blir rätt lugnt, efter dagens tempo.Mat & bad i Marma


Idag kom mamma + familj ut till Marma där jag och Fredrik bjöd på lite käk. Blev kött, kroketter + friterade pommes & varm beasås. Blev mycket gott! Efter gick vi ned till Skäret där pojkarna tog sig ett dopp. Ikväll blir det sängs tidigt, för 9 är det upphämtning i stan då jag, Fredrik, Ted & Liam blåser bort till Järvzoo och kollar in lite djur.Kolåsen 2009


Ja, nu är vi som sagt hemkommna från mini-semestern i Kolåsen. För de som inte vet var det ligger så är det ungefär (ca) 5 mil från Åre, alldeles så man har gränsen mellan Svealand & Norskaland vid sig. Orkar inte skriva allt i en och samma text, blir för tråkigt att läsa, så jag tänkte lägga ut några bilder, och sen lägga till det jag minns från de olika dagarna. Blir inte alla bilder, eftersom det troligen skulle ta exakt hela dagen.

Vi åkte tidigt på lördagen, för att hinna med att komma till rätta innan det var natta. Det tar trots allt 6 timmar att ta sig dit. Väl på vägen knäppte jag på allt som fanns i stort sett, eftersom jag var helt förbryllad av alla fjäll. ( Har i stort sätt aldrig varit i fjällen innan ). På vägen var jag en tråkmåns och sov i några timmar, så stackars fredde fick sitta i sin ensamhet.

Första dagen var vi alla så trötta efter bilfärden + att det var så tjaskigt väder, att vi stannade inne tills det var läggdags. Jag tror alla somnade gott den natten.

On the road

Lage & Susanne framför

Mitt och Fredriks rum

Lage & Susannes rum
Vardagsrum / Kök


Badrum med bastu, som bara F använde den veckan


I skaplig tid på söndagen vaknade vi, och efter frukosten var det regnställ på, sen snabbt till båtarna. Trots skurarna var jag väldigt taggad på fisket. Trodde aldrig att jag skulle få någonting, men tro inte på fan. Först var jag med att dra in en skapligt stor & fin öring. var en bra början på veckan. var rätt stolt över mig själv kan jag säga. Dagen slutade i att vi fick skapligt med fisk i alla fall (jag den Största, måste tilläggas).


Fredde tog med sin BMW på sjön. Alltid smygreklam

Rätt härjat med vågor och fjäll


På måndagen var det lite finare väder, och solen sken titt som tätt. Medan pöjkarna ville vara ute exakt hela dagen på sjön så följde jag med Susanne en bit bort för att plocka Hjortron. men det skulle jag inte ha gjort. Eller rättare sagt, det tänker jag aldrig göra igen. Där står man, mitt ute i ingenstans, med endast en plastpåse till förstav när det plötsligt börjar vissla och härja i skogen alldeles intill. Eftersom jag hört av andra att björnar ibland visslar, så höll jag på att bajsa på mig där mellan granarna. Som en liten hare, plockade jag med en illfart de hjortron jag såg, för att sedan få gå så fort som möjligt därifrån. Okej för uteliv, men ta gärna bort alla slags vilda djur från mig.

Susanne plockar bakom lite snår
Jag hade tråkigt och knäppte på allt som kan tänkas
 finnas i en skog. Orkar dock bara lägga ut denna.
Stugan utifrån

Pärlan vi åkte med dit & hem


Tisdagen och onsdagen är lite suddiga, minns inte riktigt vad som hände vilken dag. Men fiske var det såklart, fast jag minns dock inte vad som fångades när. jg fick i alla fall min fösta (och tyvärr enda) Röding en av dessa dagar, kan varit tisdagen. Annars än det var det väl inget annat som utmärkte sig. var upp på den enda affären där omkring och handlade lite. det hela kostade ca 800 kr, som hemma på sin höjd hade gått på 300 kanske. Hutlöst med priserna, men folk handlar ändå för glatta livet, med tanke på att mellanskillnaden till nästa affär skulle blir lika mycket i bensin istället.

F ville inte vara med på bild, men de fina fjällen kom med i alla fall

Körde med långdrag

Min Röding förtjänar att vara med

Kallsedets Lanthandel, med de fina priserna


På onsdagen ville vi titta lite runt där. Eller rättare sagt, så ville de visa mig det som fanns att se. De har varit där flera år innan, så inget var väl nytt för dem. Var först in i en gammal & mysig kyrka, som byggdes 1849 tror jag att det var. Och som de flesta vet så älskar jag allt som har med kyrkor att göra. Förutom Gud då. Med uppbyggnad, historia och all konst är mycket intressant enligt min mening, så det var en ljuspunkt i veckan för min del. Åkte också upp på hotellet, där dom tydligen inte ändrat ett dugg sedan det byggdes i stort sätt. Nej, det var skönt att vi bodde i en egen stuga som vi gjorde faktiskt.

Ja,1849 var det. Vilket minne! Här är framsidan

Skapligt gammal, men dock så fin

Gubbar. Jag skulle gissa på lärljugarna

Fredrik skänker pengar till fattigbössan.
Prisa vare skatteåterbäringen!

Jesus & lärjeungarnaSusanne kollar in altaret

Nu är det bevisat vart F extraknegar på söndagarna.
Passar utmärkt som arg prästpelle.

Fint på fönstret

Bilder på alla präster. Längst ned till vänster är
en förfäder till Tony, enligt farmor. Lustigt!

Gammal-som-gatan-Bibel

Fina lås

Bat-Alex var överallt och knäppte

Kyrkogården var lika fin. Här vill jag bli begraven

Hotellet

Snygg lampa av flaskor


På torsdagen blev det först lite pimpling ute i den andra sjön, men det gav ingen lycka så vi åkte hem igen. Senare på dagen var jag egentligen inte så sugen på att följa med ut på sjön något mer, men denna gång var det lite speciellt. Vi skulle nämligen åka utt genom Rudsälven och titta på vattenfallet som fanns där i slutet. Och det kunde jag ju inte missa, inte ens för Ernest, som skulle visas senare på kvällen, och som jag ville se. hur som helst så ångrade jag mig inte angående beslutet, för det där fallet hade jag inte velat missa. Mäktigt.

Susanne & lage fixar sina pimplingsgrejjer

Pimplar-Kungen


Tjuvfiskade i älven på väg mot fallet. Där var fiskelyckan stor, och
jag fångade in hela 5 Öringar. Fick en skaplig jäkel, som nu ligger
i mammas frys i stan, i väntan på att bli uppäten.

landstigning i slutet, sedan fick man gå en bit

Grillade gjorde vi också

Fallet nedifrån

Jag & Fredrik sklättrade upp och knäppte lite bilder.
Här är fallet knäppt uppifrån.Jag in min helvita regndräkt

Fredde var tuffare än mig och vågade till ocg med sträcka
sig ned och ta på vattnet.

Puss

Lage var lite på det goda humöret efter någon whiskey

Susanne grillar körv

Matade björnarna med den kvarvarande bambekörva


På fredagen var jag inte alls på humör för att fiska. Efter alla dagar kunde jag allt vara utan det kände jag. Så den sista dagen spenderade jag med att läsa bok, lösa korsord och försöka fatta på mig på det där jävla Sokuko, utan framgång. Det var en bra sista dag, och en bra vecka i det hela. Jag åker gärna tillbaka ett annat år igen. Bra avkoppling och en bra fösta vecka på Freddes semester. Nu har han 3 stycken till och det är väl inte så mycket planerat direkt. Hade tänkt sno med oss Ted & Liam för att åka till Järvzoo här i veckan. Måste också erkänna att det är mest jag som längtar. Just idag ska vi snart bege oss in till dem för att kolla lite på knatte-fotboll, och sedan äta mat.

Nu får det vara nog med det här. Tog en evighet.
Nu får allt farmor vara nöjd med bilderna, för fler
orkar jag helt enkelt inte lägga in.
hemkommen


Nu är vi hemma igen från fjällen efter en superskön vecka av fiske och avkoppling. Sitter nu hos mamma & Tony, så det hinns inte med att skriva om allt, men jag ska försöka att lägga upp lite bilder imorgon (blev en hel del), och skriva lite därtill. Så håll till godo, det kommer.RSS 2.0