.


Julmys


Nu har det Äntligen varit 1a advent, och då for prylarna fram fortare än kvickt. Tyvärr så har det lyckats försvunnit en massa saker som jag haft förr, så det lär köpas nytt. Fast det gör egentligen inte så mycket. Det kan vara roligt att börja på nytt tillsammans.

Igår var vi in till stan och åt. Följde sedan med ner på stan för julskyltningen. Är det någon som förstår varför sakerna bara minskar och minskar för varje år? Det är konstigt tycker jag med tanke på att det blir mer och mer hysteri angående jul/julklappar? Besviken blir man så klart. Spelade i alla fall lite på chokladhjulet (mamma vann), och köpte knäckäpplen. Senare njöts det där äpplet av hemma, med en svullen mun efter. Men en gång per år ska jag i alla fall få äta dem, allergisk eller inte :)

Började på städningen efter hemkomsten och det tog en evighet!
Tänkte köra en storstädning när alla prylar skulle fram, så det ena fick ersätta det andra. Vagnar, leksaker, bilstolar m.m fick åka upp på vinden i de här sista 3 månaderna. Hade haft dem framme om det inte vore så att jag vill ha julgran i vardagsrummet, och då skulle det bli trångt med allt. Så Fredde fick så lydigt kånka upp sakerna medan jag städade som en galning. Runt 9 så var det inte alls klart, men då fick det vara nog för dagen i alla fall. Spenderade resten av kvällen i soffan.


Under tvn la jag en slags ljusslinga


Bocken fick stå på en högtalre


På rumsbordet står det lite ljus, en skål
med luktblommor & en skojsig sak
jag hittade på IKEA i Stockholm


I köksfönstret står en ljusstake som vi hittade
i källaren. En julkula fick hänga fint i persiennen
och mina tomtegardiner fick komma upp


Idag är det måndag åter igen, och jag har varit inne i stan och gjort otroligt tråkiga saker. Nr 1 : Ombesikta bilen (blev godkänd)   Nr 2 : Banken  
Nr 3
: Arbetsförmedlingen.

Kunde det blir mer trist?

Efter åkte jag i alla fall ut på Dollar och köpte mig pynt för hela slanten. En massa julgranspynt fick det blir denna gång, trots att jag inte ska sätta upp granen än på ett tag. Vill göra det NU!
Annars händer det nog inte så mycket idag. Ska laga mat, städa klart lite och så bara. Imorgon åker jag åter igen in till stan. Först fika med mamma + Anneth, sen hälsa på Terese. Ska bli roligt att få se den lille kisen, samt fråga sönder ang.. ja, allt egentligen..


Wiihooo

Har nu dragit mig genom två filmer på rad, och orkar nog inte en till. Tänkte sätta mig här för en stunds kikade, men då fanns det absolut Inget att kolla på. Verkar som om alla andra är ute och roar sig på olika sätt, och det gör saken bara ännu värre. Det är inte så att jag skulle vilja hitta på något speciellt heller, halvsjuk som man är, men ändå. Har jag tråkigt, så ska alla andra också ha det :)

Om det inte vore för att jag troligen ska åka och skjutsa svärföräldrarna vid 23, så skulle jag nog gått och lagt mig nu. Patetiskt tråkigt med andra ord. Hade till och med så trist att jag tänkte sätta mig och fixa lite på min sida på arbetsförmedlingens hemsida, men då har till och med de stängt. Jaha..

YES, vilken rolig fredagskväll jag har! Tra la la la laaa

Yours truly.Vecka 26


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.Idag åkte jag in till stan rekordtidigt. Klockan 7 ringde väckarklockan, och vid halv 8 var jag på väg in. Anledningen till detta fenomen var att jag skulle lämna in bilen för att få en ny ruta fixad. Gick då upp till mamma och låg på soffan och glömade film tills hon ringde. Åkte då ut på ÖB, Kvantum & Dollar med henne & morbror. Köpte väl mest lite gotta tills kvällen, men hittade också två billiga marshall-hållare. Dem ska jag sätta upp lite närmare jul här så att det ser lite hemtrevligt ut. Nere hos oss ser man knappt att det bor någon på kvällarna som det är nu.

Just nu är jag hemma igen, och vet inte alls vad jag ska ha för mig ikväll. Fredrik ska spela poker/gå på krogen i alla fall. Själv hade jag väl tänkt att hitta på något, men nu känns det mer som om det blir en hemmakväll ensammen. Har inte varit på topp i varken humöret eller hälsan de två senaste dagarna, så det skulle väl kanske passa att vila. Vi får se..
.


Barnvakt


Idag vid 10 kom mamma och hämtade mig i stan, sen åkte vi till Söderala och hämtade upp lille Liam. Åkte ner på stan och fikade, sen var det en massa springande på stan i jakt på de sista julklapparna. Mamma hittade en fin åt Fredrik som hon köpte. Själv fick jag mest en insikt om hur jobbigt det är att ha vagn med sig runt. Är mycket glad att våran kommer födas på våren då det börjar bli lite varmare och man kan röra sig runt på andra sätt.

Åkte hem till mamma efter staden och bara mös resten av dagen. Var inga som helst problem med den lille, och han var nöjd och belåten mest hela tiden. Inga problem alls med andra ord. Mest mysigt att få snusa på lite bebis en hel dag.

Sötis

Vid 4 hämtade vi Ted på dagis, sen åkte vi till Söderala och lämnade av lillkillen. Väl hemma igen blev det pannkaka och bara slappa efter maten. Fredrik kom in senare och nu är vi tillbaka i kära Marma. Just nu ska jag lägga mig i soffan.. mår inte så himla bra nämligen. Och imorgon börjar helgen, och då vill jag vara pigg.


.


Grattis !

Två små bebisar har födds här inom kort tid. Först kom Sanna & Tommys dotter Lilly & nyss Therese & Matthas son Kevin. Det är synd att man tappat kontakten med gamla vänner, men det kanske ändras nu i framtiden.
Men ett stort Grattis till er i alla fall!


Mathias & Therese
Lille Kevin
Vikt : 3100 gram
Längd: 49 cm
Sanna & Thommy
Lilla Lilly
Vikt: 3545 gram
Längd : 48 cm  Idag har jag varit in till stan och fikat med Sara. Vi satt och kacklade i någon timme innan hon for hem och gjorde ett kollage som hon ska med sig till fjällen. Tråkigt att ännu en vän åker härifrån. Men det är ju kul med de som gör något med livet.

Innan jag åkte hem till Marma igen så svängde jag in till Söderhamns Taxi på Resecentrum. Där hämtade jag böcker som jag nu har börjat plugga i. Har nämligen tröttnat på att bara gå runt hät utan jobb, och har därför nu bestämt mig för att ta taxikörkort innan bebben kommer. På så sätt har jag förhoppningsvis jobb då jag vill sen. Timanställning har jag lite på G här efter studierna, och det är alltid uppskattat. I alla fall när man har en sjukpensionerad mamma som ställer upp med barnvakt några timmar i veckan :)

Så nu ska jag verkligen sätta fart med pluggandet, och förhoppningsvis vara klar med kortet innan Mars. Men det tror jag inte ska vara något problem.

Imorgon kommer mamma och hämtar mig innan 10, och sen åker vi till Söderala. Där hämtar vi upp lilla bebben Liam (Nathalies & Niclas) hos dem. Jag ska nämligen få vara barnvakt under dagen, som jag tycker ska bli skitkul. Det är inte så ofta man får tillfälle att mysa med en sådan liten i längre tider. Och sen kanske det är en bra träning för det som komma skall i framtiden. Har som tur är med mig moder min, fast det tror jag väl inte ska vara något problem. Har man lite vett, så ska det väl gå bra :)
.


"Mammadokument"

Klev upp runt halv 12 för att hoppa in i duschen. Förbannade situationen att jag nu måste raka mig och klippa tånaglarna med stora svårigheter. Om jag inte stod i duschen så skulle det antagligen rinna svett av mig. Och lättare blir det inte med tiden.

Skjutsade pojka till jobbet vid 1, sen for jag iväg mot staden. Svängde först in för att ta ett snack med en eventuell arbetsgivare. Han tyckte allt såg bra och posetivt ut, och skulle absolut spara mig tills det dök upp en extra plats. Det kunde bli allt från flera månader till några dagar bara, så vi får väl hoppas på det sistnämda. Men det känns ju bra att ha lite på gång i alla fall.

Innan tiden hos barnmorskan så hann jag med att göra mitt lilla jobb/uppdrag som gick på 5 minuter ca. För de 5 minuterna får jag i alla fall 140 :- och det är bättre än ingenting. Klockan två var det tid hos barnmorskan där vi pratades vid lite snabbt. Fick även ett moderskapsintyg. Komiskt att man måste ha något dylikt.

Men är det inte lite komiskt att behöva ett
intyg när man ser ut så här? Kan tyckas.
Men det här landet är uppbygt på papper,
så det förvånar inte direkt


Efter jag fått intyget så åkte jag till dem som Måste ha ett sådant konstigt dokument. Och vilka andra skulle det kunna vara förrutom försäkringskassan? :) Där behövde jag inte vänta så länge, så det gick undan det med.  Nu väntar jag på att få en massa papper hem som ska ifyllas och skickas in. Fortfarande mycket nöjd över att tagit tag i detta så pass lång tid i förväg. Lämnade också in en lapp om adressändring till skatteverket.. äntligen. Så nu slipper jag hämta min post hos mamma förhoppningsvis.

Just nu händer inte så mycket förrän Fredde kommer hem. Ska väl laga till något skapligt snabbt och sen åker vi in till stan för att kolla fotboll. Eller ja, dom ska kolla i alla fall. Jag själv ska börja läsa en ny bok som jag hittade på Ica Kvantum. "En vampyrs bekännelse". Roligt med vampyrer och monster tycker jag. Vilket påminner mig om att jag vill gå på New Moon på bio någon dag här framöver..


Mycket att tänka på

Just nu är det mycket som snurrar runt och som ska göras. Det är svårt när man aldrig annars varit speciellt insatt i Försäkringskassans system och alla andra papper som behövs. Var in där idag och frågade, och tydligen ska man först och främst ha ett graviditetsintyg att lämna in, innan något annat ska göras. Ojoj, det är svårt med allt, men nu har jag tagit tag i det ett bra tag innan, så allt förhoppningsvis är klart tills bebben väl kommer. Av egen erfarenhet vet jag nämligen att det kan ta en jäävkla tid för dem där borta att fixa med papper man skickar in. Så nu jäklar är jag i tid !

Var innan upp på arbetsförmedlingen och kikade. Där var det branch-dag och det syntes hur mycket jobb det egentligen finns här i Söderhamn. Ett litet rum med kanske 6 bord var uppställda. Men men, jag är inte den som tvekar så jag traskade fram och frågade om de behövde lite arbetskraft. Tydligen så fanns det ett ställe som behövde timanställning, så honom ska jag ringa lite senare. Har tänkt på detta ställe förr också, då fader min är bekant med chefen, så nu ska jag ta tag i det i alla fall.

Imorgon blir det barnmorskan vid 2, och fixa fram ett sånt där intyg. Vidare till Försäkringskassan och få papper och sedan göra ett litet jobb på ett ställe. Ni vet, det där observationsjobbet jag fått. man får inte säga vart man ska göra själva jobbet nämligen :)

Annars blir det inte mycket idag. Laga mat till exakt 17.40, på skrikta order av herrn. Sen ska han åka och fixa rutan på bilen, så det hinns med innan ombesiktningen. Blev ett dyrt kalas det där.. 5000 kr tror jag att det slutade på. Plus att det blev enormt mycket räkningar för annat också. Varför är det alltid så att alla utgifter kommer när man minst har råd med dem? Till jul här och liknande tex. Glad att det hinner bli Mars innan här, så man hinner komma tillbaka lite på fötterna i alla fall. Det är tråkigt med pengar.. eller nä, det är tråkigt med bristen på pengar rättare sagt.En månad + 1 dag kvar till jul.


Vecka 25

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.
.


Intervju

Idag blev det lite knasigt. Fast på ett bra sätt.
Fick en förfrågning av en slump av min handläggare på Ams där hon frågade om jag ville gå på en information som TeleP höll. Varför inte?, tänkte jag och åkte in i morse. När jag väl kom dit så gick de genom vad de gjorde på stället och att de nu skulle anställa en del av oss som var där.

Ojoj, då blev det pirrigt! Och jag som hade funderat på att stanna hemma.. Vilken miss det skulle ha varit. Så väl där slog jag på den gamla charmen och frågade mycket, och blev då uppmärksammad lite extra. Man kan sina små knep nu efter all tid som arbetslös. Snabb-intervjun som de hade gick galant enligt min mening, och allt kändes faktiskt bra. Nu sitter jag bara och hoppas att jag får det !
Håll tummarna ni med hörni :)

Efter åkte jag ner på stan med mamma och fikade med hennes vänner + barn & barnbarn. Jag tröck i mig en dubbel ostfralla och en hallonsoda. Gick senare runt och hittade en Massa klappar som jag visade som förslag. Hann även köpa en till mamma när hon inte såg, höhö.

Nu är jag hemma och ska bara slappa till Fredde kommer hem. Då åker vi in till stan igen och får mat. Köttgryta med klyftpotatis, mmmm..
Klapp till mamma
Nu blir du nyfiken va? :)


Mormor Anneli köpte sin första present
åt "det" idag. Ett par sockor som passar
bra att ta med till bb
40 :- på Kappahl.


Fixardag

Idag har det verkligen varit en fixardag. Först alla saker jag gjorde på förmiddagen (se inlägg nedan), och nu ytterligare. När jag kom hem från stan så bakade jag som sagt pepparkakor. (som jag nu sitter och snaskar på btw), och efter hanns det med lite bloggande.

Någon timme senare var det dags för matlagning. Lagade till lite Tillmans och fullkorns-pasta-skruvar. Blev mycket godare än väntat, och det måste varit för att jag var så sugen på just den maträtten innan. Efter naten låg vi på soffan i någon timme och bara döade. Jag hade lyssnat på julsången via YouTube innan, och Fredrik skulle då Absolut spela Sean Paul. Ni vet, han som var otroligt överskattad för ett par år sedan. En massa tjejer med Enorma rövar i bakgrunden. Haha, jag skrattade ihjäl mig medan tankarna förde sig tillbaka till UG-festerna hos Matta då vi förgäves försökte skaka rumpa som tjejerna. Underbara tider !


Tillmans, pasta & sallad
Perfekt onsdagsmat


Fredrik tyckte också jag var snygg
när han kom hem och ville knäppa kort.
Snedbent, stormage & ett hål i håret.
Men vad gör man inte för sina läsare?


Tydligen kul att knäppa på stjärten också.
Varför det kan man fråga? :)

Nämnde också i förra inlägget att jag skulle försöka mig på en "efterrätt" med de där våfflorna. Vi traskade upp till Lage & Susanne och jag fixade ihop ungefär det jag hade tänkt mig. Faktiskt blev det väldigt gott, och det verkade som om de andra tyckte lika. Så det var väl inte sista gången man gjorde. Synd att jordgubbar är så dyrt bara. Kanske man kan använda sig av hallonsylt & tinade hallon istället för jorgubb?


Det här såg inte så fel ut va?


Lage & Susanne proppade i sig snabbt.
Reagerade dock inte lika snabbt på kameran.


Bulle i ugnen, höhö

Ojoj, så skojsig jag är då!
Idag är jag på ett mycket glatt och bra humör. Måste vara för att jag haft något att göra under dagen. Klockan ringde kvart i 8 imorse, och jag for upp förvånadsvärt snabbt. Fixade till morgonfrillan skapligt och klädde på mig, och sen var vi på väg in mot stan. Anledningen till att jag var vaken vid den tiden var att vi skulle till barnmorskan så att Fredrik också kunde följa med & slippa missa tid på jobbet. Allt såg i alla fall bra ut, och jag fick lämna lite test. Hade lite dåligt blodvärde, så nu ska jag börja med järntabletter för att få allt som behövs. Har nu gått upp ca 6 kilo totalt sen första vägningen i vecka 8.

Sen åkte jag till mamma och väntade lite på att hon skulle bli klar. Efter åkte vi på Dollar, Jysk och Ö&B. På Dollar hittade jag lite julpynt. En bock, julgardiner och lite smått sött. Den här julen kommer bli mysigast på länge känns det som.

Fikade på stan med Pia och hennes dotra Frida på Tewes, där jag tröck i mig en efterlängtad sockerbulle. Klockan ett var lunchen slut för alla vanliga arbetare, så då begav vi oss upp till Ahlströms (husläkare). Jag hittade en massagestol medan vi väntade på vår tur. Och vilka puckon som inte tagit den innan, tänkte jag ! Fick sen vaccinet
, och det var inte alls så farligt som jag trott. Så nu har jag gjort det i alla fall. Hoppas inte att man får ångra sig igen nu bara. Men det ska väl inte vara någon fara?

Ut till E-center där jag egentligen bara skulle ha en falukorv, men det slutade att jag handlade en Massa gott. Så ikväll har jag planerat på att traska upp till Lage & Susanne och bjuda på en liten godbit. Hittade nämligen såna där tjocka våfflor som man brukar köpa på marknader m.m. Dem tänkte jag rosta lite i brödrosten, sen ha på hemgjord sylt, grädde och toppa med några jordgubbar. Gubbar hittade jag även på Ica. 40 kronor.. "Det var dyrt.. - Gubben Pettson "

Väl hemma har jag bakat mina första riktiga pepparkakor. Köpte degen igår och testade en plåt då, men råkade glömma dem i ugnen så de blev svarta, så de gills inte riktigt. Men idag blev de helt okej. Förrutom första plåten, soom vanligt. Varför blir det alltid så?
Fin i förkläde
Därav "Bulle i ugnen"

.


Till pysen

Längtar mer och mer för varje dag att den lille ska komma ut så vi får träffa honom/henne. Roligt, men också nervöst inför allt. Det känns i alla fall bra att den sparkar och härjar runt varje dag så man vet att det står bra till där inne. Igår sparkades den på pappa så handen nästan for upp. Börjar bli starkare med fötterna.

Och på tal om fötter, så har jag idag beställt ett par svarta strumpor & ett par svarta tossar till lill-fossingarna. Spöket Laban går alltid hem. 134:- gick hela kalaset för. Gäller att börja köpa på sig lite smått, så det inte blir panik när den väl kommer.


.


Sen blev det mycket


Jag trodde idag att det skulle vara i stort sätt den enda gången jag skulle in till stan den här veckan, men sen blev det mycket. Eftersom jag nu har ångrat mig ang vaccinet, så ringde jag idag och fick komma ändå. Då fanns det att välja på tis, ons & tor. Valde att ta på onsdag, för om jag gör det på tisdag kommer jag säkert bli dålig, och inte kunna åka in till barnmorskan på onsdagsmorgonen. Så efter vi varit där så ska jag stanna i stan för att göra det medan Fredrik åker tillbaka till jobbet i Marma. Känner på att jag kommer att må som en påse nötter efter, så det ser jag inte fram emot.

Men jag får hoppas att det går bra ändå, för på torsdagen ska jag åter in till staden. Den gången är det för att gå på en information via Arbetsförmedlingen. Jag vill ha jobb ! Ge mig ett..

Så den här veckan blir det en massa åkande.
Idag har jag inte gjort mycket än så länge. Åkte som sagt in till staden, men sen har jag mest lagt in bilderna från Stockholm, och tittat en film. Black Balloon hette filmen, och det föll fler än en tår till den. I brist på annat var det en helt okej film att kika på. Ska snart börja tänka på att göra käk, men jag vet inte riktigt vad ännu. Blir nog fisk & potatis idag, för det tar längst tid av sakerna vi köpt hem. De enkla sakerna sparar jag till onsdag och torsdag då jag kanske kommer vara klen. Då är det inte kul att stå framför spisen.


Till filmen åt jag lite smarrigt.
Skivad banan, kiwis, 6 rutor choklad
samt lite julmust. Okej, det är faktiskt
drickan som jag har som last just nu.
Får vara försiktig så att man inte får
graviditets-diabetes bara. Skulle inte vara
så himla bra..


Sammanfattning

I helgen var jag som sagt nere i Stockholm. Ska sammanfatta lite kort i vad vi hade för oss dessa 3 dagar.

fredagen kom framor och skjutsade in mig till Resecentrum. Bussen gick vid 16, och bussen var totalt fullproppad, så jag fick sitta stilla hela vägen. Och nej, det var inte trevligt på grund av ryggen m.m. Och att det satt två snorjärsar framför mig som pratade bara strunt heeela vägen, gjorde Inte saker bättre. Det var nog den sista gången jag åkte så där långt i en buss i alla fall.

Väl framme så var det fullpackat med folk som vanligt och jag är väldigt glad att bo i lilla Söderhamn där man kan gå utan att stöta ihop med andra varannan sekund. Kände en stor tacksamhet över vårat Marma just då. Efter tunnelbanan och all packning så var vi i alla fall Äntligen framme. Vi åkte nästan direkt ut till Barkaby för att handla lite göttans, samt hämta Ökan efter jobbet. Sedan hem och kikade film. Ökan måste ha slagit rekord i att vara vaken länge, men när vi la oss så dog båda två i stort sätt.


Pökets rum, där jag sov

Köket

Vardagsrumlördagen tog vi god tid att göra oss i ordning. For sen ut till Barkaby igen för att kika lite. Började på Plantaget, där vi hittade lite fint till deras lägenhet. Ökan la ut mer än 500:- på blommor, men det var det värt. Blev super i det stora fönstret. Var in på MIO en sväng och kikade runt. Där skulle jag kunna handla upp alla min pengar (om jag hade några dvs). Riktigt snygga soffor har de fått in. Precis såna i min smak. Efter MIO blev det IKEA, där vi började med att käka mat. Vi blev lite besvikna på att de bytt kotletten (i kotlettraden) till kyckling istället, men när vi väl fick maten så var den helt godkänd. Kanske godare till och med. Gick runt och kollade och jag hittade lite fina prylar till jul. På juldagen ska vi nämligen vara här hos oss, och då jag att det ska vara lite julkänsla i alla fall :)
Matta är snygg på MIO

Ökan gillar soffan hon ska köpa

Planteget var Jättestort, med ett Waynes
mitt i, som syns lite i bakgrunden

Johann hittade en julegris som fick heta Lennart

Ser roade ut efter maten

Snyggaste bilden i år

Willys igen, och sen hem. Var egentligen meningen att vi skulla ha gått på bio, men ingen av oss orkade riktigt. Så istället kikade vi på gårdagens Idol och lite annat skit på tvn. Lite svårare att sova denna natt, och var tvungen att kliva upp en gång. Ont i magen och en Extrem halsbränna med sura uppstötningar. Det måste vara den jobbigaste saken med denna graviditet. Som tur är så finns det i alla fall lindring för saken som jag tar näst intill varje natt nu för tiden.

Söndagen tog vi det bara lugnt och låg på soffan. Fixade ordning fläskfilé och potatisgratäng innan det blev dags för oss att åka hem mot Söderhamn. Det var inte lika jobbigt som att åka buss, men näst intill. Sjukt ansträngande att sitta stilla i långa sträckor, och lillen gillar inte alls att ligga och skumpa i en bil. Det var den sista resan jag gör innan pysen ska kika ut nu. Väl hemma i Söderhamn köpte vi lite chips och kikade film. Var skönt att ligga i egen säng och kramas lite efter en helg borta. Borta bra, men hemma bäst.

Så här såg vi väl mest ut i helgen.
Nedslagna i soffan framför tv eller dator
En läcker avslutande bild


Thanks brudar + Johann för helgen !


.


Helg hos tjejerna

Pratade med Ökan idag och frågade om hon skulle komma hem i helgen. Det skulle hon inte eftersom de tänkt åka hit nästa helg. Dock skulle Johann ner och då kom jag ju på att jag också är helt ledig i helgen. Kollade snabbt upp lite priser och lyckades lösa pengaproblemet med hjälp av en snäll mamma & farmor. Så imorgon vid 4 tar jag Y-bussen med Johann och drar ner till brudarna. Det ska bli jättemysigt att vara där under en hel helg. Det betyder att Fredrik får en hel spela-tvspel-dricka-öl helg utan att ha mörkrädda mig hemma :) Skönt för oss båda med andra ord. Men lite läskigt är det ändå, eftersom vi på denna tid vi varit tillsammans så har vi bara spenderat 2 nätter isär. Men det löser sig nog, när jag kan tvångsskeda Ökan :)

Så i helgen blir det troligen inget bloggande, men jag lovar att knäppa en massa kort och lägga ut när jag kommer hem på söndagskväll eller måndagsmorgon.

Tills dess :
auf Wiedersehen


Jag hittade björndräkt + en beaver,
och POFF så kom bear-beaver till.
Schexy!, som Sid skulle ha sagt
.Dag i Gävle

Igår vaknade jag och kände att jag Måste göra någonting. Var så otroligt uttråkad dagen innan och det kändes värdelöst att inte ha något att göra. Gick in på Facebook, som jag nästan Aldrig är inne på annars och det första jag såg var att Sara hade kommenterat att hon ville åka till Gävle. Jaaa, tänkte jag och sprang till telefonen. Då hade hon redan skickat och frågat, och efter ca 30 minuter var vi på väg ner.

Sara körde pimp-bilen

Hon hämtade ut sin lagade telefon, och sen gick vi och kikade runt i affärer. Själv handlade jag lite smågrejjer & en julklapp till Fredde. Julklappen var en mössa, som jag tyckte att han behövde redan nu, så han fick den igår i alla fall :)
Gossen måste ju ha en mysse.

Fredrik får öppna tidig julklapp

En mössa var det! Fräsig

Själv fick jag hem nya tights, snoddar, örhängen,
en roage & 2 gördel (gördlar?)


Så här ser en sådan ut, och är till för att
ha under t-shirts så man slipper mellanrummet
längst ner när magen växer. Kan ha tröjor
ett tag längre på detta sätt.


Efter att vi kommit hem igen så köpte vi lite götta och drog oss genom 2 fjantfilmer. Fredrik åkte in till stan och umgicks med grabbar så vi fick vara själva. Efter filmerna åkte även vi också in och hälsade på, innan Sara åkte hem, och vi hem till oss.

Mörten, Fredrik & Tomas.
Danne fick inte vara med på bild idag

Trevlig dag, thanks Säris !

Idag händer det dock inte mycket. När F slutat åker vi in till stan och får käk, men annars händer inget speciellt. Ingen planerat inför helgen heller, men ensammen blir jag på lördagen i alla fall. Om någon vill hitta på något så hojta till!


.


Enkelt = Gott

Kan gälla många olika saker. Det finaste i livet är oftast de enkla sakerna & också de billigaste/gratis. Idag fick jag två exempel av det. Först var vi riktigta reklamnördar för någon dag sen och blev supersugna på korv med bröd. Jag köpte hem det, och idag fick de stå för vår middag. Väldigt gott, och framför allt billigt. Jag tröck nästan i mig tre stycken med mos, som måste vara något slags rekord.

Efter blev det lite "Äntligen hemma" på tvn. Där gjorde de om ett sovrum som blev så jäkla fint ! Jag har länge suktat efter just den sänggaveln/himlen & kommer inte ge mig förrän jag får en, eller en liknande. Det skulle bli riktigt fint i nya sovrummet som vi får till vår-sommaren. Längtar !

I vanligt stuk så vill Fredrik spela sitt trista tv-spel, så jag la mig i ett bad. Skönt att få ligga själv där inne, då det nu för tiden börjar bli lite trångt och klumpigt att röra sig. Var skönt en stund (ca 5 min) innan jag fick värme-slag/-panik och var tvungen att öppna dörren. När inte det heller fungerade så duschade jag av mig, och nu sitter jag äntligen ute i den kalla luften. Men det var skönt de där första minuterna. Vilken mes..

Kanske inte konstigt att det blev så varmt.


Vår Matta genom tiderna


Har fått alla mina gamla bilder från den gamla datorn, och kan inte låta bli att lägga ut dessa godbitar. Om det inte vore jag som tog alla rekord på fula bilder, så vore det endera Matta eller Ökan som toh platsen. De här får ni bjuda på, det är underbart :)


.


Snygg - Pök.


Jäkla Explorer !

Här sitter man och försöker fixa en snygg blogg, men resultatet är inte Alls detsamma med Explorer. Själv har Firefox, som är mångdubbelt så mycket bättre, och där SER allt också bättre ut. Där är placeringen av headern & bakgrundbilden perfekt, medan allt är snett och konstigt i Explorer.

Och inte vill man sitta och göra om allt bara för att det inte fungerar i en. Vill att det ska vara fint i det jag själv ser. Man kanske får trösta sig med att fler och fler byter ut. Så om ni ser det snett, så byt ! Så himla mycket bättre med Firefox eller något nyare.

Just nu sitter jag mest och leker lite med bilder och bloggen medan Fredrik spelar sitt tv-spel. Ska väl snart hoppa i säng och läsa en stund innan pöjka vill släcka. Tills dess ska jag fortsätta att sura på detta.


Ni får väldigt gärna komma med förslag
& lite hur ni tycker att jag ska göra med
bloggen. Det tycker jag bara är kul :)
Gäller att ha lite fantasi, och det kan vara
svårt ibland. Lite fiffigt med film-rullarna ändå.
.


Tjockpannkaka

 

Gjorde tjockpannkaka idag, som inte blev så vecker, så det får vara utan bild idag. Den var så stor & fluffig när jag tog den ur ugnen, men när jag kom tillbaka så var den platt på mitten. Varför blir det så? Aja, hur som helst så blev den god i alla fall, och det är väl det som räknas. Istället för tjockpannkaka, får ni tjockMatta ;)


 

 

Ingredienser till 2-3 portioner:
(för mindre ugnsform)
3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
½ msk strösocker
ca 50 gram margarin

Tillagning:
Knäck äggen över en skål. Se till att inget skal kommer med ned i skålen. Tillsätt hälften av mjölken och vetemjölet och vispa samman ingredienserna till en tjock smet. Tillsätt resten av mjölken samt saltet och sockret och rör om ordentligt.

Smält margarinet i en ugnsform. Häll i smeten i formen så att det smälta margarinet fördelas jämnt i formen och grädda pannkakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter för en liten sats och i ca 45 minuter för en stor (hel stor djup ugnsplåt) på 225 grader. Låt pannkakan stå några minuter före servering, efter att den tagits ut ur ugnen.

 


 


Ikväll blir det tv för hela slanten. Först "halv ått hos mig", sen "Sveriges fulaste hem" & sedan "Grannfejden". Älskade tv-måndagar ! Jag har köpt mig en chokladkaka som jag ska mumsa på till julmusten. Julmust kan vara det godaste som finns även.

 

 

 

 


.Stockholm

Ja, men nu ska jag väl ändå ha raggat hop några som vill följa med mig ner den 7e i alla fall. Lämpligt att dela på bensinpengar, då blir det inte så dyrt alls. Sen är det bara roligare ju fler som följer med. Så nu har jag i alla fall lockat med mig
Dan Banan
och sen får vi se vilka fler som hakar på :)
.Farsdag


Idag är det fars dag och vi har varit och hälsat på båda fädrarna med en varsin fin chokladask. Var först till Fredriks far och där fick vi lövbiff & potatisgratäng. Var väldigt gott och det var länge sen jag åt så pass mycket. Konstigt nog kan jag inte alls äta lika mycket nu som förr. Fast det kan ju trots allt bero på att man äter oftare (och bättre) än tidigare också. Efter det här är klart så ska jag verkligen fortsätta med det. Känns bättre i magen nu än vad det gjort på många herrans år.

Efter maten for vi in till stan och fikade lite med fadre mi, och sen åkte vi hem igen. Handlade en till dipp eftersom vi inte åt upp lördagschipsen igår. (och jag som nyss sa att jag åt bra, hihi) Kollade på den 5e av Johan Falk, och har nu bara kvar 6an, som vi sparade till imorgon. Nu sitter pöjka och nöter det där tråkiga spelet igen medan jag kikar genom lite gamla bilder som jag fått idag.

Farsgubben Mats LundgrenÄven jag fixade till mig lite.
Synd att det är omöjligt att
knäppa i speglarna härVann även en aktion på tradera för en stund sedan. Såg på en bilddagbok att det var ett par som satt upp en text på väggen i deras bebis rum, och jag blev väldigt förtjust. Kikade runt på en massa sidor och bestämde mig för att den här var finast (bild nedan), och då fanns det även på Tradera för en billigare slant. Så för 59:- (29:- frakt) fick vi en jättefin sak att sätta på väggen när vi flyttar.


Så, den där texten kommer i ett brev, med
bokstäverna för sig, så att det bara är att
klistra upp dem på väggen sen. Snyggt, enkelt
& lätt att ta bort om man sen vill ha något annat.

Kvällen godaste.
Fick med oss lite efterrätt från Laga & Susanne
som jag smaskade i mig tillsammans med några
kiwisar. Gott, och såg snyggt ut dessutom
.


Myskväll

Trodde först att det skulle vara full lya här ikväll då Matta & Johann skulle komma, och sen kanske Ök & Sofie. Men så blev det inte. Vi städade upp här, i varje lite vrå för att det skulle komma folk, men så slutar det med att ingen kommer.
Fyyy skäms på er! :)

Men det var ändå bra, för nu fick vi en bra anledning att ta en riktigt storstädning. Låg på golvet på toaletten i minst 20 minuter. Finns så mycket vrår och annat där inne där smutsen samlas. Ska bli otroligt skönt att få flytta !

Efter maten (som bestod av snitzel & kroketter) så for jag in till E-center och handlade. Var meningen att jag skulle springa in och köpa lite chips och dipp, men det slutade med att jag handlade för över 300 kr. Hittade två till krukor som jag har i fönstret, som jag passade på att köpa innan de tog slut. ( Har nämligen redan bestämt exakt hur det ska se ut i sovrummet när vi flyttar, och då behövs 4 lika krukor)

Hittade också två söta blommor till sovrummet, och också farsdagspresenter.
Det är tur att jag finns med i bilden, annars hade nog inte Fredriks pappa fått något i år. Typiskt grabbar säger jag!

Just nu sitter min grabb och spelar sitt nya bil-tvspel som kom med posten idag. Ett nyutkommet som kostade över 500  :- ( !!! ) Aaaaldrig att jag skulle lägga ut den summan på ett spel. Men aja, man har väl olika intressen. Själv slösar jag pengar på inredningsaker & blommor. Han har fått tid att spela tills klockan 21.30, för då börjar det en film på tv. Tills dess får jag sitta och spela Bubbelshooter på datorn.


Så här ska det se ut en myskväll

SötGöte

 

 

 
.


Trav


Idag vaknade vi någon gång runt 1. Godkänt med tanke på att vi ibland lyckas sova till 3-tiden andra helger. Gick och la oss i skaplig tid igår i alla fall. Kvällen skulle bestå av bara mys, men vi bestämde oss för att åka in till mamma en sväng. Där var det full fart och vi stannade i någon timme.

Idag har det inte hunnits med så mycket. Börjat på att städa lite smått, men gör det med låånga pauser. Fredrik var tvungen att åka och fixa bilen så nu håller jag koll på travet. 4 rätt av 7 än så länge i alla fall, men har 2 spikar i de två sista loppen. Så vi får väl se hur det går. Håller tummarna i alla fall : )Ikväll vet jag inte alls vad som händer. Lät kanske som om Matta & Johann skulle komma ut senare. Men om inte dom kommer så vet jag inte alls. Ifall de inte kommer så funderar jag på att kasta ut Fredrik till någon kompis så jag kan kika på min töntfilm och äta lite chips. Vi får se, vi får se.

5e loppet nu, hejs !

.


Stornäsorna?


Jag börjar fundera mer och mer om hur den lille ser ut.
Kollade lite på ultaljudsbilderna och började misstänka.
Får den lille kanske ärva pappas "lill-näsa" ?

Och kanske mina pyttesmå öron.. Och min otroliga längd på 1,60?
Nej, jag börjar hoppas att det är en pojke. För hur skulle
det se ut med en monsternäsa på en liten tjej?Pappa Fredriks stor-näsa

 

 


.


Måste man?


Måste man laga mat varje dag?
Måste det vara så otroligt Svårt att hitta på mat varje dag?
Svar : TydligenI förrgår blev det korvstroganof & stekta
championer + risOch igår stekt lax med potatis och fisksås
.


Vecka 23


Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent! Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.


Börjar bli söt.


Lite bilder.


Vintervärld

Idag vaknade jag med både ont i magen och ryggen. Inte helt okej..
Klev upp väldigt mycket senare än vad jag brukar och fick då se snön ute. Det är lite hat-kärlek över den. Så här första veckan med snö är det mysigt, medan det senare bara blir jobbigt. Men det visar på att det är närmare julafton och också närmare att vår darling kommer. Idag blir den lille 23 veckor också. Räknar varje torsdag.


Knäppte på tvn idag, och det var trav.
Men vad har denna kvinna på sig? Så
otroligt ful tröja/tunika?

Dålig kvalitet på bilden, sry..


Brände mig på ugnen igår. Ajaj!Det här är det närmsta jag tänkt gå snön
idag.. till fönstret.
.Det ska vara..


Det ska vara.. fotboll JÄMT!
Så nu sitter jag här hemma själv igen. Som tur har jag laddat upp med kladdkaka + glass och två nya fjantifilmer som jag ska se på. Besviken på filmvalet 6an gjort ikväll. Någon action. Med Mel Gibson såg jag nu. Honom går det ju alltid att se på, var det än är för film. Snygg-gubbe.Det här mästerverket ska
klämmas i. Direkt ur ugnen.
Där kan dom sitta med fotboll
och äta tråkig kub.


Två chickflicks, precis som
jag vill ha det

 

 


.


Tillägnat Ökan


Hahahaha

.Skitdag

Chicken nuggets & ris igårIdag trodde jag att det skulle bli en rolig och bra dag, men icke. Åkte in till stan idag efter att ha lämnat av fredrik på jobbet. Åkte in till Jysk och var taggad för att köpa de saker jag tittat ut, men bara tofflorna var bra. Blommorna, som jag verkligen ville ha, var slut.. Värdelöst!

Slutade med att jag köpte andra saker istället. (de nedanför)
Nu snöar det och är väldens tråkigaste väder, medan jag sitter inne och är väldens tråkigaste människa. Skitdag helt enkelt.

Och en till otroligt dryg sak. Känner till en tjej här i stan som ska åka ner till stockholm den 26 för att göra ultaljud för att se vad bebisen hennes har för kön. Jag vill så gärna också göra det, och tyckte det skulle vara super att göra det samtidigt och på så sätt dela på respengarna. Men nu när jag ringde till kliniken så hade de inte tid förrän veckan efter till mig. Jag bokade en tid (mån 7 Dec) , men det återstår att se hur jag kommer ner. Skulle vara fint att hitta någon som är sugen på att dela bensin för att sen gå och julhandla på samma gång.

Någon som är sugen?

Fina tofflor för 35 :-


Tre handdukar för 30 :-


Jul-älgar för 35:-.


Ses vid tofflorna !Funderar lite hit & dit vad jag ska göra med min fritid här innan det ska kläckas.
Har nu fått lite att välja på, vilket känns otroligt skönt. Det sista är jag lite skeptisk ang, men ändå lockad. Vi får se efter imorgon hur jag bestämmer mig för att göra. Tills dess håller jag mun om vad det gäller helt enkelt.

Idag vaknade jag med förvirring. Hade en sån konstig dröm, att jag blev helt yr väl vaken. Visste inte riktigt om det var sant eller inte. Ska nu gå och göra mig lite klar, sen äta frukost. Klockan 1 är Fredriks lunch slut och då skjutsar jag honom till jobbet. För efter ska jag åka till stan med raggar-racer-Volvon. Hämtar upp mamma och sen ska jag handla mig lam på Jysk, som hade en massa prylar som jag behöver. ( läs: vill ha )

Och Fredrik kan vara Tyst om att jag köper dem, för utan mig vill jag inte ens veta hur det skulle se ut här. Fortfarande väldigt onöjd med hur det är här, och längtar verkligen tills flytten. Då får jag göra precis som jag vill. Just nu känns det mest som om man är och försöker ändra vad någon annan redan gjort. Måste tillägga, utan smak..

Så se upp Jysk, för nu kommer fettot på två ben och buttar bort er.
Vi ses vid de duniga mys-tofflorna !


.


Sommartider, hey hey

Fredrik till sjöss i Kolåsen

Mådde inte alls bra den där veckan, men
det måste ändå ha varit den mest avkopplande
veckan jag haft.Älskar bergen, och färgernaAlla borde stå vid kanten på
ett vattenfall någon gång i livet.
Härligt känslaOch med det här inlägget vill jag väl inte ha sagt något speciellt
egentligen. Saknaden av sommaren kommer alltid någon gång
på hösten. Idag är en sådan dag.

Ikväll åker vi in till stan och tittar fotboll. Innan dess ska jag
laga mat. Nuggets & ris blir det idag. Lidl har supergoda, och
superbilliga. Ni borde prova !


.Tisdag

Idag är det tisdag, och jag gör väl lika lite som alla andra tisdagar i stort sätt. Följer mina serier och väntar på att det ska bli dags för matlagning. Innan dess ska jag väl vika tvätt, städa upp lite och bara slappa.

Kollade nyss på "förlossningskliniken" igen, och det är väldigt bra program. Man får se allt Precis som det går till i verkliga livet och det gör en förberedd på något sätt. Jag har en betydligt mer verklighetstrogen syn på det hela nu än innan. Det är inte direkt så som i filmerna då man klämmer 2-3 ggr och sen kommer det ut en ren och skär unge som är helt tyst. Snarare det helt motsatta.

Det är verkligen skönt att han/hon snart är nästan helt utom fara om det skulle dyka upp något problem. Just nu är man glad varje kväll man lägger sig och vet att ännu en dag har gått. För varje dag så blir det säkrare och säkrare.


Innan vikning av tvätten, så kommer här en liten komiskt historia.
Jag & Fredrik sitter hemma en söndagskväll och bara jäser i soffan. Vi kollar på film och har tryckt i oss så mycket godis och onyttigheter att det känns som om man ska spricka.

Blir kissnödig (som alltid), och går och kissar. Efter ställer jag mig för att tvätta händerna, och ser då upp i spegeln en sväng. Ser då en fläck med en diameter på 1 cm kanske. Drar i tröjan för att kolla vad det är, och då drog jag bokstavligen bort tröjan från huden. Kollar linnet under, och ser där två mindre fläckar.
Jag har läckt (!)

Kommer ut med en lätt panik och äckelkänsla, medan Fredrik skrattar sig harmynt och retas medan jag står där med en otroligt fjantig min.

Så ja, nu läcker jag också. Slut på historia.


Nu stannar du där inne ett tag till
i alla fall !
.


Halloween

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Det beror helt enkelt på att jag inte haft tid (eller varit hemma för den delen).

I fredags var jag inne i stan och besiktade bilen, samt gjorde ett provjobb som jag sökt för. (Som jag fick idag btw) Efter det väntade jag i stan en sväng för att vänta in Ökan som kom med tåget & Sara som slutade jobba. Vi satte oss på Waynes och åt lite. Sen var det raka vägen till Marma, och sen till stan igen. Tog med oss Lage & Susanne till mamma & Tony för "spökfika", som Ted och Liam bjöd på. Hade en trevlig kväll.

Sara tar en rejäl tugga


Emmas sallad. 90 kr, "det var dyrt "- Petsson


Bilprovet gick sådär.. Tråkigt
Ida & pappa var också med

På lördagen åkte jag in till stan runt 3 för att mamma skulle fixa slingor i mitt hår. Allt gick inte så smidigt som vi trodde och jag fick panik-duscha innan det var klart. Fick även en halvtimme på mig att vara klar i duschen, blåsa håret, sminka & klä på mig. Så det fick bli det bästa av saken.

Lyckades i alla fall få på mig alla kläder och såg ändå godkänd ut när jag rusade mot bilen och körde ned till kinarestaurangen. (stava?). Där väntade mitt sällskap som bestod av Fredrik + Lage & Susanne, samt pappa + Ida. Åt så klänningen höll på att spricka, och var skapligt mätt och belåten då jag skulle bege mig till fest.

Började med att följa med Fredrik till Sofie & Jonny som hade en riktigt brakfest, med en massa folk. Var roligt att få se alla en sväng igen. Man glömmer på något sätt bort hur roligt det är. Det var lite för livligt och trångt för att jag skulle kunna vara kvar länge så jag packade ihop och åkte ut till Sandra i Norrala. Där var det egentligen inte mycket mindre liv, men behövde bara "stå ut" i lite mer än en timme. Och jag tillägger igen.. det är inte lika kul på fest när man är nykter. Annars hade jag nog tyckt att både ställena var perfekt.

Hos Jonny & Sofie var det mycket folk.
Natalie var fin med ny hårfärg


Svarta kepsen var sig själv


Men vem är detta?


Väldigt knepig bild


Sara var BÄST på Halloween
" I wanna play a game "Efter lite skjutsande av folk så hämtade jag upp Fredrik igen och vi åkte hem och kikade på " Upp". Den var hur rolig som helst måste jag säga. Blev posetivt överraskad. Somnade rätt snart efter filmen. Tog tydligen hårt att vara på fest.

Igår låg vi och sova nästan halva dagen och mot kvällningen gick F över till grannen för tv-spel medan jag tittade på 21.00- filmen. "Djävulen bär Prada", blev det. Förvånad att jag inte sett den innan, med tanke på att jag näst intill sett Alla såna filmer. Bra var den i alla fall. Anledningen till att jag inte bloggade igår, är helt enkelt för att jag i all hast glömde min väska med sladden (till bilderna) hos mamma & det är inget roligt utan dem.

Det var många som ville trycka & känna
på magen, och jag fick visa ett X antal ggr
under kvällen. Men man vet ju hur det är.
Komisk min på kortet fick jag också.Idag är det åter igen måndag, och jag funderar vart alla veckor försvinner? Jag har aldrig varit med om att det kännts så snabbt. Veckorna bara rinner iväg, och nu är det verkligen inte länge innan vår älskling kommer. På torsdag är jag inne på vecka 23, och om bara 2-3 veckor så är den nästan helt utom fara om den skulle födas för tidigt. Det tycker jag är väldigt skönt att veta. Sluta vara orolig hela tiden. Och sen ska det helt enkelt bli roligt att lära känna den lille utanför också. Och jag vet att det är Många fler som känner samma sak.
.
"Det går bra nu, kompis, det går bra nu"

Idag är jag lycklig!
Började med att jag fått ett mail när jag öppnade idag där det stod att jag fått jobbet jag sökte (och gjorde provjobb för i fredags). Det är bara ett extraarbete som inte kommer att dra in de stora stålarna, men ändå något som extra. Kan ju behövas om man säger så.

Nästan precis när jag läst det mailet så fick jag ett till från en person som ville att jag skulle lämna telefon nr för att han skulle ringa och ge info om ett annat arbete som jag blev erbjuden. Jaaa tack, tänkte jag. Så nu får vi se vad det är när han ringer.

Och inte nog med det!
Bara en stund senare så ringde en person som jag mailat med förr ang att bli en cirkelledare. Har lite olika ideér om aktiviteter att starta här i stan och hon var mycket posetiv till mitt förslag som jag la fram. Jag skulle tänka lite över det, sen skulle vi träffas för att planera det lite bättre. Det här är ju inget jobb där jag får lön, utan det är mer som en fritidssyssla som man får gratis med bidrag för matrial m.m. Så nu ska jag klura ihop något riktigt bra, och sedan får ni komma och vara med mig där. Riktigt kul !

Så idag har varit en bra dag hitills..


Vecka 22


Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.RSS 2.0