.



4.450


Så mycket väger vår lilla klimp för tillfället. 200 gram sen förra veckan? Jo, jag tror det var så. Börjar bli svårt att minnas alla datum/vikter m.m :)

Halv 11 hade vi tid hos barnmorskan. Så otroligt skönt att få åka till Bergvik istället för ända in till stan. Tar lite över 5 minuter att ta sig dit ungefär. Hennes kurva såg jättebra ut och så vidare. Barnmorskan tyckte att hon hade en bra fokus på blicken, och det måste jag hålla med om. Det är mysigt när hon nu för tiden ligger och tittar på en på morgonen när vi äter :)

Snart kommer Fredrik hem och har lunch. Då hade jag tänkt passa på att få i mig lite frukorst jag med. Har till och med jordgubbar i kylen, som troligen slinker i. Efter han åkt igen så tar jag Mollis och traskar ner till farmor min. Där ska jag knäppa kort på alla tavlor som fader han gjort. Håller nämligen på med en egen hemsida åt honom där han får lägga upp alla tavlorna. Vet att det är många som har nämt det, så jag känner mig lite skyldig att göra det :) Sen kan det vara roligt att ha något att göra här. I alla fall dagar som denna.

Fast hellre grå & trist än snöig.


När mamma sitter vid datorn så sover jag
i min bilstol. Då kan hon gunga mig med foten & då
kanske är jag snäll och sover till inlägget är klart :)






.




Här får ni lite bilder på lägenheten. Kan kanske vara roligt att se hur det går och så. Ikväll var vi där och målade. Det är så otroligt jobbigt i armen ! Kommer garanterat att ha träningsverk imorgon. Då ska vi dit igen och måla mer.


Vardagsrummet



Ett av sovrummen



Alla garderober har målats.
De fula golven får vi stå ut med tills våren



Matplats-delen av köket



Och till höger så är själva köket



Den här garderoben målade jag idag.
Det är sjukt var lång tid allt tar





.



Storkräkarn


Nyss la gumman världens största kräka på mig, soffan, kläderna och skötbordet. Det stod nästan som en fontän så det blev fullt upp med att tvätta och göra rent allt. Så just nu ligger hon i en filt i knät och sussar sött.


Så här busig ser jag ut efter att ha
spytt ner mammas tröja







Igår kom pappa och hälsade på oss. Han cyklade hit från stan, den token. Jag själv hade frysit ihjäl. Vi passade på att traska upp till lägenheten där Lennart var kvar och det hela slutade med att pappa fick klartecken att flytta in till den 1a Maj, eller tidigare. Så nu samlas halva släkten på ett och samma ställe. Trevligt tycker jag. Blir inte så ensamt.

Efter han åkt så blev Mollie jättesur & grinig, precis som igår vid samma tid. Jättejobbigt när hon håller på sådär. Men vi kanske har tur att det bara håller i sig i ca 2 timmar per gång. Fast om hon skriker på kvällen så har vi märkt att hon sover så pass mycket längre på natten. Så vi ska väl kanske inte klaga så värst. I natt sov hon från 1 till halv 8. Härligt!

Senare idag ska farfar vara barnvakt till henne igen. Då ska nämligen jag och Fredrik försöka få klart så att vi kan börja flytta in. Ska måla innuti garderoberna, sen är sovrummen klara att bo i. Ska även måla runt och i köksskåpen, men det hinns också med idag. Efter det är det väl mest bara småsaker kvar, som går att fixa till när vi väl kommit in. Tex att fixa i källaren och så.

Har i alla fall börjat packa och det känns superkul. Jag tar lite i taget, eftersom jag har en liten knotte här som kräver mestadelen av min tid :) Men det går framåt ändå. Har hunnit packa alla Mollies saker, alla filmer/skivor & prydnadssaker. En hel del med andra ord. Resten är man lite osäker om man ska våga packa ned än, eftersom vi inte är helt hundra på vilken dag vi flyttar över sakerna. Vore tjatigt att behöva något som ligger i en tejpad låda :)


.



Guinness


I fredags åkte Marma-familjen in till stora staden och åt pizza med mamma & Tony. Efter maten bestämde vi oss för att testa deras nya spel som de köpt. Guinness rekort-spel. Det var en massa blandat man skulle göra. Svara på omöjliga frågor, se snabbast vad en bild föreställde och utmana varandra i helt sjuka saker. Det var nog bland de roligaste spelen jag spelat, trots att man var nykter :) Rekommenderas starkt !



Utmaning 1

Jag och Tony tävlade om vem som kunde slå sig
förs på magen, sen på röven flest ggr
under 1 minut. Jag vann denna gång




Man får inte vara rädd att se ful ut
på kort för att spela detta




Utmaning 2

Jag och Fredrik tävlade om vem som kunde
föra tungan från ena mungipan till den andra
flest ggr under 1 minut. Fredrik vann överlägset




Utmaning 3

Jag och Fredrik tävlade om vem som kunde
balansera en penna i handflatan längst. Fredrik
vann även denna gång





Igår vid halv 7 på morgonen kom svärmor och hämtade Mollie med vagnen. Jag och Fredrik fick sova, och det uppskattades väldigt mycket. Vid 12 var vi upp på benen och traskade över till nya lägenheten. Där hade vi i uppdrag att tvätta/måla alla element. Jag var inte ett dugg duktig på det, och fick dessutom kli-anfall i ansiktet och halsen eftersom det var en massa hundhår överallt där. Så efter kanske en timme så fick jag gå över till Mollie på andra sidan väggen. Efter maten var det tänkt att vi skulle ta det lugnt bara, men då hittade Fredrik ett par fälgar i Iggesund som han ville ha. Så Mollie fick stanna hos farmor & farfar i ännu 2 timmar medan vi åkte och hämtade dem. Fy, det svider när jag tänker på hur mycket de kostade. Att lägga pengar på bil är det tråkigaste som finns.

När vi väl vara hemma så var det meningen att vi skulle få en lugn stund framför filmen, men det ville inte lilla gumman. Hon bestämde sig för att Aldrig bli nöjd, utan skrek rakt genom den. Efter några timmar, klockan kanske var 12, så gick vi och la oss. Vaknade till en gång på natten och sa åt Fredrik att hon var hungrig, men somnade snabbt om. På morgonen, vid 8, så vaknade hon igen. Då antog jag att Fredrik varit uppe under natten med henne, men så var inte fallet. Hon sov otroliga 7 timmar i sträck med andra ord ! Och vad underbart det var! Klockan 8 klev vi upp och åt, och sov ytterligare 3 timmar efter. Idag är vi utvilade med andra ord :)

Idag håller Fredrik på uppe där igen, medan jag får vara hemma eftersom det klias i näsan. Var upp och kikade för ett tag sedan och då höll de på att slipa golv och måla köksluckorna. Det går undan, men är rätt långt från klart. Var också ned i källaren för första gången och där var det FULLT i prylar (som inte puckot hämtar upp). Hur som helst så är källaren uppdelad där nere, så där ska jag göra ett gästrum. Får väl plats en dubbelsäng + någon hylla tänker jag. Det går nog att göra mysigt med lite målarfärg och några gamla trasmattor. Så nu kan folk stanna kvar också, vilket ska bli kul i sommar :)


När plastis kollade bort så haffade
Mollie tag i biran :)




Mormor ville hellre leka med mig än att spela










.



Morgon Mys 


Igårkväll var lillan krånglig från 11-tiden till halv 1 någon gång och bara gnällde, trots att hon uppenbarligen var trött eftersom det kom ett X antal gäspar under den där timmen. Tillslut somnade hon i alla fall, och djupt dessutom. Jag trodde att det skulle bli en helvetes natt, men SÅ fel jag hade!

06.15 vaknade hon till och jag blev osäker om Fredrik hade varit upp med henne eftersom klockan var så mycket. Upp gick vi i alla fall, och allt gick tokbra fast att hon inte ätit på så länge. Vi åt och var uppe i ca 1 timme, sen myste vi ner i sängen igen. Denna gång sov hon ända fram till 11. Vilken LYX jag haft ! Så idag är humöret bättre och ögonen hänger inte ned i backen. Och imorgon kl 06 kommer svärmor med vagnen och ska ta henne i ett par timmar. Sovmorgon ! :)





Storsovaren




Nu på morgonen var hon en trött liten mysis och då passade jag på att knäppa ett par bilder. Tyckte dom blev söta ändå. Synd att jag inte lyckades få in fokusen riktigt, men men.. Resterande tid av dagen är det inte så mycket planerat. Kikar väl bara film hemma och äter lite snask. Ladda upp för lördagsmorgonen då jobbet sätter igång för oss.




.



Idag var jag gullig med en
randig klänning & kalasisar




TRÖTT !

Inatt var inte vårt lilla pyret helt populär må jag säga.
Efter att ha ätit vid 1 någon gång så vaknade hon igen kl 04.45. Okej då, det var bara att kliva upp i vanlig ordning och det var väl inte så hemskt.
I vanliga fall dvs.

Men nu inatt bestämde hon sig för att INTE sova ett dugg efter hon fått mat. Jag fick sitta och guppa en grinig bäbbe oavbrutet tills klockan var ungefär 07.30 på morgonen. Har aldrig i mitt liv varit så trött.. Ber till gud att hon inte kommer göra om det nu inatt igen.

Under dagen var det meningen att jag skulle åka hem efter barnmorskebesöket. Men tröttheten skrek efter mig så jag bestämde mig för att åka in till stan och kanske få mig någon timme medan mormor fick ta Mollan. Men mycket till sova blev det dock inte. Vid halv 2 kom Therese & Kevin förbi och hälsade på. Mycket trevligt att få träffa någon annan människa. Kul att få prata av sig lite. Framför allt med någon som själv har en liten.


Kevin ser nöjd ut efter att ha lagt
en kräka på morsan :)





Efter maten fick jag då som sagt en powernap på någon timme innan jag vaknade vid 7 och ringde Fredrik. Då var han tydligen i vår (nya) lägenhet och hjälpte Lennart lite. Jag, som längtat i hundra år på att få se, var ute i Marma på nolltid så jag också hann kolla. Och vilken glad överraskning! Han har redan hunnit måla/tapetsera hela lägenheten. Det var Riktigt snyggt också, så ikväll är jag glad!

Så nu i helgen så ska vi måla det som är kvar. Dvs allt vitt runt dörrar/fönster och sedan köksluckorna. Sen väntar vi bara på att det nya golvet ska komma så att vi kan lägga in det, sen är det klaaaart! Så nu ska det inte vara några problem att få börja flytta in redan nästa helg i alla fall :)

Imorgon ska jag verkligen ta igen mig och sova så fort Mollie sover under dagen. Som tur är så är det sista natten jag behöver ha henne själv innan helgen kommer. Då kommer Fredrik få ta henne, annars kommer jag nog gå under. Men det här är väl bara en fråga om vana. Antagligen kommer det bli bättre. Men tills dess får ni kanske stå ut med en trött och less Alex.



Mollsan & plastis myser







.



Äntligen !

Jag och Fredrik har länge trånat efter ett par tavlor som gått på aktion via Tradera, men har aldrig slagit till. Förrän nu dvs. För några dagar sedan kom hon ut med en ny sort, och den var snyggare än alla de föregående och vi båda blev väldigt förtjusta. Nu ikväll kunde vi inte hålla oss, så vi delade på priset för att få den. Den är 100X130 i storlek och ska sitta i vardagsrummet när vi flyttar. Det kommer bli gräsligt snyggt! Jag är toknöjd.


Titta bara! Är den inte otroligt snygg?




Idag har jag och Mollan mest tagit det lugnt. Kollat lite serie och sen bara myst. Mamma kom förbi och myste  hon också medan jag fick ta en lång dusch och sen dammsuga lite här hemma. Riktigt skönt att få städa upp. Det som går i alla fall. För som ni vet så ser det ut som ett misär med saker här. Fy.. låt mig flytta!

Imorgon ska vi till BVC igen och väga+mäta lillan. Hon har ätit en hel del och jag känner väldigt tydligt att hon lagt på sig en hel del i vikt sedan sist. Då vägde hon 3.940 och imorgon gissar jag på att hon ligger runt 4.400. Vi får se :) Efter vi gjort det så ska Therese & Kevin komma ut och hälsa på, så det blir roligt. Resten av dagen får vi se vad som sker. På fredag kanske mormor får ta Mollie ett par timmar. Jag själv funderar på att sova i några timmar i streck nämligen. Det börjar kännas i både kropp och själ hur pass jobbigt det är att inte få sova tillräckligt.



.



Hjärtat i halsgropen


Idag har jag och Mollis bara legat i soffan och tagit det lugnt. Dvs de timmarna hon inte varit på viset. Så inte direkt någon produktiv dag. Tacka gudarna för att man kan fixa serier att kolla på. Har alltid varit sugen att kolla hela Desperate Housewives, men det har aldrig hunnits med förrän nu. Roligt och spännande är det i alla fall :) Tiden går mycket snabbare om inte annat.

När Fredrik kom hem så åkte vi in till stan och åt hos mamma. Stannade kvar och kollade lite tv innan vi for hemåt igen. Det var då vi satte våra hjärtan i halsgroparna.


Jag själv satt i baksätet och kollade på Mollie som höll på att knorra för en sekund. Helt plötsligt tvärnitar Fredrik och när jag kollar upp så är det en STOR JÄKLA ÄLG mindre än 1 meter från huven. Snacka om att vi blev rädda! Vilken tur att han reagerade så pass snabbt, annars hade vi nog inte haft så fin bil just nu.

Själv har jag aldrig sett en älg på så nära håll, så det var väl häftigt ändå. Sen blev det lite roligt där ett tag också eftersom älgen inte sprang av vägen utan sprang framför oss på vägen i säkert 2 minuter innan vi nästan fick tvinga av henne från vägen.


Imorgon är det onsdag och det händer nog inget speciellt. Troligen så får vi gå över till lägenheten och kolla. Idag hade hon kommit ur med hälften av sakerna i alla fall, och de har hunnit göra en massa grundsaker klara redan, som spackling m.m. Vet inte hur det ser ut där än, förrutom planlösningen som är samma som hos svärföräldrarna, så det ska bli skoj.

Nu blir det tv en sväng innan sängen.





.


Utan Mollan


Just nu sitter jag vid datorn och kan komma på mig själv att titta bort mot soffan ibland. Då upptäcker jag varje gång att det inte ligger någon liten Mollis där, för hon är fortfarande hos mormor.

Åkte in till stan och fikade idag. Handlade sedan lite och fick mat. Efter så var det dags för mig att åka och hämta Fredrik på jobbet, men då kom vi på att lillan lika gärna kunde stanna hos dem eftersom de var så kramsjuka. Så nu har vi varit hemma utan henne i ca 2 timmar, och det känns lite konstigt. Måste nog erkänna att jag redan saknar henne redan :) Pratade dock med mamma för ett tag sedan då hon berättade att pyret bajsat ner hela sig när jag åkt. Hihi, rätt kul tycker jag

Snart kommer de nog i alla fall. Tills dess ska jag göra Fredrik sällskap i sängen. Kramas är inget som tas för givet nu för tiden, det är en sak som är säker.



Idag fylldes papper i på lilla gumman.
Mollie Lillemor (efter min farmor) Petterson

Personnummer fick hon också.
100306 - 0066
Inte jättesvårt att minnas direkt



.


Mys med mormor


Idag kom mormor Anneli och hälsade på här. Då låg pyret och sov nöjt i soffan efter maten. Vaknade dock till ordentligt när hon åkte ner i badkaret :) Lite förvånad först och skrek till, men sen tyckte hon nog att det var rätt skönt ändå.

Efter blev det mys i någon timme medan jag & fredrik fick äta i lugn och ro. Mollie har nämligen en radar som säger till att skrika så fort mamma & pappa ska till att äta :) Nu var hon vaken i någon timme och det var nog mormor glad över.

Resten av dagen har det bara varit lugnt. Vi tog oss en 3-timmars lur fram till 3 som var välbehövd. Sen har det mest varit tv, och så fortsätter det tills det är natta. Har fixat fram de 8 första avsnitten av Solsidan som vi ska kika på. Tjyvsåg programmet som gick denna vecka, och jag höll på att avlida av skratt. Underbar serie!

Imorgon börjar Fredrik jobba igen. Känns sådär..
Hoppas verkligen inte att det kommer att bli För jobbigt att ta allt själv nu. Kommer kanske ta ett tag innan jag blir van. Så i veckan vet jag inte alls vad som händer, och om jag kommer orka hitta på något heller för del delen. Kanske någon snäll själ har lust att komma och hälsa på oss under någon dag? :)


Dumma mamma som
väcker mig i badkaret !




Visar min arga sida för mormor



Sen blev det mysigt i alla fall





.



Bestämd tjej


När den inbyggda matklockan ringer, då är det Paniik med maten, annars blir det skrik i högan sky tills den kommer. Vi har oss en liten bestämd tjej här hemma har vi lärt oss. Har också börjat lära sig när det börjar bli dags för käk, för då kan man se på ansiktsminen. Skönt att börja få in rutiner.

I helgen har vi väl mest varit omkring Marma-trakten. Var tänkt att vi skulle måla och greja i lägenheten hela helgen, men GISSA VAD? Självklart hade dumskallen som bor där tvärljugit att det skulle komma ett flyttlass, så fortfarande är hon inte utflyttad. Men nu så har de i alla fall varit dit och ställt upp målarsakerna och näst intill tvingat henne att fixa sig ur. Så nu i veckan ska Fredriks farbror (hyresägaren) hålla på och fixa, så jag Hoppas Hoppas att han är snabb så vi kan flytta in redan nästa helg. Tyvärr så är det en hel del som ska göras lät det som. Måla tak + lister m.m, slipa golv, lägga nya golv, måla om överallt & tapetsera. Och för att inte tala om att städa upp alla skit när det är klart. För det kommer ju verkligen inte det där puckot göra som flyttar ut nu. Ja.. det finns då alla sorts folk.

Så igår spenderade vi väl mestadels av dagen ute i solen och hos Fredriks föräldrar. Var superskönt att få vara ute och njuta av värmen. Men vad hände idag då kan man undra sig? Jag höll på att börja gråta när jag och Mollie klev upp och såg att det snöat och det var minusgrader igen. Den här snön kan bara försvinna fort nu tack!

På kvällen passade vi på att hälsa på morfar Mats i stan. Orkar inte direkt åka/göra någonting på söndagar nämligen. Där stannade vi och snicksnackade i någon timme innan vi for hem och åt lite gotta till film. Ja, så såg vår helg ut. Skaplig skillnad på sakerna man gör på helgerna nu mot för annars. Då var det full fart med fest och annat under dem. Men gud så mycket skönare det här är. Tycker i alla fall jag.




" Ge mig mat, NU! "





Snart kommer Mormor Anneli och hälsar på. Hon har med sig en body som de beställt från USA som Mollsan ska få. Knäpper ett kort på den senare och lägger ut. När hon kommer så ska vi nog bada tjejen och då blir det liv i luckan igen. Bada är inget roligt alls tycker hon. Då kommer den bestämda minen fram igen skulle jag tro :)


.


Nakenfis




Att vara naken är inte så populärt här i stugan hos lilla vännen.
Det är sällan hon håller sig glad då. Måste hon ha ärvt från sin mor,
som fryser till och med på sommaren.



Idag vid 1 kom mamma och Anna. De stannade väl till en halv 3 sådär, och sen for de hem. Jag och Fredrik kände oss otaggade att laga mat, så vi bestämde oss för att äta donken. Nu var det ett bra tag sen man åt där. Ett tag sen man åt ute över huvud taget. Så vi träffade upp mamma + familj och tröck i oss lite onyttigheter.

Efter maten passade vi på att hälsa på Nathalie, Niklas & Liam på Klockarvägen. Jäklar var Liam hade blivit stoor. Eller så är det vi som blivit så vana med att se vår lilla knört så att 6 månaders-bebisar ser enorma ut? Fast växt hade han gjort i alla fall :) Som sagt.. vi får se om det är honom vi får jaga bort från Lötet om 15 år :)

Ikväll är jag svinigt trött, men kan ändå inte gå och lägga mig än. Tänkte kolla Criminal Minds nu klockan 00, och sen får det bli sängs. Det är trots allt min natt, och om jag ska palla den så gäller det att hinna få lite sömn. Vill inte ens tänka på att Fredrik börjar jobba på måndag.. FY!


.


Torsk


Fisk-ungen :)





Vår lilla älskling har torsk. Och rejält också.
För er som inte vet redan, så är det en svampinfektion som sätter sig i munnen/gommen/kinderna på mestadels spädbarn. Det är inte farligt, och försvinner oftast av sig självt men det kan göra lite ont i magen på de små.

Mollan har dock mycket, så idag fick jag en lösning som vi ska pensla i munnen 2 ggr/dag i två dagar, och sen gå över till att pensla mineralvatten på det. Då ska det försvinna skapligt snabbt sa barnmorskan.

Hos henne var vi halv 12 idag. Jag åkte själv eftersom Fredrik verkade så trött + att han kanske skulle behöva gå och hjälpa till med lägenheten. Höll inte på att hitta först, eftersom jag aldrig varit på Linden förr (Bergvik), dit vi från och med nu går. Även jag ska byta så jag får gå dit. Just nu har jag husläkare hos Ahström i stan, men de tycker jag är värdelösa, så det passar bra att byta. Plus att det blir bra mycket närmare såhär.

Lillan har i alla fall gått upp till 3.940 och var 52 lång.
Man kan till och med se på henne att hon lagt på hullet, och det kommer nog sluta med att vi får en liten knubbis innan det är klart :) För mat går det i kan jag säga. Hon har också blivit Mycket bättre i magen efter vi bytt mat. Skönt.

Nu är mamma på ingång hit, som ska vara barnvakt i någon timme medan jag åker in till stan och gör lite ärenden. Funderar starkt på att kasta mig in i ett solarium nu när jag får lite tid på mig. Skulle vara fint att få lite färg på sig. Var ett tag sen nu :)




.



Halv 8 hos mig


Mån-Tor under veckorna så är tvn på full fart här i vårt hem. Då är det programmet "Halv 8 hos mig", som är favoriten. Det är så otroligt roligt att se hur det går för vanliga Svenssons att laga mat. Men nog är det kommentatorn Helge som gör programmet så speciellt.

Efter det så ska jag faktiskt börja packa ner prylar i lådor. Nu är det på gång på riktigt i 3an, och imorgon kan det vara dags för att börja rusta. Då kommer det vara 3-4 karlar som ska hjälpas åt att fixa allt, så om vi har tur så hinner vi komma in innan Fredrik börjar jobba på måndag. Och om inte, så blir vi i alla fall klara till veckan. Det ska bli så otroligt härligt! För just nu står precis ALLT på hög eller trängs i vardagsrummet :/  Mollies kläder är nedtryckta i en massa fula påsar som står överallt också..


Längtar efter ordning och hemkänsla.





Så här arg blir vi när vi får ha kläder
i fula påsar på golvet




.







Att bada är mindre roligt tycker vår lilla gullunge.
Men när det väl är klart så är det mysigt att vara nakenfis och ligga i handduken.
Här kommer det en liten bild med tungan i vädret :)




.




Tant Matilda passade på att hålla
när jag inte hade ont i magen




I natt fick jag vara upp en hel del då lilla hjärtat inte var så sugen på att sova. Dagen har därför kännts väldigt lång. Fredrik & Mollie traskade iväg till en vän så då fick jag lite ensam-tid som spenderades med att ta en lång dusch och sen städa. Det där med hygien har blivit lite bortglömt nät man inte gör annat än att tänka på Mollie och hur hon har det.

Sen kom mormor Anneli och då fick jag också god tid för att äta en riktig frukost. Också något vi båda glömmer bort här hemma. Att äta dvs. Klockan 9 på kvällen kan vi komma på att vi inte ätit på en massa timmar. Jag vet inte vad det beror på riktigt. Kanske att mat/sov-rutinerna varierar så mycket? Aja, det blir väl bättre.

Vid 5 kom Ökan och Matta hit. Mollan började snäll, men efter någon timme fick hon troligen en jäkla magknip och skrek sig halvt blå. Att Fredrik inte var hemma gjorde inte saken bättre :/ Men efter ett tag så blev hon nöjd i alla fall, och nu har hon sovit gott ett par timmar här. Synd att det skulle bli sådär just när det kommer vänner och hälsar på, men vi fick ett par timmar lugnt också i alla fall, och vi såg melodifestivalen. Och sen lät det som om de skulle vara hemma i Söderhamn i helgerna framöver här också, så vi hinner ses mer. 

Jobbigt det där med magen. Vi trodde att det hade blivit bättre igår, men nu ser det ut att göra jätteont igen. Så imorgon köper vi en annan (mildare) sort av ersättning som hon får prova på. Hoppas att det blir bättre då, för gud så man lider när vi ser att hon har ont :(



Fick också presenter.
Bland annat denna bok som var riktigt
rolig. Imorgon ska vi köpa en fin penna
och börja fylla i den :)







.



Besök


Idag vid 1 kom vår nya barnmorska och gjorde ett hembesök här. Vi fyllde i papper, pratade lite och vägde lillan. Hon har nu gått upp 200 gram sedan vi lämnade BB för 4 dagar sen. Om det fortsätter i den takten så kanske hon slutar som ett litet sumo :) Det är underbart att veta att det går åt rätt håll. Barnmorskan var supertrevlig och henne kommer det bli roligt att ha kontakt med.

Efter vår sol-stund och promenad under dagen så kom sen farmor + Ida och hälsade på. Pyret vårat bjöd på många skratt då hon var vaken nästan hela tiden och bara gjorde en massa söta miner. Idag är hon Mycket bättre i magen, och det märks så väl. Hon är vaken längre tider och är oftast nöjd under den tiden. Ligger och bara spanar på oss :) Det blev några kort under dagen. Gäller att passa på när hon är vaken och glad. Här får ni några smakprov.



Det är mysigt att ligga på pappa



Idag kikade jag runt med stora ögon



Efter ett tag blev det jobbigt.
La av en ordentlig gäsp :)




Sen somnar jag skönt




Just nu sitter vi och kikar tvn. Det är svårt att hålla reda på dagarna nu för tiden, men det märks på tvn att det är helg då det finns lite att se på :) Efter inlägget slänger vi dock på en film. Bröllopsfotografen blir det. Ska också äta lite ostkrokar var det tänkt. För gotta blir det bara på helgerna här framöver. Fredagsmys helt enkelt.

Imorgon kommer också Tant-Emma hem från stora staden för att umgås med mig och Mollie. Fredrik tycker att Melodifestivalen är pest, så han ska få smita iväg för att få lite egentid. Det ska bli mys att få umgås med någon annan ett tag också. Vi har inte tröttnat på varandra ännu, men det är skönt att få prata med någon utomstående ibland :)



.



Fina dagen


Idag var det fantastiskt väder och det var omöjligt att inte gå ut. Fredrik passade på att tvätta av bilen lite medan jag och Mollan satte oss och jäste i solen. Efter tog vi en provrunda med bärselen, som fungerade perfekt. Det var riktigt skönt att få båda armarna fria + att det inte blev så tungt. Efter 9 månader med henne i magen så satt vanan i att ha något där :)

Tyckte jag såg på vädret att det skulle bli fint imorgon också, och det hoppas vi på. Då blir det nog en liten längre promenad än den idag. Måste ändå ta och sätta igång med det för att få kroppen i balans igen. Längtar som en tok tills vi flyttat och kan ta fram vagnen ordentligt. Och längtar också efter att snön ska smälta bort såklart.


Fredrik tvättar på



Mollie sitter i sin stol och jag på min.
Rusta-reklamen var bäst tyckte hon.





.


Förlossningshistorien


Det är många som har frågat hur det gick under förlossningen m.m och jag hade väl tänkt att skriva upp det jag minns från det hela. Jag vet att jag själv var inne och läste andras historier när jag var gravid, så då bjussar jag på min till er också. Har papprena som sköterskan skrev med tider och jag ska väl försöka minnas :)


16:30 Barnmorskeanteckning: Förstföderska v.39+4 inkommer pga vattenavgång kl 14.00. Klart vatten. CTG inkopplas. Det hela startade med att jag vaknade med ett ryck i sängen. Mellan benen känner jag att det rinner, och jag tror först att jag kissat på mig lite, för det var så det kändes. Men efter att ha flygit upp på toan så var det genomskinligt och luktade inte något. Blev osäker om det var en jäkla stor flytning eller om det verkligen var vattnet som gått. La mig i sängen en stund till och märkte då att det fortsatte att rinna. Då ringde vi till BB i Hudik och sen tog jag mig en dusch.

Underbart skönt att det hela startade med att vattnet gick, för nu kunde vi ta det lugnt och fint. Jag duschade som sagt, sen åt vi en rejäl frukost och packade ihop det sista för avfärden. Och tur var det också att det gick så smidigt eftersom Audin som stått orörd (efter vår sjuk-period här hemma innan) hade fått batteritorsk. Så det slutade med att vi toh svärfars bil upp.

17:14 Barnmorskeanteckning: Dr tillåter promenad. Enligt Alexandra rikligt med fostervatten hemma. Väl på BB så har jag inga riktiga verkar, så vi funderar på att åka hem för att vänta. Sjukhus är inte riktigt jätteroliga att vara på som ni kanske vet. Barnmorskan/dr tycker dock att vi ska ta oss en promenad för att kanske påskynda verkarna. Och så rätt de hade.

18:30 Barnmorskeanteckning: Åter promenad, kopplar på CTG. Nu hade det satt igång och gjort lite ont. Ungefär som mensverk fast pulserande på något sätt. Vi tittar lite på tv och inväntar sen sängen för att sova lite. Både jag och fredrik tror att det ska ta en evighet tills det verkligen var dags.. men så fel vi hade.


I första rummet. Fortfarande glad
mellan värkarna




22:18 Barnmorskeanteckning: Ny CTG. Sammandragningar med 4-5 min intervall. Läggs in för observation.


22:20 Inskrivning Bm. Inlägges på förlossningsavdelning.
Här blev det lite som en shock för oss både då vi trodde att det skulle dröja minst till nästa dag och helt plötsligt var vi intte på förlossningsrummet. Vid den här tiden börjar jag få riktigt ont och ner om en ryggbedövning.

01:15 Tilltagande sammandragningar. Sammandragningar oregelbundna men täta, känns ordentligt. Cervix utplånad, mjuk. Nu var hinnan utplånad men hon kunde fortfarande inte känna huvudet för hon låg fortfarande för långt upp.


På förlossningsrummet




02:15 Cervix utplånad, öppen 1,5 cm. Önskar EDA.

02:27 Narkosläkaren här.
Nu la narkosläkaren in ryggbedövningen, vilket Inte var skönt på en fläck. Känslan går inte heller nu att beskriva. Från och med denna spruta tycker jag att tiden bara flög iväg, fast att det tog ett bra tag till. Konstigt att se alla tiderna på pappret här eftersom jag tyckte att det hela gick på sin höjd en timme.


Ryggbedövningen var som skänkt från himlen




03:50 Öppen 2,5 cm

04:15 Varit uppe och gått på toa. Kännt sig svimfärdig under promenaden. Tar blodtryck som är 74/40.
Vid den här delan blev det lite läskigt ett tag. Jag gick på toan och då blev det titalt svart framför ögonen och det var på vippen att jag svimmade samt kräktes. Fick tydligen veta sen att det nog berodde på att jag inte reagerade så bra på ryggbedövningen.

04:20 Kontaktar narkosläkaren. Sätter ytterligare Pvk. Fosterljuden dimper ner mot 80slag/min. Trycker på akutknapp för akut kejsarsnitt. Nu förstår ni att det blev läskigt.. Jag försvann bort ett tag och förstod inte riktigt vad som hände. På bara någon sekund så hade lilla gummans hjärtljud nästan försvunnit och det hela höll på att sluta i ett akut snitt. Fredrik har besrättat attdet bara hade rusat in en hel drös med läkare och att de hade gjort mig klar på bara en minut.

04:25 Dr Atke kommer till avdelningen. Blodtryck fortfarande lågt, men fosterljuden har nu hämtat sig och ligger runt 150-160/min. Bara på de där korta 5 minuterna så hade det vänt sig upp och ned, men nu var det bra igen som tur var. Jag var fortfarande som i en dimma, men hade någonstans i bakhuvudet panik över att det skulle hända igen och fick panik över att lillans hjärta skulle sluta slå igen.

04:55 Förlossningsförlopp. Öppen 3,5 cm.

05:18 Alexandra har åter mycket ont av värkarna. Ger mer smärtstillande.

06:12 Öppen 4-5 cm

07:00 Pilatesboll.
Vid det här laget var smärtan som värst och det ökade på ända tills det var dags att krysta. Fick sitta på pilatesbollen medan vi försökte få in en bra andning med lustgasen. Gjorde helt fel i början och fick inte i mig ordentligt, men efter ett tag greppade jag det där och fick då i mig allt på en gång. Blev totalt groggy och satt med ena ögat öppet och vinglade för att försöka se på skärmen framför mig där jag såg om det var en värk på gång. Till slut så gick den ena bara över till den andra och lustgasen var min absolut bäste vän. Fredrik har skrattat åt mig eftersom jag såg så otroligt rolig ut när jag höll på att falla av bollen av all gas :) Kände till och med själv hur ful jag verkligen var.

07:15 Får lustgas/Syrgas 50+50%

08:50 Höjer lustgasen stegvis till 70+30%

09:10 Krystvärkar, lägger bedövning.
Efter vad jag trodde var ca 10 min på bollen(men som varade i över en timme) så var det äntligen dags att börja ta i. Det kändes otroligt skönt att få trycka eftersom huvudet då var så pass långt ned så att hon kände det aldelsen där. Fick ta i ett par ggr, stå upp en stund, och efter att ha lagt mig ned igen så var hon nästan ute. Jag tror att jag hann ta i kanske 2 eller 3 gånger, sen var hon där.

09:29 Födelse. Kön: Flicka.
Helt overkligt men också helt underbart! Nu låg hon där på bröstet medan barnmorkan sydde ihop de två små sprickorna jag fick. Ja, det kan omöjligt finnas någon så stor känsla som den stunden, trots att man nyss tagit i så att kroppen var totalt sönder av matthet. Tiden direkt efter var lite förvirrande och svår att förstå, men fortfarande underbar.


Och här kom det vackraste vi sett




Vi blev flyttade till det första rummet medan vi väntade i någon timme innan vi fick flytta över till BB-avdelningen. Allt som hände efter orkar jag inte skriva upp, men det var inga problem efter det i alla fall. De två dygnen vi var på avdelningen så gick allt bra och vi är helnöjda med upplevelsen där.

Fredrik & Mollie myser i väntan på att få
flytta över till BB-avdelning



Nu i efterhand så kan jag inte påstå att jag är så sugen på att göra om saker igen, men jag kan fortfarande inte säga att det var så farligt som jag trodde att det skulle vara. Klart att det gjorde ont.. som faan också.. men det var som bortblåst så fort den lilla röd-blå-gul-kletiga gullungen var här. Nu under dagarna hemma så har det varit en hel del svårigheter att sitta m.m, men det håller redan på att lägga sig. Allt går lättare för var dag som går och det är ju skönt att slippa problem.


Ja, det får duga va? :)
Nu ska jag tvätta av mig och sen gå och sova med en nymatad Mollie.
God Natt


.


Dagarna hemma




Nu har vi varit hemma och sovit i 2 nätter, och det har faktiskt gått utan större svårigheter. Igår natt sov hon som en stock och vi fick väcka henne när det var dags för käk. Under dagen var vi i stan så att mamma & Tony fick kramas på henne. Det är konstigt att vi redan får ett slags abstinens efter henne när hon varit från famnen ett tag. Det är som om någonting fattas på kroppen. Självklart får man stå ut så att andra också får mysas med henne. Men nog är det lite extra skönt att komma hem på kvällen och få ha henne på bröstet för sig själv :)












Imorse/natt var det lite svårare då vi tror att hon blev lite hård i magen. Det skreks så att pappa blev helt matt, men lyckades ändå sova så att vi inte blev totalt slut idag. Sen har det varit lite ostadigt tills nu på kvällen då hon sovit bra igen utan problem. Just för tillfället ligger hon på soffan och sover som en stock. Lilla stackaren är antagligen helt slut efter att ha haft så ont i magen. Nu hoppas vi på lite mer bajs i blöjan och att det inte kränger ihop sig igen.

Imorgon kommer Sandra & Kristoffer och hälsar på. De blir de första (icke familj) som kommer och träffar henne. Vi får planera in alla vänner på olika dagar så att det inte blir för mycket för både henne och oss. Vi har nämligen bekanta som också nyligen fått barn, och deras grabb hade blivit stressad och mått dåligt eftersom det sprungit för mycket folk där. Så vi har bestämt oss för att vara riktigt försiktiga med alla besök. Men känn er inte rädda att hälsa på, för det är bara roligt. Bara man bestämmer tid så går det finfint :)

Senare under dagen åker vi till mamma och äter mat. Det är otroligt skönt att slippa laga nu faktiskt. För de andra lediga tiderna vill man hellre plocka/städa här hemma, då det hinner bli stökigt riktigt snabbt mellan varven. Fick också mat hos svärföräldrarna idag. Det känns könt att ha släkt så pass nära oss. Efter stan kommer farmor & Ida och kikar. Blir första gången farmor får se henne också.






Fick idag ett Mycket roligt besked idag.
Imorgon åker vi och tittar ut taper/färger för nu ska det rustas i LÄGENHETEEEN! Tjohooo ! Äntligen är hon på gång att flytta ut, så inom en mycket snar framtid kommer vi att få nycklarna till en nyrustad och stor lägenhet som vi kan fylla med våra nya och fina saker. Och gud så skönt ! Just nu går det oss väldigt mycket på nerverna att bo såhär, då allt bara står halvklart för flytt. Nu går det att leva med sakerna när man vet att det är så nära. Äntligen kan vi börja packa..

Nu är det strax dags för väckning + mat, och sen ska vi gosa ned oss i sängen och sova. Hoppas att lilla gumman inte får ont i magen igen nu bara. Ha det bra allihop!


.


Älskade Mollie


2010.03.06
vikt : 3726
längd : 49





Vattnet gick vid 14.00 på fredagen den 5e och vi åkte upp till BB. Efter ett par timmar startade verkarna och sen fanns det ingen utväg :) Kl 09.10 startade krystningarna & bara efter 20 min var hon där. 09.29 låg det vackraste som någonsin kommit till och myste på världens stoltaste mamma. Vi såg direkt att det var vår fina Mollie som kommit till världen.

Åkte hem igår på eftermiddagen och hitills har allt gått fint. Vi försöker komma igång med mat/sov- rutiner och vi är än så länge rätt utvilade ändå. Vår tjej har visat sig vara en utmärkt sovare nämligen. Peppar peppar :)

Just ni finns det dock inte så mycket tid eller ork till annat än att äta och sova, så ni får vara lite tålmodiga med att vi inte hör av oss. Allt blir bättre när rutinerna kommit in ordentligt. Men självklart är det fritt fram att komma och hälsa på och säga hej till lillan här, så det är bara att ringa för att "boka tid" :)

Har knäppt miljontals bilder, men just nu kommer bara ett par stycken. Resten kommer senare. Vill också passa på att tacka för alla gratulationer från er, det är jättekul att ni vill dela vår glädje. Kram på er










Det får vara allt för denna gång





.


Varför ?


Ja.. Varför skulle jag fixa fram en serie? Nu kan jag inte sluta kolla fast att jag är trött. Att jag fortfarande är vaken är antagligen mest för att jag är rädd att knäppa av alla lampor och somna i vardagsrummet. Har täckt alla fönster m.m, men gillar fortfarande inte att sova i rum där det inte finns en dörr att stänga till. Men inte vill jag lägga mig i sovrummet heller och känna lukten av sjukdom. Önskar att jag kunde somna till tvn som Ökan gör tex.

Annars så kliar det och har sig. Har bara de här sista dagarna blivit väldigt svullen från och till. Prickarna på benen visade jag på en bild här för ett tag sen, och nu dyker de upp oftare. Men så länge jag inte sväller upp i ansiktet så är det i alla fall ingen fara. Lite halvt drygt bara om inte annat.

Nu ska jag lägga mig och kolla på bara ETT avsnitt till, sen får det vara nog.


God natt mina vänner


.


Mina älsklingar




Jag har ett jäkla bra radar-sinne när någonting är på gång. Både bra & dåligt.
Imorse vid kvar över 6 så vaknade jag och låg och kände efter om det var något i magen som hade väckt mig. Men det var inte MIN mage som spökade denna gång, utan Fredriks. För efter någon minut så hörde jag dunsande och sen att det las en monstruös kräka inne på toaletten.


Älskling #1, som inatt fick gå ut och lägga sig på soffan (för att han väckte mig ca 10 gånger) hade vaknat upp med en kräka i munnen. Och eftersom det inte fanns någon för-varning så var det knappt att han hann på toan heller. Så imorse klockan halv 8 stod jag och tvättade mattan i badkaret. Så den ena älsklingen har jag stängt in i sovrummet där han får hålla sig för att inte sprida vidare. Vi får väl se om jag lyckas snappa upp det ändå. Har pratat med barnmorskan och det var inte alls farligt att ha det för min del, men det är ju inte det behagligaste direkt. Skulle det bli så att vi har magsjukan när hon vill komma ut så får vi vara separerade från de andra föräldrar/barnen på BB bara. Men jag är fortfarande otaggad på att bli smittad såklart, så för varje fis så känner man efter riktigt noga nu, haha :)

Älskling #2 var vi och lyssnade på för den sista gången hos Barnmorskan. Efter att jag, mamma, Ted, pappa & Pia (härlig blandning) varit och fikat på Tewes så följde mamma & Ted med upp. Pratade lite om smått och gott och tog kissprov m.m. Nu har hon äntligen fixerat sig med huvudet i alla fall, så nu ska det vara klart för ankomst. Jag som hoppats och hoppats på att hon skulle komma innan denna veckas slut, har åter igen ångrat mig.. Alla pigga & krya först, sen kör vi.

Resten av dagen ska jag väl bara umgås med tvn. Nu när jag varit hemma i någon timme så känns det  både dumt och taskigt om jag skulle åka och hälsa på någon om nu bacillerna satt sig på mig. Känns tjatigt att vara isolerad fast att man själv inte är sjuk, men jag är hellre det än att hålla på och fara runt hos andra för att slippa smittan. Det är jobbigt att inte vara hemma nu för tiden. Men Fredrik kommer jag inte krama på i alla fall, så i natt blir det jag och soffan.


Om ni har någon bra serie att tipsa om så är det uppskattat.
Tiden flyter på bra om man har en bra serie att pricka sig genom. Sex and the city har jag kollat, och 2½ men är nästan klart. Kanske att man skulle börja om från start med Desperate Housewives? Kollade några avsnitt i början av serien, och minns att jag gillade den nämligen. Något jag Inte tänker börja med är One Tree Hill eller Gray´s anatomy för de verkar vara så dravliga. Men kom gärna med förslag som sagt.




.







Nyligen kollat in det nya serien " Cougar Town ", som både jag och Fredde skrattade rätt rejält till. Älskar de pinsamma sakerna som hon gör, och tycker det är roligt att kändisar vågar vara fula på tv. Den serien kommer nog att fortsätta följas här hemma. Tjatigt att det går så sent bara, men till 22 ska vi väl ändå klara sen? :)

Innan programmet så var Fredriks vänner här och drack lite kaffe. Just nu ser det ut som ett bombnedslag här hemma, och jag bara längtar tills vi flyttar nu. Ska bli roligt att bjuda hem folk när man är nöjd med hur det ser ut. Ser verkligen fram emot sommaren när många kommer hem under deras semestrar. Måste skaffa oss en riktigt härlig uppblåsbar madrass så att folk kan stanna över. Åh, sommar.. det känns så otroligt långt bort.

Imorgon blir det troligen så att jag kliver upp någon timme tidigare än vad jag brukar i vanliga fall. Vid halv 12 var det tänkt att jag ska följa med mamma & ted på fika innan jag ska upp till BM. Antar att det blir en sockerbulle som vanligt :) Efter ska det handlas lite prylar på affären innan jag far hem igen. Att vara inne i stan i ca 2-3 timmar räcker gott och väl faktiskt.

Annars är vi smarta i vår lilla familj.
Eftersom det inte fanns någon grillad kyckling på Variant idag så köpte Fredde en fläskfilé istället. Han skulle promt gör den i ugnen, så när den var klar så hade bea-såsen redan hunnit blivit kall. Han skulle vara smart att ställa in den i ugnen på eftervärme, men tänkte inte på att handtaget var varmt så han tappade hela på golvet så det flög lite överallt. Efter han tappat den på golvet så hann inte riktigt jag tänka efter Varför han släppt den där, så jag greppar i reflex också tag i handtaget och bränner mig med. Så imorgon blir det ofarlig (redan grillad) kyckling :)


.




Nej nu är det allt inget roligt som händer. Bilen är insnöad och den andra har karln till jobbet. Fast att den är insnöad är nog bara en ursäkt för att inte åka och göra något. Ska in till barnmorskan imorgon, så innan dess orkar jag nog inte hitta på något.

Brukar annars lyckas hitta på något i stan. Gå på loppis, fika eller något annat, men nu har det tagit slut på ork och fantasi. Men imorgon när jag åker in ska jag ändå stanna en stund och mysa runt bara. Får väl se om det är någon som vill med på en fika också. Hemma-mamman Therese kanske :) Kul att umgås med människor som man inte ser så ofta. Och ett extra plus att man får chansen att pussa lite på lill-Kevin.

Annars är inget annat planerat inför veckan. Vi ska väl försöka sätta i barnstolen i bilen, så att den sitter på plats. Skrev igår på bloggen att vi inte hade något klart, så efter fick jag lite panik. Packade i alla fall klart väskorna då. En väska till mig & Fredrik med kläder, toalett/hygien-prylar & lite kort att ha om det blir långvarigt. Den andra är lillans där det ligger lite kläder, napp, filt & nalle :)

Idag blir det kyckling & ris här hemma. Det är en av mina absoluta favoriter och försöker få med det i alla fall 1 gång varannan vecka. Brukar annars äta det på måndagar, men igår blev det kebab med pommes. Hittade en supergod kebab på Lidl faktiskt. Lidl har mycket speciella saker som är riktigt goda. På torsdag blir det VÅFFLOR hos mamma. Och det är otroligt vad jag har längtat efter det! Våfflor med sylt och glass till. Lika gott nu som det var när man var liten.

Inga nya bilder har jag att lägga upp heller. Har redan packat ned kameran, och där ska det fortsätta att ligga. Min värsta mardröm är ju att vi ska glömma den hemma. Jag vill verkligen ha bilder på händelsen, även om de kanske inte blir så trevliga att se på efter. Men det är väl mest för privat bruk i alla fall så. Kaaanske att ni får se något av dem, beroende på hur censurerat det blir, haha :)



.




Och då var vi inne på den absolut Sista veckan. 6 dagar till planerad ankomst.
De här sista veckorna trodde jag skulle gå super sakta eftersom man längtar och så, men det blev lite tvärtom. Har haft saker för oss, och ändå är det prylar vi inte fixat. Som att ta ned bilstolen från vinden, och packa klart.


Så nu är det bara att vänta in lillan. Det ska bli roligt att se vem/vilka som gissar rätt på datumet. För min del så hoppas jag på att Tony får rätt (5e), för nu är allt bara svårt. Svårt att åka bil, gå, sova och bara sitta i stort sätt. Har tid hos barnmorskan på onsdag, och då hoppas jag att hon ser att det är på g. Har hon inte fixerat huvudet då så kommer jag nog bli lite less. För dessa förvärkar & den eviga andnöden gör mig tokig!


Vill ni vara med och gissa så gör det gärna. Jag har skrivit upp vad alla tror och det ska bli roligt att se vem/vilka som gissade rätt :) Lägg in en kommentar så skriver jag ned er chansning.


Annars är det roligt att se hur ivriga alla andra blir runt omkring. Alla ringer/skriver/skickar och frågar om det är på gång och om man känt något. Vet inte riktigt hur jag ska svara på de frågorna, eftersom jag inte vet hur det ska kännas när det är nära :) Men det är roligt att folk bryr sig om en och är förväntansfulla. Men var inte oroliga, jag hör av mig så fort det händer/hänt något. För de som känner mig, Vet redan att jag är lika ivrig att berätta :)



Igår var vi bara hemma och kollade på film. Stardust såg vi, som jag tyckte var riktigt rolig. En film i precis min smak faktiskt. Idag kommer det inte hända mycket heller. Ärligt talat så orkar jag inte göra någonting heller. Om det blir finväder här i veckan så ska jag väl ta mig ut, men i annat fall så stannar jag nog bara hemma i veckan. Det gäller att vila upp sig.




RSS 2.0