.



Cliffhanger


Idag hade jag en social samvaro (man hittar på något som pensionären tycker är skoj) men eftersom personen i fråga åkt in på sjukhus så hade jag en lucka i mitt schema och eftersom jag var ute i Skog så passade jag på att åka till badet samt den gamla kyrk-ruinen för att fota lite.


Jag klättrade utan svårighet upp på en av dem för att kunna knäppa lite bättre. Det jobbiga var så bara att jag inte hittade tillbaka till stenarna när jag skulle ned. Och där satt jag kanske 3 meter upp, med inga handtag. Det hela slutade i att jag fick hänga raklång på mage och titta på skuggan var jag kunde sätta fötterna. Att jag innan hade tagit av mig tröjan, och att kameran hängde bak på ryggen gjorde nog att det såg rätt roligt ut.

Jag skrapade mage, ben och armar & när jag väl kommit ner så tog det ett bra tag innan hjärtat slutat bulta och händerna darrat. Hade kunna gå riktigt dåligt om jag tappat fästet med fötterna eftersom det var sten även nedanför. Men haha, varför var det ingen där och kunde fota mig? Haha ! En sak är då i alla fall säkert; jag kommer då aldrig bli en cliffhanger.


Så här mörbultat hade jag blivit om jag ramlat



Efter jobbet har vi käkat hos svärisarna och ikväll har vi grejat lite ute. Fredde håller på att måla på staketet och pappa kom förbi och hjälpte mig med clematisen. Just nu sitter jag och kikar på säsongens första " Sommar med Ernest ". Underbara karl :) Senare går jag nog ut och fixar lite med blommor och tar in tvätten. Älskar sommarkvällar! Och det gäller att passa på för nu skulle det komma regnrusk ett par dagar va?








.




En dag i Valbo


Igår var Mollie dålig men idag tog vi en chansning och åkte till Valbo ändå. Hade ingen feber och mådde bra, men gud vad jobbigt det var. Grinigt i bilen, grinigt på affären, grinigt vid maten och grinigt i kundvagnen. Tack och lov så hade vi med hennes vagn som hon satt snällt i :) Men vi får väl kanske skylla oss själva som ville ha med henne. Gumman som oftast brukar vara superduktig.


Hatt-provning. Denna blev det :)



Leker en sväng på Ikea





I alla fall så fick jag hem en massa skoj. 20:- spenderade jag på mig själv, och resten till Mollie. Som det brukar vara :) Saken som jag mest åkte dit för var slut.. och många saker som jag skrivit på lappen fanns inte. Det var lite drygt men jag hittade såklart andra saker. Här ska det inte sparas på några pengar i onödan, haha.


Mollie fick en uggel-tavla idag. Tyckte att
det blev bra med lite färg på väggarna




Ikväll har jag & Fredde (läs: mest Fredde ) satt upp allt som jag köpte. Blev superbra måste jag säga. Nu är det bara liiiite kvar på den jäkla lekstugan så är den klar sen :) Men jag har inte material till det så nu hoppar jag till nästa projekt. Måla den lilla dörren till garaget. Ganska less på att måla nu faktiskt. Och tusen saker är det kvar..

Imorgon är det jobb 7-15:30 som gäller. Jag kommer att bryta IHOP om det är lika varmt som det varit idag. Kan inte vara i solen utan att få panik..! Nej fy, jag är verkligen inte en sol-människa. Tacka vet jag sommarkvällar när solen nästan har gått ner. Då är det som bäst.


Lite måleri i taket kvar samt olja golvet,
men nu ser man resultat :)

Lägga resterande stenplattor också såklart 



Postlådan var grädden på moset








.


Gravar och buspalats


Idag kände vi att det var dags att hitta på något som Mollie tycker är skoj. Denna helg har det mest handlat om mat och så vidare. Efter att ha sett en film om gravar och så vidare kände vi att det skulle vara kul att åka på våra mormödrars och kolla lite. Svängde in på Dollar där vi köpte varsitt ljus åt dem.




Min gammelmorfar & gammelmormor
samt min mormor



Mollie ville också hjälpa till att rensa



Hittade ett myrbo brevid.
Var först avvaktande och petade med en blomma



Blev sen kaxig och stoppade ned handen



Kortet är taget efter paniken från myrorna





Efter bestämde vi oss för att fara till Bollnäs och gå på Buspalatset. Hörde av oss till Theres & Mathias som också följde med. Trevlig överrsakning när det inte var en massa andra folk. Sist vi var där så fick vi knappt plats. Denna gång var det vi och kanske 3-4 familjer som kom och gick. Riktigt skönt ! Mollan skrattade så hon höll på att kikna mest hela tiden och hon fick verkligen leka av sig, lärde sig även det ordet idag ; LEKA !




Rolig bild.
Stilla mamma, rörande unge :)



Panik i bollhavet









Måste vila mellan varven



Godingen Selma





.


Mamma !

Igår & idag har det varit två riktiga mamma-dagar för Mollie. Vanligtvis vill hon vara med pappa för det mesta, men nu har det varit riktigt kramigt. Jag vet inte vad det beror på heller. Efter allt ståhej i fredags, att hon håller på att bli sjukis eller om det bara är en sån period just nu. Både på gott och ont. Det är klart att det är mys när hon vill krypa upp i knät men jobbigt när man måste göra annat.

Får väl se hur lillan mår imorgon också. Somnade i 2 timmar vid 19, men var vaken mellan 21 och 23. Brukar aldrig hända annars. Kanske har vänt lite på dygnet efter i fredags? Hon la sig vid 19 som vanligt med sov väl antagligen otryggt när det var en massa folk utanför. Kommer faktiskt aldrig bjuda över fler än familjen när Mollie är hemma igen.


Mammas hjärta



Vid halv 7 tyckte hon att det var läggdags.
Hämtade sov-filten och nallen



Och la sig sedan på golvet i vardagsrummet







.



Midsommarafton


I fredags var det full fart hela dagen. Lyckades sova över, men det löste sig i alla fall. Vid 11 kom mamma m.fam ut och vi traskade upp till Mif. Där roade vi oss med att kasta boll, titta på hästarna, dansa runt stången och fika. Det värmer i hjärtat att det är så mycket barn i Marma igen. Det kommer bli så roligt för Mollie att ha så många vänner runt om när hon blir större :)

Efter så gick vi hem och åt sill & potatis, umgicks och senare blir det grillning. Med det härliga vädret så fanns det absolut ingenting att klaga på! :) Senare kom det lite fler folk. Oväntat folk faktiskt. Inte så vanligt att det kommer nya till Marma, haha. Allt som sllt så var det en toppendag. Tack till er som var inblandade :)

Ett extra tack till Sandra som städade upp på kvällen och som lekte med Mollan morgonen efter så att mamman fick sovmorgon. Vilket lyx :)


Ponny-ridning fanns det



Mollan & farfar kollar in hästen



Farmor & Mollie



Fiska godispåse fick vi göra hos Lööf



Ted fick också napp



Dans runt midsommarstång





Söta barn



Therese och Selma



Mathias och Sanna



Darling kastade boll



Före och efter

  

Danne testade också träffsäkerheten



Pappa likaså



Mamma och Liam gick bingon



Ted äter ur sin påse "fisk"



Jordgubbstårta hemma



Grymt varmt blev det i tältet



Nu kommer det 3 coolingar
så håll i hattarna :)







Glass ska det vara på varma dagar



Sandra tar en grogg vid lekstugan



Pappa-kärlek



Mamman fastnade också på bild



Mollie fick smaka en suring, haha

  

Här börjar det bli dragigt



Här med



Pojkarna sprang och hämtade tvestjärtar
och Lage åt dem.
Blä





Och där tog batteriet slut.
Som vanligt när det händer något..





.


Bollnäsfynda


Idag kom mamma, Tony & jens och hämtade mig vid halv 11-tiden. Vi for till Bollnäs eftersom mamma skulle ha in en pryl innanför huden. Mys! Men det var inte förrän vid 2 så innan hann vi kika lite på stan och så. Mobackes var i alla fall först ut. Skulle som sagt kunna slösa en förmögenhet där. Men otroligt nog höll jag mig och landade på hela 65:-, stolt.


Ett vattenfall i trädgården hade varit fint



Dessa var inte fina, enbart vidriga



Jens fikade på en hallon-bakelse



Tony tog kladdkaka



På Bollnäs sjukhus hade de så otroligt konstiga
skulpturer. Älg-nosar med halsdukar på



Där inne sitter det nu något konstigt som
ska hålla koll på hjärtat ett tag



Det är skoj att få gå på Rusta ibland



Jag fyndade ett konstgjort träd för 149:-
som annars brukar kosta 4-500:-



Efter att vi varit på loppis i Bollnäs (halva priset på alla
prylar på Röda Korset, yeeees) så åkte vi hem. Hämtade
Mollan på dagis, och hon fick köra hem :)



Ville hjälpa till att sätta ihop sin överraskning



Mamma höll på att blåsa bort på kuppen



Ted & Liam


Ett fika-bord med en jättefint parasoll från Rusta.
Bord 499:- & Parasoll 199:-
Men paketpris för 499:-

Nu väntas bara att den jäkla stugan ska bli färdigmålad,
stenplattor ska läggas utanför så är det klart.
Näe.. blomlådor ska byggas också.



Sen blev det bus på gräset



haha, här åkte rövar fram också



Mollie smet :)




En heldag med en massa må-bra-stunder. Nu vill vi att det ska vara lika fint väder på fredag som det varit idag. Men en sån tur har vi knappast! Imorgon är jag också ledig. Eller det kan man tolka hur man vill. Direkt när jag lämnat Mollie på dagis så far jag in till Coop eller annan färg-handel och köper både vit & gul färg. Sen ska jag hem och måla både stuga och staket. Vill fan bli klart med allt nuuu! Det är så irriterande att ha saker halvfärdiga.


.



Kära trädgård


Är det inte härligt när de varma sommarkvällarna smyger sig på och blommorna är fina runt alla hörn? Den här tiden älskar jag. Några fler som älskar sommaren är myggorna. Att de hellre äter blod än tittar på blommor gör att vi inte kommer så bra överrens.


Det blir fina buketter av alla perenna




Idag har jag jobbat (städ). Efter så åkte jag, Mollan & svärmor till Håkes och handlade lite. Varför är det så att när man lyckats sätta av lite pengar till blommor, så hittar man ingenting? Blir dumsnål måste vara svaret. Men jag köpte i alla fall hem 2 st krukor & 3 blommor. En dhalia och två som jag inte minns vad de heter. 10:-st kostade de i alla fall. Klipp :)


Fredrik hjälpte mig att fixa till stocken



Sen målade jag & ställde blommor
på den. Gratis och fint :)



Bollarna & krukan fick jag av Fredde när
vi var på Dollar & Dalian köpte jag idag





Efter har vi mest käkat mat och just nu sitter jag ensam eftersom Fredde drog till en vän och spelade tvspel. Då kommer ; "Äääälskling, jo jag tänkteeee" fram. Precis som när jag vill göra/köpa något :) Haha! Sneglar på Lotta på Liseberg medan jag kollar lite bloggar. Nathalie kom just upp med deras baby-monitor som jag strax ska försöka mig förstå. Hoppas att den fungerar som den ska så att man kan vara ute i den fina trädgården utan att vara orolig att Mollie vaknar med mardrömmar. (vilket hon gör ofta nu för tiden)

Imorgon är jag ledig fram till 13. Då ska jag in till stan och kika efter något fint att ha på mig på midsommar. Idag kom barnbidraget så Mollan ska också få något extra fint :) Finns så himla fina sommarklänningar till småtjejer. Synd att det inte är sommarväder bara. Eller jo, det är det väl egentligen. Svenskt sommarväder.


Clematisen fick jag i födelsedagspresent
av pappa. Skulle ha satt den i jorden för
länge sen egentligen. Får sitta på lekstugan
så fort den är färdigmålad. Blir nog finfint




Blir mycket plommon i år



Kom och hämta rabarber !
Vi använder de inte



Sluta larva er nu ;)







.



Från skoj till tråk


Idag var vi på Olivers dop.
Tog inte med kameran eftersom det var tokregn och för att jag förstod att det blev jagning av Mollie hela tiden. Hon ville vara överallt hela tiden så det var tur att det hela bara varade i 20 min typ ;) Sen åkte vi över till bygdegården där det var dags för fika. Tårta och kakor. Allt var gott & det hela var trevligt. Så tack igen för det :)

Efter dopet så var jag supersugen på att gå ut på krogen. Hittade fest och gick på systemet. Men väl hemma så blev det en total omvändning. Orkar ingenting.. Fredrik är ute på sjön med grabbarna så ikväll ska jag bädda ned mig i sängen och kolla på film. Sitter och väntar på att Trassel ska bli klar. Sen har jag också Änglagård3 & en romantiskt komedi. Så kvällen blir inte utan lite nöje i alla fall.

Ikväll kommer jag nog somna tidigt, och imorgon får vi sovmorgon. Lillan sover hos farmor och farfar så det betyder att vi får sova ut riktigt och mysa ett tag innan det är dags att kliva upp. Härligt.


Min kärlek <3




.


Paviljong & Utemöbler


Vilken dag var det fint väder nu i veckan?
Jag minns inte riktigt, men i alla fall så invigde jag, Mollan och mamma den nya paviljongen & möblerna. Jag och Fredde tog släpet upp till Hudik där vi fick åka hundra mil ( som det kändes ) in i geografin. Det enda posetiva var att jag fick se väldigt mycket fina hus och så vidare på vägen. Var som att komma ut på landet.

Hur som helst så hittade vi rätt till slut. Tack för att de var lika fina som jag förväntat mig, annars hade det nog rullat en tår eller två. Fredde som är bäst på att pruta fick ned dem till 500 rikstaler också, vilket gjorde soppan dit & tillbaka "gratis". De står nu som ett smäck i paviljongen och jag är supernöjd.


Bubbar och glass !



De är lite slitna & så vidare.
Men jag älskar dem ändå.



En ny pinne på denna så blir det
perfekt. Så jäkla fin form på den



Självporträtt Sandra



Självporträtt Mollie (a.k.a Fredrik) , haha





.


Finbesök


Ikväll fick vi finbesök av Oliver + mamma & pappa. Jag bjöd hit på lite fika och för att få titta lite på pöjka innan han blir stor och ska döpas på lördag. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Jag tyckte det var som igår han föddes :)

Så på lördags är det som sagt dags för dop. Ska bli kul tycker jag. Det är så mysigt att sitta i kyrkan och sen fika & se på alla fina saker de små stjärnorna får i present.


Kolla in godingen !



Rolig bild :)





.


Lördagen


I lördags kom mamma + familj ut och vi hade en grill/spel-kväll. Med en massa mat i magarna tog vi några rundor av kub. Kvällen blev lugn och fin. Fredde tog en tur ut på sjön efter, medan jag & Sandra kollade film och åt gotta. Precis som en lördag ska vara enligt mig.


Full koncentation



Fredrik sänker kungen



Puss på Liam



Puss på Ted



Första pionen blommar



Välling-mys innan läggdags







.


Första badet


I lördags tog vi fram lilla poolen så Mollie fick ta sommarens första bad. Hon tyckte det var superskoj och satt där tills hon nästan blev skrynklig :) Det kommer bli många gånger i sommar. Ska bli härligt i Juli när vi kan gå ned till skäret och bada. Ljuvliga sommar!


Pyret vårat



Hur stor är Mollie?



Haha, go-minen



Myser med tant Sandra





.


Mamma 47 år


De fina blommorna hittade vi på Kvantum



Rosor hade hon också fått



Beställde ett örngott med bild.
Riktigt sött & personligt 



Mollie blev fångad av en drake



.



Tre konstiga vänner


För ett par dagar sedan så skulle mina två vänner Sandra & Nathalie åka till Håkes för att inköpa avslutningsblommor till sina lärare. Den tredje vännen (jag) ville såklart följa med. Det hela slutade i att vi yrde runt och letade efter fik. Trodde vi hade en jackpot, men det visade sig att det inte ens hade öppnat för sommaren. Men nu har jag fått infon att det blir en loppis där också. Med fina saker också dessutom. Så dagen då det öppnar så står jag där redo :)

Det slutade med att vi köpte kladdkaka+glass som vi sedan åt på altanen. Gott och sliskigt. Ja, det är väl såna här saker som vi gör. Vi tre lite konstiga vänner.


Konstig 1



Konstig 2



Konstig 3





.



Hemma igen

Sist jag skrev så var jag på väg till jobbet. Nu är jag hemma igen.
Jag fick åka på mycket nytt, men det gick bra ändå får jag ta och säga. Allt går enklare bara man fått lite kött på benen. Nästa vecka är det dags för lite utbildningar. Lyft-teknik och brandutbildning tex. Ska bli intressant. I alla fall när jag idag fick reda på att det även är lön på dessa timmar, vilket jag inte trodde innan :)

Fredrik hade städat, tvättat och grejjat när jag kom hem. Alltid trevligt. Nu ska jag tvätta av mig, krypa ned i soffan och äta pannkakor till Criminal Minds. Riktigt bra serie tycker jag allt. Men vilket fail att den snygga tönten klippte av sig allt hår. Halva nöjet borta där :)

Imorgon är det en 11-tur, sen ska jag hem och förhoppningsvis stryka en gång till på stugan. Men sen får det fan vara braaa! Får spunk om det inte täcker allt då. Något som jag antagligen kommer att investera i denna sommar är en målarspruta. I alla fall med tanke på att vi ska måla så otroligt mycket saker nu. Det kan vara värt alla dessa timmar med penseln. Men frågan är.. varför kom jag inte på detta innan? Hade kunnat sparat mig oändligt många timmar redan nu. Aja, bättre sent än aldrig.


Idag hittade jag mammas födelsedagspresent
i postlådan. Det betyder att vi beställt något.
Slog in den/det och knäppte kort..

ENDAST för att du ska bli nyfiken mamma :)






.



Jobba jobba


Idag har jag ingen som helst lust att åka iväg. Vädret är varmt och jag skulle vilja fortsätta hålla på att pyssla på gården. Får så jäkla mycket gjort innan de andra två bråkisarna kommer hem. Så imorgon hopps jag på att det blir liknande väder för då slutar jag redan kl 11. Då hoppas jag också på att det är sista lagret av färg som behövs på lekstugan. Sen ska jag väl försöka mig på att bestämma en färg att ha på gavlarna. Gult blir det, men vilken nyans?

Har som sagt hunnit ett lager idag, sen kom mamma och hälsade på. Nu har hon åkt hem och jag har just ringt försäkringskassan för 44 gången och verkligen gjort det GLASKLART hur det ska stå på satanslappen. Blir det fel ännu en gång nu så vet jag inte vad jag gör. Man går hellre till jobbet halvdöd än att behöva krångla med detta efter.

Jobbar till 10 idag, så idag hinns det väl inte med något mer. Ska ta och laga någon slags mat till mig själv nu var det tänkt. Finns det något mer tråkigt? Laga mat och sitta och äta själv.. Åh! Till de 6 timmarna brukar vi oftast bara ta med någit lätt som går att äta i bilen. Tur att det inte finns någon snabbmat ute i Stråtjära ;)

Det här blev ett skoj inlägg att läsa.. njaee.. 


Vill hellre vara hemma med denna gofis 




.


Nyfikna Marmabor


Efter att jag hämtat Mollie från dagis idag så traskade vi ned till lekparken. Först susade Söderhamns Larm förbi, och sen kom det en drös med brandbilar. Precis bakom dem kom Mörten i full fart. SHIT, nu brinner det hos någon!.. var såklart min tanke, men det var lugna puckar. Har läst lite på LarmSöderhamn och det var tydligen en yta på 100*100meter som det brann på. Men stugorna hade klarat sig på bara några meters avstånd. Såg ut att vara grillning som orsakat det. Såna här gånger är det skönt att det "bara" var skogen som skadades.

Annars så har jag varit inne i stan idag. Fixat papper, beställt paviljong på Jysk & handlat. Var rätt skönt att handla själv en gång måste jag erkänna. Det gick snabbt och jag fick stå och titta på saker utan att mina två hjärtan står och stressar ;)

Hemma har vi fortsatt med staketet. Till och med jag får hjälpa till lite, hehe. Med det här vädret så vill man gärna hålla på och pyssla ute i trädgården. Ofta tänker jag på hur bra det skulle ha varit om vi flyttat in i huset innan Mollie kom till världen. Om det mesta redan skulle ha varit på plats. För som det är nu så tar allt detta byggande/renoveringar tid med vår lilla goding. Men så länge staketet är klart här så är resten enklare. Just nu går det inte att släppa henne med blicken eftersom hon i andra sekunden är ute i vägen.

Imorgon jobbar jag kväll, så under dagen ska jag ta och ta tag i lekstugan igen. Endast grundning är gjord på den, så nu måste jag sätta lite fart. Har redan en massa andra projekt på gång som jag vill angagera mig i. Men just nu väntar vi mest på att skattepengarna ska komma. De kommer att spenderas på paviljongen, utemöbler, plank & målarfärg. Bara skojsiga saker med andra ord :)


Mörten gillar brandmän



Den här lilla var gölli



Farmor & Eyvind var också nyfikna



Staketbygge



Mollie med sin nya Bobby-bil
som jag berättade om igår



Under altanen har vi ett fult & trist
hörn med en trasig ljugarbänk.
Här ska jag fixa ordning snart.



Här får ni en liten ledtråd..
Bild lånad från Styleroom



Köpte detta knäckebröd idag..
endast för att påsen var så söt :)





.



Staket


Idag har vi mest hållt på ute i trädgården. Fredrik har spikat på staketet och jag har städat upp både inne & ute. Tvätten vill jag inte ens prata om. Vi har knappt några rena kläder kvar. Förstår inte hur vi hamnat så mycket efter. Kanske lathet?

Imorgon är jag ledig och då ska jag ordna med papper, IGEN. Jag är så trött på denna försäkringskassa. Varje månad ska det vara något som de tycker är konstigt. Herregud.. jag blir helt klen. Skulle normalt fått pengar den 25Maj men nu lär det sluta att det blir den 25 Juni istället.

När jag ordnat det så ska jag försöka mig på att göra någon slags blomlåda som ska sitta på det nya staketet. Men blommor har jag inte råd att köpa. Haha! Spräng F-K.. Jag försökte att hitta något enkelt sätt att bygga lådan genom att kolla Google men jag hittade inte ett dugg. Tyckte att det borde ha funnit något roligt tips på hemmakanalen.


Jag skulle vilja göra ordning ordentligt
på Mollies rum. Nu är det så trist och vi
har bara slängt in en massa prylar. Vill hitta
någon fin tapet eller liknande.



Och på baksidan ser det ut som bajs..
Men det får tyvärr gå sist i ordningen.






.


Första båtturen


Idag blev det första båtturen för mig, Mollan & Sandra. Jag som trodde att Mollie skulle tycka att det var skitkul, men hon verkade inte något intresserad alls. Synd eftersom vi antagligen kommer spendera väldigt mycket tid på sjön. Men idag var hon väldigt trött så det kan vara det också.

Vi åkte bara fram och tillbaka uppför strömmen. Blåste för mycket för att kunna njuta av det. Nästa gång vill jag ha vindstilla. Efter Mollie sovit så skjutsade vi in henne till mamma & Tony. Hon sover där inatt. Jag & Sandra har hälsat på Nathalie och sen kollat på en fjantfilm. Tryckt i oss en massa chips som vanligt. Gott dock.

Nu har jag varit vaken mycket längre än vad som är bra. Men imorgon ska jag sova länge var det tänkt. I alla fall till 10. Fredde ska bygga staket och sen kommer väl Mollie hem någon gång på eftermiddagen. Då ska hon få prova sin nya Bobbybil. Vi hade tänkt köpa en sådan, men eftersom de kostade runt 500;- på Barnens Hus så har det fått vänta. Men idag hittade vi en på Coop där det var halva priset på leksaker. Fick den för 225:- så det var ett fint fynd.


Gofisen våran



Jag & Mollan kollar på omgivningarna



Hit vill jag åka och fika i sommar



Träffade på Tomas & Anton



Den här minen gjorde M hela tiden





.


Lördag


Igår var både jag & Fredrik riktigt slitna, men det blev bättre senare under dagen. Mamma & Tony kom ut och vi blev alla bjudna på käk hemma hos svärföräldrarna. En helt perfekt dag för mys och mat. Hela dagen spenderades med att bara jäsa. När det var dags för Mollan att sova så gick vi hem till oss och spelade några omgångar kub. En riktigt lyckad sommardag/kväll. Det blir många fler ggr i sommar här.


Vagnen som jag fick av pappa blev
väl använd när alla saker skulle med



Hemma hos Persson/Sandberg var det
målning av nya räcket. Blev tokbra!



Mamma myser i solen



Blomma som svärmor fick på morsdag



Fint när alla slår ut



Likblek & sliten efter gårdagen



Lage under vindruvorna



Slut efter en massa bus



haha



Vinnarlaget -Fredde



Det förlorande (men bästa) laget ;)



Lage håller koll på spelet från stegen



Och bakom busken :)









.


Firma-party


I fredags blev det grilla & poker på Norscands nya lager i Marma. (gamla Marma-ventil) Var riktigt trevligt, men jag är vä'l inte så mycket för poker ändå. Vann faktiskt en giv, men kvinnofolket i skaran drog sig ur efter en timme eller så. Roligare att sitta och snacka skit i stället :)

Åkte in till stan ganska sent och gick på krogen. Minns dock inte så mycket från just krogen men det var ändå trevligt. Slutade i att jag hamnade mitt i ett bråk där en av Fredriks vänner blivit knivhuggen. Det hela slutade bra ändå. Men tanke på vad som kunde ha hänt när en galning sticker kniv runt sig.

När den cirkusen var över så hade vi missat bussen med hästlängder. Vi fick därför följa med chefen hem till dem och sova i flickrum. Morgonen efter mådde varken jag eller Fredrik bra, men det kunde det vara värt med tanke på hur skoj vi hade det. Men nu blir det inte dricka på ett tag igen för min del. Blir mycket jobba och eftersom de kan ringa ut mig så vill jag inte riskera. Alkolås i bilarna nämligen.


Patrik & Mathias



Stekmört med de balla brillorna



Runt pokerbordet



Jag & Jenny tog en avstickare hemma
hos oss medan de andra spelade. Hann
bli en och en annan grogg där med.



Detta här jag inget minne av. Hm?



Yngste Östberg spelade på CH.
Skulle knäppa kort, men jag hann
bara med 3 stycken innan kameran dog.





.


Sötpötingar


Idag när jag kom hem från jobbet så cyklade vi ned till båthamnen och tvättade båten. Kastade sten i vattnet som Mollie tyckte var superkul. Nästa gång vi kommer i närheten av vatten så blir det flytväst. Det fungerar inte längre nu när hon blivit så snabb.

Efter skyndade vi oss över till pappa när vi fick reda på att Ida var där med nya valpen. Både jag & Mollan var sugna på att titta på den. Söting i alla fall :) Jag trodde att M skulle slå/trampa på vovven men det gick mycket bättre än väntat. Men gud vilken godbit !

Efter besöket hämtade vi upp svärföräldrarna och åkte ner på stjärten ( = pantern). Svärmor bjöd på pizza. Fast själv tog jag en kebabtallrik. Blev så där proppmätt som man alltid blir. Vi åt vid 5 men fortfarande är jag proppmätt. Nu ikväll försöker jag titta lite på tv, men Mollie sätter stopp för den saken. Hon tänker då inte sova.. Vet inte vad det är. En sak som jag VET är att jag kommer vara helt slut imorgon när jag ska jobba 8½ timme.  


Hur söt får man bli?



Mata med sten



Sekunden innan en blöt puss



Tyst pålä vovve !





Mollie fick en Hallo Kitty-glass
som efterrätt idag. Åt upp hela



Pappa tyckte också att tigern var häftig. Oooo




Bara bilder på Mollie idag, men så blir det ibland.


.


Början av "ledighet"


Eller?

Fredriks ledighet har knappt börjat och allt känns redan superstressigt. Vi ska hinna med staket, sjösätta båt, äta med två sidor av familjen och mellan där så ska jag jobba. Fast jag ska inte klaga för jag har bara  fredagen som jag jobbar till 15.30, annars så är det vara 07-11 som gäller. Såna småtimmar gör ingenting alls, för då har vi oftast inte ens kommit igång här hemma. Jag var nämligen helt hundra på att jag skulle få en jäkla massa kvällar. Tur :)

Idag har jag först åkt in till stan och gjort ultraljud. Inte på en bebis, utan på ALLA min bebisar. Stenarna som låg i min galla. Mmmm tänker kanske ni? Ja, vi får se hur det hela slutar. Nu har jag på något vid redan lärt mig hur man lättast undviker att det ska göra ont. Men så kan man inte hålla på hur länge som helst. Ska kunna leka på golvet med Mollan utan att få ont i magen.

Annars så har jag målat lite mer på lekstugan. Upptäcker att det kommer gå väldigt mycket mer färg än vad vi trodde. Men nu börjar man kunna gissa sig till hur det kommer att se ut. Lite i alla fall. Hann även med en sväng till Erikshjälpen där jag & svärmor hittade en massa saker till Mollie. Blev bortskämd då hon betalade hela kalaset :)  Mörten kom hit senare och åt mat och sen lekte vi ute en sväng innan det var dags för Mollie att hoppa i säng. Jag satte mig sen och målade två loppisfynd medan Danne & Fredrik spelade tvspel, vilket de fortfarande gör. Jag själv funderar på om jag ska dra igång någon film själv. Någon fjantfilm måste man väl ha :)


Hittade en gunga för 35:-
Den fick sitta i äppelträdet



Första strykningen klar. Ser tunt ut pga av att det ska
vara så. Fick blanda i mycket lacknafta för att det vita
ska tränga sig in i slamfärgen. De nästa två kommer bli
bättre. Det lutar åt att snickerierna blir ljusgula i alla fall.



En gammal hushålls-hållare målade jag vit och
kommer att användas som bokhylla i stugan






RSS 2.0