Mat hit och mat dit


Tycker det är otroligt jobbigt att hitta enkla och varierande recept på nätet. Hur svårt ska det vara egentligen? Måste finnas en miljon olika sidor att se, men jag får intrycket av att alla försöker överträffa varandra med komplicerade hopkok. Jag vill bara ha några enkla recept på Vanliga maträtter som man kan slänga ihop en vardag. Och ännu svårare är det att gå runt i affären för att försöka hitta på. I alla fall när man oftast har en suckande & stressad Fredrik bak i hälen under tiden.

Kom gärna med tipsTråkig söndagFy, det är inte roligt med söndagar. Sov till 2, sen händer det iiigenting mer idag. Fredrik håller på med sitt kära projekt "onödigt-högt-ljud-till-Volvon" och jag har absolut ingenting att göra. Börjar i tid tjata på att vi ska åka och hälsa på någon lite senare, så det blir lite action i alla fall.

Tråkigt är det på tvn också, så jag får helt enkelt gå och läsa min bok.
Och vad ska man äta idag då? Tråkigt att göra mat!10.000 & kullerbyttaJa, som jag skrev tidigare idag så blev det som jag trodde. Mamma & Tony kom ut till Marma vid 2-tiden och då var det dags för mat. Oxfilé och hasselpotatis till middagen, och sen kom jag på den smarta idén att fritera bananer, så det fick bli till efterrätt. Smakade precis som på kina & det kommer att göras många fler gånger.

Tony är hungrig

PotäterEfter maten satte vi igång lite kubb utanför på vägen. Kärringarna (killarna) mot oss tjejer. Fick spö, men det andra laget fick en skada. Och nu kanske ni funderar hur man kan få en skada på kubb? Jo, det ska jag förklara. När motståndarlaget skulle ta till och kasta ned Kungen, så ska man då stå bakvänt och kasta mellan benen, som ni vet. Såg tidigt att denna stil kanske inte var riktigt Lages grej, och så rätt vi fick. När Tony släppte honom för kastet så är det någon som i stort sätt flyger fram. Ett par Jättesteg och sen ramlade han med en liten säl-liknande stil rakt ned i gruset med skallen först. Såg jäkligt roligt ut, men han fick ett skapligt blodigt öra och jäkla ont i axeln. Men skrattskurarna kunde inte stoppas och det blev kvällens återkommande nöje & samtalsämne.

Tony ger en hjälpande hand

Och rätt som det var så låg en Lage på mage

" Ger man sig in i leken, så får man leken tåla"Resten av kvällen satt vi bara ute och mös och pratade. Nu är klockan 23 och all alkohol är förtärd, och nu sitter vi nere hos oss och spelar lite guitar hero. Jag blir bara förbannad på detta spel, så jag passar på att skriva i bloggen istället så länge. Måste hålla mig i skapligt vaket tillstånd också tills de vill åka in till stan och sova, och självklart har det utsett mig till chaufför. Visst är det typiskt?

Otroligt goda bananer med gammaldags vaniljglass

Ingen riktig fest utan den hederliga armbrytningen

Mor mot son i kamp

En annan dricker Loka som vanligtHur som helst så blev det en rolig kväll, och det lär väl komma fler här framöver kan jag tänka mig. Ni får lite bilder. Ja, just det.. Glömde berätta det roligaste av ALLT ! Efter maten satte vi oss och tittade på travet på tv. Fredrik & lage hade spelar med två släktingar (fredriks farbröder) så det var kul att titta. 1 rätt, 2 rätt, 3 rätt, 4 rätt, 5 rätt...  (nu började jag bli lite nervös)... 6 rätt..... 7 RÄTT!!!!

7 rätt gav 40.000 kr, som de delade på 4, så Fredrik drog in 10 den lille pöjka. Skaplig lycka där i soffan, och det kunde inte sitta mer perfekt. Nu med bebis och grejjer på väg så behövs det en hel del om man säger så. Det tjatiga var såklart att inte jag också la in någon andel, så det blev Fredrik som tog hem hela köret. (men jag räknar ändå in mig lite, hihi)

Glad Fredde
Tokerier


Ja, ikväll blir det rätt mycket tokerier skulle jag tro. Upp till Fredriks mor & far nu för
oxfilé och massa annat gott. Mamma & Tony kommer strax och vi går upp. Efter maten
åker väl alkoholen fram, och sen får vi se hur det hela slutar helt enkelt. Jag tar med mig
kameran, det är en sak som är säker. Ni får inte missa dessa fulla "vuxna" människor. haha..
Egon SchieleEtt litet tipsBörjar ni, som jag, redan få lite ångest över julklappar? Hur svårt det är att hitta det perfekta till Alla, samt att det inte ska skrida iväg med halva lönen?

Hittade idag den perfekta sidan : www.coolstuff.se

Har i stort sätt redan beställt till alla i familjen, och till ett helt rimligt pris dessutom.
Så nu slipper jag all hysteri att hitta, och kan bara sitta och jäsa på att allt är klart.
Och ännu är det inte ens October. Underbart!

( Och ni som vet om att ni ska få klapp av mig.. Gå inte in på sidan! )Min min


Riktigt läcker tavla. Eller vad tycks?Tradera


Jag skulle kunna köpa en miljon saker på Tradera. Just nu har jag lite dille på konst, som finns att köpa för en relativt billig peng. Har 2-3 stycken som jag är riktigt sugen på, men jag vet inte riktigt. Har önskat mig en av dem till julklapp i alla fall :) För övrigt har jag ramar hemma som skulle behövas fyllas med nya motiv, för de jag har är tjatiga vid det här laget. Finns grymma posters att köpa på olika sidor, med fina motiv. Funderar starkt på Gustav Klimts "The three ages of woman", och ha i det nya rummet (när vi nu hittar någonstans att flytta dvs). Roligt att han har blivit så pass populär Igen, med tanke på att han varit en av mina favoriter i evigheter.

http://www.easyart.se

Annars jobbar Fredrik sent idag, som förklarar varför jag sitter här vid den här tiden. Har nog tittat genom varje sida som finns nu känns det som. Men nu får det vara nog känner jag.
Hej hå

Gustav Klimt

Onsdag onsdagOnsdag, var förr en rätt rolig dag.
Nu kan jag inte på stå att det är mer än en dag mitt i veckan. Så klart, det finns väl fester, men ingen jag har lust att vara på. Saknar inte krogen, inte att vara full & Absolut inte dagarna efter. Men att träffa folk är något som saknas. Synd att allt är så snurrat med sprit, och i stort sätt det enda sättet att umgås i den här staden. Och värre lär det väl bli sen när man har en kid också, då finns det inte ens tid. Man får väl hoppas att inte folk glömmer bort en här.

Så ja, idag är det onsdag och jag gör det vanliga. Antikdeckarna-Förlossningskliniken-Vänner-Ghost Wisperer. Efter alla program börjar jag göra mig lite i ordning för att se ut som en människa. Matlagning (idag blir det spagetti & köttfärssås), äta och sen tillbaka till tvn i stort sätt. Jag vill ha ett jobb.. Eller i alla fall något intresse. Funderar på att köpa mig lite färger och börja måla. Inte direkt duktig, men det är roligt i alla fall. Synd att det är så dyrt bara.


Tittut !


Idag for vi upp till Hudiksvall strax innan 12 och var framme i bra tid. Hittade otroligt nog en parkeringsplats på den första parkeringen utanför sjukhuset (vilket annars är helt omöjligt) och jag blev mycket lättad eftersom tiden började tryta lite. Efter lite virrande bland de olika husen så hittade vi fram och satte oss i väntrummet.

Fredrik frågade mig om jag var nervös.. Jag frågade "Varför undrar du?".. Tydligen hade jag pratat Oavbrutet sen vi lämnade Söderhamn och fortsatte Ännu mer i väntrummet. Tänker inte själv på det, men när jag är nervös så har jag en förmåga att babbla på om allt och ingenting för att slippa tänka på det som gör mig nervös. Fick som vanligt vänta längre än tiden vi hade, och spänningen höjdes.

Tillslut blev vi välkommna in i ett rum som var väldigt stort med ganska mysigt. Var inte alls som jag hade förväntat mig, utan bättre. På med kletet och POFF, där var den :) Hade innan trott att den lille i stort sätt skulle ligga stilla och att man skulle få ruska om för att få se den röra sig.. men såå fel jag hade. Han/hon härjade runt oavbrutet och det blev snarare svårt att få en titt förrän den gjorde något nytt. De där små armarna och benen gick i ett och jag kunde inte låta bli att skratta. Såg väldigt roligt ut att ligga där inne.

Här är jag i alla fall.
På denna bild ser ni huvudet till höger, och den
lilla utbuknaden uppe på är min näsa, och nedanför
också munnen. Det där nedanför är inte ett tecken på
att jag är en pojk, utan navelsträngen.


" Och här har vi ett svart hål " säger sköterskan, och jag trodde jag skulle DÖ. Men innan jag hann börja svettas så la hon till att det var som det skulle. Tydligen så var allt "blött" där på bilden svart, och såg ut som ett hål. Vi fick då reda på att det var tex urinblåsan och hjärtat m.m som var mörkt. Hon gick även in så nära att vi kunde se hjärtat när det rörde sig, och till och med se skiljeväggen mellan hjärtkammrarna. Allt såg bra ut i alla fall, och det var så otrooligt skönt att höra.

Tyvärr får vi inte veta nu om det är en liten pöjka eller tösa, då tydligen tiden inte stämde med vad sköterskan sa här i Söderhamn. Tiden vi fick i början stämde mer bra på den lille, och nu är den 4 månader gammal och är 16 cm lång. Nu i efterhand känns det nog ganska bra att jag fick back 2 veckor igen, eftersom jag gärna vill ha så sent in på våren som möjligt. Och nu gör det inget hur lång tid det tar, för nu vet vi att den mår bra.


Här har de knäppt lite närmare på mitt huvud
och ni kan se lite av ansiktskonturerna.
Och såhär höll jag på att vifta med mina armar
hela tiden mamma & pappa tittade på mig.

Vi ses igen runt den 7 Mars, då jag är planerad
att se världen för första gången. Hejs!SöndagsmysIdag klev vi upp när vi vaknade, utan att någon ringde och väckte oss. Mycket skönt och behövande. Känns som om vi haft fullt upp hela helgen nu faktiskt, och en kväll hemma ensamma var uppskattat. Lagade mat (fiskgratäng & potatis), åkte in och handla käk för hela veckan här framöver och satte oss vid tvn. Kollade det där som går på 4an. Måste säga att den här veckan så var det bättre, men fortfarande lite irriterad över dubbningen. Men det kanske är lika bra, annars kanske man inte hade fattat någonting alls.

Innan filmen började så gjorde jag ett försök att baka muffins. Har faktiskt aldrig gjort det, men jag tycker ändå att resultatet blev helt okej. Pappersformarna var för små, så några vällde över, men utöver det så var det helt okej. Sen har vi tryckt i oss skruvar, lakritsnappar och dricka också. Lugna puckar och götta, det som behövs på en söndag.

Lite större formar vore bra

Mycket gott med krossad mörk choklad i

Champis, det självklara valet

BowlingIgår bestämde vi oss för att åka in till stan och göra någonting roligt tillsammans. Jag, matta + pojkar. Bowling föll valet på och vi var inne i stan till 12 idag. Var väldigt trött på morgonen, trots att vi somnat i skaplig tid dagen innan. Men in kom vi i alla fall. Jag hade väntat mig att suga totalt på spelet, men jag ägde tydligen. Vann till och med : ) Bryr mig inte så speciellt att vinna över andra, men att vinna över Fredrik känns bra. I alla fall med tanke på att jag spöade honom två gånger i rad på biljard igår. Möhöö

Grym ställning

Freddepedde


Johan laddar

Observera Mattas "stor"lek (34)


Snygglo #1


Snygglo #2


Efter bowlingen åkte vi på donken och tröck i oss lite. Skildes sen från de andra två men fick med oss två andra till Marma. Ted & Liam ersatte platserna ut. I Marma gick vi upp till Fredriks föräldrar där de fick leka i lekparken och åka lite fyrhjuling. Gick senare ner till oss och åt mat, sen kom mamma och hämta de små. I bra tid också, för vid det laget hade lugnet gått upp i en virvelvind efter åkningen och det var fullt fart med bus.

Kul att tvätta bil & åka fyrhjuling


Har vilat sedan dess, och nyss kom Matta. Senare kommer även Johann och vi ska väl bara sitta här och ta det lugnt. De ska jag väl dricka lite öl också om jag inte förstått fel. Skönt med en lugn kväll tycker jag. Gå och lägga sig i tid och bara jäsa. Och imorgon skulle det bli fint väder också, och i så fall blir det troligen lite fiske. Lät som att pappa skulle komma ut och hälsa på också, men utöver det händer det nog ingenting. Bara jäs i solen, om inte den har andra planer för sig. Hatbrev till väderkanalen i så fall. Ska väl också oroa mig lite för ultraljud som är på måndag. Fredrik tar ledigt efter lunch och då far vi upp till Hudik. Jag är nervös..

Danne & Tomas


Igår åkte vi in sent till Danne & Tomas nya place. Där åt vi lite tacos, trots att klockan var nästan 10, och grabbarna spelade lite 64. For sedan hem och söv för fulla muggar. Tog som vanligt med mig kameran, men glömmer alltid bort att knäppa, men det blev lite bilder i alla fall.

Tomas rum

Köket, med disk från oss

vardagsrummet

Observeta den klämmiga t-tröjan. Mmm

Johan är redo för en ride i beemern


Har som alltid nu på sista tiden drömt en massa som jag kommer ihåg väldigt bra i vaket tillstånd. I natt blev det en hel historia, som jag nog tror skulle bli populär om man nu skulle få för sig att avancera och skriva upp. Jag gjorde små anteckningar i alla fall, sen får vi väl se. Skulle vara nyttigt för mig att skaffa mig en syssla faktiskt.

Morran


Stötte på en bild på Morran (från Mumindalen) nu på förmiddagen och blev lika nervös som när jag var liten.Vet att det finns en till som var riktigt rädd för denna varelse, men finns det fler?

Minns när man satt där i soffan och tittade på de små snuskiga mumintrollen för kanske 367 gången och blev lika rädd Varje gång Morran dök upp, eller de mötte det där spökskeppet. Det var/är verkligen riktigt läskigt. Är det verkligen tillåtet att skrämma bran sådär. Det var helet enkelt andra svängar när vi var små. Där behövde man bara vara en halvfull finne för att göra barnfilmer.


 


vecka 17Vanligtvis har man nu gått upp mellan två och fem kilo. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna. Läs mer om det i kapitlet Vanliga graviditetsbesvär.Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre.

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det bruna fettet hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas av körtlar i huden. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet.

Naturlig storlek

 


 

Idag görs det ingenting alls. Jag hade tänkt åka och handla, men tydligen Måste Fredrik också med efter jobbet. Så tills han slutar så har jag inte mycket att göra. Just nu sitter jag och väntar på att några program ska visas. Först blir det " Förlossningskliniken ", där jag med olycka tittar när de skriker som om de fått kniven i sig. men det känns ändå som om det är bra att titta, och förstå lite mer hur det går till egentligen. Lite svårt att föreställa sig genom böcker och annat.


Efter blir det ett avsnitt Vänner och sedan (min nu bästa serie) Ghost Wisperer. har alltid tyckt att det sett så otroligt fånigt ut, men efter att haft tråkigt här hemma och tittat, så har jag nu fastnat. Nu visar de första sesongen, som jag tänkt titta på tv. Men sen ska jag dra hem och kolla på de andra på raken. Älskar faktiskt när man hittar en ny serie. Såna där sjukhus-serier och dravel med problem hela tiden gillar nämligen inte jag.


Ska även ta och ropa in Dunderklumpen på tradera hade jag tänkt. Den filmen har jag varit sugen på ett bra tag nu. DÄR har vi något som är värt att titta på i alla fall. Lika Tomtemaskinen och Pelle Svanslös.
 


Glada bröderTed & Liam
LekparkSå idag vaknade jag hos mamma, där jag hade gett stora förklaringar kvällen innan att jag ABSOLUT inte ville vakna mer än en timme innan vi skulle ner på stan. Hon väckte mig halv 10, vi åkte ner 11, sen fick vi vänta. Jag blev inte jätteglad. Kan bero på att jag väntade med att äta frukost, men fick aldrig någon eftersom planerna förändrades. Men tillsist kom Anneth & Linda + Oliwer och jag fick min sallad.

Efter fikat gick vi över en snabbis på Kapphal och jag passade på att köpa mig tre par nya trosor. Nu för tiden måste allt vara en storlek större, och så fick det bli även denna gång. Men trosor kan man aldrig ha för lite av i alla fall, plus att jag tog 3 betala för 2. Efter for vi hem och jag bara väntade medan mamma åke och hämtade pojkar på dagis. När de kom hem fick vi pannkaka, och sen drog vi oss ut till lekparken vid Ringvägen. Kan vara roligt att åka till någon annan lekpark istället för den gamla vanliga vi är på.

Efter lekparken for vi hem och köpte lite glass. Åt den, och nu är det fotboll som gäller för den maliga delen av populationen här i lägenheten. Jag sitter och glor på allt och ingenting istället. Kom nyss på att jag köpt en alkoholfri bärs till mig själv, som jag nu ska slurpa i mig saaakta saaakta. Mums!

 

 


Varm höstdag

 


Igår när jag vaknade kändes det väldigt oaktuellt att vara inne. Kollade på mitt favoritprogram till frukosten och sedan begav jag mig ut. Trodde dock att det skulle vara lite kyligt som de tidigare dagarna, men då trodde jag fel. Var tvungen att dra upp brallorna och ta av till t-shirt efter bara 5 minuter, då värmen var hög. Gick ned till skäret för att kika lite, som ett bra tidsfördriv. Känner mig lite som ett pucko när jag snokar runt efter roliga saker att fota på. Väl nere på skäret såg det så härligt ut i vattnet att jag bestämde mig för att bada lite. Tyvärr hade jag inget att torka mig med, så det blev bara fötterna som doppades. Kallt var det, men kändes lite fint ändå.


Bildbevis

Ful svamp


Efter den lilla trippen ringde jag efter familjen, som kom efter ett tag. Vi gick upp till Fredriks mama o papa för att intaga fika de hade med sig. Där stannade vi i någon timme, tills det blev dags att åka hem och lägga barn. Fick reda på att det var fotboll lite senare, så vi åkte också in lite senare. Blev som vanligt att vi stannade kvar här i den ooootroligt trånga sängen. Jag har nog aldrig vaknat och suckat så mycket i hela mitt liv. Sova trångt är inget att rekommendera. Konstigt att jag på senaste tiden börjat få panik så fort jag inte kan röra mig oavbrutet. Känns lite som att man ska dö om man inte får röra sig den där lilla millimetern. Hm, wierda saker som händer.


En massa ångestgöra

 
Ja, det finns väl en massa jobb egentligen, men dock inget som jag har erfarenhet till. Sen ska det väl passa lite med situationen nu också, så det är ju inte jättelätt just nu. Jobbade som sagt i 8 dagar nu senast, och det behövdes verkligen.

Har idag hållt på och fixa med alla tusen olika saker som kan kallas : ÅNGEST. Så idag har jag suttit i många timmar och fixat/sitta i telefon och planera lite för framtiden. Det känns som om jag vill ha det gjort nu innan "The thing" kommer. Att ha alla jobbiga saker klara tills dess skulle vara underbart. När väl han/hon kommer så finns det så mycket annat att tänka på. Så denna vecka och nästa kommer jag nog spendera på olika träffar och möten för att klara upp. Ja, skänk mig en vinstlott, det skulle sitta fint.

Igårkväll åkte vi in till stan efter att ha ätit hos Fredriks föräldrar. Åkte då till pappa för att hälsa på ett tag, och drog sedan vidare till mamma och Tony. Kollade den nya "serien/filmen" på 4an. Kommisarien och havet eller vad det nu hette. Ingen höjdare, men det fungerar väl om man inte har något annat för sig en söndagskväll. Komiskt bara att de även dubbade de svenska skådespelarna.

Stannade kvar över natten i denna trånga extrasäng. Jag försökte ligga still hela natten, men jag tror att det inte fungerade så bra eftersom Fredrik väckte mig ett par gånger. Väckte även mig sjäv med en sekunds monstersnarkning. Förstod inte riktigt vad som hände där. Hade också svårt att somna, då lillen här inne tydligen har fått för sig att börja kännas av. Igårkväll var det nog kullerbytt-tävling och det kändes lite konstigt. Tror inte att jag kännt någon spark ännu, men ibland är det så man funderar. Men det kan vara olika hur man känner, men innan vecka 20 ska det nog ha hänt. 

Idag har jag som sagt grejjat en jäkla massa saker. Arbetsförmedlingen och annat. Just nu sitter jag hos mamma och vänta på att det ska bli käk. Ungskorv och mos, gött mos. Senare kommer Fredrik och äter han också & efter det blir det väl en sväng till lekparken med grabbarna. Ska försöka få F att härja av sig lite, så också han somnar i tid om kvällarna. 

Ja, det var min dag det. 


 


Fredagsmys med bästaIgår blev det fredagsmys med de bästa jag vet. Stockholmsbruttorna kom hem, och med dem ut följde också Sara och Sandra. (Johan och Fredrik var också med såklart). Hur som helst så hade vi det jättemysigt med tacos, Idol och en massa snack. Riktigt roligt att få prata lite minnen och skratta tills tårarna kommer. Synd att det inte görs lite oftare, men det är inte så lätt att få det att fungera för alla alltid.

Idag ska tjejerna festa, hos Sara lät det som. De tyckte väl att jag också skulle kika in, men jag vet inte riktigt ännu. Känns som att igår kanske räckte. Orkar inte med lika mycket som förr, så vi får se hur det blir med den saken. I alla fall så är det lördag, och det måste väl ändå vara den bästa dagen på veckan. Ligga och slappa med något gott i handen. Fast om det ska vara roligt så måste darlingen också vara hemma, för annars känns det som vilken vanlig vardag som helst för min del.

Tänkte också passa på att tipsa om fader min, som skaffat sig en egen blogg. Där skrivet han rätt roliga rader, och lägger också ut några tavlor. Bloggen är ny och det har inte hunnit komma ut så många än, men två finns än så länge i alla fall.

Jag vet av erfarenhet att det är många som har frågat mig om han vill göra tavlor åt dem, och undrat hur mycket det skulle gå på i kostnad m.m. Så nu finns chansen (äntligen, efter allt tjat från min sida) att se och fråga honom själv.

http://lunkis.bloggsida.se

Vecka 16 kanske?


Vet inte riktigt hur jag ska räkna nu efter sista kollen. Men jag skulle tro att jag kan säga att det är i vecka 16 nu. "Tecknen" som står i alla förklaringar stämmer till pricka så vi säger så.

Så nu är det i 16 då alltså. Det börjar närma sig halva tiden (!) Hur sjukt är inte det ? Jag tyckte det var nyss jag satt på toa och kissade på en pinne och fick halvt panik över att det blå strecket kom direkt efter. (vilket betydde att det hade gått ganska långt) Kissade på ytterligare en till för att dubbelkolla, och den blev lika snabbt blå. Jaha, och hur skulle man säga till Fredrik nu då? Vi hade trots allt inte varit tillsammans så länge, och det kändes lite dumt. Men jag berättade, och han hade.. vad kan man säga.. ett rätt "blankt" ansikte. Jag tror det gick 2 dagar, sen hade vi bestämt oss. Jag har en stark tro på att Aldrig göra ett sådant beslut utan att båda ska vara med på det. Och på den vägen är det.


Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-12 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

För mig är det lite sådär. Trodde ett tag att jag var helt fri från att må illa, men tji fick jag. Kan fortfarande få väldigt ont i magen, och oftast slutar det i en stund över toan, eller så somnar jag på en sekund i sängen. Men det är skönt att slippa det på dagarna i alla fall, så jag ska väl inte klaga. Och tydligen är det ett bra tecken att må lite dåligt, så på så sätt har jag ännu mindre anledning att klaga. Just nu håller jag bara tummarna för att allt ska se bra ut på ultraljudet.


Igår följde jag med mamma och morbror till Bollnäs. Min familj är lika intresserad av loppisar och dylikt, så vi åkte för att besöka hela 3 stycken. På en antikaffär hittade jag kanske 100 olika saker jag ville ha, men som jag inte hade råd med. Hittade tex en barnsäng där som var så sjukt fin. Och jag som gillar allt gammalt, vill verkligen ha den. Tyvärr hade jag inte så mycket pengar med mig då, och ingen plats i bilen att ta hem den i dessutom. men jag vet inte om jag vill köpa någon förrän senare. Känns så dumt om något går fel, och man redan har köpt allt. Så jag tror att jag får stå över denna. Men det är så synd, den var väldigt fin.


Vi tog oss en fika på Röda Korset.
Dricka och nybakt bulle för 16:-


Champis är en favorit

Mycket fina saker i Antikaffären

Mamma spanar in ramar

Jens tar en paus i letandet

Här är korgen. Väldigt fin. 500:-


Idag när Fredde kommer hem åker vi till mamma och äter. Mycket trevligare att äta tillsammans, än att äta 2 och 2. Känns på något sätt jobbigt och onödigt att laga maten då. Idag skulle det bli chili con carne lät det som. Mycket gott om man har ett färskt bröd till. Annars händer det inte så mycket idag skulle jag tro.

 

 

 

 


 


Coolt test
ETT VÄLDIGT TÖNTIGT TEST, men jag ka inte låta bli : )

Vad heter ni - XL & Pettson
Hur träffades ni - Sandra Bröst drog med mig på fest en gång, sen var jag fast i Marma
Vad var ditt första intryck - Att han var lik Erik Thimper ( men verkligen inte längre )
Hur länge har ni varit tillsammans - Inte så länge som man kan tro
Är ni förlovade - Näe, ingen av oss vill det
Bor ni ihop - Ja, men söker nu nytt och större
Har ni barn - Nej, men snart ploppar det ut en
Har båda körkort - Ja
Isåfall, vem kör bäst - I panik = han, I vanliga fall = Jag
Kommer du ihåg er första kyss - Ett riktigt fest-hångel
Vem skrattar mest - Tror nog att det är jag
Vem sa "jag älskar dig" först - Fredrik
Vem är äldst - Han är 87a , jag 88
Vem fyller först på året - Han den 3 Januari, jag den 6 April
Vem är längst - Jag på mina 182 cm : )
Vem sjunger bäst - Båda är lika dåliga
Håller ni i handen på stan - Otroligt nog, ja
Kände ni varann innan ni blev ihop - Nja, beror på vad som menas
Har ni någon speciell låt - Ingen kärlekslåten som jag antar att detta menas med.
Bara en hatlåt som måste bli " Svenne banan "

Har ni stora framtidsplaner - Först och främst lyckas med bäbis, sen förhoppningsvis hus
Vem lagar bäst mat - Måste vara han
Vad gör ni en vanlig vardagskväll - En vanlig vardagskväll orkar ingen med speciellt mycket
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses - Lite olika beroende på hur länge sen det var
Blir ni lätt svartsjuka - Ibland, men inte ofta
Brukar ni bråka - Inte ofta det heller, men när det händer är det om småsaker
Har du slått till honom någongång - I självförsvar när det är retdags
Om du bara fick lova honom en sak, vad skulle du lova då - Att aldrig svika på något plan
Tror du att ni kommer leva resten av ert liv med varann - Var tänkt så i alla fall
Ringer eller smsar ni mest - Ringer
Vilket är det finaste med han - Generös och alltid varm
Brukar nån av er prata i sömnen - Tydligen båda två
Hur långt skulle du kunna gå för honom - All the way baby
Det bästa minnet med han - Måste väl ändå vara i Kolåsen, det var härligtIbland undrar man, hur kommer detta
stackars barn att se ut ? :)
Saknar
Jag har kommit in i en ny period tror jag. I och med att jag nu mår bättre och bättre för varje dag så vill jag också hitta på mer saker. Och nu börjar jag känna saknaden efter mina "gamla" vänner. Har varit svårt att umgås nu på senaste tiden med tanke på att jag legat som ett dött slakt i soffan, men nu är det ju bättre som sagt. Vill att de ska komma hem allihopa så jag får leka/prata av mig lite. Tyckte till och med att det var roligt att bara skjutsa in några tjejer till stan i lördags så man fick träffa lite folk. Nu hoppas jag på att i alla fall Stockholms-brudarna kommer hem till helgen. Då ska jag tvångumgås med dem.

Finfin frukost

Dagens outfit. Den nya kjolen från H&M

Börjar bli svårt att se dessa små

 

Nu ska jag in till staden och umgås lite med mamma och morbror innan arbetsförmedlingen. Kanske tar en liten fika, eller går på loppis. Ett av dem blir det i alla fall alltid. Senare händer väl ingenting speciellt skulle jag tro.Ikea och köpis
Igår var vi i Valbo och härjade. Jag, Fredrik + hans päron. Tog firmabussen dit, utifall, och tur var väl det. Efter ett varv hade vi hittat ungefär halva Ikea för att ta med hem. men det bästa med det stället är att det faktiskt inte blir sådär överdrivet dyrt. Inhandlade 2-sits soffa, golvlampa, 2 blommor, wokpanna, osthyvel, finkudde (till soffan) & sångkläder. jag tror inte att jag glömde något nu.


Såhär såg soffan ut, men vi packar inte upp den innan det är dags för flyttning. hade tänkt att ha den i det extra rummet i nästa lägenhet. 995:- är inte ett dåligt pris må jag säga.


Var även in på köpis för lite spaning. Med i kassarna hem följde två par extramt löjliga mammatights, en svart kjol, en mössa och en tjocktröja. Det var i stort sätt allt jag behöver nu ett tag här framöver. Kommer bli jobbigare till vintern när det helt enkelt är för kallt att ha tights längre. Jag vill ha det jämt!


Just nu sitter jag ganska nyvaken och gör väl ingenting egentligen. Fredrik ligger fortfarande och sover, men jag ska snart gå och väcka pöjka. man får inte sova bort hela dagen, fast att det är en tråkig söndag. Senare vet jag inte alls vad som händer och sker. Ska väl försöka hitta på något att äta. Men idag blir det någon slags mat ute, just för att det är en tråkig söndag. Då är fet och läbbig mat som bäst. Kanske till och med trycker i oss lite chips. Mmm, gott med söndag ibland.
Här går det undan

 


Jag var in idag till barnmorskan eftersom jag ville kolla lite. Har fått för mig att jag är längre lången än vad vi först satte ut. Och nu trodde hon absolut att det låg runt 15 veckor i alla fall. Så nu ringde precis från ultraljudet i Hudik och vi skulle få komma dit redan nu på måndag, men jag valde en lite senare tid. Så nu blir det på måndag den 21a. 2 veckor tills vi får se den lilla klumpen. Undrar om man kommer tycka att det blir mer eller mindre verkligt då. För Fredriks del kommer det nog bli lite verkligare skulle jag tro.


Ungefär 11 cm från topp till rumpa. Ungefär som en handflata från topp till tå. Benen håller på att växa om armarna i längd nu och fingernaglarna är helt klara, och alla lemmar och leder är rörliga. Nu kan man troligen se könet på lillen, men det vill inte Fredrik ta reda på, medan jag är så otroligt nyfiken. Jag ska nog tjata på honom tills han ändrar sig. För jag kan nog inte hålla mig helt enkelt.
Fick IGÅR reda på att Terese och Mathias ska ha en liten om bara 3 månader. Varför har inte jag fått höra det undrar då jag? Jo, antagligen för att jag spenderar den mesta av min tid ute i Marma nu för tiden. Jag vet inte varför, men jag trivs faktiskt riktigt bra med att sköta mitt eget där ute. Men tyvärr får man inte reda på något. För de roliga sakerna vill man gärna veta om. Fick också veta att det var en hel hög med andra personer i min ålder som också skulle ha inom snar framtid, och det känns riktigt bra. Kan vara kul att ha andra i samma "situation" med tanke på att det inte blir så mycket till socialt umgänge efter det har kläckts.

Igår var sista dagen jag jobbade och det vra otroligt gött att få sova längre idag. Men nu har jag nog kommit in i lite tidigare dagar, för imorse vaknade jag av mig själv föra 11, vilket inte hör till vanligheten annars. Idag åkte jag in till 14 och nu sitter jag hos mamma. Fredrik slutar 3 idag tror jag och då kommer han hit med. Senare går vi alla över till Jens eftersom Jonathan (kusin) fyller 16 år. Jag och Fredrik tänkte ge lite sprit, men det fick vi inte för mamma. Så det blir en slant istället. Då bjuds det på smörgåstårta. Kanske hur gott som helst.

Och imorgon far vi till Valbo för en heldag. Först en sväng på IKEA och sen ska jag köpa lite välbehövda plagg. Nya (= större) trosor, mammatights och någon slags tunika eller liknande. Skulle verkligen behöva lite mer höst/vinterkläder. Synd att de är dyrast av allt bara. Alltid ångest när det behövs en ny jacka. 

Nu blir det lite tv och slöa. 


 


a sunshine story


I used to laugh it of
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in the pouring rain
The more I have to change I just stay the same
The same, the same, I stayed the same

You don't know what you got 'til you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I’m going through is hurtful

I used to bide my time
I used to be around the bush
I'd rather give my ego another push
I used to be a fool
It was a foolish game I played
And it's a fool's faith coming mistakes I made
Once I had it right it was all too late
Too late, too late, too little too late

P


vecka 13
Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.

För din del har det kanske börjat lätta nu. De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är så pass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.Jo, nog börjar folk att se allt. En tjej idag på furan som gillade att nöglo, och en gammal vän till mamma frågade på Ica. (trots att jag idag hade på mig en rätt stor tröja) På fredag ska jag på en till koll. Fredde jobbar, så mamma följer med istället. Vill in och kika lite hur det ligger till, det är så lååångt tid mellan första kollen och ultraljudet. Alldeles för lång tid enligt min mening. Och dessutom får man inte lyssna på hjärtljudet nu längre heller. Mycket tråkigt. Men de borde ringa för att boka en tid snart i alla fall, det är trots allt vara 4 veckor kvar.


Annars rullar det bara på. Sista dagen med jobb imorgon, vilket är så jäkla skönt! Har nu för tiden så jäkla ont i skallen, så jag behöver vila. Men det är väl bara att bita ihop och kliva upp imorgon också då. På fredag ska jag sova till 1. Dagen har inte, och kommer inte bjudas på något skoj, så jag hade egentligen inte något att skriva. Så hej då, hejdå. 


RSS 2.0