.



Vallvik / Staden

Ikväll fick jag damp av att bara sitta hemma så jag bestämde mig för att åka ut till Vallvik för att hälsa på Ökan + mamma-Kicki & Anders. Där kikade vi lite tv innan det bar iväg till stan.

Hos Johann var de i full fart med att spela Wii och förfesta. Var väl kvar någon timme innan jag skjutsade ner dem på krogen, och Emma tillbaka ut till Vallvik igen. Nu är jag åter igen hemma och funderar på om man ska orka dra sig genom en film eller om det är lika bra att gå och knoppa på en gång?


Matta är snyggast som vanligt


Ska fixa en strike på bowlingen.
Tyvärr slutade det hela med att hon råkade ha ut
ölen som stod bakom, och pajade datorn på bordet.
Inte så populärt




Inte lika taggad på att vara med på bild




.



Kallt

Idag är det onsdag och jag vet inte alls vad jag ska göra. Det är minus 17, och jag brukar frysa huden av mig vid 5- , så jag är lite kluven om vad som ska hända under dagen. Skulle kunna åka in till stan för att göra något, men vad? Fika.. fika.. börjar bli tjatigt

Vid 5 slutar Fredrik i alla fall, och då åker vi in för att handla lite. Fredrik ska köpa öl och jag medecin. Fin uppdelning. Men jag ska inte klaga, för hade den där halsbränn/sura uppstötningar-medecinen inte funnits så hade jag nog avlidit. Så tack för den!

Ikväll ska karln min vara hos grannen för att spela tvspel, och jag vet inte vad det blir för mig då heller riktigt. Endera hälsar jag på någon eller så blir jag hemma med lite morötter + dipp, med kvällens fjantfilm. Får se hur pigg man är ikväll helt enkelt.

Igårkväll smaskade jag på glass med
frysta hallon & banan





.



Tradera

Tradera är väl ett bra fenomen? Istället för att köpa EN ny handkonstroll för över 500:- så fick vi dessa två för under 400. Känner på mig att träningsverken bara kommer att stiga efter att vi fått en till, då tävlingarna blir mer intensiva :)

Det är så fuusk att Fredrik redan spelat en hel del, och jag är nybörjare. Men jag börjar sakta med säkert att närma mig honom. Ska nöta tills jag fixar ett perfekt 300 poäng på bowlingen, haha. Och nu blev jag sugen, så nu ska jag allt träna lite innan det ska göras mat. Idag blir det fiskgratäng & pärer.


Fyndet



.


BB-kläder

Idag åkte jag in till stan för att inte göra någonting alls egentligen. Mamma hade tråkigt, och det hade jag med så det slutade så i alla fall. Vi gick en sväng på staden, sen slank det ner en sockerbulle på Tewes. Var på jakt efter några bra kläder att ta med till BB när det är dags, men det fanns inget bra på stan. Åkte därför ut på Lindex och inhandlade lite. Blev ett helt set med mössa, strumpor, body, byxor & en tjockare tröja.

Nu blir det inte några med baby-köp innan man vet vilken storlek det är på den lille. Sen misstänker jag att man kommer att få en hel del också, så nu räcker det.

2-pack mössor/strumpor. 80:- för de båda



Body & byxor. Ta 3, betala för 2
208:- för dessa + den bruna




Hade helst velat ha svart eller grå,
men de fanns inte i storlek tyvärr




Var också på Bookia och spenderade lite av mitt presentkort jag fick där. Köpte två böcker som jag redan läst, men som jag vill ha till samlingen ändå. De andra två har jag dock inte läst, men de står först på tur efter den jag håller på med nu. Perfekt julklapp, det är roligt med böcker.

"Pappersväggar" & "Människohamn"
av John Ajvide


Han som skrev "Låt den rätte komma in", och
som har kommit med 4 böcker nu som jag vet
om. De två första var riktigt läskiga, och jag hoppas
att dessa håller måttet



Paulo Coelho, en av mina favorit författare.
Absolut tips : "Alkemisten"




.



Valbo




Idag for jag och Fredde till Valbo för att sätta sprätt på presentkort sedan julen. I hela tre dagar fick de ligga ostörda i skåpet :) Hade ett kort på KICKS, så en parfym fick det bli. Ville egentligen ha Mexx, men den var slut så denna DKNY fick duga. Luktade också gottans.

Förrutom det blev det två tröjor från Gina samt en klänning från Carlings. Mellandagsrea, underbart! Innan vi åkte hem hann vi med en snabbtitt på IKEA. Eller ja, det var snarare jag som tvingade honom att ta en titt. Skulle kika på ett skötbord som jag sett på hemsidan, och det slutade att vi köpte det. 600:- var inte allt för farligt. Så nu har vi faktiskt allt som behövs här. Nu längtar jag bara tills vi får flytta så att man kan sätta upp sakerna m.m, för just nu står allt på vinden pga det trånga utrymmet här nere.


Skötbord "SPOLING" 600:- från IKEA



 


.



Juldagen


På juldagen var det dags för pappas släkt att fira jul. Det fick hålla till stapeln här eftersom vi har störst med plats. Proppade i oss en massa godsaker och snicksnackade mest hela kvällen. Runt 11 drog de sig hemåt och vid den tiden var jag helt slut. Och bara för att man var så utpumpad så skulle såklart benen krångla och jag fick ligga på soffan och somna till tvn inatt. Konstig känsla det där.. Som växtvärk, fast ändå inte.

I alla fall så var denna kväll lika trevlig som julaftonen. Fast nu är det skönt att det hela är över. Inte lätt när man är näst intill höggravid och inte pallar av någonting alls. Det kommer bli betydligt roligare nästa år, när lillen är med. Och på tal om lillen så var det stora disskutioner om vad alla trodde att det skulle bli för något. Det är nog rätt så 50/50 vad alla tror nu faktiskt. Namn till det ena könet är redan klart, nu ska bara det andra bestämmas.

Farmor & Ida



Eyvind & Pappa Mats



Fick bland annat en SodaStream av svärisarna
Den kommer vi ha stor användning för




En massage-sittdyna fick jag av darlingen



Men bäst av allt var väl ändå
Nintendo Wii som Fredrik smygköpte
utan att jag hade en aning.




Såhär kommer vi väl stå ofta här framöver.
Jag har redan träningsverk i armen, illa : )




Ja, där fick ni se några av julklapparna jag/vi fick i år. Fick två saker som jag inte ens hade drömt om att han skulle köpa, så jag är supernöjd. Utöver det fick jag småprylar/presentkort. Presentkorten tar vi med oss till mellandagsrean på Valbo imorgon, jag och Fredrik. Det ska framför allt letas efter parfym, ett våffeljärn samt en till dosa till nya spelet. Och det bästa av allt... jag har nu kopplat in massage-dynan i bilen så jag slipper onda ryggen på vägen hem.
GULD värt!




.


Julafton

Julafton kom till sist, och snabbt var det över. På julaftonsmorgonen gick vi upp till Fredriks föräldrar och började med julfrukost där. Lite Anka ( Kalle dvs, INTE Anna ), och sen bara lugnt. Öppnade lite klappar och sen var det dags för staden. Där var det som väntat helt upp och ner med allt folk och ungar överallt. Började med käk, och sen blev det även öppningsdags där.

Lite som ett kaos när klapparna ska ut dock, eftersom det alltid lyckas bli så otroligt många! Hela golvet var fullt och grabbarna fick börja med att öppna alla sina så att vi skulle få plats alls. Berg av klappar blev det. Stannade kvar till klockan var runt 12 skulle jag tro innan det bar av hem. Fredrik hade lyckats få i sig en hel del grögg så han somnade redan på hemvägen och sen var det inte ett livstecken förrän dagen efter.

Det blev i alla fall en bra och skön jul, trots att min rygg spökade till humöret ett par gånger. Som tur är fick jag en sån där rygg-massage-sits av darlingen i julklapp, och den räddade julaftonkvällen i år.



Skål säger Lage, med whiskeyn
han fick av oss i julklapp



Kattis var inte alls intresserad av klappar

Julgran hos mamma, som knappt fick plats



Julbordet fick stå mitt i vardagsrummet


Ted & Liam väntar på tomten


Bär ut gröt som tomten ska äta
Ja, det kan behövas eftersom det är
ett PAR trappor upp



Mamma Anneli


Jag var inte lika ful som på kortet, bara nästan



Hoppas ni alla andra fick en lika bra jul som oss!


 


.



Vecka 30


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.



Själv är man sliten mest hela tiden. Får dåligt blodtryck och måste äta riktigt vidriga järntabletter som jag helst slulle vilja kasta bort. Konstigt att de kan vara så vidriga med tanke på att de är i kapslar, men smaken sitter kvar i halsen och munnen i flera timmar efter. Blää!

 

Imorse hade jag ordentliga förvärkar, som inte var en favorit. Spelar ingen roll hur man ligger så gör det lika ont. Magknip gånger 5 i smärta, kan man kanske likna det med. Konstig känsla. Men för varje sådan så är det ett tecken på att det börjar närma sig sakta men säkert. Nu är Mickelsson hemma för jul, och nästa gång hon kommer till Söderhamn så är den lille född. Tyckte det var nyss som vi berättade för vännerna.



.

 

Uppesittarkväll


Idag är det dagen innan jul och jag är mindre uppspelt än vad jag brukar vara annars, och har varit tidigare i månaden. Vet faktiskt inte varför. Kanske eftersom jag är så otroligt trött och sliten hela tiden? Det är inte så kul att försöka hålla skenet uppe i flera timmar när man egentligen bara vill gå och lägga sig. Konstigt att man kan bli så slut bara av att sitta stilla i en soffa hos någon annan. Men aja, bara att bita ihop.



Så idag när fredrik slutat far vi in till staden för att handla in lite inför juldagen här. Köper en skinka som mamma får göra, för då blir det godast. Sen åker vi till dem och inväntar kvällen i stort sätt. Fixar bingolotter och hoppas att flytet sitter i även ikväll : ) Inte ofta man lägger ut och köper sig en lott inte, så det ska bli roligt.



Nu sitter jag och har Oprah i bakgrunden på tvn. De har kommit med en ny låt om landet sitt. "Aaaaamerica aaaamerica".. Men SUCK! Jag som trodde att detta land inte kunde bli mer nöjd över sig själv. Men tydligen, haha!





.



Ja, en vit jul får vi i alla fall. Man ska väl inte klaga, men nu kan det gärna sluta snöa för ett tag. Man skottar och skottar, och ändå får man göra om det en halv dag senare i alla fall. Igårkväll behövdes det både städas inne och fixas ute. Jag hatar att hålla på att städa här inne, så jag tog på mig skottningen. Tog väl ungefär en timme och jag var helt slut när jag kom in. Städningen inne fick Fredrik stå för. Fast än så är det en massa kvar att göra, och det känns ju lite oinspirerande. Men nu ska det vara folk här på juldagen, och under de här dagarna vill man faktiskt ha fint hemma.

Såhär ser man ut innan skottningen


Idag är det tisdag och jag ska vara hemma och ta det lungt så man orkar med alla dagar här framöver.


Imorgon:
Uppesittarkväll i stan med dem + Putte & Mathilda
Julafton: Morgon/förmiddag hos Fredriks föräldrar. Eftermiddag/kväll i stan
Juldagen: Här hemma med pappas sida av släkten
Annandagen: Eftermys med båda familjerna i stan

Så ja, det är en hel del att göra här i dagarna framöver. Härligt att ha det mesta klart i alla fall, och slippa julstressen som drabbar de flesta. Ska väl köpa en skinka och lite annat mys hit, men förutom det så är det klart. Idag har jag planerat att bara slappa till det är dags för matlagning. Efter det blir det väl städning och sen tvn igen. FÖRBANNAD när de hade tagit bort Simon & Thomas igår när jag slog på tvn. Var den där jäkla Anna Anka istället. Åh, vilken idiot.




.

Julig Gräddkola

100 g smör
3 dl socker
2 dl grädde
1 dl sirap


1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull/gryta
2. Blanda i de andra sakerna och koka i ca 15-20 min
3. Gör kulprovet för rätt konsistens
4. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna
5. Frys in/ vira till separata karameller




Lite slavigt inslagna, men det ät svårt att
göra alla fina när det blir närmare 50 stycken 



Var lite fiffig och gjorde ett fint paket av ett
gammalt flingpaket, och satte en rosett på.
Billigt och fint i juletider




.



81.000:- på travet!


  • Vi köpte bil igår.. Heeej då sparpengar!
  • Fixade ett trav-system igår med Susanne & Lage.
  • Vann 81.000 spänn på systemet idag.. Heeeej igen, sparpengar!

Åkte in till staden idag med nya bilen för att visa mamma & Tony. Fikade på Tewes med dem och Fradriks föräldrar. Sen blev det mat inhandlat som vi åt i stan, och efter det var det dags för travet. Allt gick så bra som det ska göra med 1...2...3...4....5...6 rätt i rad. I sista loppet satt det 1000 pers i hela Sverige som hade chansen på storvinsten, och vi var en av dem. Hade spik på 2an, men i de absolut sista 20 meterna av loppet så kom 6an och slog oss. Självklar besvikelse över att ha varit så nära 4 miljoner. Jag fattade inte riktigt vad som hände..
Får vi nå pengar alls?


Reagerad inte alls på siffran på tvn, där det stod 54.000 kr.
Fredrik och jag gick till datorn för att räkna ut hus mycket det skulle bli, men 5or och så.
Slutsumman : 81.000 !!

Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen! Vi var fyra stycken som delade på systemet, så 20 lök blev det var. Och jag och Fredrik fick vara med på det gratis för hans pappa. Så där fick vi oss en ordentlig julklapp som inte kunde sitta mer perfekt. Så nu betalar jag av allt som har tyngt hjärtat i snart 2 år, och har förhoppningsvis lite kvar till mig själv. Det känns så otroligt underbart det här !

Har som sagt också varit upp till Sundsvall och köpt en ny bil.
En mörkblå Audi a4 -00
. Var jobbigt att köra hem den själv, men det var det väl värt i alla fall. Så nu fattas det ingenting tror jag :) Nu är det bara för lilla pyret att komma ut om det vill.

Idag är en bra dag, som ni kanske förstår :)



Och så här såg väl jag ut ungefär, haha







.



Vecka 29


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna. Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.




För min del är det väl samma sak som förra veckan. Börjar konstigt nog bli Lite enklare att sova om nätterna, men det har ersatts med väldigt konstiga drömmar istället. För någon natt drömde jag till ett exempel att Fredrik skulle komma och döda mig, men han gick med på att vänta tills jag fött. Blev på morgonen skiträdd när han klev upp till jobbet.

Annars så sparkar det på som aldrig förr, ibland FÖR mycket. Kan vara svårt att sova/vila när det är fullt disco där inne. För någon dag sedan fick jag även en spark rakt in i revbenet, som inte var en favorit kan jag säga. Men man ska som sagt inte klaga, för det är ett bra tecken på att pysen är livlig och pigg. Men nu kan det gå undan så att den kommer ut.


.


BURR

Idag vid 11 vaknade jag efter många konstiga drömmar. Orkade inte ligga kvar i sängen, så jag traskade upp. Nathalie skulle komma med Liam någon gång efter 11, och jag kikade ut genom fönstret. Hade tänkt gå ut och traska med vagnen under dagen, men fick då syn på all snö som låg som ett täcke hela vägen ner här. Tog på mig storstövlarna och gick ut. Slutade med att jag skottade i minst 30 minuter. Var hemskt jobbigt, men skönt att vara ute.

Liam var här vid 12, och sedan dess har det varit bärande, bytande & ätande. Som vanligt med småbäsar. Kände som sagt för att gå på en promenad, så jag tog mig en timmes trask. Gick runt Lötgärdet och upp till Folkan. Tog
det en timme?, kanske ni undrar? Ja, är man gravid och en puls på 10.000 så måste man gå så sakta för att inte ramla ihop. Väl hemma så var ansiktet totalt genomrött och kallt, och börjar först nu att få tillbaka den normala känseln.


Liam var och gjorde mig sällskap idag



Han frös då inte om ansiktet där inne i den
varma och mysiga vagnen




Nu hade jag tänkt ta en varm dusch för att få tillbaka cirkulationen, sen går jag upp till svärföräldrarna. Där bjuds det på mat, vilket passar mig väldigt bra idag. ( Man blir trött av att ta hand om de små. ) Ikväll blir det sängs rätt tidigt för att jag ska orka sitta i bilen i några timmar. För tydligen så ska vi åka till Sundsvall för att kika på en bil. En mörkblå Audi a4. Hoppas på att den blir bra :) I så fall ska JAG köra den nya och fina bilen hem, hihi !





.


Är det något att ha?


Använder fortfarande Mattas gamla telefon efter att min andra pajjade för Andra gången nu för ett tag sen. Så nu börjar det bli dags att skaffa sig en ny känner jag. Har haft Halebop i stort sätt sen jag fick min första telefon för ett X antal år sedan, och jag har inget att klaga på så länge. Så nu är det frågan om man ska skaffa sig ett Halebop-abonnemang och få en mobil med? Gillar den där nya iPhone, men frågan är om det är något att ha?

Ni som har liknande.. Kommentera jättegärna




Verkar som att många är nöjda med den, så man kanske ska göra sig ett försök? Kanske att jag följer med mamma & Tony till Valbo på lördag, och då kan man traska in på Madiamarkt och höra lite mer med dem.

Idag har det snöat, och jag har plumsat och blivit blöt. Men så går det när man är för snål för att köpa sig ett par riktiga vinterskor. 300-kronors från DinSko duger faktiskt inte om man vill vara ute i snön i mer än 10 minuter. Fast så får det bli den här vintern, för det finns viktigare saker att prioritera för tillfället.

Hur som helst så åkte jag in till staden runt halv 3, gick in på arbetsförmedlingen för att göra en uppföljning. Är egentligen inte förrän på fredag som det ska göras, men jag passade på när jag ändå var inne i stan. Var från början meningen att vi skulle åka till Dalarna för att kolla på en bil då, men nu var det redan såld när Fredde ringde :/ Så vi fortsätter att leta. Audi står högst upp på min lista i alla fall.

Efter det pappret var klart så var det barnmorskan som gällde. Vet inte vad det är, men jag tycker på något sätt att det är mysigt där inne, främst i väntrummet. Kanske beror på att det för tankarna till att det för varje gång är närmare att vi får träffa den lille? Eller att man får höra på lilla hjärtat? Någonting är det som får en att bli lugn och glad.

Allt såg bra ut även denna gång, och det växer som det ska. Idag kände hon tydligt hur huvudet låg, och den blev lite sur när hon skulle hålla på att grejja :) Vilding! Hörde tydligen fel förra gången jag vägde mig, för NU hade jag gått upp sammanlagt 7 kilo. Det är ju i stort sätt ingenting. Så nu lär det smälla till de här sista 2 månaderna.

Imorgon ska jag vara barnvakt åt den lille Liam igen som det lät. De dumpar av honom här, sen får de hämta honom när det passar. Lite roligt att få lite liv här hemma, istället för att sitta själv med tvn hela dagen. Och ingen bil har jag heller, så då kan det vara fint att ha lite att göra hemma. Och då kan mamma & pappa hans ta hand om julklapparna i sin egen tid och takt :)

Ikväll sitter Fredrik och tittar på fotboll, och jag roar mig bäst som går med datorn. Borde kanske göra något mer flitigt, som att plugga till ett exempel? Ja, det borde jag göra.. Har i alla fall gjort en sockerkaka. Tog ett sånt där "tillsätt vatten"- fuskpaket som jag spetsade med lite kakao, för färgens skull.



Fick detta julkort i brevlådan idag.
Mathilda & Puttes vovve RAZZ,
världens ful-sötaste hund




Citron/Hallon/Kakao-sockerkaka. Knäppt?
Gott blev det i alla fall :)











.



Önskelista

Har funderat lite, och det får bli en liten "fest" här innan den lille ska kläckas. Att det blir innan, är väl för att alla ska kunna träffas samtidigt utan att det blir för jobbigt. Sen får alla komma några i taget efter och hälsa på. Det finns risk för att det blir fulla lägenheten annars :)

Den blir antagligen den första helgen i Februari. Ja, jag vet att det är hundra år dit, men det är lika bra att säga till i förväg så mina kära vänner har tid att planera hemkomster m.m. Lördagen den 6 Februari antagligen. Nu har jag väl egentligen inte bjudit någon, eftersom jag tänkte att alla som vill får komma :) Bara roligt att träffa alla.

ABSOLUT inte så att man måste köpa något tills dess!
Men det är många som har frågat, så jag tänkte skriva upp lite saker som skulle vara bra att ha. Men som sagt, absolut inte viktigt att köpa något. Det räcker mer än väl att komma och umgås bara.

En fin mobil till sängen


Lakan är alltid bra att ha

En amningskudde
Finns fina på Barnens hus


Söta mössor är kul
Denna finns på Lindex


ALLT med Mumin är uppskattat


Blöjor blöjor blöjor
Det kan inte finnas för mycket av den varan


Lägger upp allt eftersom jag kommer på saker

Nu blir det film med darligen här hemma



.


Hemma i soffan


Idag är det snö överallt! Har snöat oavbrutet i felar timmar nu och det tycker jag bara är mysigt. Så länge det inte är storm så är det mysigt i alla fall. Dagen kommer att spenderas i soffan, och framför datorn. Inte ska jag gå ut en endaste sväng. Kaaanske hämtar jag posten om ett tag, men där går gränsen. Skönt att bara slappa.





Imorgon är det barnmorskan som gäller. Är snart inne på vecka 29, och det börjar dra ihop sig mer och mer. Nu är det koll varannan vecka framöver, samt föräldrakurs som jag antagligen får information om imorgon. Man kan ju hoppas att de har dem i bra tid nu bara. Runt 7 skulle vara bäst, så inte Fredrik måste tokstressa efter jobbet. Hur som helst ska det bli roligt med kursen. Få träffa lite folk och så.

Fast jag behöver tydligen inte vara orolig över att Fredrik inte kommer kunna någonting alls, för tydligen hade han läst genom boken vi har här hemma. Svarade lätt på de frågor som jag fick ställa. Spöade till och med mig i rätta svar, så det kanske är jag som borde plugga på? :)

 



Det var länge sedan man såg tårna uppifrån



 


.


Handlar i tid

Och otid kanske man ska säga. Nu i jul är det lite snålt med pengar, men när man väl hittar rätt fina kläder i rätt storlek så är det svårt att låta bli. Känns så himla bra att ha ett litet lager klart innan det är dags. Slippa oroa sig att det blir så extremt mycket på en gång. Bara blöjorna kommer kosta mycket mer än vad man får i barnbidrag, så kläder kan vara bra att ha ett gäng.

Idag hittade jag en fin dress på Lindex för 179:- & matchande strumpor till 39:- Köpte i storlek 50, och hoppas på att det inte blir en bjässe som kommer ut, som måste ha 56 direkt. Men det tror jag inte, så 50 får bli bra. Börjar kännas att vuxenpoängen samlas in då man upptäcker att man har bonuskort precis överallt nu för tiden.

Lindex

Heldräkt 179:-
Tillhörande strumpor 39:-

Kanske på gränsen att vara lite grabbig, men
ljusgrön sägs passa till båda sorterna



Tradera

De här sötingarna fick jag för 41:-




.


3 i 1

I lördags åkte vi in till staden och skulle fira. Och vi fick 3 kalas i ett på en gång, vilket var lämpligt. Tony, hans mamma & Tiger fick paket, och vi andra fick smörgåstårta. Stannade ett tag, men jag blev supertrött och fick ont överallt så vi for hem till oss runt 9 och kikade på film resten av kvällen. Hoppas verkligen inte att jag kommer vara så trött och sliten på julafton.. Får vila flera dagar innan så man orkar :) Måste ändå försöka att vänja mig, för lillen där inne ska nästan bli tredubbelt så stor innan det är klart.

Födelsedagsbarn 1


Nr 2, Tiger. Han fick ett eget halsband
gjord av en tomtebjällra & ett snöre



Och nr tre, som fick en tjusig lykta.
Ted verkar gilla den i alla fall



Tony fick en riktigt läcker t-shirt av oss.
Honom i sitt finaste läge, samt favoritlaget.




.


Tony & Tiger


Hette inte den där fling-killen TonyTiger? Haha
Roligt sammanträffande eftersom de båda fyller år. Eller egentligen så är det väl bara Tiger, men de båda firas ikväll. För att klargöra så är Tiger Teds gosedjur som han hittat på fyller år just idag. Bara för att skojja med Ted så letade jag igår upp lite krafs i lådorna här och slog in en present till honom. En liten tomtebjällra och ett guldsnöre fick bli ett halsband till den lille. Ska bli roligt att se Teds min när vi tagit det på sådant allvar.

Och som sagt så fyller Tony år på måndag egentligen, men han ska firas idag av oss. Smörgåstårta och fika bli det väl där inne. Två smörgåstårtor på en vecka, underbart! Sen stannar vi väl där och dricker lite grogg. Jag själv får dricka julmust, men det gör mig igenting. Tråkigt att vara tvingad chaufför bara.

Har hittat/gjort en klockren present till honom i alla fall, som vi beställde på nätet. Knäpper kort på den idag, och lägger ut senare eller imorgon. För jag kan inte skriva det nu, eftersom mamma är en fanatisk läsare av denna blogg.





.


Månadens magbilder

Nu var det ett bra tag sen jag la ut någon bild på magen. Den har vuxit väldigt mycket den här senaste månaden, och än är det värsta kvar. Har tyvärr börjat få rätt mycket bristningar lite överallt, men det är sånt man får ta nu. Om man tänker för- /och nack-delar så förstår ni nog vart jag vill komma : )


Kulan framifrån
Naveln kryper mer fram för varje dag,
och det är inte långt kvar tills man får en
sån där liten utputning



Från sidan/fram
Ni kanske ser att det gamla hålet från navel-peircingen
har blivit väldigt uttöjt och fult



Och helt från sidan
Här ser ni bristningarna som jag talade om.
De dyker upp lite titt som tätt, men man kan
i alla fall trösta sig med att de ljusnar senare



Dagen ska jag spendera i soffan, och känna mig glad över att jag i natt lyckades sova rätt bra. Känner mig mer utvilad idag än på länge. Håller tummarna på att det bli samma till nästa natt också.

Senare åker vi in till stan för att käka friterad kyckling hos mamma.
"Men MUMS!"
, som Matta skulle sagt. Sen tror jag att det var pepparkaksbak med grabbarna som var planerat. Annars blir det bara lugnt, så att jag orkar med resten av helgen. På lördag är det födelsedagsfest för Tony och på söndag kommer pappa & Ida ut och hälsar på. Samt att vi ska försöka trycka in en testkörning av den eventuellt nya bilen vi ska införskaffa oss. Hoppas att Fredrik gillar den så man får en fin och bra innan vintern sätter in på riktigt här.


.


Vecka 28

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.




Den här godingen såg jag på en tidning som IKEA
skickade ut för ett tag sen. Är en av de sötaste
varelser jag sett



I egna ord så är det väl ungefär samma som förra veckan. Blir svårare och svårare att somna för varje natt, och sömnen består mest av mardrömmar och annat otrevligt. Kramp i benen, andfåddhet, sura uppstötningar & ryggvärk.. Låter det inte lockande? :)

Börjar faktiskt längta efter dagen F (förlossning) för nu börjar det jobbiga ta över det mysiga. Men ännu är det 12 veckor kvar, och det är bara att bita ihop. För ju längre den får ligga kvar där inne, dess bättre mår han/hon. Och på tal om han/hon, så kommer vi inte ta reda på vad det är för något av dem två. Det blev helt enkelt för dyrt att sitta och åka till Stockholm för en sån sak, utan att ha några pengar för att ta en shoppingdag. Så ni får vänta  i 12 veckor till : )


.


Smörgåstårta

Som sagt så blev det Ändå fel på pappret som skulle till Försäkringskassan igår, så idag var jag tvungen att åka in igen. Fixade det snabbt, kastade in den där den skulle med ett leende på läpparna att det är gjort, och för att de var helt säkra på att man hinner på pengar innan julafton.

Jag och mamma, som också var med, gick och kikade på lite böcker och så. Ingen av oss hade egentligen någonting att göra där nere, så jag skjutsade hem henne. Ringde Terese och hon & Kevin var i alla fall hemma. Så jag åkte dit i någon timme och snicksnackade lite. Fick även hålla i den lille krabaten, och det kändes lite läskigt först, eftersom han är liten som en sparv. Men efter en stund så gick det lite lättare, och man vågade röra på sig i alla fall :) Man är så fjantig med andras barn.

Väl hemma har jag gjort mitt första försök att göra en smörgåstårta. Blev väldigt lyckad, så nu sitter jag proppis och funderar på vad jag nu ska hitta på. Fredrik har åkt tillbaka till jobbet för att greja, så nu blir jag själv i några timmar till. Blir väl tvn antar jag.

Ser mums ut?



.


Julegran & gotta


Efter maten kom mamma, Tony och två tomtar ut till Marma för att hälsa på. Jag skulle klä granen, och de fick vara med och hjälpa till. Körde i år med svart/guld-tema och det blev roligt & fint tycker jag. Svårt att få med bra på bild, men fint blev det i alla fall. Nu känns det att det börjar närma sig julafton.








När de åkt hem så blev jag sugen att göra något. Ställde mig och gjorde ordning en massa knäck, som nu ligger i kylen/frysen och väntas på att ätas upp. Har hittills lyckats klämt i mig ca 10 stycken. Känns som det får bli en till lagning innan jul här. Började en film halv 10, och båda kände oss fortfarande sugna på något gott. Så jag gjorde smoothies till oss, med hallon & banan. Blev väldigt gott, och var väldigt mättande också för den delen.






Imorgon åker jag och hämtar lille Liam, som ska få vara med mig mellan 13-17. Ska väl gå på bibblan, och sen långpromenera hade jag tänkt. Bra anledning att maka på fläsket. Sov inte alls bra i natt, så nu ska jag lägga mig så man är pigg tills imorgon i alla fall.

God natt




.


Mer speciella kläder, tack !

Jag älskar alla dessa små kläder med bandtryck & annat häftigt. Många av kläderna jag hittar till de små, skulle jag själv vilja ha större. Till ett exempel denna Kizz-tröja.

Skrev igår att jag hade beställt en Stones-tröja, men tyvärr så fanns den inte kvar när hon skulle skicka den, så jag fick välja mellan att få pengar tillbaka eller välja något annat. Hade lite beslutsångest förra gången mellan den och den här, så denna fick jag då iställetför samma pris. Så där tjänade jag 15:- då :)

Måste nästan tipsa om sidan igen
Rocka by Baby



Den här då? GE MIG!
Tyvärr hittade jag den på en utländsk sida, och
då kostar frakten en förmögenhet. Synd, annars
hade den här varit på väg redan




.


Klappar

Idag när lunchen slutade åkte jag in till stan. Tänkte att jag skulle vara duktig att gå till arbetsförmedlingen för att få alla papper klara så att man förhoppningsvis får pengar innan jul här. Fick påskrivet m.m, och gick sedan ner på Försäkringskassan för att se att de förra papprena var okej. Och tydligen så hade både jag OCH hon på arbetsförmedlingen gjort fel på det nya pappret, så nu måste jag åka in IGEN imorgon för att rätta det. Men man ska väl kanske inte klaga, för denna gång behövde jag i alla fall inte vänta i en vecka för att få reda på att det var fel.

Efter traskade jag ner på stan för en liten kik. Köpte två klappar till lillen där inne. Lite lame kanske, men det gör inget :) Fast nu vet ju jag vad det är för något, så det får väl bli Fredrik som öppnar i jul. Nu är det bara en endaste julklapp kvar som ska inköpas, fast det får bli en sån där sista minuten då det inte finns så myckertpengar denna månad. Men vi vet i alla fall vad det blir för något, så det gör inte så mycket. Annars är allt klart, och det känns superskönt! Har suttit och märkt dem alla med lappar nu, så just nu ligger de bara utspridda på golvet i väntan på att få hamna under granen.


Till vår lille godbit



Granen hade jag tänkt hämta senare idag, för att sen klä. Nu kan jag faktiskt inte hålla mig längre! Men så farligt är det väl inte att sätta upp den 2 veckor innan? Man måste ju få njuta av den lite innan. Hoppas nu bara att det räcker med julkulorna jag köpte, så det inte ser helt kalt ut.

Nu ska jag kika en sväng på tvn sen göra ordning skinksallad, som får stå för dagens middag. Har längtat efter det länge nu. Tråkigt att jag glömde att köpa vitlöksbröd till bara. 


.


Tråkiga butiker

Det är så otroligt tjatigt när man nu vill köpa in lite roliga kläder innan det är dags. Men tyvärr så har Söderhamn det minsta utbudet av babykläder, så det är nästan omöjligt. Det finns Kappahl & Lindex, och där finns det sällan många saker som passar för de allra minsta. Och inte blir det lätt för alla andra som säger att de vill köpa saker, för allt är redan inköpt. Matta & Ökan har det bra som kan gå på alla de små butikerna runt om i Stockholm och hitta lite annurlunda prylar. Själv får vi stå ut med att betala dyra frakter för att få hem kläder.


Har suttit och kikat runt lite, och föll för denna body. Rocka By Baby






.


Tjena slitvargar


Idag är det slitet i Marmaverken.
Båda var lika trötta när vi vid halv 2 till slut klev upp ur sängen. Drog på oss kläder och for med Mattas cp-bil till stan. Hämtade även upp Danne & åkte vidare ut mot Stugsund. Varit sugen på deras kebabpizza, så en halv sådan slank ner i kistan. Lämnade sedan av folket, och nu är vi tillbaka hemma.

Tack och lov att jag städade igår, för idag hade jag/vi Aldrig orkat. Just nu sitter grabben och kikar boll, medan jag lägger ut bilder sedan gårdagen. Gjorde alla i svartvitt eftersom det var Många som var lite för ful/fulla för färgbilder :) Orkar inte ha alla här, så dem lägger jag på bilddagboken. Klicka här

Resten av kvällen blir det bara lugnt. Imorgon är det tråkig måndag åter igen, och jag ska väl inte göra något alls var det tänkt. Hör av er om ni har tråkigt !


.


Party Party

Efter mycket tjatande från alla olika håll, så blev det ikväll en återträff här hemma. Kom ungefär 25 pers, och av det jag såg så hade nog alla rätt roligt. Jag & Fredrik hade också det kul, fast att man kanske borde ha fått lite ångest över att stöka ner när det var så fint hemma innan.

Folket kom väl runt 6-7 någon gång, och runt 10-tiden blev jag trött i både skallen och kroppen. Kände för en liten paus så jag traskade ner till farmor och snyltade två kalla korvar med ketchup som kvällsfika. Vid 11, när jag kom hem igen, så hade de flesta åkt och resten var halvt på väg. Det var inte så att jag ville ha iväg dem, men gud så trött i skallen jag var vid den tiden.

Tänkte att jag skulle ta och plocka undan lite burkar & drös, så man slapp ha det stinkade framme. Det hela slutade i att jag nu har dammat, putsat, gnuggat, dammsugit, torkat golv & diskat. Det ena ledde till det andra, och jag orkade inte se på det äckliga helt enkelt. Det är något med jul-månaden som får mig att vilja ha maniskt rent.

Fredrik gjorde ett tappert försök att hjälpa till med städningen, och skulle ta hand om disken. Det var nog snarare disken som tog hand om honom. Det flög vatten över golvet och en lite för full Fredde stod och spottade när han lyckades få diskmedel & halva disktrasan i munnen. Kände att han inte var så mycket till hjälp, så han fick tillåtelse att gå och sussa. Och imorgon får han vakna och känna sig lite gladare över att det är fläckfritt i hela lägenheten. Det är roligt att göra saker som andra uppskattar.


Grabbar i massor !


Städ-mästarn


Just nu sitter jag mest och ser ut som på bilden ovan. Helt slut efter att ha gått genom varendaste lite vrå, och nu önskar jag inte se en mopp på ett tag igen. Inte igen förrän jul i alla fall.

Och med tanke på bilden förresten..
Idag skrev Lina Westberg tillbaka på mitt mess att hon var i Söderhamn. Ringde upp henne och bestämde träff. För 50 kronor gjorde hon en helklippning + att hon fixade ordning det. Blev supernöjd över resultatet ! Skönt att få det slitna bortklippt, samt att se ut som folk igen. Så TACK för det vännen !

Nu ska jag tvätta bort sminket ( som jag haft på mig ca 2 ggr på de senaste 3 månaderna ), och sen blir det natta. Somnar extra skönt när man vet att det är städat & fint. Hur som helst så var det mycket trevligt ikväll och jag vill väl tacka alla som ville komma och roa sig med oss. Jag har saknat många av er, och jag hoppas att ni kommer och hälsar på här framöver, trots att det här var den sista festen på ett långt tag.

God natt


.



Lugg blev det


Hur länge sen var det jag skrev förra inlägget? 1-2 timmar sen?
Hur som helst så tröttnade jag på att försöka få håret fint, så jag tog tag i det hela själv. Brukar annars göra det, så det här gången fick det bli en snålklippning på egen hand.


Men visst blev det rätt bra, eller ?
Roligare i alla fall.




.


Vad tycker Ni ?


Det blev väldigt påfrestande för håret att slinga, så nu tröttnade jag. Var idag och hittade en rätt fin klänning att trycka på mig, och blev helt nedstämd av den fula utväxten jag hade. Åkte ut på Kvantum och körde en billig hårsalong hos mamma. Resultatet bli inte alls så bra som hos frissan, men det fick duga så länge. Allt var bättre än det jag hade innan. Nu funderar jag på om man kanske skulle tagit och klippt lugg igen? Känns som det borde göras något i alla fall.

Kommentera gärna


Håret har denna färg nu. Frågan är om
jag ska ha kvar denna tråkiga snedlugg?


Eller om den åker av som på denna bild?
Observera att jag väger ca 10 kilo mer nu
när ni bestämmer






.


Rädda blommorna

Nystädat här hemma, så igår kände jag mig kreativ. Fick två blommor av mamma för någon dag sen som behövde "renoveras", så det tog jag tag i. Båda var i för små krukor, så jag fick ta och plantera om. Fick en kruka och blomjord av farmor så jag fick chans att fixa till rätt mycket. Krukan jag fick var en vanlig orange, så den fick lite svart färg på sig. Även en till fick bli svart, och blev bra mycket snyggare.


En vanlig, och rätt tråkig kruka


Blev fin i svart, med ett vitt fat



Idag har det Inte varit en bra dag. Försäkringskassan suger musten ur mig. Hade jag inte varit beroende av dem nu så skulle jag faktiskt be dem dra åt H.. ! Blev otroligt less och ringde upp dem två gånger under dagen. Den andra gången fick jag i alla fall prata med någon som hade lite innanför pannan, och lyckades fixa problemet relativt snabbt i alla fall. Otroligt deprimerad som jag kan bli ibland nu för tiden, så la jag mig och sov i några timmar. Efter sovstunden kändes det i alla fall bättre. Sovstunden Och Fredrik rättare sagt. Han är faktiskt bäst..

Imorgon är det fredag och det är väl inget speciellt planerat vad jag vet. Lugnt och fint blir det i alla fall om jag ska orka med lördagen. Drygt att allt börjar bli även fysiskt jobbigt nu. Hoppas inte att det kommer bli så hemskt mycket värre här. Men nu är det i alla fall mindre än 3 månader kvar, så jag får stå ut.



.


Vecka 27

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

875 gram , 37 cm


För min del så börjar det bli mer och mer irritations-saker som dyker upp. Det är Väldigt jobbigt att sova, då det fortfarande inte finns något bra sätt att ligga på. Nu när jag nyss fått in vanan att ligga rakt på rygg, så går det knappt längre. Det känns som hela "klumpen" ligger rakt på lungorna, och det blir svårt att andas. Men tydligen är det normalt nu sa barnmorskan. Utöver själva syre-bristen & andfåddheten så börjar det bli skapliga kramper i benen. Det tjatiga är att de oftast kommer på kvällen/natten, då man absolut inte vill ha dem.

Mycket klagande, men det får man. Om man tar bort dessa saker så är det bara mysigt. Sparkarna kan verka som om de bli mer sällan, men när de väl kommer så är det jäklar anamma. Ibland sparkar den lille så hårt att jag bli skrämd för en sekund. Vill väl göra sig ihågkommen där inne :)




.


Barnens Hus

Det är drygt att gå och se alla priser de har på babysaker, men gud så fint allt är. Skulle idag gå in och titta efter julklappar till pojkarna, och hittade då ett helt nytt ställe. De hade satt upp en massa nya och fina babykläder (även i mycket små storlekar), så där blev jag kvar en stund. Fanns en massa som jag ville ha, men det fick sluta med bara en body. Så för dem som undrar var det finns presenter och annat att köpa, så är de där. Fanns speciellt en sak som jag/vi önskar oss. Amningskuddar.. Fanns många fina att välja på, tex munin, laban & tummen.

Hittade i alla fall klapparna som passade till grabbarna. De har sagt att de ville ha såna där sparkcyklar, så en varsin sådan blir det. Svider i plånboken nu när vi är tvungna att köpa två, men men.. Är det såna de vill ha så.

Den här "älskling"-tröjan kostade 120 kr

Och som jag skrev tidigare så hämtade jag också
upp ett sånt här paket. I det fanns det bland annat
6 st blöjor, tvättlappar, en napp & lite information
och erbjudanden. Inte helt fel. Och helt gratis.



Efter svängen till stan så svängde jag in hos farmor och hälsade på. Där var det katter överallt och det knäpptes en del kort på sakerna jag hade med mig. Fick också med mig blomjord & en kruka därifrån, så nu slipper jag köpa den på loppisen. Funderar om man kanske skulle ha målat den svart också. Kanske blir fint.

Just nu är det så mycket blommor här så att vi knappt vet var vi ska ställa alla, men det är bra att samla på sig tills vi flyttar till större. Mycket grönt ska det vara, annars trivs jag inte. Ska ta och köpa mig en julblomma också här framöver.


.


Hälsar på

Det är väl det jag gör om dagarna nu för tiden. Igår fick jag lite panik av att vara hemma så jag tog brummaren in till staden. Svängde in på Mias loppis och kikade efter en stor kruka, som jag också hittade. Kostade 70 kr men den passar bra dit jag vill ha blomman. Hittade även en julduk till köksbordet. Sen av en slump gick jag över till babyrummet och hittade en body med elefanter på och en huvtröja i stl 50, som dessutom var väldigt fräsch. Det är så svårt att hitta kläder i storleken 50 här i stan. Jag förstår inte varför?

Efter loppisen hälsade jag på fader, och satt där och fikade lite innan jag skulle iväg på nästa ställe. Den här gången åkte jag bort till andra sidan stan, dit Terese & Mathias flyttat. Hittade till slut i alla fall, fast att man ser som en mullvad i mörker. De hade gjort jättefint i deras nya hus, och jag blev Ännu mer sugen på eget hus.




Lille Kevin var pytteliten, men kompenserade upp med sötheten.
Blev också ännu mer otålig till våran kommer. Vill egentligen att det ska bli NU.
Satt där och pratade om allt, och tiden for iväg snabbt. Vid halv 8 tittade vi på klockan, och jag kom på att Fredrik lär vara döhungrig hemma. Åkte hem och fick maten direkt i munnen i stort sätt. Gött att slippa laga ibland. Efter handlade vi lite, och väl hemma kollade vi på "Flickan som lekte med elden". Den var inte alls lika bra som den första, men den var inte Dålig för det, som andra sagt. Själv ser jag fram emot 3an.

Idag har jag inget speciellt planerat egentligen. Ska väl åka in till stan för att betala krukan som jag ställde undan. (synd att man måste ha kontanter där). Sen ska jag gå in på Barnens hus och hämta ett gratis paket med babysaker som de delar ut. Får se vad som finns i det. Ska även kolla om de har sparkcyklar, som grabbarna önskar sig i julklapp.


RSS 2.0