.


Vecka 35/36?


Det är felskrivet när jag tänker efter. Nu är det söndag och jag har gått 35 veckor ut, så jag har lyckats skriva fel vecka här. Så från och med imorgon är jag inne på 36, och tänkte börja skriva som så. För annars blir det ju att vecka 40 försvinner om hon skulle födas på rätt dag :)

Men jag lägger in lite info om va 35, som varit denna vecka då.



Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring
2,7 kg
och är ungefär 45 cm lång.

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

2,7 kg & 45 cm lång



Och för mig?

Ja, allt i den här informationen stämmer in på pricka faktiskt och jag blir lite förvånad hur de kan veta exakt hur det är. Andningen har faktiskt börjat att klarna upp sig lite, i alla fall om jag lyckas lägga mig rätt. Måste också vara därför jag somnar så bra vissa nätter men inte andra.

Att hon har åkt ned är både synligt och känns.
Ibland ligger magen långt ner och då trycker det på jäklar anamma. Känns ibland som om man ska kissa på sig, och det har varit väldigt nära ett par gånger också kan jag säga. I Gävle igår fick hon tydligen för sig att lägga sig och trycka på bäckenet, så det blev extramt krångligt att gå. Så från och med nu kommer jag nog se ut som en sån där leksaksgubbe, som man slår på, och som kommer upp igen. Gungar fram, och känner sig lite som väldens tjockaste individ.

Men jag tröstar mig på att det inte är så överdriven lång tid kvar.
5 veckor Prick idag för att vara exakt.

Jag är lite orolig inför att Fredrik åker till Sälen med jobbet nu den 11, men det ska nog gå bra. Vi har planerat in så att det alltid finns någon som inte druckit något kvällsvin, så att jag får skjuts upp om det skulle råka bli då.  ( Och om det skulle bli då så har firman fixat så att det finns en taxi hem åt honom, haha ) Annars blir Fredrik nykter från och med nu också. Det verkar faktiskt som om han börjar bli lite nervös nu. Jag tror faktiskt att han är mer nervös än mig. Själv är jag inte nervös över känslan & hur ont det ska göra, utan allt annat. Som att man inte ska komma iväg med bilen, eller glömma något viktigt hemma. (Kameran tex) Vilket öde om jag skulle glömma DEN hemma!


Ja, imorgon lägger jag in info om vecka 36,
för då är det dag 1 på den.

.



Gävle


God kväll!
Just för tillfället sitter jag och väntar på att kvällens film ska börja på tvn, och tänkte passa på att skriva lite om dagen så länge.

Imorse skulle vi ha varit i Vågbro vid halv 10, men planerna sket sig stort. Upptäckte att bilen var totalt täckt med snö + att den var full med is. Jag tror att det tog oss ca 30 minuter bara att få bort allt för att ens komma iväg. Men efter allt var klart så hämtade vi i alla fall upp Mörtos, sen Malin & Caroline. Begav oss ner till Gävle och lyckades hitta en gata som vi var ute efter skapligt smidigt. Tur att jag bott där, annars hade vi troligen Aldrig hittat.


Mört fick lydigt sitta i baksätet, då jag
som fetto bara får plats där fram




Tjejerna var mindre sugna att vara med på kort


Jag och flickorna traskade runt och hittade allt vi behövde. Jag letade efter något att ha på mig här framöver när Carro har fest, och sen när jag själv ska ha en liten förluva. Hittade två par klänningar, samt en jeans-skjorta att ha över. Tacka vet jag Gina som man kan handla en massa på utan att bli totalt ruinerad. Sen att jag har en egen liten "sugardaddy" som ger mig lite pengar är också bra :)


På H&M blev det lite smått.
2-pack tights, lepsyl, ögonbrynspenna,
örhängen & en massage-sak




Efter att ha gått i ca 1½ timme så blev det käk på 9an. De åt pizza och jag smarrade på en tallrik friterad kyckling med ris & sötsur sås. Det var supergott, men dyyyrt. I alla fall eftersom jag aldrig får i mig det som kommer på tallriken. När maten var uppäten var brudarna sugna på att ta ett till varv på affärer, men jag stannade med grabbarna. För vid det laget var jag totalt slut i varje del av kroppen och klarade inte mer. Åkte hem efter ett tag, och hemresan var superjobbig. Ont i rygg, mage & med ben som krampade hela vägen.

Väl hemma var jag mör så jag la mig i badet för att tina upp lite. Det hjälpte faktiskt en del, men jag blev extremt trött istället. Funderade ett tag på att gå och lägga mig för dagen, men valde att begrava mig själv med täcke & kudde i soffan istället. Fredrik har gått upp till grannen för att spela spel med några. Jag var också uppbjuden, men orkar helt enkelt inte nu. Så resten av kvällen hade jag tänkt ligga och glo på dåliga filmer, äta onyttigt och sen läsa tills jag somnar. Skönt det med.


Ikväll ser rumsbordet ut på detta vis,
med allt som behövs för slippa kliva ut soffan








.



Extraknäck som Morran


Idag ville mamma att jag skulle komma in till stan. Snålåkte med grabbarna in på deras lunch som skulle ätas på flinken idag. Där mötte jag upp mamma och vi fikade lite på Furan. Det enda som ledde till något var att vi kunde kostatera att det inte finns alla hemma hos vissa människor. Det är så tråkigt när man ibland måste ha med sådana att göra. Suck..

Kikade lite på staden innan Tony kom och hämtade oss.
Medan vi väntade på en bekant till dem som skulle mötas upp så tog vi oss en varsin hamburgare på donken. Jag testade den där Nacho-jr, och den var väl helt okej. Näst intill för stark för min smak, men det dög i alla fall.

Åkte sen och handlade, och sen släppte de av mig i Marma igen. Och Äntligen hade min näs-ring kommit efter 2 hela veckor. Den kanske var lite för stor, men det kan bero på att jag är ovan att ha ring där nu. Men jag ska i alla fall ha den i några dagar för att se. Började fundera lite medans jag satte i den..

Ser det "fel" ut att ha en ring i

näsan som nybliven mamma?

Svaret efter ca 3 sekunder :
Nej.. !

Man kan väl inte ändra sitt utseende bara för att andra ska tycka att man ser "respektabel" ut? Jag är trots allt bara 21 år, och jag vill inte gå och se ut som en tråkig mellanklass-morsa resten av livet. Det finns tid för det också. Men inte nu dock.


Och se vad jag hittade på affären uppe vid Furan!
Ett helt set med mumin-koppar. De här vore väl vara något
att samla på! Tyvärr var de rätt dyra, men man får ta
en i taget & kanske önska sig i födelsedagspresent



Och på tal om mumin.. Igen

Skulle inte jag kunna extraknäcka som Morran?
Efter duschen igårkväll så knäppte Fredrik kort på mig.
Lånade hans morgonrock, och såg ut som ett berg.
Tänk er mig.. smygandes i skogen. Ruggigt lik :)



Passade på att göra rent alla percing-smycken också.
Det måste göras så att man inte får infektion i snoken.
Nu har jag nog haft hål överallt, men näsan är det enda
stället som jag tänker behålla. Tycker jag ser naken ut annars



Ikväll blir det väl inte mycket. Fredrik kommer hem om ett tag, men jag tror att han får stå ut med att äta någonting som finns klart. Jag orkar helt enkelt inte göra någon mat idag. Värdelöst tråkigt! Har inköpt lite chips & morötter som ska dippas ikväll. För min del blir det väl morötterna, eftersom jag fått så himla ont i magen efter de senaste gångerna med chips. Aja, nyttigare!

Imorgon ska vi försöka ta oss up runt 9-snåret.
Då ska vi hämta upp Mörten & Malin för att ta oss en trip till Gävle. Denna gång blir det City istället för Valbo, som ska bli trevligt. De hade både bättre Gina & HM där inne nämligen. Enda nackdelen är väl att man måste gå ut eftersom affärerena ligger i olika byggnader. Men jag tror inte att vi blir något länge i alla fall.

Jag ska väl leta något att ha på mig till både Carolines fest & min egen här i helgerna framöver. Såg att det fanns billiga och snygga nya saker på Gina, så dit förs nog fötterna först imorgon. Tur att jag har med mig Malin, för grabbarna är så inte intresserade att kolla & hjälpa mig att hitta något fint :)




.


____________________________________

Det här var det som vi fick av svärföräldrarna i helgen.
Nu jäklar har vi kläder i överflöd i de minsta storlekarna,
så det tåls att upprepas:

Om ni funderade på att köpa kläder i present nät hon kommer
så köp i storlekarna 62 och uppåt. Annars är risken väldigt stor
att det inte hinns användas.
____________________________________


En mysig filt
129 :-



Overall
199 :-





Tights
59.50 :-





Mysse
39.50 :-




Och en body
70:-




Allt är köpt & bilder är tagna från Lindex hemsida




.



Men STICK !


Åh, ta bort snön från mig!! Den kan dra åt fanders..
Har varit fint väder nu i flera dagar, med sol och mys & så ska det komma en orkan av snöoväder bara sådär. Det var nästan så att man kunde känna vårluften där ett tag, men nu är det över.

Har kännt nu i kanske 2 veckor redan att jag vill att lilla pyret ska komma ut, men när man tittar ut på vädret nu så är man lycklig att slippa kånka vagnar & slita i alla vinterkläder. Jag känner verkligen för dem som man ser gå med vagnar mitt i stormarna. Slut på snö kommer det Inte vara i Mars, men förhoppningsvis kommer det vara bättre än det här vädret. Om inte annat så slipper vi stå ut med det så länge i alla fall.

Idag börjar föräldrakursen och Fredde kommer och hämtar upp mig om 1½ timme. Är fortfarande lite osäker om vart det hela håller hus, men jag antar att det är på mödravårdcentralen som vi brukar gå till. Funderar om man skulle ha ringt och frågat för att vara 100. Det är aldrig kul att komma för sent. Bland det värsta jag vet är det. Hellre 30 min för Tidigt än 1 minut sen.

Har nyss tryckt i mig en semla & lite bubbelvatten. Soda Streamern är verkligen väl använd här i hushållet. Fast inte har det blivit med ekonomiskt för att vi köper lika mycket läsk för det.

Och på tal om läsk.
Igår var vi in till E-center och handlade en hel del. Båda av oss är lite av töntar för att det alltid verkar godare att dricka en läsk som varit i 33cl glasflaska, så denna gång slog vi till och köpte en back. Fredrik betalade i kassan och jag packade varorna, medan backen stod under själva vagnen. Jag hörde inte att Fredrik sa till henne att han hade backen där, så jag trodde att han inte hade betalat för den. Så medan vi packade så var jag TOK-nervös och skraj för att hon skulle se det, om han nu gjorde det med flit. Jag packade och höll snattran och skämdes. Men väl ute i bilen fick jag reda på att han trots allt Hade betalt för den, det var bara jag som inte hörde det. Pinsamt att jag inte vågade säga någonting, utan bara stammade :) Jag skulle aldrig bli en bra tjuv, haha.

Nej, nu ska jag väl ta och gör mig till en människa igen. Tänkte väl att man ändå måste se skapligt vuxen ut på en föräldrakurs, och inte som ett Marma-troll som jag gör nu :)


Vem svänger på svansen i barfota dansen jo mumin ( Alex ) , vem skojar och skrattar med små hatifnattar, jo mumin ( Alex ). Och mamman och pappan och mårran och my, de ger oss en saga som alltid är ny, med mumin,( Alex ) med mumin ( Alex ) .

Refräng: pappa pappa pappa mamma …



19:00 Efter Föräldrakursen

Jag hann inte skriva klart innan det blev dags att åka in till stan. Fredrik kom runt 5 över 3 och det blev ändå kaos. Eftersom vi har det absolut Sämsta stället att ha bilen på så var det snudd att vi inte kom upp idag. Jag höll på att börja grina, men till slut lyckades vi ta oss upp. Kom 5 min för sent till kursen, men det verkade som om de precis hade börjat i alla fall, och vi var inte sist ändå.

Fick börja med att presentera oss själva inför 14 pers. Och tur är det att jag kommit över det värsta med att prata inför folk utan att totalt slinka iväg med rösten. Hade ångest hela skolgången av att bara prata inför klasskamraterna, och nu är jag glad att jag verkligen tränade på saken de sista 3 åren i skolan.

Barnmorskan berättade lite om allt möjligt. Visade bilder och hur de olika bedövningarna kunde se ut. Ryggmärgsbedövningen såg inte allt för trevlig ut, men en sådan ska jag ändå ha. Fick också se nålarna som används vid akupunkur också. Vem utsätter sig för nålar Självmant?, tänkte jag & såg att Fredrik också såg skeptisk ut.

Delades upp i dam/herr- grupper och fick prata lite. Vi tjejer pratade om oron inför förlossningen & det var rätt kul att höra hur de andra tänker. Frågade Fredrik sen och tydligen hade de pratat om att renovera hus. Haha, oväntat.

I det stora hela så tyckte jag att det var super. Trodde att jag kunde det mesta redan, men det var ändå en hel del som jag fick lite klarare syn på. Nu är det tre gånger till, och sen ett besök på förlossning i Hudik innan det hela är klart. Känns lite konstigt att det efter dessa kurstider är dags redan. Den sista gången är den 19 Feb, och då är det bara 2 veckor kvar. Ojoj, det närmar sig!


Till mat idag blev det kyckling-gryta
med ris till. Smaskigt som tusan blev det







 


.



Otrolig!


Är inte de här målningarna bland de snyggaste ni sett? Vi missade precis
aktionen, och jag hatar mig själv lite för det. Men förhoppningsvis kommer
det fler, och då SKA vi ha en




.



Otrolig!


Är inte de här målningarna bland de snyggaste ni sett? Vi missade precis
aktionen, och jag hatar mig själv lite för det. Men förhoppningsvis kommer
det fler, och då SKA vi ha en




.



Vet inte riktigt varför jag känner att de på Hudiksvalls sjukhus är lite bakom flötet ibland. Man har ju haft lite med dem att göra nu under den här resan, och jag har kommit fram till att det är så otroligt olika varje gång. Vissa är exemplariska och trevliga, medan andra är rent av otrevliga och oseriösa.

Jag har även hört från andra att de inte gillade personalen vid deras förlossning, och jag hoppas verkligen inte att man får en idiot när det är vår tur. Det kommer vara en av de mer avgörande stunderna i vårat liv, så då ska inte deras personliga humör påverka oss. Jag trodde att det gällde på näst intill alla arbeten?

Skulle ringa in nyss och fråga lite om en sak, men blev då hänvisad att ringa vid halv 4 istället. Jaha..?, tänkte jag.. Inte någon fråga om vad det gällde eller om det var akut. Nu är det väl inte direkt akut i mitt fall, men om det hade varit det då? Jävla telefonist !


Idag är en lugn dag med vila.. När Fredde slutat åker vi in till E-center och handlar mat till veckan framåt. Orkar inte åka in varannan dag för att småhandla. Hade jag fått bestämma så skulle jag helst vilja handla för 2-3 veckor åt taget, men det går inte på grund av vår minimala frys. Men en vecka fungerar i alla fall.

Om inte annat så Måste jag fylla på med hallon. Har blivit lite av ett beroende att alltid ha frysta hallon hemma som jag kan äta till glass. Hallon, chokladglass, en skivad banan & lite chokladsås.. en av favoriterna just nu.

Inatt har jag i alla fall sovit riktigt. Jag tror att det fungerar att ta en dusch sent på kvällen. Man blir trött av det. Sen har jag fått för mig att det hjälper mot mitt RLS också, då benen blir varma.

Och RLS är ? :

Upp till 15% av alla gravida kvinnor får restless legs syndrom (RLS) under tredje trimestern, med krypande, pirrande eller sugande känsloförnimmelser inne i foten, vaden eller låret som stör nattsömnen. En del kvinnor känner kramper, en brännande känsla eller smärta, men nästan alla beskriver ett oemotståndligt behov av att röra på benen. Tyvärr ger stretching, massage och gång bara tillfällig lindring; symptomen kommer tillbaks så fort man lägger sig igen. Det är vanligtvis värst på eftermiddagen eller kvällen och på natten.

Ingen vet exakt vad som orsakar RLS, men en del forskare tror att det är ärftligt. Mary O'Malley, psykiatriker med sömnsvårigheter som specialitet, säger att graviditetsrelaterad järnbrist också kan orsaka eller förvärra RLS. Hon har också en annan teori, baserad på personlig erfarenhet: 'Jag hade RLS hela graviditeten. För mig blev symptomen värre om jag åt sötsaker innan läggdags eller om jag blev kall om benen.'


Nu ska jag lägga mig framför tvn och vänta på att klockan ska bli halv 4 så man kan ringa igen. Läst runt lite på nätet och det ska väl inte vara något allvarligt. Men det känns alltid bra att dubbelkolla med dem. För att åka upp för att kolla tänker jag verkligen inte göra.. Fy för den där vägen.




.



Vecka 34


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.


2,2 kg , ca 45 cm lång




Och hur går det för mig då?
Jo, det är väl lite som vanligt än. Kryper i benen mot slutet av dagen, svårt att andas ibland och orolig sömn. Foglossningen gör så att det ibland gör väldigt ont i magen/höften och så, men det brukar inte hålla i sig så länge. Försöker att ta det så lungt som möjligt för att hon inte ska komma ut för tidigt.

Annars så rör det på sig väldigt ofta, och jag saknar de där långa mellanrummen lite. Det blir svårt att andas när hon rör sig mycket, och sen är det inte så skönt med de där revbens-sparkarna jag får titt som tätt. Har förstått att det tydligen ska börja lugna ned sig mot slutet, men när är det då? :) Jag får trösta mig med att man enkelt vet att allt är bra med henne där inne.

På onsdag börjar föräldrakursen, och det ska bli roligt tycker jag. Trevligt att träffa lite nytt folk och så. Kan inte vara annat än nyttigt att gå på dessa. Få lite mer information om Försäkringskassan och så, som brukar vara svårt. Ska väl klura lite på hur Fredrik ska ta ut sin pappaledighet. Han/vi funderar på att ta det nu i sommar, i samband med hans semester, så han får en lång. Det skulle passa bra för både honom och oss. Och vem vill inte ha långledigt på sommaren? :)

Nu ska jag fara in till stan och gå in på Ams en sväng. Jag hatar verkligen att behöva åka in bara för att skriva på ett papper som ta ca 1 minut. Försöker att hitta på något att göra när jag ändå är där inne, men lyckas aldrig komma på något..

.


Pimpling på Marmen


Idag orkade jag inte ligga och sova till runt 2-tiden som vi annars brukar göra på söndagarna, så jag följde med Lage & Susanne ner på Marmen och pimplade lite. De hade redan varit i ca en timme, så det blev en snabbis för mig, sådär 30-40 min ungefär. Det var dåligt med fisk, men vinden låg på ordentligt så det var inte riktigt en höjdar-dag för fiske. Får vänta ett par veckor till, så att solen värmer på lite mer. Men det var skönt att få komma ut i kylan en stund i alla fall, och känna att det biter lite i kinderna.


Det var ljust och fint på sjön i alla fall.
Solen tittade till och med ut och sa hej




Packar ihop lite halvt stelfrusna




Tur att Lage har en motordriven hålborr,
annars får man svettas







.


Liams dop


Idag var det dags för Liams dop. Jag hade tänkt mig kliva upp bara en timme innan det var dags att åka, men tur var det väl att jag klev upp en timme tidigare ändå, för det blev väldigt jäktigt i slutet. Vi kom i alla fall 5 min innan, så det var lugnt.

Ceremonin var tjusig och Liam var exemplariskt tyst och snäll, till och med när vattnet ströks på huvudet. Efter kyrkan traskade vi över till sidohuset och fick i oss en massa smörgåstårta. Det grinar jag aldrig över :) Stannade tills 4 någon gång och allt var trevligt och bra. Man blir lite sugen på dop ändå, men det blir nog bara en vanlig fest för oss sen.


I kyrkan höll gudfadern Marcus i Liam



Skrek inte av att hänga upp och ned
med vatten på huvudet




Jättemycket presenter fick han/de



Lucas var tjusigt klädd med finbyxor,
skjorta & en väst




Och föräldrarna Rosie & Patte



Öppnar presenter



Kan det ha varit runt 40 pers ungefär?
Observera snyggingarna i mitten




Av oss fick de en ram med en bild på Liam,
(som vi ser där) samt en till förstoring




En hög grabbar





Efter dopet var vi förbi en sväng hos svärisar där vi fick ett klädset till lillan, samt en overall & en filt. Tjusigt var det. Nu är jag hemma igen, och ensammen för kvällen. Fredde är uppe på IP och åker skridskor och festar med ett helt gäng grabbar. Jag har väl planer på att kolla på travet nu, måla mina ramar som jag köpte på loppisen igår & senare blir det väl en film eller något. Har lite ostbollar och en chokladbit, så mig lider det ingen pin på.


Den här blommar köpte jag på H&M
för 30 kr som fick sitta i håret idag




Halvt uppsatt hår med blomman på sidan



Nu är mjukiskläderna på igen
så att man kan andas riktigt  :)







.


Hudik


Idag vid kvart i 8 knäpptes klockradion på. Var dags för Fredde att vakna. För honom tog det som vanligt rätt lång tid att reagera, så efter det var jag klarvaken. Tänkte lägga mig och sova ett tag till eftersom jag inte alls hade brottom, men då var det kört. Var lika bra att kliva upp och klä på sig. Åkte in och käkade fruskort hos mamma till 9, och vid 10 var vi på väg till Hudik.


Dakapo hette loppisen




Kikade först på loppis, där jag fyndade en skitball stol som jag ska måla om i svart. 25 :- fick jag ge för den. Inte ens att man ville pruta :) Tre små ramar blev det också, som även dem ska bli ommålade. Så nu har jag att göra till veckan/söndag. Vidare till stan där jag förgäves letade efter något fint att ha imorgon på Liams dop, men jag gav upp. Ingen riktig ork att testa kläder heller för den delen. Får ta något jag har hemma redan.

På sjukhuset var vi i ca 1 timme när Ted skulle kolla synen & få ögondroppar. Handlade till sist lite på Ica Maxi, och sen bar det av hem till Söderhamn igen. Nu är jag hemma och tänkte bara uppdatera lite inna jag ska dra på storstövlarna och traska upp till svärisar för käk. Fint kött & pommes skulle det bli tror jag. En jäkla massa ketchup till det så är det den perfekta maten.


Ted testar synen



Senare ikväll lät det som om Herr. Söderholm skulle komma förbi och se på film med oss. Kanske drar en golfrunda halva natten igen, vi får se. En sak som är säker är att det blir morötter & vitlöksdipp i alla fall. Otroligt gott!


Nej, nu är det bästa att masa sig härifrån.
Tjohej


.


Äntligen !


Nu är det i alla fall glasklart.. att vi får lägenheten. Men med en massa strul med papper och annat så kan det tyvärr ta lite längre tid. Men det känns otroligt skönt att kunna planera lite och veta att det kommer att ske, innan våren. Nu får vi bara hoppas på att det blir så snabbt som möjligt, så allt hinns med innan. Ska ändå sortera ut en miljon saker här innan, både dumpa på skroten & lämna på loppis. I möbelväg så är det enda vi ska spara sängen, sofforna, tvn (gills det som en möbel?). Sen ska resten bara kastas, och lite ska ersättas. Ska bli skönt att få göra en riktig rensning.

Så idag är jag glad!.. men otålig..
Som vanligt vill jag har klara datum på allt, eftersom jag är lite av ett kontrollfreak när det gäller såna här saker. I alla fall nu när man har en liten knodd att planera in i det hela också. Hade det inte varit för henne så hade det inte spelat någon roll när flytten blev, men nu vill man helst ha allt klart innan det är dags. Komma in och göra sig lite hemma innan det blir en total vändning igen. Förr ville jag att hon skulle komma lite tidigare.. nu får hon hemskt gärna komma 1-2 veckor senare :)


Idag är det torsdag och jag gör väl inte mycket. Stör mig lite på att jag inte fått hem ett smycke som jag köpte på Tradera för en Massa dagar sen. Har hunnit hälsa på upp hos Susanne och snicksnackat lite med henne, och nu är jag hemma framför datorn åter igen. Har väl inget på gång innan det ska göras mat. Efter maten traskar vi upp till svärisar igen för att kolla på Antikrundan. Ikväll är det från Söderhamn (som de spelade in i sommras), som ska bli skitkul att se. Älskar programmet annars, så ikväll blir det som grädde på moset. Kul att se om man känner/känner igen många :) Kolla på det vetja!


Antikrundan  Kanal 1 kl 20.00


bild tagen från soderhamn.se






.


Onsdag


Nu är det Äntligen onsdag och idag får vi veta om vi får flytta in i lägenheten redan nu snart, eller om vi måste vänta i någon månad till. Ah, jag vill veta Nu Nu NU ! Det känns så otroligt kul och spännande nu när man sett ut saker att ha, och bestämt tapeter & färger. Vill bara komma från denna trånga och tråkiga lägenhet..

Annars idag ska jag inte göra någonting alls. Man skulle kanske tagit och hittat på något för att få tiden att gå, men det känns inte som om jag har ork till det. Ska väl testa genom alla kläder jag fick av Rebecca igår. Två hela Icakassar proppfulla med stora tröjor ( som jag verkligen behöver! ). Mycket snällt :)

På fredag blir det i alla fall en tripp till Hudik. Haha, det är roligt att jag för varje gång jag åker någonstans så säger jag "det där var sista gången jag åker någonstans innan hon kommer", men ändå åker jag i alla fall. Då ska Ted till ögonläkaren och sen ska vi kolla på lite loppisar på samma gång. Bland det roligaste jag vet faktiskt.

Och ändå blir det inte den sista gången jag åker nu heller, för OM det blir så att vi får lägenheten så ska vi ända upp till Sundsvall på IKEA också innan det är klart. Tyvärr så har dom inte allt i Gävle, så det är lika bra att åka dit på en gång när vi har firmabilen på lån. Självklart hade jag kunnat stanna hemma och låta karlarna ta hand om hämtning, men jag litar inte på dem. Ska ha en hel del mer som finns inne på självplocket också, och det vill jag sköta själv. Annars kommer de väl hem med helt fel saker, och glömmer hälften. Nejnej, vilken mardröm.

Men en fråga..
Är IKEA mycket större i Sundsvall eller hur är det? Jag har aldrig varit där själv.


Nej, nu funderar jag faktiskt på att mysa mig ner i soffan och kolla på en film. Jag har bara hört en massa bra om "My Sisters Keeper" så jag nästan inte kan hålla fingrarna i styr från den. Och tydligen är det en grinfilm, så jag vill se den själv :)


Skruvar + hallonsoda + film + ensammen = Perfekt!






.


Vimpel


Jag önskar att vi hade lite mer som i Amerika, där de har en sån där liten vimpel på postlådorna sina. Här går man och väntar på att posten ska komma, men man orkar ju inte sitta i fönstret som grannarna gör på Lötet. Så därför blir det en chansning att gå ut en viss tid. Men har man inget där i så blir det svårt att veta om den kommit ännu. Därför vore det väl en höjdare om vi hade en vimpel så man kunde se om det kommit. Ja, det är sånt som jag sitter och klurar på om dagarna.





Idag är det 19 Jan, och jag gör ingenting alls i stort sätt. Är Mycket sliten sen inatt, då jag somnade någon gång runt halv 6 (morgonen kanske det heter). Nu blev jag kaxig efter att ha somnat riktigt i två dagar utan problem, så nu hoppade det upp & bet mig i rumpan. Såna här dagar är det skönt att inte ha ett jobb. Då skulle man gå under av trötthet.

Satt igår och kollade IKEAs utbud, både i tidningen och internet. Hade nämligen hittat ett matbord på en butik här i stan som gick på 7.000:-. Självklart tittar man runt innan det ska köpas något så dyrt, och IKEA slog det bordet till backen!

Om man kollade priserna där istället, så fick man med typ 10 saker till för samma pris. Så dit åker vi. Det är nämligen i stort sätt klart nu att vi kommer att få lägenheten som vi väntat på. Osäkert ännu bara om vi kommer få flytta in i mitten av nästan månad eller i mitten av Mars. Så nu hoppas jag att ni håller tummarna med mig att det blir i mitten av Feb, så man är flyttad och klar när gosan kommer.

Som sagt så kollade jag IKEA och de hade riktigt snygga saker. Vi satt och räknade ut vad vi ville ha nytt och vad som kunde sparas, och jag tror nästan allt fick kastas förrutom sofforna, sängen och någon av lamporna.

Istället planerade vi ut hur vi ville ha det i den nya lägenheten. Ganska enkelt med tanke på att det ser nästan exakt lika ut hos svärisarna. Jag ska räkna ut alla prylar som det slutade på. Matsalsmöbler, byrå, spegel, sittbänk, skrivbord, vardagsrumsbord, 2 stora mattor, duchdraperi, skohylla, 5 par gardiner, 2 rullgardiner + lite smått till. ALLT detta blev 14.482:-


Nu ryker Freddes vinstpengar ;)



Och hur skönt ska det inte bli att få precis som man vill nu då?
Tapetserat som man vill, målat som man vill & med en massa nya och fräscha saker. Nu när jag tittat på sakerna och på hur rummen förmodligen kommer att bli, så ser det ut som lillans rum kommer att bli finast. Med sänghimmel och grejer. Tjusigt :) Det enda som egentligen fattas är väl att ha en riktig bäddsoffa så att folk kan stanna över. Men jag har sett att det finns lämpliga (och billiga) dubbelmadrasser som går att blåsa upp. De har jag för mig är riktigt sköna. Och framför allt lämpliga att ha undan sen. För jag hoppas att det blir många som kommer och stannar över, för det är superkul !


Undrar om Säris kommer & hjälper
till att måla? Hon som är kunnig :)





Idag ska jag som sagt inte göra något speciellt. Ikväll lät det som att Fredrik skulle iväg och åka skridskor och grejja, så då åker jag in till stan. Snälla Rebecca har nämligen sorterat ur sin garderob och har lovat mig att kika genom innan hon hivar iväg dem. Perfekt för mig, som växlar mellan 3-4 plagg just nu. Vägrar att köpa en massa för att använda i 1 månad.

Oj, nu blev det ett långt inlägg. Undrar om någon orkade sig genom hela? :)




.


Helgen


I helgen har det väl inte hänt så speciellt mycket. Fredrik var uppe och spelade tvspel hos grannen i fredags, och i lördags åkte vi in till stan och käkade hos mamma. Annars har vi väl mest bara kollat serier och slöat. Har väl egentligen inget roligt att berätta med andra ord.

Friterad kyckling & ris fick vi i stan



Spelade på trav också, som vanligt.
Fick 6 rätt, men det var skit i utdelningen.
18:- tror jag, Tjo





Idag sitter jag bara och HOPPAS!
På onsdag får vi nämligen veta om vi kommer att få flytta in i lägenheten som vi väntar på. För om det inte blir den lägenheten så kan det hända att vi inte ens får något där vi vill. Och här är det trångt, så i så fall måste vi börja leta efter något annat. Och tyvärr finns det inget annat i Marma, så jag hoppas hoppas hoppas verkligen !



Nu börjar naveln att pluppa ut.
Har fått fula bristningar vid det
gamla navelpercingen. Värdelöst



.



Presentkort till tusen


Blev less på att sitta här hemma hela dagen idag, så vid två åkte jag in till staden. Hämtade upp mamma och så gick vi till Bookia. Ni minns kanske att jag pratade om att fylla på med bilder i mitt album?

Tänkte lite mer på saken, och bestämde mig istället för att köpa ett nytt & fylla. Blev så otroligt sugen på att köpa en massa fint nu när alla bilderna kom, och på Bookia hade jag presentkort sedan jul. För pengarna jag hade kvar på kortet fick jag ett jättefint album med ca 30 svarta blad i + lite fina saker att klistra på dem.

Var meningen att jag bara skulle köpa det, men det blev en jäkla massa. Kom också på att jag hade presentkort på HårCenter & Kicks också. Så jag gick för att leta reda på en "dust it" till håret, men tyvärr hade inget av ställerna en. Köpte istället en kräm för håret, eftersom jag plattar det så pass ofta. Ska försöka att få ordning på håret så det inte går av och har sig i framtiden. På Kicks hittade jag en hudkräm som jag varit i behov av en längre tid. Det är bra med presentkort. Man köper saker som man annars är för snål för :)

Albumet ser ut såhär


Hårgrej & hudkräm



Var också in på Sia i stan, där mamma hade presentkort.
Jag blir helt till mig där inne på grund av alla superfina saker. Hittade ett vitt bord med träskiva på + 6 stolar som gick på 6.000 kr. Det kan jag inte påstå var ett överpris. Vanligtvis brukar bara själva bordet ligga i den prisklassen. Flyttar vi nu snart så är det på tiden att vi skaffar ett nytt bord, så det tål att tänkas på. Hittade också en fin doppresent där till Liam, men det kan jag inte säga vad det är :)

Hemma i Marma igen fick vi käk hos Lage & Susanne, och vi stannade i någon timme innan Fredrik traskade till grannen. Jag själv begav mig åter igen till stan. Där visade jag pappa alla bilder samt albumet som han ska jobba med här i framtiden. Så nu har han att leka med ett tag innan alla bilder på gullet ska in. Blir nog bra det där.


Pappa Mats kollar på bilder



Pipen posade och såg ut som en tiger



Hos pappa såg jag någonting jag ville ha!
Har letat runt i Bollnäs, Hudik, Gävle & här efter fina små hyllor tills vi flyttar. Jag har nämligen tänkt sätta krukor på dem och sen ha gröna växter i dem i sin tur. Men efter letande på loppisar och andra ställen så hade jag i stort sätt gett upp. Och när jag kommer till honom så har han en Exakt sån som jag letat efter. Frågade vart de kom ifrån, och tydligen hade gubben snickrat dem på lunchen en dag på jobbet. Men VA?

Så nu har jag önskat mig 4 stycken till vi flyttar. Det blev jag lycklig för :)
Man har tur som omges av kreativa människor. Blir både roligare och mer ekonomiskt.

Lyckades sitta och kackla med honom & Ylva tills halv 12, sen har jag tittat på en film här hemma. I vanliga fall skulle jag legat och sova/läsa nu, men jag gruvar mig för att gå och lägga mig. Det är så otroligt jobbigt att ligga och inte kunna sova. Då sitter jag hellre här och halvsover på datorn tills utmattningen kommer...


4 stycken liknande beställda



Rolig tavla



Lite läskigare tavla,
men en av mina favoriter





Tack & Godnatt








.



Lyckliga postdagen


Idag (nyss) när jag gick ut för att kolla om Fredrik telefon kommit med posten så fick jag mig en glad överrakning. Tyvärr så hade inte hans paket kommit, men jag hade 3 stycken!! :) Ett stort med en premie från "Vi Föräldrar", som jag prenumenerar på, ett med alla bilder som jag beställde. (jäklar vad snabbt det gick) & ett från banken med mitt nya kort. Blev så lycklig att jag näst intill började gråta. Kan ha att göra med att hormonerna spökar, men när man inte har Någonting alls att se fram emot på veckorna så gör såna här små saker mig väldigt lycklig.

Bilderna blev riktigt bra också. Har inte beställt sedan jag var liten, och vilken skillnad det är på kvaliten nu. Jag är riktigt nöjd. Och snabb leverans var det också. Åter igen så rekommenderar jag starkt :

FUJIDIREKT


Premien var en liten nalle-dräkt i vitt



Töntig som man är så la jag bilden på mig
& Fredrik i Kolåsen på mitt bankomatkort.

Tyvärr ser det lite konstigt ut på bilden. Färgerna
blev mycket bättre i verkligheten






Efter Fredrik slutat jobbet är det käk hos svärisar, och sen ska jag parkera röven min i soffan tror jag. Eller så åker jag in till stan och hälsar på pappa och visar nya bilderna om han är hemma. Vi får se hur orken ter sig mot kvällen. Fick nämligen inte mycket till sömn inatt heller, så sliten är nog det minsta man kan säga att jag känner mig idag.

Imorgon blir det käk hos mamma i stan. Friterad kyckling & ris blir det då. Det är skönt att vara bjuden på mat hela helgen här.. mycket skönt.



.



Fotoskrivare


Ja, en fotoskrivare skulle man haft. Det finns så mycket olika saker att göra, och det vore härligt att få dem förstorade på en gång istället för att lämna in. Hittade en sida som jag suttit med i säkert en timme nu och grejjat med. Skrattat så jag dött näst intill.

PhotoFunia


Fin bild på mamma i en ram tex




.



Vecka 33


Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.)


2 kg & 44 cm lång



Jag själv får äta upp mina ord när jag sa att jag inte har några problem alls igår. Inatt när det var dags att sova så var det totalt omöjligt. Skulle tro att det är förvärkar som spökar, för det gör riktigt ont ibland. Och då förstår jag när de säger att det är viktigt att andas, för jag har en tendens att hålla andan när det gör ont.

Så inatt vred & vände jag mig ett par tusen gånger och fick ligga så i flera timmar innan jag somnade av utmattning. Vaknade ett par gånger också, och yrade. Så idag är det ingen bra dag alls. Det onda har gått över, men problemet att andas ligger kvar. Känslan kan liknas med att någon sitter på ens bröst och stoppar luften. Andnöd och hjärtklappningar trots att jag bara sitter vid datorn. Det är väl kanske tur att man inte har något jobb nu.

Man ska väl såklart inte hoppas på att bebisar ska födas för tidigt, men nu känns det som om hon får komma ut vilken dag som helst för min del. Jag har en känsla som säger att det kommer att bli tidigare, men inte än på några veckor till kanske. Jag gissar på att hon börjar klämma på runt vecka 36-37 någon gång.

Idag blev det mycket gnäll..



.


Biokväll


Igår var vi som sagt på bio. Jag tyckte att filmen (Avatar) var helt otroligt bra! Det visste jag nästan innan att jag skulle tycka med tanke på att det var Helt min stil på film. Men den var Grym, trots de stora förväntningarna. En film som jag kommer att se många många gånger här i framtiden.

Lillemor, Ida, Anneli







.


FUJI

Satt på toa och läste en tidning när jag såg en reklam för Fuji. Blir man medlem nu så får man 100 bilder gratis framkallade. Och eftersom jag har en hel bunt som jag skulle vilja ha utskrivet så passade det perfekt. Fixar hem en massa bilder på mig + familj så att förhoppningsvis fader min hinner fixa lite i albumet innan alla bilder på pyret ska in där. Har ett fint album från när jag var liten som inte ens är halvfyllt, så vi tänkte fortsätta med att fylla det nu.


Bra frisyr tyckte mamma tydligen
Skolfoto sedan 1an




Farmor & Farfar



Farbröder



Jag & mamma i Turkiet



Min vanliga syssla i Marma under sommaren


Där har pappa målat en massa, och satt in kort på alla. Mycket roligare än bara ett album med stela bilder i rader. Så nu hoppas jag att det går snabbt att få hem dem, så man får se resultatet.

Gå in och beställ ni med tycker jag : SNABBLÄNK HÄR


Idag är det onsdag och jag har inget planerat förrän kl 6. Då svänger jag förbi farmor för att hämta upp henne, sen hämtar vi Ida. Ska gå på sista visningen av Avatar. Jag tänkte strunta i att gå på den, men nu fick jag panik och ångrade mig när jag såg att den var på väg att sluta. Verkar vara en superfilm, om man litar på alla andras omdömen. Och en riktig bio-film ser det ut att vara också. Så det ska bli roligt.






.



Babyshower / Förfest


Ja, nu har jag bestämt mig. När Fredrik åker upp till fjälls i början av Feb så fixar jag en babyshower/förfest här hemma. Bjuder in alla tjejer som kan ha det trevligt innan krogen :) Ska bli roligt att få träffa alla innan det är dags för skruttan att komma ut.

Kollade genom telefonboken & fejjan, och jag tror jag fick med alla. Om jag inte skickat och ni känner att ni vill komma så hojta till. Det finns plats för fler :)




Just nu har jag suttit ett tag och ringt till Försäkringskassan. Vill vara i god tid med alla lappar och grejjer som ska in, och vill inte få ett glapp med pengar här när hon kommer. Kan väl inte börja sämre än om det skulle krångla direkt. Så nu jäklar ska det fixas till pricka !

Förövrigt.. Radiotjänst kan ta sig i mumin! Underbart att jag ska få betala teleavgift för alla de månaderna jag bodde hos mamma/stockholm här. De ringde till och med när jag bodde där och frågade, men bara för att de inte förstår vad man säger så får jag sitta och punga ut över 3000 kr till dem. Är det inte ljuvligt? Man kan såklart överklaga beslutet, men ska man orka det? Kommer ta både tid och pengar, som jag inte orkar med just nu. Ja, det var mina vinstpengar det.. Jihoo för Radiotjänst!

Näe, nu ska jag inte sura mer över det, och betala som en duktig överkörd svensk som man är. Så kom ihåg det vänner.. Om ni flyttar eller gör någon ändring över huvud taget, så ska ni ringa och säga TILL att ni inte vill betala dubbelt. För det förstår de tydligen inte själva. Ett litet tips sådär..

Idag ska jag inte göra mycket. Sitta här och glöma på allt medans det bara blir mörkare och mörkare ute. Jag ska inte ens byta om från nattlinnet hade jag tänkt. Tvätta, vika tvätt, hänga tvätt & kolla på den när den torkar. Låter som ett fint sätt att spendera dagen tycker jag. Och det är skönt att jag har allt klart för veckan redan. Mat för hela veckan i kylen, tvätten snart klar, godkänt städat & alla papper/ärenden avklarade. Så här i veckan hade jag bara tänkt sitta vid datorn, kolla tv & läsa mina nya böcker. Ljuvliga tider


Lästips : ALLA böcker med Paulo Coelho





.


Tjyven


Ja, det är faktiskt jag som är tjyv-ätarn nu för tiden. Det var ett tag sen med just donken, men allt annat. Har kommit in i världens omättnad, så det spelar ingen roll hur mycket jag trycker i mig så är jag hungrig i alla fall. Då är det ju inte så smart att proppa i sig en massa onyttigheter, men det är faktiskt rätt varierat på småätandet ändå. Tacka vet jag att de sänker priserna på frukt/grönt nu på affärerna, så man slipper bli uttömd på pengar. 10:- för en kiwikorg är perfekt!

När Fredde slutat så åker vi in och storhandlar, så att det finns hemma ett bra tag framöver. Och då blir det jäklar anamma mer färggrannt än innan. Jag tror att det är alla dessa filmer som vi ser som får oss att trycka i oss en massa skräp. Popcorn får gränsen sättas nu framöver.

Jaha, och då ska man sätta sig och göra dessa urtråkiga matlistor igen.
Det måste vara bland det tristaste/svåraste som finns..





.



Snöpromenad

Idag vid 2 kom ligan ut. Gick en prommis runt Lötgärdet och när man kommit runt på var alla så stela så det fick bli innomhus på en gång. 17- är inte att leka med.

Här hemma spelade vi tv-spel och åt chili con carne. Nu har jag och Fredrik spelat lite själva, och nu ska jag kika på mitt favoritprogram. Project Runway

Och nu var det slut. Det enda prgrammet som jag verkligen sitter klistrad till. Önskar att man hade samma kreativitet & kunskap att göra såna fina kläder. Blir lika sugen på att göra någon varje gång jag tittar. En symaskin har jag, men tyvärr så är det så dyrt med tyger.

Nu ska jag lägga ut lite bilder, sen är det dags för nästa program. Ikväll är det premiär för "En annan del av Köping", som jag sett fram emot. Jag bryter verkligen ihop så fort Tobbe säger något. Vilken klockren persolighet!

På promenad runt Lötet



Det kan väl bara finnas en? :)



Ted snorar vidare



Det är kul att jaga Fredrik



Liam blev kastad i en driva



Bowlar med en skön stil på fingrarna





Nu blir det tv igen. Hejja Tobbe !








.



56 dagar kvar


Ikväll fanns det inte så mycket att göra, så ni får lite uppdatering på magbilder.
Nu är det full fart och efter detta inlägg ska jag och lilla bråkstaken där inne
gå och lägga oss. Ikväll får vi somna själva, mot för igår.

Då ville pappa Fredrik hålla i magen, men det var tydligen inte godkänt
så det blev en liten "fight" om plats. Snacka om att man blev som det tredje hjulet :)


Det är svårt att knäppa bra bilder
i spegeln. Men det får duga med
en skamlig redigering i P-H




Naveln är inte lång från att pluppa ut nu.
Inte tjusigt efter smycket i naveln som ändå åkte
ut för ett antal år sedan




Bristningarna kom man inte från.
Men än så länge är det bara på sidorna som tur är.
Observera att det bara är de längst upp som är dem,
de under är märken efter byxorna :)




Och nu säger vi God Natt



.



Finns mycket


Såhär kommer Mollie att se ut enligt makemebabies.com
Haha, det finns mycket tok att göra en lördagskväll





.



Speldagar


Idag for jag in till stan runt 2, och lekte med Mattafatta. Vi åkte ner på Tewes och tog oss en långfika, och sen upp igen till hennes mammas hem. Där spelade vi 3 omgångar biljard (som jag VAAAANN Matta, höhö) , och sen åkte jag hem till min egen mamma. Där fick jag mat och sen blev jag spöad i Skippo innan jag åkte hem till Marma igen.


Inte roligt att missa



Bästa väggen i huset.
Och det är imponerande att de gjort allt själva också




Matta satsar



1-0 till Matta i första omgången



Sprängarn





Igårkväll kom Mattias och hälsade på en sväng. Eller ja, sväng och sväng. Det slutade i att vi spelade Wii Golf från 9 till 2 på natten. Det gick förvånadsvärt bra för att vara första gången för mig. Så de här två dagarna har det varit ena riktiga speldagar.

Ikväll är Fredde uppe hos grannen och spelar tvspel, och jag har laddat upp med chips och nya fjantfilmer. Så nu kan jag sitta här och skratta åt dåliga skämt bäst jag vill :)


Mattias körde en rolig stil på golfen




Imorgon vid 2 kommer gänget från stan hit och det blir väl bus ute i snön, sen mat och sen vill grabbarna spela lite bowling på tvspelet också. Så ikväll ska jag vila upp mig så att man orkar med morgondagen.

Det var allt för idag





.


Dagens :


Humör: Uttråkad

Planer: Äta mat hos svärisar, sen bara slappa

Lyssnar på: Ingenting eftersom datorn inte vill som jag

Artist: Ville lyssna på Melissa Horn, men fick inte

Tv program: Alla älskar Raymond var roligt idag

Bästa: Slippa laga mat

Blogg: http://lillemorloof.blogg.se

Väder: Kallt men ändå behagligt

Gjort: Vilat

Beroende: Myskalas

Sämsta: Nervkläm i armen igen

Klädsel: Nattlinne & mjukisbralla

Mat: Tror att det skulle bjudas på fisk

Frisyr: Soff-frisyr

Saknad: Ett arbete

Vän: Tvn

Plats: Soffa

Pryl: Försvarets cerat

Minne: Behöver inte minnas mycket

Längtan: 7 Mars

Köp: Blir väl något gott till kvällen

Foto: Denna roliga på farmors kisse





Idag har jag inte gjort annat än att ligga framför tvn och bara degat. Skulle kunna hitta på tusen andra saker som Borde göras, men som jag inte riktigt orkar med. Vaknade med en huvudverk och ont i halsen imorse.. värdelöst.

Imorgon blir det i alla fall andra bullar. Då åker jag in till stan för att lekas med Matta som inte har något att göra när Johann jobbar. Annars hade man väl inte lyckats få en sekund :) Efter det vet jag inte riktigt vad som händer. Funderar på att hitta någon superbra film att se på kvällen, eftersom herrn ska till grannen och spela tvspel i vanlig ordning. Fast den här gången är det skönt, för nu jäklar har vi varit för nära inpå varandra i någon vecka här.
Lite egentid måste man ändå ha.



Snart kommer de och hämtar upp mig efter jobbet, och då åker vi på Konsum, samt in till stan för att köpa öl. Jag tror jag ska köpa mig någon alko-fri Carlsberg att smutta på ikväll jag med. Med lite chips & dipp till.
10 poängare!





.


Kläder


De här är kläderna jag fick av Nathalie idag. En massa bodys, några tröjor, byxor & pyjamas + lite övrigt. Allt i storlek 50/56, så nu kommer hon ha kläder i överflöd innan de har vuxits ur. Så för er som tänkt köpa kläder i present, köp i storlekar Över 56. Annars hinner de ej användas :)













Idag blev det stuvade makaroner i hushållet. Första försöket med stuvning,
och det blev helt godkänt, trots saknaden av vitpeppar.



Fredriks present kom idag, så ikväll ska det väl spelas




.


Vecka 32

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor.




1,7 kg  42 cm lång


Jaha, då var man inne på vecka 32.. 8 veckor kvar. Undrar om lillan kommer ut tidigare som jag kännt på mig? Längtas efter att få träffa henne för första gången, men kan gärna få stanna kvar tills den 7 Mars ändå :)

Magkrämporna har lagt av lite nu, och jag hoppas att det fortsätter så. Förutom det är det inte så jobbigt nu faktiskt. Jag trodde att det skulle vara jättejobbigt, men det är helt okej om man jämför med i början. Då är lite ont i ryggen och kramp i benen som en fis i rymden.

Just nu ser jag/vi fram emot föräldrakursen som börjar snart. Nu börjar den strax, och håller på 1 gång i veckan*3-4 ggr. Sen är det redan sent i Feb och då är det nästan dags. Det kommer att gå väldigt snabbt det här tror jag. I alla fall nu när det är så mycket som händer här framöver.

Hoppas hoppas hoppas också på att det blir en lite tidigare flytt, så att man kanske hinner fixa klart tills Mars. Skulle vara riktigt skönt att få komma in på det nya stället på en gång, istället för att flytta på sig på en gång. Komma in i rutinerna på stället man ska bo på i något/några år.





.


Galna tider


Idag fick jag mig en fika på staden med den gamla haggan Mickelsson. Henne träffar man inte på så ofta, men det hinns ju inte med när hon flänger runt hela Sverige :) Förhoppningsvis hittar hon jobb här i sommar, så man kan träffas oftare. I alla fall så fikade vi och snackade om allt möjligt. Det är skönt att ha vänner som man inte Måste umgås med ofta, men som man ändå vet att man har kvar.

Påminns ofta om den gamla galna tiden när man umgås med denna. Roliga minnen, men också pinsamma som man helst bara vill glömma.

Blev en suddig bild



Annars gör jag inget alls idag. Nathalie har varit här en sväng och gjort ett litet byte. Vi fick iväg vårat skötbord som man sätter på väggen, som vi inte ska använda, och för det fick jag en kasse med flickkläder. Blev ju lite knepigt för dem som var 90% säker på att de skulle få en tjej, och så blev det Liam. Så det var ett bra byte måste jag säga.

Funderar på om man skulle ha begett sig till Konsum i Bergvik och hämta Fredriks present som kom idag. Men jag vet inte om jag vågar backa upp här. Snöhögar överallt + att jag inte kan kolla ordentligt. Han brukar få backa upp till mig annars :) Men det skulle vara roligt om presenten fanns här när han kom hem. Ska nog göra ett försök ändå.

Igår hände det inte alls mycket. Vi låg bara i soffan och degade & spelade tvspel. Badade också, men inte utan besvär. Jag är inte så lämplig att bada med nu för tiden, med tanke på att det är mycket som blivit större och som sticker upp ovanför vattnet, så att man fryser :)

Efter badet tröck vi i oss lite daimtårta. Den är så sjukligt god! Kostar 42:- om jag inte minns fel, och då får man ca 10 bitar. Jag tror att det är själva grejen att man har den i frysen, så att den är kall, som gör den så jäkla god. Ett tips för er som inte testat den. Riktigt gott!


Så här sötis var jag
i badet igår. Skum i överflöd







.



Röda Slö-dagen


Jag undrar hur många det är som ligger i soffan och bara döar idag?
Här hemma är vi i alla fall två.


Var meningen att hela patrasket skulle komma idag, men de fick sig en liten otrevlig överraskning igår. Ted klagade på att det kliades i stjärten, och när de till slut kollade så hade han fått mask!! Blää.. Så nu får se sitta i stan tills det har försvunnit innan vi träffas igen. Jag blev också smittad av sånt när jag var i 6-7 års åldern och det jag minns var den äckliga medecinen vi var tvungna att ta.





Så idag ligger vi bara hemma och tar det lugnt istället. Ska väl försöka sig på att fixa lite käk senare, men det känns väldigt ointressant. Kanske till och med struntar i det idag. Eller så blir det något som går väldigt snabbt. För utanför dörren kommer ingen av oss gå idag i alla fall. När jag kollade tidigare idag så var det -20. Ungefär 15 grader FÖR kallt för min del. Burr !

Och just ja, det har blivit lite ändring i planeringen här. Fredrik, den yrbollen, kom på att det var den Andra veckan i Feb han åker till fjällen. Så den lilla baby-showern kommer att hållas endera den 12 eller 13e istället. Förhoppningsvis är det fler som kan då. Och nu blir det väl lite roligare också, när man vet vad det är för någon där inne : )



.



Kan inte låta bli

Skrev bara för någon gång sedan att jag nu skulle köpa kläder till den lille, men nu är det omöjligt! När jag skrev det inlägger så hade vi redan köpt alla plagg som finns i stan som passar till både flicka/pojk, men nu finns det så otroligt mycket mer att köpa när man redan vet vad det blir :)

Och jag måste erkänna.. Det ÄR faktiskt omöjligt att inte köpa de där rosa fjantkläderna med spets och liknande. Sa starkt och tydligt innan att jag aaabsolut inte skulle köpa sånt, men se hur det gick. Finns så mycket gosiga kläder så att det kliar i fingrarna. Har dock inte hittat någon bra ute-mössa ännu, och det måste vi ha. I början av Mars är det inte speciellt varmt direkt. Hojta till om ni vet någonstans det finns fina : )


Fina ute-skor



Flickigt, men supersött
Tights med ankstjärt




Klänningen hittade jag på rea och
kostade 90:-




Allt är inköpt på Kappahl, för de
som
är intresserade


Och idag har det väl inte hänt så mycket. Kikade lite på stan och bytte en bok, sen for jag upp till MVC där vi bara kollade hjärtljud & mått, samt fick lite tider för föräldrakursen som startar den 27 här.

Efter åkte jag till mamma och fikade med Anna & Tove som var och hälsade på. Handlade lite på vägen hem, och nu är det bara det gamla vanliga. Laga mat, äta mat, kolla på tv. Får se om pöjka min åker in till stan och festar lite, han som är ledig imorgon på röda dagen. Skulle vara ganska skönt så man får vara själv lite :)

Imorgon vid 3 kommer hela ligan hit. Mamma, Tony & grabbarna. Då ska vi leta upp någon rolig backe och leka i, sen bjuds det på mat. Ska väl också hinna med att spela lite tv-spel också. Jäkla synd att vi Fortfarande inte fått hem den extra kontrollen som vi beställde förr. Men vi såg nu att det kunde ta upp till 21 dagar innan den skulle komma. Tjatigt.. Plus att jag beställt en massa tillbehör som Fredrik ska få i födelsedagspresent. Det är ju snyggt att han får den en vecka efter han fyllt. Men men..

Nu blir det mat. Fiskpinnar & mos. Superlätt men också supergott




.



Nyfiken?





Igår natt fick jag riktigt ont i magen och låg och gnällde hela natten i stort sätt, och imorse när det inte blivit något bättre så bestämde jag mig för att ringa upp till Hudik. Förklarade för dem och de tyckte att jag skulle komma för att ta lite tester. Bättre att kolla än att sitta hemma och vara orolig. Så imorse åkte vi upp vid 8.00.

Väl där fick man vänta en hel del som vanligt, men det var ändå inget som de kunde se direkt som var fel. Men tester gjordes och tydligen är det någon slags infektion jag hade, men det tar ytterligare upp till 5 dagar för svaren att komma. De skulle gissa på ett rejäl urinvägsinfektion eller kanske till och med tarminfektion.

Gjorde och ett ultraljud. Eller ja, egentligen två.
Ett genom "öppningen" så att säga, och ett vanligt på magen. Kollade så att alla väggar & moderkakan var okej, och det var dom. PUST!

Fick då också chansen att se lillen ännu en gång här innan den kommer ut. Lilla handen och ansiktet. Jag försökte spana efter något tecken som kunde visa vad det var för en liten jäkel som låg och sprattlade där inne. Var svårt, så jag frågade lite snällt om läkaren såg. Vågade fråga eftersom han var Betydligt mycket snällare än den andra vi var hos. Han kikade i alla fall runt lite och vi fick också se.


Och det blir eeen....   Flicka !


Jag är faktiskt jätteglad för det. Det hade inte spelat någon roll, men jag måste nog erkänna att jag blev lite extra glad när han sa det. Nu är ju inte det 100% säkert, men ingen av oss tre såg någon nupp +  att han pekade ut läpparna & det är trots allt bara 9 veckor kvar. Så han hade förmodligen rätt :)

Var tråkigt att åka till Hudik, men det slutade bra i alla fall. Nu får jag ta det lugnt tills provsvaren kommer bara så ska det gå bra. Allt är bra med pyran, och det är väl det som spelar någon roll. Och sjukhus är inge roligt, så dit vill jag inte förrän det är dags.. Och med tanke på dags.. Anledningen till att det hela tog så lång tid var att doktorn var tvungen att förlösa fram en liten person till jorden medan vi var där. I väntrummet skreks det till ordentligt ett par gånger, sen fick vi höra små babyskrik i hallen. Gud så härligt! :) Så vi fick oss också en liten aning om hur det hela går till där på samma gång. Såg den lilla familjen ligga i sängen när vi åkte hem. MYS !

Nu längtar jag


.



Grattis i förskott





Imorse klev vi upp runt 11snåret, då vi for in till stan. Fredrik fick ett presentkort av mamma och pappa sin, som han skulle handla lite för. Han hittade två tjockare tröjor. En med dragkedja & en med luva. Tycker lite synd om grabbar som måste punga ut med så mycket när de ska köpa rejäla saker. Våra kläder tycker jag kostar Mycket mindre. Eller är jag helt ute och cyklar då? 

Efter var jag på jakt efter amningsbehåar till mig och mössa&vantar till lillen. Var ett otroligt dåligt utbud på Kappahl, fast ett par vantar lyckades vi få med oss i alla fall. Ute på Lindex var det bättre, där jag hittade två stycken behåar. Hatar verkligen att lägga pengar på saker som man ändå inte ser, eller tycker om att använda över huvud taget. Näe, underkläder har jag aldrig gillat att handla. Men ja, nu är det ett måste tyvärr..


180:- styck kostade dessa






Innan vi for ut till E-center så blev det en snabbfika med Matta som var vrålis. Jag själv tröck i mig en sockerbulle som är ett måste på Tewes. Och julmust till såklart.

Väl hemma så har det varit full fart ända fram tills nu ungefär. Fredrik fyller 23 imorgon egentligen, men vi valde att fira honom redan idag. Så på affären handlade vi så det skulle göras tårta. Jag sysslade med det här inne medan han skottade ute, men jag skulle ha bytt om jag visste hur jobbigt det skulle bli. Hundra år tog det.. Och när jag väl hade täckt hela tårtan med grädde, så att det såg skapligt jämt ut.. Gissa vad?... Jo, jag böjer mig över och doppar hela magen rakt i tårtjäkeln !! Ungefär då tröt humöret totalt och Fredde fick hjälpa till med resten.

Lage & Susanne kom och åt tårta



Fika är det bästa



Mamma fick in klämmen ordentligt i slutet



Tony kastar




För tillfället håller Fredrik på att kasta ut väldigt fula och opassande ord till gubbarna som spelar mot honom på basebollen. Jag har aldrig hört så mycket fula ord komma från någon tror jag. Värre än mig faktiskt :) Haha, bryter faktiskt ihop på pöjken. Just nu kan man inte tro att han fyller 23 imorgon. Fast lite roligt är det i alla fall.




.



Vecka 31


Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.




1,5 kilo & 40 cm lång


Och så klarade vi oss över nyår, så nu blir det en skapligt tidig bebis, istället för en stackare som fyller så sent på året. Så nu är det fritt fram för honom/henne att komma ut och hälsa. Men inte För tidigt bara :)

Annars så är det väl som vanligt. Har en del ont i ryggen & magen, men det är så att man står ut i alla fall. Sover väl kanske lite bättre nu.. eller så är det jag som blivit van med att vakna titt som tätt.

Tyckte att jag växte extremt mycket ett tag, men nu märker jag knappt av det längre. Folk säger "OJ" när de ser mig, men jag känner mig inte ett dugg större än för någon månad sen.

Har lyckats hålla mig skapligt i viktökning än så länge, men det är nu vi får se hur det verkligen kommer att sluta. Från och med nu går man i vanliga fall upp ca halvkilot i Veckan, så det kan hända en hel del på de här sista 9 veckorna :) Förhoppningsvis håller jag mig på gränsen, som tidigare. Hoppas hoppas!


.



2010


Nu är vi inne på det nya året, och det bjuder på någon dec med nysnö som vi måste skotta upp. Så här mycket snö har det inte varit sen 80-talet hörde jag. Ganska häftigt ändå.

Slutet/början på året 09/10 spenderades i alla fall med gott sällskap i Söderala. Började med finmat hos Nathalie, Niklas & Liam, där också hans syster och pojkvän var. Satt och bara snicksnackade till vi gick vidare en gata bort till Rosie, Patte & Lucas. Där stannade vi kvar och stannade tills det nya året var här. Satt och mös med glögg och annat tills klockan blev runt 2.

Så detta nyår blev väldigt lugnt, men ändå trevligt. Tack för kvällen!


Tjockis!
Glad nu i alla fall att vi är inne på 2010, så att den
lille slipper födas så sent på året. Så nu är det fritt
fram att komma : )



Hos fam.Sandberg



Fick nöja oss med tomtebloss



Ett glas skumpa vid 12-slaget



Hos Rosie & Patte



Lille Tigern fick för sig att det var morgon
och busade till det







RSS 2.0