.



Storbaddaren


Idag var vi första gången på babysim. Första minuten i poolen var Mollie väldigt skeptisk och vägrade öppna ögonen eftersom det var vatten. Men efter en stund så tittade nog Alla på oss. Alla andra bebisar flöt lugnt runt och myste.. Mollan, hon sprattlade på armar och ben så det skvätte precis överallt. Sim-fröken skrattade och det blev världens attraktion att titta på vår lilla dampis. Och inte var det lätt att hålla koll på var hon gjorde heller eftersom man själv hade en liter vatten i ansiktet. Hur som helst så var det superskoj och nu längtar vi lite tills nästa lördag :)







.



Brudbesök


Igårkväll kikade Ök, Sär & Soppan förbi. Gjorde mig sällskap medan Fredde var ute i garaget och fixade med bilen våran som vill krångla sig. Kvällen spenderades med ett halvtittande på film och lite snicksnack. Alltid trevligt med främmande :) Dock jobbigt att man mår som ett as med tanke på matbristen. Eftersom det är nästan olidligt att äta den där jäkla soppan så äter man ingenting istället. Känns just nu som att det inte kommer att hålla en vecka.. Tror inte jag är skapt för att inte äta något :)





.


Dag 1

Då var snart första dagen avklarad med min nya sopp-diet. Soppan var inte så god att äta stora mänder av på en gång, så jag måste försöka dela upp den på mina raster. Skulle ha jobbat 07:45-17:00 idag, men blev förfrågad att jobba över. Så jag kom därifrån 20.15 istället. Så 12 timmar på jobbet.. Nja, ingen favorit kan jag påstå men jag slapp i alla fall vara hemma och frestas av maten :)

Och tillbaka till dieten.. Ja, om man kommer att tröttna på soppa innan det hela är klart? Svar. JA! Det är nästan så att jag bävar inför lunchen imorgon när det ska intagas igen. Okej om det ändå var några olika sorter, men nej.. samma samma. Jag säger åter igen att det är tur att man äver får äta frukt & grönt hur mycket man vill. Jag tror nog de där vindruvorna räddade min dag.

Nu ska jag försöka bortse från att det ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" här hemma, och istället gå och läsa en stund innan John Blund kommer. Han kommer antagligen rätt snart också känner jag på mig. Imorgon är det jobb 08:15-17:30 som gäller. Sen är det helg.. Babysim på lördag för första gången också :)




.



Vilken Soppa !


Idag har jag varit hemma från jobbet. Haft feber i 2 dagar och pinat mig genom, men idag kände jag att det fick vara nog. Har därför sovit ut ordentligt och nu ikväll så känns det mycket bättre. Och för att inte hamna efter så har jag satt upp mig för intresse att jobba på söndag. Vill ju inte gå miste om peningar nu till julmånaderna.


I alla fall så kände jag medan jag tröck i mig chips i truten idag att det får vara NOCK! Det är fan inte sant vad jag lagt på mig.. och det är verkligen överallt också.. 10 kg tyngre sedan jag träffade Fredrik. Och ja.. jag vet att jag burit barn där mellan, men nu är hon snart 8 månader, så nu borde det mesta vara som vanligt igen. Kan inte köra på den ursäkten längre, haha :) Så nu hade jag tänkt prova på en ny metod. Sopp-diet i 7 dagar. Efter de 7 dagarna ska jag känna efter lite vad jag känner för. Det som Nathalie provade verkar mycket effektivt och bra.

Ska försöka uppdatera lite om hur veckan går här.. Förhoppningsvis är det inte så mycket som ska fixas innan helgen här. Tvätten blev klar idag och likaså storhandlandet. Ska som sagt försöka skriva :)


Nathalie före

Rund och go förra Halloween om
jag inte minns helt fel





Och efter ett år.

Vilken pangbrud! :)




Och för er som undrar så lyckades hon genom att följa LCHF-dieten.
Om man har självdiciplin så går det ju :)




Kopierade lite från nätet :


Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.
    Följande är tillåtet att äta om man följer en LCHF-kost:
  • Fet frukt (Avokado och kokosfett).
  • Fett (Riktigt Smör och Bregott)
  • Fisk och skaldjur (Gärna feta fisktyper tex lax).
  • Fågel (kyckling eller kalkon.)
  • Grönsaker (Sparris, broccoli, Squash, aubergine, oliver
  • Kål (Blomkål, vitkål, brysselkål eller grönkål).
  • Kött (Lamm, vilt, gris och nötkött).
  • Matolja (Olivolja eller rapsolja).
  • Mejeriprodukter (Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil).
  • Ost, (Gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella eller keso).
  • Spenat, svamp, gurka och all sorts grönsallad).
  • Ägg (I alla former).
    Undvik att äta följande om du följer en LCHF-kost:
  • Charkvaror (Korv och alla typer som innehåller tillsatser som innehåller kolhydrater).
  • Frukt.
  • Kolhydrater i form av ris, majs, couscous eller bulgur.
  • Margarin (Alla typer).
  • Matolja (Majsolja,jordnötsolja, sojaolja och solrosolja).
  • Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).
  • Socker (Alla former, vit socker, brunt socker, sirap, honung ,godis etc).
  • spannmålsprodukter (Bröd, pasta och gröt. Även fullkornsprodukter)
  • Sötad mat & dryck (läsk, kakor, kaffebröd etc).
  • Tilltugg (Popcorn, chips och alla andra tilltugg som innehåller kolhydrater).
    Man kan äta lite av av nedanstående om man känner att man måste:
  • Alkohol.
  • Bönor och linser.
  • Choklad med hög kakaohalt, 65-70%.
  • Frukt.
  • Nötter, mandel, solrosfrön

 


.



Småstadsliv

Ja vi trivs i vårt småstadsliv..


I fredags fick jag en trevlig överraskning när jag upptäckte att det fortfarande fanns biljetter kvar till Småstadsliv på Folkan. Beställde på direkten och dagen efter gick vi och fick oss ett gott skratt. Det var riktigt roligt och värt varje slant. Kul att få komma ut på lite också som sagt :)


Mina favoriter




Kollar hängholmarna



Rövkontakt.com



Jonny Borgf



Bjuder Skalman på kaffe





Efter teatern tröck vi i oss pizza med mamma & Tony och sen såg jag film med Nathalie väl hemma, medan Fredrik sprang ner och lekte med Niklas. Såg något riktigt löjligt, som är precis i min smak :)

Idag vaknade jag och kände det stora molnet i hela skallen. Mollie lyckades smitta ned både mig och mamma med snoret hon haft i helgen. Mot all känsla av att ligga kvar i sängen hela dagen så åkte jag med Fredrik som skulle till Gävle på Biltema. Blev först en kik in på MediaMarkt, sen på IKEA. Håller på att planera lite inför det kommande badrumsbygget.

Hittade även lite klappar. Blir en till tripp ned till Valbo med mamma innan Dec här. Jag klarar helt enkelt inte av att stressköpa när det är en miljon hetsiga människor runt omkring. Så nu har vi i stort sätt bestämt vad alla ska få och sen ska det inköpas innan November är slut.

Just för tillfället sitter jag i kö till Försäkringskassan. Och ni vet kanske vid det här laget vad jag tycker om dem? ALLTID ska det vara krångel alltså.. Så nu måste jag sitta här i denna förbannade kö fast att jag ringde in en hel jäkla månad i förväg och sa vilket datum jag skulle börja jobba.. öööh!


Sen blir det kanske en film innan det är läggdags. Men Fredrik har bara tagit hem en massa läskiga filmer och det vet jag inte om jag har någon lust med. Kanske är något bra på tvn istället?


.


Senaste tiden...


Så lång som detta uppehåll har det nog aldrig varit på bloggen tror jag. Men så här upptagen som jag varit i 4 veckor har jag aldrig varit heller. Gått utbildning i 3 veckor 8-17 och nu har jag snart avslutat första veckan med att svara i telefonen. Det går väl sådär.. så som det borde i början antar jag. Men det känns väldigt bra att få någonting att "göra". Och med göra menar jag jobba och tjäna lite egna pengar. Var som sagt ett tag sen.


Så vad har hänt annars än jobb?
Har haft två olika inflyttningsfester här i lyan.
Den första hade jag själv när Fredrik var i Tyskland, och den andra var förra fredagen. Båda var trevliga och jag har fått så oändligt med bilder så att jag inte vet vart jag ska börja. Just nu är klockan mycket som vanligt, så det får räcka med tre från kvällen då Overturner spelade. (Fredriks jobbarkollega)


Ska försöka lägga in lite fler bilder i helgen, men som det ser ut nu så är
det redan näst intill fullbokat med saker igen. Imorgon grilla med både
min & Fredriks familj. På lördag har vi beställt biljetter till Småstadsliv.


Grabbarna grus





Träffar på fler från Lundgren-släktet





Tyffa brydar i lyxförpackning :)





.


Marmamys


Idag fick jag lite tid för mig själv. Mollie var hemma hos farmor & farfar medan jag fick ta en lång dusch, städa & fixa ordning så länge jag ville. Hann även med ett avsnitt Desperate :) När det var slut så ringde en hungrig Sandra som jag åkte in till stan och hämtade. På vägen hem stannade vi och handlade fetmat från ett varsitt ställe som vi förtärde snabbt väl hemma.

Efter maten hämtade vi Mollie och gick ut till Hibo. Lite smårädda för björnar, men det fungerade. Jag var ute efter att fynda lite i brädhögarna som ligger där, men ingen tur denna gång. Hittade dock en massa fina höstlöv som fick följa med hem. Efter Mollie har lagt sig blir det film och Ännu mer fetta innan det är godnatt. Imorgon blir det samåka till jobbet som ett fint gammalt gift par :)


Fina höstfärger





Bus med champis






.



Ensam hemma


Imorse åkte Fredrik mot Tyskland.
 Där ska han vara i över en vecka, och det är väl lite blandade känslor angående det kan man väl säga. Visst är det skönt att få vara lite själv ibland, men över en vecka är att ta i. I alla fall när det är 08-17 som gäller nu för tiden. Kommer vara skapligt trött till nästa helg kan tänkas :)

Tidigare idag var jag och Mollie in till stan. Mamma kom ner och roade lillan medan jag testade jeans. Är i akut behov av det eftersom jag inte kan ha ett enda par sedan Mollie kom till. Surt, men det är väl smällar man får ta. I alla fall blev det ett par vanliga.. Det är sådant jag behöver.. vardagskläder.

Hände mycket nere på stan, och såklart glömmer jag kameran då. Hittade också mycket fina blomarrangemanger, men det ska jag spara lite på tror jag. Har inte fått någon orning alls på utsidan så det får vänta till julen när alla fina saker ska upp. Men nog blev jag allt bra sugen på att bränna mitt presentkort på blomsteraffären :)

Senare idag lutar det år att jag följer med pappa, Ida, farmor & Eyvind ner på Pantern och tar en pizza. Var där igår och då LA Mollie en pizza. Satte en bit pommes i halsen och kräktes upp 3 liter välling såg det ut som. Ingen repris idag får vi hoppas. Senare mot kvällen får jag se hur trött jag är. Kanske att hela gänget kommer och ser film här, eller så blir det sängen väldigt tidigt för min del. Imorgon kommer Sandra, så då blir det väl film ändå antar jag.



Var över till pappa en sväng.
Han hade målat en hel del sedan
jag var där sist.









.


Första veckan


Har inte blivit mycket blogg här i veckan. kan bero på att det inte funnit en sekund över till annat än sådan som Måste göras. Eftersom Fredrik åker till Tyskland tidigt imorgon så har det varit mycket saker som varit tvungna att ordnas innan. Tex röja ur garaget från saker så att bilen kan stå där på nätterna. Stå och skrapa rutor med Mollie i bilen på morgonen är inget jag vill göra.

Sen har det varit en hel del annat som varit viktigt. Så med andra ord har vi suttit stilla medan maten förtärts, men annars inte. Full fart tills man däckar i sängen av trötthet.

I alla fall så har det här första veckan på utbildningen gått finfint. Det är Mycket, men det ska nog ordna sig. Som det känns nu så ska jag nog klara av de här veckorna galant. Sen tror jag inte att det ska vara några större problem att börja jobba heller för del delen. Men tro mig, det är ovant att ha saker att göra om dagarna.


Hittade ett fönster ute för ett tag sen och
igår fick vi äntligen upp det på väggen. 

Efter att ha tvättat, skrapat & målat det 
blev det riktigt fint tycker jag. Helnöjd!

 




Ikväll blir det film & mys med karln min, men resten av helgen har jag inte planerat in någonting. Var snack om att Sandra skulle komma ut på mys bara. Den här helgen är väldigt efterlängtad. Det är ändå någonting extra med att sitta i bilen på väg hem från jobb och veta att hela helgen är framför sig :)


Nu ska jag hjälpa F att packa, för annars får väl slarvern med sig ojämna strumpor & för några kallingar :)


RSS 2.0