.


Antikmässa


Igår hölls den årliga antikmässan på tennishallen här i Söderhamn. Är det inte lite konstigt att jag missat det alla tidigare år? Jo det kan nog jag tycka i alla fall. Men i år kom jag med och det var skoj. Kommer jag fortsätta gå på. Om det nu blir så många år till för det hade minskat enormt med saker sedan förra gången hörde jag. Trist att det inte finns så mycket som håller i sig.

Själv köpte jag en gammal fotogenlampa & en gungfotölj i Mollies storlek.
Det är superkul att pruta och fynda :)


Läcker!



Trådrulle som gick lös på en 2-3000 om
jag inte minns helt fel



Tony kollar på gamla leksaker



Mårten Andersson
Ursäktar för blänket i tavlan..



Kunde även värdera fynden




Har även en massa bilder sedan Halloween på Statt, men det orkar jag inte med nu eftersom klockan sprang iväg så snabbt. Nu blir det sänga och vänta på att klockan ringer 07 imorgon. Åter till verkligheten.

.


Förlåt


Verkligen.. förlåt att jag inte skrivit eller lagt upp en enda bild på någon vecka här. Det har helt enkelt varit andra saker som kommit före. Framförallt flytten har väl tagit musten ur mig, och sen har jag både umgängat med vänner & min lilla trollunge som varit hos mig mitt i flytten här. Så ja, det har varit en hel del.

Men nu har jag börjat komma in mig i lägenheten igen och kan förhoppningsvis börja njuta av saker igen. Typ som att fota lite och skriva några rader ibland :) Nu blir det en blandning av saker som hänt förra&denna vecka.


Har hängt mycket med Sandra.
Här dricker vi vin och jag kommer i bildens
sekund på att jag fimpat en tjyvcigarill i hennes glas :)



Senare kikade vi på när Jossan & Vigge
sjöng/spelade.



Humla var också där



Nettan hade dragit till Bollnäs och öppnat eget.
Kan ju tycka att det var rätt elakt att inte berätta..




Vid ledig stund så har jag tex varit på loppisar.
Här på Erikshjälpen med mamma & Ylva




Tvingat med Sandra på Mobackes.
Finn ett fel i den annars rätt fina bilden :)



Grejjat i lägenheten.
Här på vardagsrummet.. Börjar ta sig iaf



Fönsterhängt med min flicka




Ja, lite prylar som jag har sysslat med här i veckorna.



.



Längtar


Idag är det nog den riktigt första gången som jag verkligen Längtar efter ensamhet. Jag som Alltid vill ha någon hos mig. Kanske inte under dagen och så, men på kvällarna smyger sig ensamheten på och det blir svårt att sova. Men idag.. Gud vad jag ska mysa i att bara få sitta ensam i min nya lägenhet och bara lyssna på ingenting. Läsa en bok eller ta ett bad. ( Och Sandra, jag ska ta det första, haha )


Tjyvkik på lägenheten.
Har inte lagt upp bilder eftersom dessa är
tagna med nuvarande hyresgästernas prylar.
Men jag tror inte de har något emot dessa två :)




Rådhuset kommer bli en bekant syn




På fredag efter alla slutat jobba går flyttlasset.
Då ska jag spendera min första helg till att montera ihop säng och göra lite klart. Eftersom hyresvärden inte är i stan då så kan han tyvärr inte besikta lägenheten förrän på måndag. Det betyder att jag alltså kan flytta in sakerna, men inte någon annanstans än i vardagsrummet. Lite komiskt men det är väl bättre än ingenting? På måndag efter besiktningen kan jag ställa ordning allt på sina platser. Eftersom Mollie är på dagis hela måndagen så hinner jag få ordning på det viktigaste i alla fall. Ska försöka göra det så mysigt som möjligt innan hon kommer till veckan. Längtar efter det lilla trollet .. :/ Första hela veckan hos pappa nu. Men det går bra ändå. Jag sysselsätter mig med annat för att inte deppa när hon är borta. Men som sagt, på kvällarna är det alltid värst.


Tokfian min :)

 

Imorgon blir det i alla fall en mini-roadtrip till Bollnäs igen. Denna gång åker jag & Sandra för att hämta upp en säng till Mollie som ska stå i hennes nya rum. Var länge sedan jag köpte den, men då hade bagageluckan dött så vi fick inte in den i bilen. Men nuså :) Får se om vi kanske svänger in på det mysiga loppisen som jag var med mamma+tony+ida förra veckan. Glömde kameran sist men denna gång kanske jag kommer ihåg.


Näe, nu blev det för mycket text här.
Nu ska hjärnan vilas upp i några timmar.
Godnatt


.


Böllnäs igen


Idag följde jag och mamma med Jens till Bollnäs för att hämta Carina. Det blev också en sväng till RödaKorset, Nytt&Gammalt och sen Erikshjälpen. Jag fyndade en köksklocka, samt en fin kanna. Men bäst var ändå ett par till synes oanvända barnskor till Mollie. Hur söta som helst! Och då är det säkert folk som tänker.. "Mäh, har de inte råd med nya skor till barnet". Då kan jag berätta att det har vi visst, men sen är det en sak man väljer om man lägger ut ca 5-600:- eller uppåt på ett par skor som kommer användas i endast någon månad innan det är dags att byta storlek igen. Det får räcka med 1-2 par skor per säsong som kommer från affären, resten är bara slösade pengar om jag får tycka till.


Jag vill också ha!



Klockan som är under renovering




Såå, vad händer mer?
Imorgon ska det fixas med en massa papper. Adressändra osv. För på fredag är det flytt som gäller. Det komiska är att hyresvärden inte kan besikta lägenheten innan måndag, men eftersom jag kommer att ställa in alla mina prylar i vardagsrummet tills dess så kan jag bo där i helgen. Jag och Nathalie ska i alla fall ställa lite fint och tända ljus på lördag och mysa bland kartongerna :) 





.


Söndagslek























.


Kvällspromenad


Idag blev det ingen riktig promenad eftersom Mollie haft hög feber nästan hela dagen. Då vill man gärna vara hemma och passa på att mysa när hon för en gångs skull vill :) Så dagen har varit lugn med andra ord. På kvällningen tog dock jag & mamma en långsam, men lika uppfriskande, promenad genom stan. Behövdes lite luft i lungorna. Nu sitter jag mest och väntar på att lillan ska somna efter en dos Alvedon. Gräsligt trött men har en känsla av att det inte kommer bli så mycket sova när hon är dålig. Synd om gumman min..


Utanför husdoktorn



Här skulle jag kunna handla upp
alla pengar på kontot, utan tvekan :)



Vår jordgubbe till kyrka



Hemma satt de och ritade.
Observera att Mollie hade tagit av
alla korkar till pennorna. Måttligt
glad Liam





.


Kvällsmys


Nu är vi inne på sista helgen hemma hos mamma+familj. Vet inte riktigt vilken dag det blir, men någon gång till veckan får jag förhoppningsvis börja flytta in i lyan. Har längtat efter att få lite ordning och reda med allt. Rutiner är något som saknas rätt snabbt.. Hur som helst så myser vi på tills det är dags för flytten. Spenderar kvällarna med att bada, mysa och äta gofika.

Imorgon tar jag & Mollie med oss Sandra och åker på badhuset var det tänkt. Mollie älskar verkligen att bada så det ska vi väl kunna klämma in så mycket skoj som går innan lillan åker till pappa sin igen till veckan.

Nu blir det Lyxfällan. Ska ju bli intressant















.



Familjedag


Eller ja, det har jag väl egentligen varje dag nu, haha.
I alla fall så tog vi oss en trip till Bollnäs. Mamma och Tony
har hittat ett toppenställe! Man svänger in mitt emot Albert&
Herbert och åker en bra bit. Loppis och jättefina hemslöjds-
prylar. Själv hittade jag en miljard saker, men plånboken ville
inte riktigt samma sak idag :) Men jag blev nöjd ändå.


Fina sidor ur en Bibel som jag senare ska
hitta på något skoj med. Rama in eller något.
De två bruna har suttit på ett skåp men nu ska
de fungera på ett helt annat sätt. Visar sen :)



Dessa hittade jag på A&H
Väldigt lämpliga eftersom varken jag eller mamma
tål riktiga. Såg förvånadsvärt äkta ut för att kosta 20:-

Kommer att vara fina i vaser nu till jul.
Jag längtar redan ihjäl mig :)





Imorgon har jag ställt klockan på 8.
Kan äntligen börja gå ordentligt efter den jäkla operationen.. Jag som hade fått upp ett sånt bra flås där i slutet. Nu har det varit soffan/sängen mest i 2 veckor så kroppen lär väl få en jäkla överraskning när det sätts igång. Jag får helt enkelt börja sakta igen.. Hur som helst så ska det bli skönt. Älskar också att det börjat bli lite kallt ute. Hösten är bara för härlig tycker jag! Men inte när det börjar bli minus. En 4+ är perfekt.



.



Trubadur & Kalas

På Furan Cafe spelade idag kusin och hans vän.
Hela skaran var såklart ned och lyssnade. Mollan
bjöd även på lite dans. Duktiga var de, synd att vi
inte hade tid att stanna lite längre.








Födelsedagsbarnet heter Oliwer och fyllde 3 år. Av oss fick han två Muminfilmer som tydligen var populärt. Förstår varför. Mumin är det bästa barnprogrammet. Och Pettsson & Findus. På kalaset tröck jag i mig en massa kakor och tårta så nu sitter man lagomt proppmätt.









.


Party


Ja jag måste då säga att det är trevligare att gå på ett party där inte alkohol är med i bilden. Igårkväll följde jag med mamma på ett party som hennes vän håller i. Ni vet, ett sånt med fina prylar som presenteras och sen får man beställa. Jag blev förvånad att jag endast beställde två julklappar. Inget till mig själv med andra ord :)

Hur som haver så jag ha ett likadant själv här den 26e och då hoppas jag att många kan komma. Tanken var att jag på samma gång kan visa nya lägenheten och hur jag & Mollie bor. Och att det också finns fina prylar att se på och gofika gör det skoj :) Så hojta gärna till om ni vill komma.


Malin, festhållaren









Idag har det gjorts en massa ärenden.
Arbetsförmedling, sjukan och sen stan.
Måste få fingrarna ur röven och ta tag i en massa saker här. Men jag tror nog jag har planerat det rätt så bra än så länge i alla fall. Är så illa tvungen också. Men det känns Otroligt skönt att göra något för sig SJÄLV. Självklart är Mollie också med i den beräkningen eftersom hon är en del av mig. Ja, ni förstår hur jag menar. Men att inte tänka på vad någon annan tycker/känner/vill är uppfriskade helt enkelt.


.


God kväll

Har nyligen dragit genom avsnitt 2 av Desperate. Varken jag eller Sandra kan hålla oss från att tjyvkika :) Fast det är lite bitterljuvt eftersom detta är sista säsongen... Vad ska man titta på sen? Vet inte om någon serie kommer slå denna.

Idag har det i alla fall varit lugnt. Gick ner på staden och åt luch med mamma, morbror och Mollie. Annars bara lite trista ärenden på banken osv. Fick reda på att en ny bankdosa kostade 250:- att få. Jag tror jag letar ett tag till då faktiskt. Det priset är jag för snål för att lägga ut.

Senare mot kvällen traskade jag ned till Kollektivet där det hade köpts ett nytt Guitar Hero. Där spelades det för fulla muggar medan vi andra gjorde en kladdkaka. Lite missbedömd, men fortfarande ruskigt god. Åt en liiite för stor bit må jag säga. Traskade dock hem innan 22 dels eftersom Mollie brukar vakna runt 23-00 och vara galen, och dels för att jag ännu kallsvettas efter monsterförkyldningen.


Humla visade sig vara
en duktig hemmakarl



Sandra var duktig på detta.
Okej, att diska med..



Tjena happyface




I trappen ned får jag en snuskdoft i näsan. Upptäcker att hinken där folk kastar fimpar i stod i brand. Var ett moln av dess like som vara vällde ur. Fick springa upp igen för att hänta vatten och sen släcka. Två goda gärningar av mig idag. Den förtjänade jag när jag tidigare hjälpte en tant med rullator in i ett trapphus. Hoppas att det finns något slags poängsystem för idag får jag i så fall en massa guldstjärnor i kanten.

Imorgon funderar jag på om det vore dags att börja på med renovering av grabbarnas rum här hemma hos mamma. Skitfula tapeter har de nu som jag stört mig på länge. Förhoppningsvis så finns det kvar färg för pangpriset de hade på Ö&B. Var 2,5 liter för 88:- om jag inte minns fel. Nu är det läggdags så det blir någon gjort imorgon. Godnatt





.


Pluggmys


Ikväll är vi hemma hos mamma i stan. Kommer antagligen vara där ett bra tag här nu också innan flytten. Det är som det är helt enkelt. Gäller att göra det bästa av situationen

I alla fall så har vi mest bara slappat här hemma. Alla i hushållet är sjuka så då blir det inte mycket till aktiviteter, men har väl hunnit storstädat badrummet här hemma. Käk mot städ. Tycker jag är en bra deal då jag försöker spara pengar till flytten. Det blir alltid så jäkla mycket dyrare med allt innan det är klart. Hur som haver.. Lite senare kom Sandra upp. Hjälpte henne lite med plugg och sen blev det även kladdkakemuffins som mamma gjorde. Nu är det tv som gäller och sen söva, och hoppas på att vakna friskare.









Imorgon ska jag väl försöka ta tag i lite prylar.
Fixa fram ett gäng CV och leta jobb som ger mer päningar i börsen.
Sen ska jag mer aktivt börja leta något att frakta röven i, bil dvs. Har
väl sett några intressanta. Har dock ingen lust att sitta och åka mil hit
och dit. Skulle vara perfekt med en i Söderhamn eller Bollnäs. Om ni vet
någon som är på säljhumör, säg till :)




.



Hej igen


Nu var det över en vecka sen jag skrev igen.
Har ingen aning om varför det blir så.. Men ni
har nog inte missat någonting heller :) Lägger
upp lite bilder från Liams kalas som hölls i söndags



Oliver var glaaad



Alma åkte precis när vi kom



Leker med present



Vem sitter stilla? :)



Födelsedagspuss



Lässtund



SkallePer :)







.



Härliga väder


Det är så mysigt med höst. Det måste ändå vara min
favorit bland årstiderna. Lagomt varmt så det endast
behövs en tjockare tröja, fast ändå så näsan är kall efter
en promenad.

Idag kom Nathalie & Liam upp och åt frukost tillsammans
med mig & Mollie. (Fredrik är i Norge för de som undrar)
Sen begav vi oss ut till Hibo och satte oss och åt lite kakor
vid ett gammalt torp. Supermysigt. Dock synd att båda barnen
blev supertrött så det blev ingen lång vistelse.


Liam på sin nya cykel



Jag & Mollie cyklade före och kikade
hur pass långt borta det var



Coolingen



Tjusigt :)



Skogsmulle



Fika/Facebook-paus













Ett tappers försök till att få oss alla på
samma kort. Kameran blev sned och med
två sura barn så blev det enda försöket :)




Just nu sover lillan och jag ska väl snart packa ihop hennes
prylar då hon ska sova hos sin farmor & farfar i natt. Själv
hade jag tänkt ta en tupplur. Det har jag inte haft ro till att göra
på väldigt länge. Får se om det fungerar :) Senare hoppar jag in
i duschen och försöka göra mig lite fin inför kvällen. Då hämtar
Ökan upp mig här och vi åker in till hennes syster för lite alkohol-
intag.
Ska bli skoj faktiskt! Nu.. städa... igen






RSS 2.0