.



O-ringen

Vi är sugna på att hyra ut huset i sommar under O-ringen, men hur gör man? Har kollat lite på Blocket, men det näms aldrig några priser eller hur man gör. Det går väl tydligen att hyra ut via O-ringens arrangemang också, men hur gör man det då? Mycket otydligt det hela.. Nja, det kanske får bli Blocket då. Garantier har vi inte, men eftersom vi kommer att bo i syn-avstånd från huset så borde det vara lugnt.

Just nu sitter jag och försöker att hitta någon slags fin tårta till på söndag. Choklad blir det i alla fall, men topping är jag väldigt osäker på. Men visst borde det gå att ha i karamellfärg i grädden för att få den roligare? :) Ja, jag får väl sitta och klura ut något skoj.

Mår fortfarande piss, men det är ändå kontrollerat nu. Imorgon blir det lugnt hemma i alla fall. Skulle vilja hitta på något men orken vill inte vara mig till lags. Hoppas att det blir lika fint väder som det var idag så att man kan ta en promenad. Blev sur varje gång jag vaknade till idag och såg det fina vädret genom fönstret.


Någon som känner sig
sugen att göra denna? :)







.


Arsenal-fans


Igår blev det käk här hemma med mamma & Tony. Efter kom Anton och kikade på Arsenal-matchen. Mollan svidade om till sin dress som vi beställde från deras engelska hemsida. Tyckte det var nyss som vi köpte denna och tyckte att det var en evighet till hon skulle växa i den. Men nu satt den som smort och hon var supergullig i shortsen :)

Allt var bra och vi somnade i vanlig tid. Vid 4-halv 5 vaknade jag med en sån ortrolig smärta i rygg/bröst. Låg..satt.. kastade mig... testade ALLT, men när det fortfarande var lika hemskt vid 8 så åkte vi till Linden. Där kom dom inte fram till något som vanligt. Har fått sådär en gång tidigare och det är inte kul någonstans alls. Efter det så har jag legat och sovit i soffan hela dagen medan Mollie varit hos farmor.

Nu är det i alla fall bättre, och jag håller alla tummar i världen på att det inte kommer tillbaka igen.. Värsta smärtan sen Mollie föddes. Kan nästan jämföras faktiskt.. Lustgasen hade jag inte tackat nej till i natt. Nu blir det tv resten av kvällen.





Chips är självklart vid match :)




.



Trollet

Nu är det bara 1 vecka kvar innan vårat lilla troll ska fira sin allra första födelsedag. Egentligen blir det ju fira dagen innan också med vänner. Eftersom det är så många som vill fira så skulle det bli omöjligt att ha allt på en och samma dag. Så på lördagen blir det vänner till mig & Fredrik (samt Mollies små vänner) & dagen efter för familjen.

Men är det inte bara jättekonstigt att det redan gått ett helt år? Jag förstår verkligen de äldre nu när de nöp en i kinden och sa att tiden "baaaara flyyger iväg". Tyckte att det var nyss som jag satt och rullade tummarna och längtade på att hon skulle ploppa ur någon gång. När hon dampade där inne i magen så att hela jag ruskades om. Och lika galen är hon fortfarande :) Nu har hon tre gaddar och kan säga 3 ord ordentligt. En riktig buse är vad hon är, och jag hoppas att det fortsätter så. 



Näe fy vad klockan är mycket nu. Har suttit och kollat runt på nätet medan en film gått i bakrunden. Ikväll är jag själv framför tvn då Fredde är på spel-kväll. Han kommer väl hem om någon timme och ser så där otroligt löjlig ut som han alltid gör efter ett stort intag av alkohol. Ett för stort intag av alkohol blev det för mig igår. Blev en impuls-utgång efter att ha sett Nathalie taggad. Åkte in med Elin till Bröst &  mötte sen upp Nathalie på muskan. Det var mycket folk och det påminnde mycket om den gamla muskan-tiden. Ganska roligt hade jag på krogen, vilket var ett bra tag sen. Men som sagt så blev det för mycket alkohol både för mig & Sandra. Haha... Bröst... Jag bryter ihop. 

Men trots att jag sov i soffan med en skurhink under mig så pallrade jag mig upp vid 11-tiden imorse och började plantera om blommor för fulla muggar. Köpte en massa skojsiga prylar i Bollnäs i fredags som jag var så sugen att få ordning på. Nu äntligen har jag det fint i Alla fönster i vardagsrummet. Nästa projekt blir fönstret i köket. Där är det gräsligt fult.. Kan inte riktigt komma på hur jag ska ha det heller. Får sitta och surfa runt lite och få inspiration först. Men nu skulle det inte vara helt fel med sommar och få gräva lite i mina oupptäckta rabatter :) Får se vad Böna har satt för fina perenner. 


Mitt lilla pyssel för dagen.
Ska jag skriva var allt kommer från? Varför inte..


Blommor: gamla som var för små för att stå separerade
Plåt/Zink-tunna : Alberts & Herbert 69:- 
Gråsten :  A&H 10:-/påse * 2
Bollen: Blåklinten i fyndhörnan 20:-
Staketet: Blåklinten 29:- ?
Plåt/Zink-kannan: Blåklinten 35:-
Pippin: Gammalt & Nytt i Bollnäs 20:-




Blomman till vänster fick jag av mamma på
min namnsdag den 17 Februari. Blåklinten 190:-

Lampan är köpt på Majas i Mo för 69:-. Foten dock ommålad i silver

Äpplena är köpta på Blåklinten för 69:- resp 39:-



Hittade en rolig pinne nere i källaren efter Böna.
I brist på fantasi så fick några små hjärtan förgylla
 tills jag hittar på något bättre.



Ramen köptes också på A&H i Bollnäs, 69:-
Bilden är från i sommras nere vid skäret.




God Natt sänger Stinky

En extra hälsning till Sandra som var så snäll och köpte den här klockrena "Stinky"-pyamasen till Mollan. Underbart att snart kunna rota fram de gamla Mumin-filmerna. Kan hända att jag tycker att de är snäppet roligare än vad hon tycker.




Passande :)



 


.



Buspalatset


Förra helgen satte Pettersson/Sandbergs-familjerna sikte på Bollnäs och Buspalatset. Det levde upp till mina förväntningar i alla fall, och dit kommer vi åka många gånger. Kanske att Mollie skulle ha varit lite äldre ändå, för det fanns mer för dem som kunde gå ordentligt. Men Kul hade hon i alla fall i avdelningen för dem under 18 månader.


Liam i bollhav



Tjohoo!
Observera det äckliga plåstret som vi
upptäckte strax efter. På Nathalies tå



Den klassiska "OOOw"



Klosslek



Haha, vi dog när vi såg denna bild



Limpan i hoppborgen



Hopp Hopp



Vet inte vad Niklas gör



Finn ETT fel



Mollie flyr i all hast



Apan vad den absoluta favoriten



Mamman har roligare än ungen :)







.


Lekstuga


Nu för tiden så är det sällan att jag bloggar. Jag vet inte varför riktigt. Har ingen ork. Sen kan det ha att göra att Photoshop slutat att fungera och att jag inte kan göra bilderna som jag vill. Vägrar att lägga ut en obehandlad bild. Denna vecka har det inte hänt mycket. Jag har tagit en vecka ledigt från träningen, då jag kännt en otroligt missnöjd känsla över allt egentligen. Trist utan pengar, utan värme, utan jobb & bara en enorm längtan till varmare tider.

I veckan har jag istället lyxat med att gå på loppisar runt om i stan och letat efter nya fynd. Just nu är jag på jakt efter olika trähyllor/skåp m.m. I sommar ska vi nämligen ställa en lekstuga på gården, och den ska ha något slags kök. Så precis som när vi skulle flytta till huset så börjar jag samla i tid och köpa saker så att inte allt kommer på samma månad. Och att köpa på loppisar för några ynka kronor och sen måla dem, sparar jag mycket pengar och sen är det roligt att göra allt själv också.


Vi skulle kunna ta lekstugan som står nere hos Eyvind som de fixade åt mig för 10 år sen, men eftersom den stått där i 10 år som sagt så kan den vara lite sliten. Funderar därför på att köpa en ny som vi kan göra som vi vill med. Finns ett jättebra ställe i Ockelbo som gör dem på beställning och man kan välja utförandet själv. Den som jag spanat in är 5,1 m2 och är byggd med altanen på långsidan, som jag helst vill ha. 11.000:- kostar dem, så det blir ingen billig stuga.. Men ska man titta på den i kanske 15 år, så kanske det kan vara värt det? Så ni förstår kanske varförjag redan börjat spara till tillbehören? :)




Och idag blir det lite mer letande. Inte på loppis denna gång, utan på Rusta och Albert&Herbert. Min vän Sandra Bröst kommer ut med bussen och sen ska vi bege oss till Bollnäs. Inte av någon annan anledningen än att hitta på något en löningsfredag. Innan jag fick barn så trodde jag aldrig att något kunde kännas så bra som att köpa kläder till sig själv. Men det har ändras och det finns ingen bättre känsla än när man hittar något riktigt fint eller roligt till Mollie. En hylla till lekstugan känns bättre än att köpa nya jeans :) Nya kläder är överskattat. I alla fall när man bor i Marma och ändå skitar ner dem på en gång, hehe.


.



FF

Fredrik-fritt

Imorse begav sig karln till jobbet och hade wiskey-frukost och vid 10-tiden kom han hem en sväng för att hämta skivor som han glömt. Stank sprit.. Trevlans att vakna till. Så nu är dom iaf på väg till Sälen, hela packet. Det gjorde mig ingenting eftersom jag har hela helgen planerad. Imorgon bandy+ fest & på lördag blir det melodifestivalen med Ök här hemma. Blir mys

Just nu sitter jag och väntar på att Mollan ska vakna. Då traskar vi ned till svärisarna där jag blir bortskämd med mat. Inte jätteskoj att laga till sig själv direkt. Sen lämnar jag Mollie där medan jag tar ett dubbelpass i stan. Ska bli kul. Fast inte lika roligt som igår. Onsdagar är absolut det bästa passet! Min gamla gympalärare Anna som håller den och i slutet av dtimmen sprutar det svett åt alla håll. Kom på mig själv att jag verkligen halvskrattade av lycka igår :) Det är så roligt att få ta i och känna sig duktig. Mindre duktigt att jag ska dricka alkohol imorgon dock.. Hm... 


Vigge & Mollie
fikar på furan



.


Nu har ännu en helg gått förbi.
Hela helgen har vi haft lyxen att få äta borta. En gång i Marma, och två ggr i stan. Det är ju bara underbart att få sätta sig vid bordet och få mamma-mat. Och inta bara vanlig mat har det blivit heller.. USCH! Jag har fuskat, och det ordentligt. Idag testade jag på pilates i spegelhallen. Jag trodde tt det skulle vara fysiskt jobbigt, men det var väl mest koncentration/andning som det gick ut på. Besviken, eftersom jag ville ha svett på pannan. Avrundade därför med 80 min rask gång på bandet hemma, med hantlar från och till. Nöjd! Dock inte ett jäkla dugg nöjd över mina benhinnor. Jag har äntligen jobbat upp konditionen och skulle så gärna vilja springa, men det går icke :(

Imorgon skjutsar jag & Mollungen pappa till jobbet och sen åker vi in till mormor i stan. Jag ska passa på att ta en tidig träning på gymmet (lite folk, vilket är skönt), och sen går vi nog på staden. Jag ska inhandla t-shirts som passar till träningarna. Det är så tjatigt att jag inte har några träningskläder längre.. Och det är ju så Dyrt! :/

Näe, efter detta köp så blir det inget mer på ett bra tag. Måste spara ihop minst 1000k var i månaden om vi ska kunna fixa allt i trädgården till sommaren. Blir bland annat ett stenområde med tak samt ett hemmabyggt utekök. Finns mycket planer som jag måste sätta mig in i lite mer. Finns så oändligt mycket möjligheter då vår trädgård bara är helt platt, men undantag för någon buske. LÄNGTAR som en tok efter sommar och värme!


Vår busiga lilla drake med
"full i fan" i blicken :)



Mollan kan också lyfta skrot





.






I lördags kom Matta ut under dagen och vi gjorde oss klara för kvällen. Fick sedan skjuts in till stan där vi hade tävlingar och sedan vidare mot CH. På tävlingarna fick alla poäng om man drack shots.. DET skulle jag inte ha gjort. Fick köra en klassiker och sitta och glo utomhus för att inte däcka totalt. Var lagomt uppskruvad tills hemfärd på krogen också för den delen. Kvällen kan väl sammanfattas med att förfesten var rolig, och krogen sådär. Som alltid annars då med andra ord.

Nu i veckan är det samma som händer. Träna, äta, leka och så vidare. Toknöjd med gympan, som jag också väntat mig. Tre kvällar i veckan får man svettas på bra och det känns så härligt efter. Har nu börjat äta vanlig mat pga kostnader och brist på angagemang att stå framför spisen så länge varje dag. Känns som att om man tränar 5 ggr i veckan så går det att äta vanlig mat också.


Glada vinnarlaget :)



Poppis karl har man också



Fick skjuts hem av Erik, Ökan
& Sofie som hade en skitful katt



Pluspoäng för snygghet i vårat lag






RSS 2.0