.


Stolta husägare


Idag blev det äntligen klart. Nu är vi ägare till en kåk här i Marma.
Anledningen till att jag inte skrivit något om det är på grund av att jag ärligt talat inte trodde riktigt på att vi skulle få det. Men nu är det sant, och då kan det skrivas.



Var egentligen inte mening att vi skulle titta på hus än på något år, men nu när vi fick nys på detta så var vi bara tvungna att gå på visningen. Kändes inte så bra för min del efter att bara ha tittat på bilderna, men när jag väl kom dit kändes det verkligen mitt i prick.

Jobbigt också på ett sätt att vi båda ville ha det så mycket, för det är inte kul att bli besviken. Men idag vid 4 startade budgivningen och Fredrik skickade sms mellan varje bud och berättade. Vi hade en sådan otrolig tur att vi fick det för 5000:- under vårt tak för hur mycket vi tänkte som max. Vilken jävla lycka!


Så imorgon åker vi till stan och skriver på papper.

Känns otroligt bra och det nästan pirrar i hela kroppen nu. Nu bara längtar jag tills vi kan börja fixa ordning så som vi vill ha det, och sedan flytta in. Jippie !





Hittade ingen bild, men är ni nyfikna så klicka här ->    Huset




Linnea var också snäll och satte i löshåret på mig idag.

Äntligen långt igen ! Nu är det bara bra saker som händer

tydligen. Kanske man skulle köpa sig en Triss..? :)



 


.


Varierad helg

 

Ja, den här helgen har gott och väl varit varierad. Aktion, crossåkande, fiske & ormtjusning. Ormtjusning? Nja.. inte riktigt, men ormar var det i alla fall.

 

-


På lördagen visste vi inte riktigt vad som skulle ske. Åkte ut tidigt och tänkte pröva att även fiska när Mollie var med. Det fungerade precis som vi hade önskat och vi fick kasta ostört i kanske en timme. Först fick jag den minsta gäddan som världen skådat och strax efter fick Fredrik en på närmare 3 kilo. Var lite roligt att se kampen, eftersom vi bara använde ett sånt där litet spö.

( minns inte vad det heter )


Väl hemma igen så fick vi trevligt sällskap av Fors som kommit hem en sväng från Norge. Med honom åkte vi och handlade lite och sen grillade. Efter åkte vi och lämnade av Mollis med mamma eftersom vi då fått en inbjudan att komma ut till Sunnanå och umgås med Nathalie & Niklas. Där blev vi jäkla paff av alla ormar som fanns där. Äckligt, men ändå häftigt. Precis som att åka snabbt med bilen.


Där satt vi i alla fall ett par timmar innan vi for tillbaka till stan för upplockning av unge. Trevlig kväll och en bra lördag även nu. Framför allt var det skönt att vara bernledig och kunna sitta still för en gångs skull.

 


Nathalie & Niklas hade köpt

en ny båt. Fin färg tyckte jag

 

 


Modiga Fredde. Jag själv vågade bara

peta lite lätt. Den enda som inte var dödsgiftig


 





 

Maten deras








Idag blev det lugnt här på förmiddagen. Höll på i trädgården lite och passade på att få lite sol på kroppen. Mollan tog sitt rekord att sova på dagen, vilket passade mycket bra med tanke på vädret.

Fredrik och Niklas bestämde igår att de skulle ut och fiska gös idag, så de drog väl efter maten någon gång. Jag själv tog vagnen och åkte till Nathalie. Det var meningen att vi skulle gå en långpromenad, men båda hade helt omöjliga ungar, så det blev inget av. Men vi lyckades i alla fall se vilken väg som var bra att gå, tills nästa gång.

Vi har nämligen bestämt oss för att gå varje dag här på morgonen. Varannan dag här & varannan i Söderala. Jag har faktiskt varit duktig och promenerat drygt en mil varje dag här, och hade väl tänkt fortsätta på det spåret. Och då är det ju alltid trevligt med lite sällskap också. Vi hemmafruar kan väl passa på att bli hälsosamma när vi ändå bara är hemma? :)


I brist på tvättpåse får man ta det närmaste.
Vagnen fick det bli :)


 

 


.


24 / 6



Nu råkade midsommar komma före, men det gör väl inget. Har helt enkelt inte haft en sekund över den här helgen, så allt läggs ut ikväll istället. Har väl säkert glömt skriva hälften vad vi gjort :)

Dagen innan midsommar så var i alla fall hela familjen här. Grillade och hade det mysigt, men höjdpunkten var ändå när Ted & Liam fick sin födelsedagspresent. Egentligen fyller de inte år förrän om 3 veckor, men då är vi i Kolåsen, så det fick bli nu istället.

För ungefär en månad sedan var jag och Fredrik ner till Gävle och hämtade hem ett skrot till cross. Den har nu Fredde spenderat ett X antal timmar med nere i källaren, och samma dag blev den klar. Blev riktigt fin faktiskt. Observera att jag också varit med på ett hörn. ( klistrat på flames )

Jag kan minst säga att de blev glada.. JÄTTEGLADA. Precis reaktionen vi letade efter. Så direkt for vi självklart bort till Mohed där det var lite mjukare underlag. Eftersom de aldrig åkte något liknande så sprang Fredrik efter och höll i bak. ( bara den synen gjorde min dag, haha ) Lite vingligt såklart, men det andra åker för dem var mycket bättre. Tar nog inte långt tid innan det sitter. Många blåmärken kommer det bli här i framtiden :)


Och klantig som jag är så råkade jag radera
bilderna på när den var risig.

Men ni får i alla fall se en efter-bild



Småstolta grabbar tror jag

 


Hela gänget i Mohed


 

Mollis busar som vanligt


 

Tummen upp för mathildas outfit

 

 

 


.

 

Midsommar i bästa Marma

 


Åh vad härligt det var att inte behöva hetsa upp sig helt bara för att det är midsommar. vraje år har det varit total kaos.. Vad ska man ha på sig? Blir det fint väder? Vart ska man vara? Vad ska ätas?.. och så vidare..

Det här året vägrade vi hålla på så, och valde istället att stanna hemma i Marma. Myste på morgonen, och tog oss efter en tripp upp till MIF. Där gick vi en bingorunda, åt en korv och såg på aktionen. Mest bara en massa bös, men Fredrik var snäll och ropade in ett till betong-löv åt mig som kom med hem. Bidrog lite till klubben också :)

Efter tog vi oss en tur med båten. Första svängen för Mollis, och det gick över förväntan. Hon var supersnäll och sov första stunden medan vi åkte och sen låg hon bara och tittade tills vi var framme. Funderade nog bra mycket vad det var som hände. Väl hemma åt vi kebab. Ja, det kan man också äta på en midsommar. Kände helt enkelt inte för att grilla.

Hur som helst så var det en skön och bra midsommar.
Så här skulle det ha varit varje år.

 

 

Aktionen i full gång


Smygfotade Sego.

Något att sätta upp på väggen, farmor?



Fina lövet vi ropade in



Pappa, Eyvind & Ida var nere

& la i träekan



Såhär mysigt var det att åka båt


 

 


.

 

Mjau Mjau

 

 

Mollan var supersnäll och sov heeela vägen idag när vi tog oss vår morgons -(läs förmiddag)-promenad. Gick runt och kollade på hus i Marmaskogen och bara drömde bort. Det står ett övergivet stort hus där efter vägen som skulle vara häftigt att köpa och göra om. Ett riktigt gammalt, fast ändå fräscht. Det är så det ska vara, mitt drömhus.

 

Efter att jag duschat av mig & vi umgåtts med Fredrik på lunchen så stoppade jag ner Mollis i selen och traskade över lekparken till pappa. Där var det många projekt igång som vanligt, vilket jag tycker är kul. Lite variation mot det som händer här hemma.. ingenting.


Tog med kameran och skulle fota det nya tillskottet i familjen där. Tyvärr så vägrade han vara still i mer än en ½ sekund, så det blev bara ett, halvsuddigt kort. Den lilla busen sprang även rakt över Mollies ansikte i rymmen från oss. Surläppen kom fram, men gick över på en gång som tur var.

 

Restan av dagen ska vi väl bara vara ute och poa runt lite. Inte göra något speciellt egentligen. En matlista ska jag dick sätta mig och göra innan karln slutar, för då är det storhandling på gång. Som varje tisdag. Kan inte komma på vad man ska äta idag.. någonting SNABBT fixat måste det vara. Blir ingen mat förrän efter handlingen, runt halv 9.. fy..

 

 

Mollan med morfar

 


Nya kissen




.


Första riktiga maten



Igårkväll kunde vi inte hålla oss längre. Purén hade stått i över en vecka i kylen men nu tog vi fram den och prövade. Jag hade upp bra mycket i en liten burk & laddade med kameran. Hon fattade snabbt att det var mat som skulle sväljas i alla fall. Först tog det nog en stund för henne att känna den annurlunda konsistensen, och där kom det också en del roliga miner. Men sen sågs det som ett ljus över det skalliga lilla huvudet när hon upptäckte att det var gott :) Jag knäppte ca 30 kort, men som vanligt så är bloggen helt cp och går aldrig med på att lägga upp fler än 2 st per gång.


Idag är det en rätt trist, men ändå skön lördag. Som jag sa tidigare så kommer det en som ska kolla på bilen imorgon så idag har Fredrik skrubbat halft ihjäl den. Bra att den är ren och fin såklart när det kommer någon och tittar, men nog går han lite till överdrift. Aja.. Senare blir det lika som igår i stort sätt. Vi parkerar oss framför tvn och kollar film. jag älskar verkligen att den här helgen har varit stressfri.

 


Första tuggan


Men VAD är det här?? -minen




Förstår ni vad jag menar med
" Det lilla ljuset " ?






.

(Skrevs igår)


Söka & Söka.. GE BARA!


Det är ett jäkla massa sökande av jobb nu kan jag säga. Eftersom jag fått klartecken av mamma att hon kan ha Mollie ( och också hon får en liten lön ) så känns det som det börjar sticka i fingrarna. Vill uuuut.. träffa folk! Fast framförallt.. Tjäna PENGAR! Med mina lägstanivå-pengar från Försäkringskassan kommer man inte långt med. Klarar oss, men det är så jäkla trist att snåla jämt & alltid. Så ja, GE MIG ett jobb bara :)

Idag har jag i alla fall varit duktig och ringt runt. Kanske fick ett napp.. vi får se. Och då det inte verkar finnas ett bajs här i Söderhamn så har jag ringt på jobb i både Gävle & Huddik. Det får väl helt enkelt bli pendling då. Vad ska man göra? Rycka upp Söderhamn igen, det vore väl något. Tänk om inte TP funnits här.. då skulle det inte finnas många ungdomar kvar.


Mollis & Sandra leker



Under dagen har både mamma & Sandra varit här. Lockade håret på mor, och sen var Sandra snäll att ta hand om lillan medan jag fick storstäda en sväng. Äntligen fick jag ta bort det där lagret med damm som låg överallt. Så ikväll kan man lägga sig i soffan och känna sig nöjd.

Har nyss kommit in från grannarna/svärisarna. Där har vi fått grillat. Nu ligger älsklingarna mina och sover. Jag tror att Fredrik bara hade tänkt att Mollie skulle sova, men lyckades som vanligt hänga med John Blund han med. Det är löjligt vad lik varandra de är de där två :)

Ska väl ta och väcka honom nu snart så att vi kan kika lite film. Just ikväll hade det kunnat få vara bäcksvart ute så det blir myspys här inne med tända ljus. Vi får dra ned persiennerna i alla fall, hjälper lite. Imorgon ska det fixas med BMWn eftersom det kommer någon och ska kika på söndag. Jag själv ska på ett "jobb". Lage vill att jag ska knäppa kort på saker han ska sälja.


Nej nu blir det film och en jäkla massa mys!

 


.


GLÖMA?


Hade nyss två 08:or på främmande. Matta & Johann.
Kul att träffa dem också. Händer inte så ofta nu direkt. Inte hade de någon speciell semester heller i år. Trist som fan! Men vi hinner kanske ses lite på midsommar.

Hur som helst så tror jag att de har varit lite för länge i storstaden nu eftersom de glömt hur man pratar här hemma :) Jag skulle förklara att Mollie glömar på allt.. " Va? ", fick jag till svar. Glöma.. det ordet använder vi nog varje dag. Haha, lite roligt är det allt.


Mollie drog på smilebanden



Det var kulit med Johann





Resten av dagen vet jag inte riktigt vad som händer. Hade för mig att det var något idag som jag skulle komma ihåg, men det är som bortblåst. Kan inte ha varit något speciellt viktigt då med andra ord. Eller ?

Just nu sover Mollis en stund. Sen kanske vi tar oss en promenad ner till farmor och kikar (glööömar). Vi ska snart forsla ned spisen till henne också. Får väl hoppas att den är fullt fungerande eftersom den lyckades få vatten på sig sist det tokregnade.


Jaja.. nu ropar blommorna på mig att de är törstiga.

 

 


.



Kul med prylar


 

Idag for jag in till staden vid 13. Lämnade av Mollie hos mamma och åkte sen ut till Mias loppis där Nathalie & Liam väntade. Vi gick några rundor, men jag föll väl inte för något sådär ordentligt som jag annars brukar göra. Det var väl en stol, men lika kan man hitta när som helst i stort sätt.

Tog oss en fika på Tewes, fast det blev dock en kanelbulle eftersom de inte hade mina vanliga sockerbullar. Inte alls lika gott.. Efter blev det en sväng på presentboden. DÄR kan jag därimot hitta en miljard saker som jag vill köpa. Älskar alla småsaker! Denna gång kom jag därifrån med en skylt & en fin "Häng-grejj" (se bild).

Senare på dagen traskade jag över till far min. Bjöd över honom på Fredriks special köttgryta som han kom och käkade. Kul att få bjuda på lite mat ibland. Är annars vi som far runt och får en massa :) Men jag antar att de blir så när man har små barn. Finns liksom inte tid till att ordna.

Efter maten stannade pappa kvar och pratade en stund. Fredrik stack fort som attan och fiskade. Vilket lyx ! Kom senare hem med en skaplig gös. En till lika och det blir en lagom måltid till oss. Gött med gös!

 


Liam hade skoj på Tewes

 

 

Passande skylt för dagen

 

 

" Häng- grejjen "

 

 

Ylva satt ute och jäste på altanen

 

 

Imorgon lät det som om Matta skulle kika ut. Kanske Johann med? Hoppas att det blir fint väder imorgon också för här hemma kan man knappt vara. Funnits så otroligt lite tid, och det har lyckats blivit riktigt skitigt. Funderar på att tvinga ut mamma så att hon kan passa Mollie. Går mycket snabbare att städa när man får göra det oavbrutet.

 

Ikväll blev det sent, men nu ska jag allt gå och sussa.

Mollie vaknade inte igår natt, och hoppas på att det fortsätter så även denna.

 

 

Natti

 

 


.



Fixa & Trixa



Just nu är jag trött.. lite FÖR trött tror jag.
Brukar bli så att jag fastnar framför datorn när jag har något att göra. Ikväll frågade Malin om jag ville fixa till hennes blogg lite mer, och det är väl klart. Fast det är så himla svårt.. Att veta hur andra vill ha, och vad de har för smak. Aja, jag lägger en grund så kan mina kära gå in och ändra om det de inte gillar. Men hennes måste jag påstå blev fin med nya headern :)   Kika vetja : Malins Blogg






Idag var jag, Mollie & mamma till Bollnäs. Att koppla ur airbagen gick snabbare än vad vi båda trodde, så vi var hemma efter 1½ timme igen tror jag. Åt då lite tjockismat på donken, och sen kikade vi runt lite på stan. ( tills M fick ett tröttanfall & jag fick åka hem dvs ) Efter det har vi bara slöat här hemma.

Imorgon händer det inte alls något speciellt. Jag kanske tar mig in till stan och går på loppis. Blev ju inget idag eftersom det endast var öppet tis,tor,lör i Bollnäs. Det är väl bra typiskt va? Jag är ute fter ljusstakar mest, krukor också. Efter Fredrik slutat ska vi storhandla. Alltid lite tjatigt..

NU ska jag i alla fall gå och sova. Alla bloggar får vila ett tag.


God Natt mina vänner





.



I mitt hus


Jag har alltid grunnat över hur det ska se ut i mitt framtida hus. Har genom åren ändrat stil & favoritfärger, men vitt & den mer lantliga stilen har jag alltid älskat. På grund av lathet har jag aldrig kommit för mig att leta fina saker, och har istället köpt allt på IKEA. (inget fel på det heller egentligen heller) Men ändå..


Nu ligger det eventuellt på kartan att vi snart flyttar till hus.. Visningen den 23e. Och då sitter jag här med en miljard saker som passar superbra här i lägenheten, men som jag inte alls tycker skulle vara bra där. Hur gör man?

Jag får helt enkelt välja ut de bästa sakerna här.. försöka hitta en plats till dem. Eller byta ut dem mot annat. Känns lite surt då också eftersom vi nyss köpt prylarna. Hua !.. Denna gång ska jag ta det LUGNT och inte hetsköpa något bara för att det fattas en sak, utan leta länge tills jag hittar det perfekta. Lika så ska jag ta mig tid att snygga upp lite gamla möbler också. Nu är det allt MIN tur att leka i källaren :)


Hylla 549 :-





Muggar 85 :-/st           Kanna 109 :-




Bilder hämtade på :
CountryStyle




Imorgon vid halv 12 kommer mamma. Då ska vi göra klar Mollis och sen sätta oss i bilen mot Bollnäs. Där ska vi till Bilmetro som ska koppla ut airbagen. ÄNTLIGEN kommer lilla gumman få sitta fram. Det är otroligt jobbigt när hon är gnällig, att inte kunna se vad som är felet. Så det blir skönt.

Det hela skulle högst ta en timme, så efter far vi på loppis. Jag känner mig otroligt taggad för det faktiskt. Vet inte vad det är med just Bollnäs, men jag lyckas alltid hitta en massa skojj. Det enda bra med Bollnäs då :)






.



Sommartider.. hej hej!

 


Nu är alla avslutningar & snart också studenten klart och då är det verkligen sommar. I veckan tog även syster examen från den gamla skolan, innan det är dags för stora skolan nästa gång. Kunde tyvärr inte titta på, men pappa lånade kameran och knäppte lite i alla fall.


Igår fick vi främmande. Nathalie & Niklas var barnledig och kom och grillade med oss. Satt kvar vid matbordet till strax efter 1 innan de for hem. Det var mycket trevligt och det lär bli fler gånger den här sommaren. Hur man än vänder på det så är det faktiskt så att man inte är lika "populär" längre. Singelvännerna har helt enkelt mycket annat för sig än att sitta i Marma. Tråkigt.. men det är så det är..

Idag är det bara tråkväder och ett tjatigt slut för studenterna. Men jag tror inte att de hänger läppar för det :) Här i hushållet har vi haft främmande av mamma & Liam. Grabbarna sitter och spelar tvspel & mamma leker med Mollan medan jag skriver lite. Fixar även ordning lite bilder åt pappa. Senare funderar jag på att tjata åt mig en pizza. Blev för ovanlighetens skull sugen på det. Ikväll blir det bara lugnt med film. Skönt med lite skitväder ibland faktiskt.

 


HUA vad stor hon blivit



Mollie i sin nya flytväst.
Den var inte så populär :)



.



Grattis Mamma !



Hipp Hipp Hurra, för idag är det gammeltantens dag ;) 46 hela bast.
Hon & Liam kom och hämtade oss här på dagen och vi for in till stan. Där fixade jag två fina blommor & ett presentkort jag fixat själv. Fick en prenumeration på tidning. Ganska bra present tycker jag. Sådant som man själv skulle vilja ha :)

Efter det fick vi mat där & mer tårta. Innan vi kom hem nu ikväll så hann vi ut till skärgården och göra ett klipp. En superfin flytväst för 200 kr. Själv blev jag så avundsjuk på alla fina hus där ute, så att ögonen nästan tårades. Vinna 25.000/månaden i 25 år hade varit något. Imorgon ska jag köpa mig en lott.



Ville inte vara med



 

Igår var vi inne i stan och fikade. Mollis valde att vara en jättelugn bäbis hela dagen så det var för en gångs skull riktigt skönt att få sitta still och prata. Skillnad mot för idag då hon gallskrikit 90% av sin vakna tid. Såna här dagar man nästan funderar va man gett sig in på :)

 


Oliver lägger på ett flin





Liam gottar på leksaken


 

 


.



Nya Spisan


Idag vid halv 9 tiden var vi yra. Fredrik hade sovit över, och jag förstod att spis-killen skulle komma vilken sekund som helst. Fredrik hann precis borsta tänderna och sätta sig på moppen upp till jobbet. Jag själv hann bara dra på mig strumpbyxorna innan det ringde på dörren.

Så här såg spisen ut i alla fall. Supernöjd !
Synd bara att det typ inte finns spisar med måttet 70 nu, bara 60. Så det blev ett mellanrum där till höger nu. Men det skulle Lennart komma och fixa här i helgen lät det som.

Om en kvart kommer Fredrik hem, och då ska jag väl göra honom sällskap vid maten. Ska också få i lilla gumman lite, eftersom vi sen ska in till stan. Ska ta mig en fik med Nathalie + Liam & Emelie + Oliver :) Trevligt att komma ut. Hoppas att Mollie kan hålla sig i skinnet en stund nu i alla fall.



Ny & framförallt fräsch




.



Vad tycks?



Blev så less på alla blommor & allt det rosa som jag hade i designen på bloggen, så ikväll satte jag mig och trixade lite. Det blev mycket enkelt, men ändå stilrent.

Jag gillar det, men vad tycker NI? :)

Nu är det på TOK för sent för både mig & Fredrik. Imorgon vid halv 9 kommer vår nya spis. Får se till att vara vaken tills dess, så med andra ord är det bara att kasta sig i säng nu.




God Natt mina fina



.



Ge mig ett JOBB !



En timanställning, eller vad som helst..
Skulle desperat behöva tjäna in ett par tusen till allt som ska betalas. Och det är inte enda anledningen till att jag är så sugen nu. Måste få komma ut och träffa lite folk, eller bara GÖRA något! Antar att det är smått kört att få något nu när alla småglin har ringt ett år i förväg och bokat upp alla sommarjobb. Men vafan, hur svårt ska det vara?



Är det någon som har ett jobb att erbjuda mig,
eller har någon idé var jag kan söka?










.

 

 

Who let the dogs out?


Igår var det två hästar som kom och hälsade på. Idag var det två hundar. Plus Mathilda & Mamma. Än har det inte hänt mycket alls förrutom det. Känner inte ett dugg sug efter att ens gå utanför dörren. Är så otroligt trött heeela tiden. Vad beror detta på? Jag tror att det är i brist på saker att sysselsätta mig med. Ska i alla fall ta mig in till stan någon gång denna vecka för att lämna in papper på FK.

Vid 4 tänkte jag ge Mollis hennes omgång av mat, sen kanske vi far till Variant en sväng. Måste få komma ut lite. Och alltid så har man lyckats glömma någonting att handla i stan. Tur ändå att det finns här. Sen ska jag raka vägen till Lindens apotek för att köpa en ny burk med magdroppar till Mollie. Vi slutade med dem här, och de två senaste dagarna har bestått i att bära på en arg bäs. Igårkväll fick hon igen, och idag har hon varit toknöjd. Ca 170:- kostade en flaska. Hade den kostat 1700:- hade jag köpt den ändå.

 

 

Razz & Texas

 

 

 

Igår somnade Mollis på pappa.

När hon vaknade hande hon en fin

rand på hela ansiktet. Glad ändå :)

 

 

 

 


.

 

HÄST


 

Nyss var Ida & Camilla och sa hej. Inte på bil, inte på cykel.. utan på en varsin häst. Jag som är lite smått livrädd för dem stannade på ett avstånd så att kameran räckte fram ungefär. Är skiträdd egentligen, men får på något konstigt sätt lust att testa någon gång. Kanske blir att man trotsar rädslan nu i sommar, eftersom nu deras häst står i Marma. Men njaa, vi får se :)

 

 

Just nu ligger Mollis och vilar med pappsen medan jag fixar lite här. Håller väl på att försöka hinna med lite på morfar Mats hemsida, men det går trögt. Skulle ha satt igång med det innan Mollie kom, men det blev inte av. Men men, gör lite i taget.

 

 

Hästar på Lötgärdesvägen

ser man inte varje dag

 


Det här var det närmsta jag vågade gå.
Suddigt blev det pga rädslan



.

 

 

Tröttisar hemma

 

 

Igår var vi vaken på TOK för länge, och Mollis sover oroligt. Så idag är vi trötta & slitna här hemma. Kommer bara spendera dagen med att mysa i sängen och kanske ta en kort promenad. Blir pigg av luften men det ser ut att kunna bli regn när som helst, så man kanske skulle skynda sig lite?

 

Ringde precis och beställde tid hos Mekonomen i Bollnäs. Vi måste nämligen koppla ut airbagen i Audin. Mollis sitter just nu bak, men det är väldigt olämpligt. Det måste fixas nu på en gång eftersom vi snart åker till Kolåsen. Det är svårt att veta hur varm/kall hon är om vi båda sitter fram. Sen är det väldigt svårt för mig när det bara är hon & jag som åker, som det oftast är.

 

Fick i alla fall en tid på måndag, och då följer även mamma med. Ska passa på att köpa ett "golv" till altanen. Jag hatar verkligen att se på den där äckliga betongplattan. Fått för mig att Rusta har fina ( = billiga ) sådana? Det är inte ofta vi är i Bollnäs, så det är väl lika bra att kika vad de har att erbjuda. Oftast vill jag ha allt för mycket när jag är där.

 

 

Mina älsklingar på Håkes igår.

En nörd & en ostkrok

 


Satte tre lite högre bakom de låga.
Ska sen öka på med små runt om.

Det kommer bli fint när allt är klart

 

 


.

 

 

MIN dag

 


 

Idag har det varit en nästan perfelt dag för mig. Att de blev en söndag, var mer oväntat. Brukar annars vara de som är tjatiga. Hur som helst så startade den med att jag fick sova till 12 ( !!! ) Var helt utvilad och fick äta frukost i god tid då älsklingarna tog en nap på sängen. Efter någon timme for vi till Håkes för att handla lite mer. Hittade nämligen en gammal äcklig kruka i den förra källaren som jag målade om. Och till den behövdes också blommor.

Fredrik & Mollie gick snällt efter och inget gnäll. Bara en sådan sak kan göra min dag :) Efter åkte vi hem och jag fick sätta mina blommor i lugn och ro. Det är vad jag kallar en perfekt dag.


På kvällskvisten har det knackat på dörren sjuttioelva gånger, där det annars inte brukar knacka alls. Ylva först - sen Lage - sen farmor & Eyvind - sen Pontus & Ludde - sen pappa. Men jag klagar absolut inte, det är snarare tvärt om. Eftersom det som sagt aldrig är någon här annars så är det trevligt.

Nu har jag vikt tvätt, bytt sängkläder & duschat.
Fredrik har också precis duschat klart och nu ska vi kolla på film och trycka de sista chipsen. Shutter Island blev det tydligen. Blir kanske att man sätter sig vid datorn igen om det blir för läskigt.


Glada Mollan

 

Så blev det.

De där små röda är konstgjorda

hallon som jag köpte för 2 kr/st

 

Puttinuttigt

 

 

Min skitballa cykel som jag hittade

på loppisen vid E-center i helgen.

100 kr gav jag.

Fredrik ska fixa

den fin sen :)

 

 

 

 

 

 


.



Nya båten

Marmen har fått en ny fin båt till sin samling.
Denna gång är det svärfar Lage som har utökat.



Efter att vi fått grillat hos svärisarna så tog vi Mollis i vagnen och traskade ned till båtklubben för att kika på Lages nya bäbis. Jag förstår nu varför han har längtat efter att den skulle komma. Jäklar var fin & fräsch den var! Vår lilla fiskebåt kommer se ut som ett ruckel brevid denna. Men förhoppningsvis får vi låna i sommar :)


Finfin


Provsatt. Tummen upp !




För tillfället håller Fredrik på att lägga mollis. Vi ska efter detta inlägg bränna ut filmer & blanda lite dipp. ( som vi Alltid hinner trycka i oss innan det gått 15 min på filmen ) Alice In Wonderland blir kvällens film har jag bestämt. Har kanske lite för höga förväntningar.. Men allt som Johnny är med i, är enligt min mening, BRA! Snygga karl.

Imorgon ska Fredrik hålla på att flytta över det sista från källaren + lägga i vår båt. Så dagen kommer antagligen inte bli så rolig för min del. På söndag ska jag tvinga honom att göra allt som jag tycker om. Promenad, göra fint på verandan m.m.. städa blir också en söndagssyssla. Har Aldrig varit så smutsigt i mitt hem som nu. fy !



Nu blir det blandning av dipp.
Vitlöksdipp närmare bestämt



Hej hej, bukfetma !




.



Håkes har allt



Jag & min far är rätt lika på en sak.
Båda blir som små barn när man är på ställen som i Mo och kollar på alla fina blommor. Jag skulle kunna köpa upp halva stället om det inte sved så hemskt i plånboken nu för tiden. I alla fall fick jag med mig lite hem att sätta i krukorna & lådan på trappen. Fick även en ampel av mamma som sattes i äppelträdet. Gjorde sig bra där.

Idag är Mollan lite surig igen, vilket inte uppskattas. Det enda bra med det är att hon oftast brukar vara snäll på kvällen då istället. Men det är en bra många timmar tills dess. Hoppas att mamma har lust att ha henne en natt, känns som det behövs en sovmorgon nu för att få upp humöret igen.

Kvällen bjuder på grillat hos svärisarna, och sen gotta framför film. Det är extra kul på helgerna när man kan sitta i vardagsrummet. Har nämligen fortfarande inte några kanaler kopplade in hit, och det är inte så att vi sätter oss och kollar film på veckorna nu direkt. Kanske är lite bra att det inte finns kanaler här inne, för annars kanske det skulle bli ett jäkla tittande. Men fula dagar så saknas de.



En av lådorna


Blev RIKTIGT varmt med Mollis sovandes
på magen & selen i vägen för att ta av
sig jackan. I växthusen var det stekande,
därav minerna jag & mamma visar




Har egentligen en massa fler bilder
men som vanligt ska det vara helt
omöjligt att ladda upp dem på bloggen.



Någon mer som har detta problem?





.



Allt.. men mest ingenting



Kan tycka att jag som är hemma hela dagarna borde hinna både allt möjligt. Men icke sa nicke. Idag har dagen sniglat sig fram med en grinig unge på armen ( inget annat duger ). Hon somnade i någon timme mitt på dagen då jag hann börja med ogräset på gruset här, men det blev inte klart på långa vägar.

Utöver det har jag inte gjort ett skit. Att jag också är helt seg i kropp & själ gjorde inte saken bättre heller. Och samtidigt känner man lite skuld för att bli irriterad på Mollan.

Jag kommer aldrig komma underfund med de här mammorna jag ser överallt. Facebook till ett exempel. Alla skriver och kommenterar som om det ALLTID är hur underbart som helst att vara mamma. Oftast håller jag med, men ibland rinner det över. Har jag ett minimalt tålamod eller har alla andra världens snällaste ungar? Jag vet inte....... men det känns lite som om det är någon slags " tävling" om vem som är den bästa mamman här i stan.



Är jag den enda som vågar erkänna att man ibland vill
gå ner i källaren och bara sitta där i någon timme?





Slutklagat.

Imorgon kommer mamma hit efter lunch och då tar vi och åker till Mo på Åkes & kikar på blommor. Jag kan bli galen där av allt fint som man vill ta med sig hem. Andra i min ålder får samma begär av kläder m.m, jag får av blommor. Vuxenpoäng!

Får se om jag kaaaanske skramlar ihop och köper en ampel och sätter i äppelträdet. Kanske. Skulle behövas lite mer små att sätta i rabatten och mina blomkorgar också. Vi får helt enkelt se vad jag känner för.




Gullnattljus över de oranga jag satt vid bladet kanske?




Eller kanske Kamtjatka ?





Har ni något förslag ?












.

 

Mollie fick sina första

solbrillor idag


 

 

 

Halloj! Idag började dagen bra. Mollan vaknade inte förrän halv 10 (så sammanlagt sov hos i 12 timmar i sträck). Vi klev upp, myste på lite frukost och sen sov hon ytterligare i någon timme. Efter Fredrik varit hem på lunchen så for jag & pappa till Variant för att leta lite småprylar som behövdes. Gick in på affären där de säljer Allt möjligt. Jag kom därifrån med nya gardinstångs-knoppar & en egen ryggsäck till Mollan. Passar bra tills vi ska till Kolåsen.

Lite senare kom vi hem och efter någon timme kom pappa igen och hjälpte mig sätta de nya blommorna jag fick av honom på Variant. Började på att sätta en rad blommor, och ska sedan utöka med andra över. Kommer att bli fint som tusan. Nu väntar jag bara på att Fredrik ska få semeste så han kan börja fixa min ute/grill-plats.



Det fina bladet och blommor ovanför på

vår lutande matta. Senare ska jag fylla

på ovanför. Kommer bli riktigt bra !



 

Lönnfet men lycklig

 



Potatisland har vi också. I helgen kommer

fler kragar upp. Något förslag vad jag ska

sätta i de två?

 


 

 

Efter storhandlande & läggning av gumman så är vi helt slut här. Jag försöker skynda mig klar med det här inlägget så jag får gå och sova. Sängen nästan skriker efter mig. Att Mollan Vägrade att sova tills nu gjorde inte saken bättre. Annars hadedet här varit klart för läänge sedan. Men man ska inte klaga, som har en 3-månaders som sover i över 9 timmar/natt :)

 

 

 

God Natt från oss & Mollie

 

 

 

 


.







Imorse när jag gjort klart Mollies mat och gick in på hennes rum så låg hon åter igen åt fel håll i sängen. Endera har hon ålat sig dit under natten, elle så bara på några sekunder när hon vaknade. Hur som helst så är det dags att börja vara försiktig med vart man lägger henne, nu när hon kan flytta sig själv :)

Idag ska vi inte göra något speciellt. Ska väl sticka ut näsan genom dörren snart och känna om det är någon värme. Bra roligt det där.. När det är kallt så är jag inne och fryser halvt ihjäl. När det är varmt så sitter jag på verandan och håller på att avlida av solsting. Aldrig är det bra :)

Funderar på att bege mig till Konsum en sväng och köpa lite nålar & sen ringa pappa och fråga om han vill hjälpa mig upp med tyget på varandataket. Det är nämligen så passa fult att man vill täcka det med något. Det får bli dagens aktivitet. Sen ska vi bara ta det lugnt innan Fredrik kommer hem.


För idag är det tisdag = Veckans storhandling



Vår lilla knäppis som ska ligga åt fel håll.
Observera vilket rött hår hon ser ut att ha ibland.


 

 


RSS 2.0