.



Halvtid


Ja, halvtid passar mig utmärkt just nu. Det är kallt & mörkt ute så man helst av allt bara skulle vilja vara inne och mysa med Mollie jämt. Men att kliva upp till 8 och jobba fram till lunch ska man inte heller klaga på. Har blivit mycket bättre med morgon-tröttheten nu så då gör det inget. Och det är inget fel på att få mer peningar i månader heller. Så ja, fram tills Mollie börjar på dagis så passar det med halvtid.


Mollie & Morfar




Idag efter jobbet hämtade jag Mollie hos mamma och vi åkte till Barnens hus. Var på jakt efter en pulka åt lillan som vi också hittade. Fick blir en röd. Hittade också den näst sista julklappen där, så det var skönt. Nu är det bara EN kvar och fortfarande är det 3 veckor kvar till jul. Det är ju bara underbart att vara klar i tid!

Vid halv 3 kom mamma ut till oss och det blev en första tur med pulkan. Mollis tyckte att det var skitkul, så det var tur. I alla fall med tanke på att Jag tycker att det är lika kul :) Kommer användas flitigt i vinter. Pappa kom senare över och det blev sockerkaka som jag snodde ihop tidigare.


Kul med pulka !




Igår var ju jag och mamma i Valbo då som jag berättade om i det sista inlägget. Allt gick som smort och det var alldelses lagomt med folk, så att man knappt behövde stå i kö. Hittade en klänning i rätt storlek på första försöket och allt som jag hade tänkt köpa fanns hemma i affärerna. Men på vägen hem så tog turen tvärstopp. Var en mardrömsfärd med en massa krockar och en väntetid i 2 timmar på Hagsta krog. Men man kanske inte ska klaga eftersom man slapp sitta i en kall bil och frysa i alla fall.

Väl hemma så började vi sätta upp köksbänken och stolarna. Blev en massa problem men vi lyckades i alla fall till slut. Och det var värt allt pysslande, för tusan var bra den passade där. Bättre än jag från början trodde faktiskt. Så nu väntar vi bara på badrumsmöblerna, sen är det färdigfixat tills våren. det ska bli underbart skönt!


Före



Efter







.



Nedräkning


Och som jag har längtat efter att få ordning i köket! Imorgon åker jag och mamma till Valbo för att äntligen köpa köks-ön och stolar. Så kan det äntligen se ut som ett kök och en hall istället för allt i ett. Sen ska det blir kul att köpa lite klappar också. Underbart att vi kunde åka på en måndag istället för idag. Jag kan bara tänka mig hur mycket folk det är där just nu.

I fredags var det firmafest som stod på schemat. Var meningen att jag bara skulle stanna för käk, men det slutade i att jag var lagomt hemma strax efter 2 tror jag. Var faktiskt ganska kul. Mer roligt än vad det brukar vara på krogen i alla fall. Och som tur var så blev jag inte så bakfull den här gången heller. Och nästa helg är det firmafest med Fredriks jobb. Usch, kroppen tar stryk av det här. Men kul är det att träffa folk i alla fall :)

Just nu sitter jag själv och myser i soffan medan mina två älsklingar ligger och sover. Fredrik var sjuk hela dagen igår så det blev inget babysim. Resten av dagen blev bara slapp med pizza och ett par avsnitt Desperate. Senare idag åker vi in till stan för lite käk, och sen blir det en sväng på city och kollar julskyltningen. Man får väl hoppas på att det är lite bättre än förra året. Men va, är det inte knäckäpplen? Kan jag ha rätt... ? I så fall blir det verkligen ett sånt också!



Första riktiga olyckan med blod
hände igår. Med läppen rakt ned
i golvet. Fick en liten tjockläpp :/







.


Badrumsmöbler


Idag ringde vi och beställde nya badrumsmöbler. Äntligen hittade vi en möbel som båda gillade, så det var bara att slå till. Att vi inte har hunnit kakla där inne får vi stå ut med i någon månad till. Där är vi inte ens säkert på hur vi vill ha det. Ska fråga om någon i Fredriks byggarfamilj kan hjälpa till så det blir rätt på en gång.


Här är de :



Idag pallade inte ryggen inte längre än till 12. Det är värdelöst! Men eftersom jag ändå skulle gå på halvtid nu med start nästa vecka så gör det inte så mycket att jag bara kör halvtid redan nu. Är på gränsen till för snål för att jobba halvtid, men så får det bli. Orkar inte gå runt och ha ont & sura pga av det.

Idag efter jobbet åkte jag hem till mamma och blev bjuden på en onyttig lunch bestående av McDonalds. Och ja, man får tröstäta och tycka synd om sig själv ibland :) Åkte hem & Mollie käkade gröt. Just för tillfället sover hon och karln lagat mat. Snitzel & ris blir det. Var länge sedan vi åt det, så det ska bli gott. Senare ikväll ska väl Fredrik försöka bli klar med listerna och sen blir det något avsnitt av DH. Imorgon är det jobb 8-12, så det ska bli skönt..


.



Dator hela dagarna  


Ja, det blir inte så mycket skrivet. Nästan så man får skämmas. Men när 8 timmar av ens dag går åt framför en dataskärm så är det inte det första man vill göra väl hemma. Har för den delan inte hunnit heller med allt som gjorts. Mollie till 8 och sen tvätt/städa/duscha.. Redan vid 9 idag var jag trött men jag tvingar mig själv att skriva lite här.

Dagen har INTE varit okej! Ni kanske kommer ihåg att jag tidigare haft problem med ryggen? Försvann ju ett bra tag, men tji fick jag. Nu är det tillbaka.. och Bigtime också. Ja, det är tur att det är sista veckan innan halvtid för annars hade det gått dåligt. Idag var det så illa att jag var tvungen att åka hem. Tröck i mig två moster-alvedon och tvärslocknade. Så man har att välja på ont eller sjukligt trött på jobbet. Fick tid på Linden nu på fredag, men det vete fasiken om jag kan vänta så länge. Kanske måste till jouren imorgon istället...


Helgen som varit var i alla fall trevlig. I fredags kom Fredriks vänner över i några timmar då jag smög in i sovrummet och såg ett par avsnitt av DH i sängen med lite gotta. På lördagen var det dags för simning igen. Kände redan då att det var något lurt på gång i kroppen, och nu vet jag var det var. Så jag badade inte, utan det fick Mollan och Fredrik göra. Blev istället lite trevliga kort :)


Det är kul att simma!




På söndagen åkte jag, pappa, mamma & Tony till Bollnäs. Gick på Albert & Herbert samt Rusta.
Jag hittade väl ca 1000 saker som jag ville ta med mig hem, men plånboken skrek efter mer pengar. Känns lite kul nu när man veta att första riktiga lönen kommer på torsdag förresten :) Men i alla fall så fick en hel del följa med så nu är det myspys här hemma. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre än såhär med julsakerna. Egentligen är det väl inte så mycket mer som fattas här nu förrutom alla tomtar och julgranen. Men granen kan jag faktiskt hålla mig med. Den kommer upp några dagar innan julafton bara.

Nu i veckan är det bara trista saker som händer. Jobb jobb.. en massa krångel osv. Alla är sjuka och vädret är piss. Men jag kan se ljuset i tunneln eftersom allt det roliga kommer här snart. Först är det helg, och sen på måndagen är det Valbo som gäller. Då åker jag och mamma ner för att köpa de sista klapparna samt att vi ska äntligen köpa en köks-ö som vi letat efter. Hittade en på Ikea otroligt nog som skulle passa perfekt hit. Ska bli underbart att få en.. Så som det ser ut nu går det ju inte att ha det.

Ska också beställa nya badrumsmöbler imorgon. Hittade en perfekt på Blocket! Ett stort handfat med en gammalmodig kran som jag inte direkt kan säga att jag sett förr. Det kommer nog bli tokfint! Så nog finns det saker att längta efter. Men tills veckan är slut så ska jag fortsätta att sura.


Denna köks-ö samt två stolar blir det









.



Farsdag


Igår var det 3 pappor som skulle firas. Mats, Lage & Fredrik. Fredrik och Lage fick käk & Mats fick två julprylar som vi delar intresse av. Började dagen med att Mollie sov ljuvligt länge. Men är inte det som det brukar när det är Fredriks morgon? På lördagen fick jag själv vara vaken från 8 och sen en tupplur på 10 min efter det. Kallas fusk det där ! :)



Far fick juldekorationer








Helgen i stort så hade vi planerat att göra en Massa saker. Efter jobbet i fredags käkade vi hemma hos mamma m.fam i stan och sen blev det filmmys hemma. Såg två bra filmer, men minns bara namnet på en R.E.D. Den var riktigt bra fast att det var en action, så det rekomenderar vi. På lördagsmorgonen var det dags för babysim igen om det gick lika bra som tidigare. Mollis älskar att plaska och är inte ett dugg rädd när hon råkar få en våg med vatten på huvudet.



SvampBob Molliekant




Efter simmet var jag oändligt trött, men tupplur var det inte på tal om för då skulle mamma m.fam komma ut. Det var full rulle tills de var tvungna att åka hem eftersom nästa gäng skulle anlända. Jag & Fredde hade i veckan köpt en jäkla massa kycklingfilé + pommes så vi bjöd hem Nathalie + Niklas och Bettan + Bati. Det vore väl bara underbart om deras knodd får heta typ Bengt, Britta eller något skoj på B.

Igår var det söndag igen och man upptäcker att man inte alls har gjort alla saker som var sagt innan. Skulle tex ta in alla utesaker från trädgården.. Inte blev det av. Städningen lyckades vi i alla fall beta av på listan. På söndagen firade vi som sagt papporna på farsdagen och sen myste vi ner oss i soffan med Mollie. När hon somnat blev det nya avsnitten av Desperate. Satt också och planerade lite inför den kommande badrumsrenoveringen. Kom fram till att det blir målning här innan vi kaklar.. Grått har det lutat sig till så det blir nog så. Ingen här som har/vet någon som målat badrummet? Skulle vara kul att höra hur det blev.

Just nu sitter jag i utbildningssalen och är helt SJÄLV. Var sjuk två dagar förra veckan och sitter därför här istället för på medlyssning som de andra. Kommer ikapp med alla papper osv. Men nu har jag glott genom papper och känner att jag måste ha en paus. Och här är det så tyst och skönt så man kan knappa in ett inlägg. Hemma är det mer fart på kvällarna nu för tiden :)


.



Snö


Längtar så otroligt mycket till jul nu. Och att det ligger ett fina täcke av snö på marken nu tillför ännu med längtan. Just nu önskar jag bara att det ska bli halvtid på jobbet så att jag kan vara hemma lite mer med Mollie. Igår ringde de nämligen från dagiset här i Marma och sa att hon kommit in :) Perfekt med gångavstånd dit.

Har varit rätt lugnt att lämna av henne hos mamma de här 6 veckorna, men efter att ha varit hemma i 2 dagar här så känns det verkligen vad mycket man saknat henne. Har bara träffat henne i någon timme/dag här och det är inte alls kul. Halvtid kommer nog passa oss perfekt!

Som sagt så är det här andra dagen jag och Mollie är hemma. Igår var vi båda slitna, och idag är mamma det så vi fick vara hemma. Kanske inte den bästa tiden, med tanke på att den nya kursen startade i måndags. Kommer antagligen bli ett skit nu när jag kommer tillbaka. Men det har varit oändligt skönt att få vara hemma.

Idag är det en massa snö, så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Mollie har önskat sig en pulka i julklapp, men det hade varit bästa att ha den nu. Kanske man skulle ha åkt i på Barnens Hus och köpt en? Mollie vaknade precis nu och vi ska först och främst vänta på Fredrik som kommer hem på lunch om en timme.

-

Skrevs igår men det hanns inget längre


RSS 2.0