.



Barnkalas



Den 23 fyllde Liam hela 1 år.
Idag hade han sitt första barnkalas där han bjöd in sina små vänner. Tårta, fika och lek bestod tiden av, och jag tror nog att de hade skojj. Vi föräldrar hade det också bra för den delen :)






Mollie gillade kalas



Lukas



Alma & mamma Marie










Strax far vi in till staden och käkar. Passar också på att lämna prylar som ska vara där här i veckan när Mollie är hos mormor. Resesäng, vagn, matstol m.m. Kommer vara helt tomt på prylar här i veckan. Börjar nämligen kursen imorgon. Känner väl inget speciellt inför det måste jag säga.
Varken längtar eller gruvar mig.

Denna gång ska jag i alla fall inte sätta så stor press på mig själv. Fungerar det inte alls med både jobb och Mollie och man blir helt slut så är det inte värt det. Vi klarar oss som det är nu så det finns ingen som helst anledning att stressa ut sig själv. Men det ska nog gå bra så jag siktar också in mig på det :)

Nej, nu ska jag ringa på en vagn jag hittat på Blocket. Skulle vara bra med en sittvagn som mamma kan ha i stan. Skulle hata om någon stal våran riktiga vagn, eftersom den kommer att stå i trapphuset. Därimot någonting som kostat 500:- gråter man inte floder av ifall den skulle försvinna.


.



dagtur till hudiksvall 


 
Igår vi 12 åkte jag, mamma, Mollie & Ylva till Hudiksvall. Var meningen att jag skulle ha skjutsat upp mamma till sjukhuset, men det blev inte av. Men vi bestämde oss för att åka ändå. Jag ville gå på H&M för att kolla ut något fint till Liam som fyllde 1 år igår. Grattis till honom :) Så på söndag ska Mollie på sitt allra första barnkalas.








Började med att gå i de enda två byggnaderna man någonsin går i när det är i Hudik. Fyren & Guldsmeden. Ligger hur mycket fint som helst runt omkring men ändå så lyckas man stanna i de två byggnaderna hela dagen. Hittade present till Liam i alla fall och lite till Mollie också. HM har så mycket bra för rimliga priser. Utöver det köpte jag en ljuslykta på Indiska.


129 :-





Innan vi for hem så spenderades över en timme på ett stort loppis de har lite utanför City. Lyckan var total när jag hittade ett par riktiga fynd. En kanna, en gammal bord-grejj som ska sättas upp på väggen senare & en halvmeters Björne som nu Mollie har på sitt rum. Prutade även för första gången i mitt liv. Ganska stolt är jag faktiskt :)


Här är "bords-grejjen"
Tänkte sätta den horisontellt längst uppe på väggen.
Har ni sett filmen " The brake up" ? Lite som den de har
i sin längenhet.. Kanske bara jag som kan komma på
såna här konstigheter ? Får se om det blir fint :)






Inatt och idag är inte jag och min hals vänner. Har haft en hemsk hosta som verkar vägra försvinna. Mamma och Tony var ut för ett tag sedan med en medicin som jag ska spara på tills det är sängdags. Utöver att de kom så ska det inte göras någonting alls idag var det tänkt. Tänker inte ens byta om till riktiga kläder utan ska gå som jag såg ut när jag vaknade. Just för tillfället sover Mollie och jag bara njuter av tystnaden. Vill inte ens ha på tvn.. Ikväll blir det film och gotta. Fredagar måste ändå vara veckans bästa dag va?


Svärförälrarna var här och fikade igårkväll.
Och med sig hade de en inflyttningpresent.
Gissa om jag blev happy när en videokamera låg i? :)






.



Seg uppdatering



Här om dagarna så har det varit så fullt upp med allt så det inte funnits någon tid för bloggen. Det här är också första stunden jag orkat sitta upp eftersom jag fick tokfeber & har legat död i soffan. Men nu är jag på bättringsvägen och tur är väl det eftersom jag börjar jobba på måndag.

Har jag sagt det?
Det var så länge sen jag bloggade att jag inte alls minns vad jag skrivit. Jaja, det skadar väl inte att säga det igen då.. På måndag börjar jag en 9 veckors lång utbildning på TP här i stan. Kursen kommer att bli heltid dessa veckor & mamma kommer att ha Mollie under dagarna den tiden. Kan inte påstå att jag ser fram emot att vara ifrån henne så mycket, men det får bli så ändå. Efter de veckorna går jag ned på halvtid, som jag hade tänkt från början. Jag får helt enkelt stå ut i lite mer än 2 månader. Hur som helst så är det också skönt att få komma ut lite och göra någonting nyttigt för min del med. Ro hem lite stålar om man kan uttrycka det så :) Det är en hel del som planeras att göras på huset, så varje tusenlapp sparas.


Annars vet jag väl inte att det har hänt något speciellt den här senaste veckan. Filmkvällar, loppisar.. det vanliga. Val har det varit också och jag kan inte annat säga att jag är besviken. Näe, jag tror inte att jag har något mer att tillägga på det ens. Suck !

Jag citerar Ökans kommentar : Typiskt unga människor som inte vet vad solidaritet är. " Jag jobbar och vill behålla så mycket som möjligt".. men vill också ha gratis sjukvård m.m



Avslutar med en mysig bild på hjärtat







Så här skojjigt kan det bli. 
Dock skojjigare om det vora tre klöver
där under istället :)




.


Playdate


har såå mycket mer energi nu när jag börjat motionera igen. Det krävs så lite för att bli lite piggare. Imorse hann jag gå i ca 50 minuter innan Mollie vaknade. Efter en snabb frukost mötte vi upp med Nathalie & Liam. Vi tog oss då en timmes trask genom Hibo här i Marma. Skönt att gå i skogen. Synd bara att man inte vågar själv :)

Efter promenaden gick vi till deras bostad & fikade komiskt nog. Mollie och Liam fick leka ett tag och jag är förvånad hur mycket hon klarar innan hon blir ledsen. Lackade ur gjorde hon när en telefon träffade skallen på henne :) Men det är bra att hon inte är skiträdd för andra barn i alla fall. Nu väntar vi bara på att hon ska bli ca halvåret äldre så att de kan leka själva.

Nu är vi hemma igen och Mollie rullar runt på golvet. Tro hon inte riktigt kommer runt nu för jag hör lite gnäll här i bakgrunden. Snart är det dags för ett tupplur för hennes del. Kanske blir så att jag också tar en? :) Vi får se. Antagligen blir det sängen + boken. Vet att mamma är sugen på att läsa den med så man kanske måste skynda sig. Resten av dagen blir det väl inget speciellt. Eller JO förresten! Har ett litet projekt på gång, men det får ni se imorgon om det är klart då.


Det Mollie hade, ville
såklart Liam också ha :)




En sackosäck var mycket lämpligt.
Nu ska jag på jakt efter en sådan




Och en gåvagn vore något.
Ett litet tips till familjen när julen närmar sig :)







.


Blomgubben

Idag efter min promenad på bandet kände jag mig fortfarande rastlös. Hörde med Nathalie om de ville gå en sväng, men Liam sov. Medan jag väntade på att han skulle vakna så tog vi en liten tur & hälsade på svärmor. Liam vaknade till slut och vi begav oss till Dollar. Jag hittade väl mest småkrams, för utanför stod det roliga för dagen. Blomgubben! :)

Ska knäppa kort på dem imorgon och lägga ut om jag kommer ihåg dvs.
Fredrik åkte in efter jobbet och mötte upp mig & Mollie. Stackars lillan som inte alls var sugen att gå i affär efter att ha gått runt på både Dollar och Jysk. Men det gick snabbt eftersom vi inte hade någon matlista med oss. Ska bli roligt att se hur mycket vi kommer sakna denna vecka.

Skulle egentligen behöva traska en timme till, men hur ska man orka?
Har fixat hem säsong 1 av American Dad, så det skulle man väl kunna se på medan fettet bränns :) Det återstår att se. Men om jag ska orka så är det dags att lägga ner datorn i alla fall. Hejsvejs!



Vi har det bra.. vi här bak i bilen







Liam ser uttråkad ut medan mamma
letar efter krukor på Dollar



.



Vampyr ?


Man skulle kanske tro att jag är en vampyr som är inne och motionerar istället för att vara ute i det fina höstvädret. Men nej, jag är bara bekväm av mig.

När vi flyttade in här så köpte jag ett springband & en motionscykel som Böna (förra ägaren) inte ens använt. Fick ett fint pris till helt nya saker som jag är supernöjd med. Och nu när den största hetsen är över med flytten så har jag äntligen börjat gå på bandet. Det är så lämpligt att ställa sig där i en timme medan Mollie tar sin eftrmiddagslur. Om vi går ute med vagnen så kan hon sura till och man måste stanna varannan meter. Blir inge bra då. Därför trycker jag igång en film/serie på tvn och går inne istället.


Men ut ska vi allt ändå. Tänkte skicka till Nathalie nu och kolla om dom är sugna att följa med. Nu vaknade lillan också. Hej så länge!


Min utsikt på tvn






.



Ledig dag



Idag har jag haft en riktigt skön dag.
Mollan tog en långsovare efter frukosten & vid 3-tiden åkte hon och Fredrik in till stan. Jag själv följde först med Eyvind & pappa när de skjutsade hem Ida till mamma sin. Där fick jag äntligen tag i den sista delen av Jarastavens vandring som jag längtat efter i mer än ett år. När jag väl kom hem igen så upptäcktes det rätt snart att jag glömt hemnyckeln inne när jag hastade över till pappa. Utlåst med andra ord. Hann läsa bra många sidor i boken innan mamma brassade ut och låste upp. Tur att vi har en veranda & tur att jag hade boken :)


Pappa sitter & målar.
Här någon slags Madonna i olja




Ett annat pågående projekt
Läskig gubbe?



Om fantasin får bestämma



Denna har Ida fått.
Pelle (katten hans) & båtar. Ska det
föreställa Marmen mån tro?





Sen har jag väl mest legat och läst den till de kom hem igen runt halv 7. Blev sugna på pizza såhär mot kvällningen, och jag var på väg att ringa. Såg då att jag fått ett mess av Nathalie som frågade efter nummret dit. Det slutade med att vi traskade ner till dem och åt tillsammans. 

Nu är det natta i alla fall. Ska jäsa på att det är min tur att ha sovmorgon nu. Det ska bli underbart! Imorgon kanske jag får nöjet att åka lite fyrhjuling då vi ska låna en av Fredriks vän för att prova. Funderar nämligen på att köpa en. Mest så att Fredrik kan frakta rövva fram & tillbaka från jobbet. Ekonomiskt.


.



Bilbarnstol


För tillfället sitter jag och kollar pricerunner m.m för att försöka få mig en hum.
Det är alltid trevligt med den billigaste som möjligt, men är den säker då?

Det är supersvårt att välja i djungeln av bilbarnstolar, och nu är det verkligen
dags för oss att ta tag i saken. Pyret har för varje vecka tjockare kläder m.m, 
och får hon inte en ny stol snart kommer hon få sitta som en mupp. Men som 
sagt är det supersvårt att hitta.. eller nej, att bestämma.. 


Någon som har erfarenhet som kan dela med sig?  



Britax Multi-tech

fick bäst i test av vad jag kunde läsa på nätet.
Men då kostade den nära 3.000 :- också



.



Långtå



Jag skulle kunna bo på det där stället. Idag såg jag två gubbar som var i full fart med att slänga soffor, bord & jättefina trälådor. Jag stod och var ledsen eftersom folk kastar sådant som jag blir överlycklig av att hitta på loppisar. Kanske man skulle varit en kontrollant på Långtå? :)

I alla fall så var vi där och slängde hela det där släpet som jag pratade om igår. Saker som stått utan tak i över en månad. Jag brukar inte vara känlig, men denna gång så blev det Fredrik som fick stå för det mesta av jobbet. Gamla sura kartonger med kusar på.. Men mums !






Efter hemkomsten så hanns det inte göra något speciellt innan mamma & Tony kom. Fredrik lagade mat, och den förtärdes. Gottans, men nu är vi allihop i ett slags palt-koma. Känns inte som om det orkas göra någon speciellt alls idag. Och ändå ska det tryckas i lite chips och dipp senare.
 Men går inte det Alltid i så säg? :)

Fick även presenten som hon köpte igår. En slags bords-dekoration med ljus, som man kan ha i vad man känner för. I detta fall tog jag vad som fanns kvar av buketten vi fick hem för en vecka sedan. Får suga tills jag hittat några fina höstlöv m.m. Roligt att alltid kunna ha den på bordet, fast med sesongens saker i. Bra present!



Gös i ugn & pärer trollade Fredrik fram



Just för tillfället ligger älsklingarna mina i sängen och busar. Var meningen att de skulle vila, men det skulle jag inte tro att Mollan har så stor lust med. Senare ska karln ut till garaget ocg såga till lite golvlister lät det som. Aldrig blir de där jävlarna klar. Och efter att det är klart så ska taklisterna målas & sågas också. Får se hur lång tid det kommer att ta det här..

Efter blir det i alla fall film. Har lite beslutsångest vilken av dem jag vill se. Toy Story 3, Prince of Persia eller The imaginarium of doctor parnassus. Lutar åt någon av de två sistnämnda. Toy Story skulle man ha tittat på de två första innan den 3e. Var trots alls ett bra tag sedan de sågs.




.


Mini-växthus


Igår var jag & mamma på loppis och kollade. Jag ville kika efter en piedistal, som jag också hittade utan problem. Hittade dock en hel del andra saker också :) En spegel, det gamla ankaret som ni såg i förra inlägget & ett mini-växthus. Rolig sak att hitta. Stod omonterad i en kartong så det var bara tur att jag rotade runt.

Var meningen att åka på Ina & köpa Ljung till altanen, men den första leveransen hade tagit slut snabbt. Istället köpte jag lite småprylar till mitt skåp. En pytteliten Ljung fick sitta där inne istället.






Köpte ljungen 25:-, kronan 35:-, pumpan 10:-
på Ina Trädgård


Hemma rotade jag fram en massa sten,
ljus & en gammal staty






Idag slutar Fredrik efter lunch, och då blir det Äntligen Långtå för oss med. Nu har det legat skit på släpet långt innan vi flyttade. Grannarna måste vara måttligt less på att se allt skräp. Efter det kommer mamma & Tony och hälsar på en sväng. Jag ska få en present av mamma. Blir av en överrakning. 
 (hon & jag var nämligen och köpte tillsammans, haha)




.



Torsdag


Igår hade vi inget internet men idag kom det med posten så jag landade bara en dag efter. Gårdagen spenderades i alla fall med att mamma & Säris kom ut. Sara skulle plocka av våra svartvinbär & mamma tvingade jag ut eftersom jag var tvungen att få håret mitt färgat. De var väl här i ett par timmar.


Tjing Tjong!





Mollie hängde på mormor
under tiden






Efter Fredrik kom hem tjatade jag mig till att ringa på en skänk som jag hittat på Blocket. Det slutade att vi lämnade Mollie hos farmor/farfar & begav oss ut till skärgården. Mitt ute i ingenstans låg ett av de absolut vräkigaste hus jag någonsin sett. Jag kunde självklart inte hålla mig för att fråga, och fick reda på att det var tjejen i huset som ritat det & att det var nybyggt. Såg ut som ett riktigt amerikanskt hus. Läckert i alla fall.

Men tillbaka till min skänk. Jag är överlycklig över den! :)
Det passade så jäkla bara i sovrummet under tvn & den gjorde hela rummet mycket finare. Fick också vet att den kommer från kvinnans (ca 35år) hade ärvt den efter sin gammelmorfar. Då stod den i en riktigt gammal gård i Rengsjö. Lite roligt att veta sådant också.






Det gamla trä-ankaret hittade jag idag
på Mias loppis. 1891 inristat + initialer.
Tyckte det passade perfekt till skänken




.



Prova nytt



Ibland är det roligt att prova nytt. Denna gång blev
det en banan/hallon- smoothie som mormor köpt.




Smak-explotion !





Upptäcker att det var suuupergott !





Vill ha MER !




.



Valbo & Ikea



Jag ville köpa lite nya höstkläder åt Mollis

+

  Sara skulle köpa en byrå till fjällen
 
=

 En heldag i Valbo



Vi packade Mollans mat & annat tillbehör och vid 11 begav vi oss ner till Gävle. Var så otroligt sugen att köpa lite kläder åt lillan nu när hösten kommit så snabbt. Bara jag som tyckte det förresten? POFF sa det bara så var det kyligt rakt genom.

Traskade runt på köpcentrat & hittade en massa fint på H&M till Mollie. Jag själv hittade faktiskt också två tröjor. Kände att jag var lite värd det. Bara ändå sådär :) Även Ikea blev det där Sara skulle köpa sin byrå. Vi hittade båda lite småsaker till. Ljus och annat kraffs.

Var riktigt trevligt att spendera en vanlig måndag sådär istället för att sitta och huttra i Marma. Att Mollie var som en ängel precis hela resan var också otroligt glädjande. Jag tror hon gnällde till en enda gång och det var i ca 2 sekunder för att jag råkade klämma henne lite. Så skönt det är att hon börjar bli större. Ett halvår idag för att vara exakt. Så ett halvt grattis till henne :)


Ikväll är jag supertrött och hade egentligen planer på att ligga i sängen redan nu, men det slet i fingrarna när jag gick igenom kameran. Men sen blir det i alla fall sova för hela slanten. Mollan somnade på en sekund & jag gissar på att det blir samma sak för mig med. Två slagna hjältar.








.



Grattis Eyvind !

Som fyller 70 idag.


När farmor kom hit och fick se vårat nylagda golv så blev hon sugen på lika. Det slutade i att hon köpte våra paket som blev över & idag for vi upp till ByggMax för att handla de 2 paker som saknades henne. På hemvägen stannde vi även och käkade på Aspendos.



I vissa familjer drömmer man om resor..
I min drömmer man om trädgårdssten






Farmor kontrollerar en sista gång så
vi inte kommer hem med fel golv






Medan vi var där så var Mollie hos mamma i stan. Kan tänka mig hur mycket kramar den lilla stackaren fick medan vi var borta. Fick nog uppmärksamhet så det räckte för hela nästa vecka :)

Väl där så traskade vi ned på Strömmingen och kikade. Skulle baaara köpa en munk, men det blev en massa annat. 2 stycken t-shirts till Mollie, foppatofflor & näsplupp till mig. Gick sen upp igen och diskuterade löner. Varför kanske ni undrar nu? Jo.. för det är nämligen så att jag efter mycker om och men har fått ett jobb. Har sökt på deltids, men nu är det en 9 veckors utbildning(=heltid) så det såg mörkt ut. Men nu har vi i alla fall löst så att mamma blir dag-mormor under denna tid. Och sen när halvtiden börjar också såklart. Känns skönt att få börja röra sig bland folk igen & framför allt kunna tjäna sina egna slantar. Kommer också blir grymt jobbigt i början, men det är väl bara att hålla ut. Är det inte så med nästan alla jobb så säg?


Ikväll tar vi det lugnt och myser ned i soffan. Börjar närma sig målet att allt är klart här och för varje dag som går så är det snäppet finare. Fredrik har idag klippt gräset för första gången. Klipparen höll på att storkna pga det enormt höga gräset. En åk-klippare var det på tal om hörde jag :)


Fredde tyckte tydligen att denna tröja
skulle passa honom. Undrar vad han menar
med det? :)





Tony hittade också en tröja



Mollie hamstrar inför vintern










.



Huset


Eftersom vi inte är klara inne i huset så får ni se utsidan så länge :)


Framsida 1



Framsida 2



Baksidan har härlig kvällssol





.



" SMOCKEN "


Dagen började med att jag & Mollis gjorde oss klara för att åka in till staden. Pappa kom och hälsade på och det blev bestämt att han också skulle med. Och så blev det.. Jag fick lite hjälp med Mollan & han fick hämta ut sin tavla som varit på inramning. Trevlig kille på Vågbro Glas.

Fick mycket uträttat och det var kul att få komma in till stan en sväng. Vi stannade även på en donkenrunda & senare hittade jag en stor blomma på Coop för 150 spänn. Kan vara mycket prisvärt att titta runt där.

Ikväll fick vi främmande av svärföräldrarna som hade med sig gott fika från konditori i Bollnäs. Fredrik följde sedan med ner till dem för att kolla på match (vi har fortfarande ingen tv här). Jag själv började lite lätt med att ta ur mitt löshår.. Men eftersom Fredde blev borta så länge så lyckades jag ta bort hela rubbet. Men fy vad slitet det hade blivit :( Det första jag gör på måndag är att ringa och beställa klippning. Känns otroligt tomt utan håret, men också skönt. Nu får det vara kort ett bra tag.



Dålig bild, men nog ser man tavlan?
"SMOCKEN" av Mats Lundgren





Lite nyttig mat gick i





Mollie fick smaka på ett strips





Svärfar ligger i nyköpta schäslongen





Roliga grod-bakelser
Goda var de också






Just nu ligger Fredrik och läser lite i Biltemas katalog (det ENDA han läser)
 & jag ska också hoppa ner.


Nyduschad, i en renbäddad säng, i ett nystädat hem..

Kan det bli bättre ? :)




.



Blommor till dörren


Nyss kom det ett blombud till vår dörr. Fredrik visste att det skulle komma, men inte från vem riktigt. I alla fall så var det från vår nya bank. Det värmer i hjärtat att det fortfarande finns företag som månar om sina kunder. Har varit otroligt hjälpsamma under husköpet och man har aldrig tvivlat på dem. Det är såna här saker som gör att folk inte vill byta bank.







.



Blommor till dörren


Nyss kom det ett blombud till vår dörr. Fredrik visste att det skulle komma, men inte från vem riktigt. I alla fall så var det från vår nya bank. Det värmer i hjärtat att det fortfarande finns företag som månar om sina kunder. Har varit otroligt hjälpsamma under husköpet och man har aldrig tvivlat på dem. Det är såna här saker som gör att folk inte vill byta bank.







.



ÄNTLIGEN !

Och så där ja.. Efter ett jäkla stressande så är vi äntligen inflyttade, och jag har äntligen fått internet igen. Fick fuska lite och låna Nathalies under veckan innan vårat nya kommer. Det är nämligen så många som vill se bilder, så jag ska inte låta dem hållas :)


Som sagt så har det varit en jäktig vecka. Men tack vare alla snälla själar som kom och hjälpte till så slapp vi bo i själva rustningen i alla fall. Mycket står fortfarande huller & buller men det går ändå att leva i kaoset. Så TACK till er !

Under dagarna har Fredrik jobbat och jag har satt upp det som går i Mollies sovstunder. Fortfarande en hel del saker att göra, men nu för ett tag så ignorerar jag dem. Som till ett exempel tvätthögen som på något konstigt vis vara växer & växer. Den får vänta.. jag behöver andas.

Känns dumt att lägga ut bilder på hur inredningen blev eftersom det är långt ifrån klart, men några ska jag väl ändå lägga ut :)


Tog en jäkla tid att lägga det nya golvet. 
Många sena kväll bara pga det
..



Säris gör en instickare



Mört med muffins



Golv klart i hall/köket



Bus med Mollan mellan varven



Tog en matpaus på pantern ..



.. Där Mollan satt själv i stol
för första gången




Medan vi höll på till mitt i natten så fick
pyret sova i en resesäng




Under målningen.

Tänkte först strunta i att måla, men
vilken miss det hade varit.. Var grått innan 
 som vid pilen





En av dagarna tog vi en timmes paus hos
svärisarna som bjöd på kräftor.








Avslutar med en bild från idag vid frukosten.

Lovar att lägga ut lite för & efter- bilder när allt är undanplockat. Just nu känns det inte som man vill visa. Ni får komma och hälsa på om det kniper :)


RSS 2.0