.



En heldag

Idag har det verkligen varit en heldag i stan. Mamma ringde och väckte mig runt 11, och då var det bara att hoppa upp. Hon kom och hämtade mig en stund senare och vi for in till staden. Där stannade vi på McDonalds där vi träffade upp Anneth & C/o, och vi blev sammanlagt 8 pers som åt tillsammans. Lov och allt som det är, så var det fullproppat med folk, men jag lyckades jaga väg två familjer så vi fick det stora bordet till slut.

Efter det åkte jag, mamma och Liam ut till Stugsund och hälsade på gamla plats-släktingar som vi inte träffat på länge. Det var trevligt. Plus att jag fick se lite gamla mästerverk av mig själv vid 2-4 års ålder. Tydligen trodde jag att människokroppen bestod av ett huvud, två ben och två armar, Enbart.

Åkte senare vidare ut till Dollar + Barnens hus där vi var på jakt efter masker till pojkarna och spindelnät. Allt hittades, och till och med jag köpte lite pynt att ha här hemma. Handlade på E-center och sen hem för att äta plättar med glass. Mmm.. gott !

Liam i sin nya & framför allt
fina mask


Efter maten och en lite tupplur senare så var det dags för staden. Ikväll var det nämligen "tjejkväll" på stan. Åh vilket fånigt namn tänkte jag, och släpade mig trött ned för trapporna. men väl där nera så var det fullproppat av folk överallt, och en massa roligheter att kika på. Så jag är ändå glad att jag följde med ner.


Nere på stan hade "Does it hurt" en liten visning
och jag fick prova på att tatuera en pumpa. Var
svårt att hålla rätt och balansera själva maskinen,
men roligt var det. Var en fjant och skrev "Mamma"



Träffade på hennes vän som hade utställning
av hennes saker. Masserar och säljer dessa prylar
som extrasyssla. Jag blir riktigt sugen att starta
något eget jag med. Många idéer nu.





Efter kiken träffade vi på Anneth igen, och vi gick upp på furan för en fika. Jag drack en varm choklad och satt och där satt vi och tittade på folk en stund. Fick väldigt ont i magen, så efter ett tag var det skönt att åka hem till Marma. Nu har jag lagt ut mitt "pynt" på bordet och ställt fram godis och ljus. Blev riktigt fint och mysigt. Det kostar inte mycket att få det bra.

Jag träffade på Nathalie & lille Liam
på furan, och var tvungen att knäppa
ett kort på honom. Inte en reaktion
från blixten, tröttis.



Mysigt hemma med ljus & godis




.


Ök & Bralla


Och när kan det här ha varit? 2006 kanske?
Hur som helst så känns det som en evighet sen. Här var båda "unga" och
snygga. Nu för tiden är det en byte på hårfärger också.
Rolig och knäpp fest var det i alla fall

Hoppas att det finns tid till att träffas en sväng på Halloween.




.


Taxi ?

Ja, kanske man skulle ta och skaffa sig ett taxi-körkort? Vore inte det något? Skulle vara väldigt lämpligt att plugga till sig det nu. Ha ett klart jobb efter ledigheten. Ja, jag ska allt ta och kolla upp detta närmare. Det gör ju i alla fall ingenting alla titta.. Någonting måste jag i alla fall göras snart/medan jag väntar, det tar kål på mig att bara vara hemma.

 

 


.


Mjukisdag


Idag myser jag runt med denna klädsel. Huva och allt. Det är en tråkig dag med tråkigt väder, så jag ska väl inte göra mycket annurlunda än gårdagen. Sätta i min film "Utvandrarna" och dricka julmust. Jag blir väldigt glad att de har börjat med det igen nu. Gottans!

Mjukiskläderna

Senare idag åker vi in till stan och äter spagetti & köttfärssås hos mamma. Blev inget igår eftersom hon tagit vaccin och mådde lite dåligt. Och på tal om den så kaanske jag har ångrat mig, och ska ta ändå. Men vi får se.

Ted & Liam busar




.

Pussar vid vattenfallet i
Kolåsen en sommardag


 

Ikväll är det inte alls lika bra på tvn som igår. Just nu sitter jag istället och lär mig lite mer om Photoshop och lite annat för att fördriva tiden. Kanske börjar någon bra serie på tvn vid 22. "Christine" har jag för mig. Det programmet gillar jag starkt.


Tills dess ska jag hänga lite (läs: Mycket) tvätt. Väldigt tråkigt att inte ha en torktumlare. Men det är väl vi som får skylla oss själva som sparar med att tvätta tills det verkligen inte finns ett enda klädesplagg rent. Så just för tillfället sitter jag i Fredriks otroligt fula morgonrock. Och ja, den måste vara den fulaste jag sett. Nu ska vi se.. 9 olika färger har den. Haha !

 

 


.



Bokstavligt

Ja, det är faktiskt bokstavligt med "tights".
Som ni kan se så är det märken över hela
magen efter dem. Rätt kul ibland.




.


Vaccinera Gravida?


HJÄLP!
Vad tusan ska man göra?

Ena dagen säger de att alla gravida Måste ta vaccinet, andra dagar säger de att man absolut Inte ska göra det. Jag vet inte alls vad jag ska ta mig till i denna fråga faktiskt. Fick en tid för vaccinering förra veckan, och skulle ha gjort den då, men ville inte. Nu har jag börjat ångra mig.. kanske.. eller?

Herregud.. Hur kan de vara så säkra på att det inte finns några biverkningar på fostret? Det har ännu inte funnits så länge att de har kunnat se några bieffekter, och om man ska vänta och se hur det går för andra, så kan det vara för sent för en annan att ta. Så just nu vet jag inte alls hur jag ska göra.


Hade det bara handlat om mig själv så hade jag gjort det på en gång, men nu känns det som om jag chansar med min bebis och den lilles liv. Men om jag inte tar det så kanske jag riskerar att både jag och den lille dör. Tydligen var det två fullt friska gravid kvinnor i Norge som dött. Men åh, det här är inte kul.


Tyskland:
Debatt rasar om om nyttan av att vaccinera människor mot svininfluensan I Tyskland avråder en läkare gravida kvinnor från att ta vaccin mot svininfluensan som innehåller adjuvans – ämnen som har en immunstimulerande effekt.

Men i Sverige gör man en annan bedömning. – Man vaccinerar gravida här och det har inte varit några som helst bekymmer hittills, säger Agneta Aust-Kettis, docent i infektionsmedicin vid Läkemedelsverket.

-

Lena: Vore mycket mycket intressant att få veta hur det har gått med de barn som föds av gravida kvinnor som vaccinerats. Är de friska? Skadats på något sätt?

Svar: Detta vaccin har inte funnits så länge än, så det är inte så många barn som födds av vaccinerade mammor än. Jag har inte sett några rapporter om det.

Dock har läkemedelverket gjort en bedömning om risker med detta vaccin och dess innehåll och funnit att riskerna är så ringa det kan rekommenderas till gravida.

 

 





.


Vecka 21


Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.


”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...



.


My Darling

Fick väldigt tråkiga och jobbiga nyheter igår, och som inte kunde sitta mer opassande. Ledsen så klart, och nu för tiden är det inte lätt att ta motgångar. Tänkte knipa ihop och ta det helt enkelt, men det gick inte så bra. Och om jag inte hade haft Fredrik som är världens snällaste så hade jag nog varit väldigt deprimerad just nu. Men jag har tur. Jag har en väldig tur som har denna person. Ja, han är bäst, my darling.



Idag vaknade jag med huvudverk och det har ännu inte släppt. Så under dagen hade jag tänkt sitta och bara mysa i soffan med mina nya filmer. Söka lite jobb, kika runt på lite bloggar och titta på film. Mysig dag helt enkelt. Runt 6 åker vi dock in till stan och äter hos mamma. Skönt att slippa laga mat.







.

Valbo

Ja, igår (söndag) for vi till Valbo för lite shopping. Var först meningen att Mathias skulle med, men det blev Bati som blev klar på 4 minuter och följde med istället. Hämtade även upp fader min, och sen var vi på väg. När vi först kom fram åkte vi på det nya köpcentret som har bland annat Mediamarket & MIO. Vi gick in på det förstnämde och kikade. Jag hittade tusen saker som jag ville ha ( och som jag kommer få en av dem, eftersom Fredrik köpte en julklapp till mig där, hihi ). Skapligt sugen man blev på dem där 20.000 kronors kamerorna som stod uppradade överallt. Samma sak med alla fina datorer m.m. Ja, där kunde man då hitta en massa bra presenter om man nu har råd till det. Även jag köpte en present där inne.

Över till orginal-centrat där vi började med att trycka i oss en varsin kotlettrad på IKEA. Efter den måltiden var det nästan så att man ville åka hem och sova resten av dagen. Men hur som helst sprang vi över till affärerna, och där delade vi på oss. Fredrik & Bati ville inte gå och kolla i klädaffärer så jag vette tusan vad de hade för sig. Medan så gick i alla fall jag och pappa och kikade på allt möjligt. Hittade en massa bra saker att köpa, och det resulterade att jag köpte till nästan alla i familjen. Saknas nu bara 2 eller tre stycken så är allt klart. Underbart!

Även jag hittade vad jag egentligen kom dit för att hitta. Tänkte nämligen gå på lite finmiddag på halloween och då ville jag finna mig en lite finare klänning därtill. Var mycket svårt och jag höll på att tappa humöret när jag till slut hittade en som satt bra. En riktigt fin grå klänning på H&M. Köpte också ett par nya tights & ett par örhängen. ( bilden nedan )

Dagen i helhet blev superbra och jag är riktigt nöjd. Fredrik kunde ha surat lite mindre att det tog så lång tid ( han tror att man åker till Valbo och går genom allt på 1 timme ) , men utöver det är jag glad. Det blir nog en till sväng ner innan jul för att skaffa de där sista klapparna, men då får inte Fredrik följa med :)


Nu sitter säkert mamma och undrar vilket
av dem som är till henne. Det är skönt att
handla på fina affärer, för då följer det alltid
med så fina inslagningar.


Örhängen och tights. Observera storleken:
Vad hände? :)




Idag vaknade jag när Fredrik kom hem på lunchen kl 12. Klev upp.. åt frukost.. struntade Totalt i att duscha.. klädde på mig.. försökte förgäves att hitta ett papper.. sket till slut i pappret.. skjutsade F till jobbet.. åkte mot stan.

Väl i stan så var det Arbetsförmedligen jag skulle till. Där var det full fart som vanligt men jag lyckades i alla fall snika åt mig en lite pratstund med handläggaren min. Jag funderade nämligen lite på hur/vad jag har för alternativ att sysselsätta mig med nu innan det är dags för ledighet. Praktik var det bästa, och enda hon kunde komma på. Så nu ska jag faktiskt ta och kika runt lite efter det. Helst av allt vill jag så klart ha ett jobb så länge det går, men en praktikplats skulle också vara kul. Om inte annat så kanske man får in en fot på stället + att det ser jäkligt bra ut på det framtida CV-t. Hojta till om ni har något förslag på var jag kan söka vetja! : )

Efter Ams åkte jag ut till E-center och småhandlade lite. Frukt, grönsaker, julmust och en massa små-krams. Glömde dock helt bort Toalettpapper, så det blir väl till att gå över till grann-Olle här innan det är klart. Svängde också in på Lindex för en kik & kunde inte låta bli dessa två. ( bilder under ) Mumintrollen var en av mina favoriter (läs: ÄR en av..) när jag var liten, så denna var man ju bara tvungen att köpa. Plus ett par sockar, det är aldrig fel att ha.

Mumin är bäst,
ingen protest




Just nu sitter jag hemma och är mycket nöjd över mina köp för dagen. Det är roligt att få åka in och handla lite. Lite tjatigt nu bara eftersom jag får så väldigt mycket mindre i lön än vad jag hade trott. Men man får klara sig genom det också. Hinner trots allt få lite pengar en gång till innan jul som tur är. Jag älskar mig själv för att jag redan har köpte de mesta av klapparna. Man slipper på så sätt bli totalt bankrutt i Nov/Dec.

Idag ska det lagas bandspagetti med ostsås+bacon till. Mumsigt tycker både jag och Fredrik. Och ikväll bänkar vi oss framför tvn. Alltid bra på måndagar. Så har det alltid varit, undrar varför?




.


Photoshop

Ja, nu har jag lyckats få Photoshop här hemma, men jag skulle ha behövt en privat lektion för att förstå. Det var som sagt några år sen jag höll på med detta, och det skulle vara bra med lite uppdatering. Om det är någon som tycker sig kunna lite, så säg gärna till :)

Idag är det fredag, men ingenting speciellt planerat. Vi har väl ingenting planerat imorgon heller för den delen, och det är väldigt skönt. Men om jag känner Fredrik rätt så ska han väl i väg på något en av dagarna i alla fall. Fast det gör inget för då har jag tid att kolla på mina nya filmer. Min filmsmak stämmer inte riktigt med hans.

På söndag åker vi i alla fall till Valbo för att handla lite. Pappa följer med mig som sällskap, eftersom de andra två bara vill gå och kolla på tråkiga saker, medan jag vill kolla lite klappar och annat. Tänkte också försöka hitta mig en fin klänning som jag kan ha på Halloween. Får se vad det blir. De hade mycket nytt och fint på Gina såg jag.

Just nu ska jag lägga mig på soffan i en timme innan det är dags för matlagning. Helt slut efter att inte kunnat sova nästan på hela natten. Låg vaken till 04.00, gick på toa, och låg säkert vaken i ytterligare en halvtimme innan jag somnade och sov ostadigt. Inte alls kul när det blir sådär. Trött hela dagen.


.



I brist på annat så kan jag visa att vi åt tacos igår. Blev mycket gott, men
även en Massa över som måste kastas. Det är så tråkigt att bara göra mat
till två. Idag blir det en liten mer enklare mat. Torsk-fiskpinnar & mos. Mycket
enkelt, men också mycket gott. Billigt om inte annat. Passar bra såhär innan
lönen kommer :)

 

Idag myser jag runt hemma bara. Tog nyss en dusch, och satte på mig ett
linne och ett par gamla och slitna tights till. Ser ganska rolig ut, men det gör
ingenting här ute i Marma. Där får man se ut hur man vill :)
Även mycket svårt att knäppa på sig själv i spegeln, utan att få med blixten.
Så håll till godo, gott folk.

 

 


.



Det står väldigt jämt i namn-röstningen, så jag låter det vänta i någon dag till innan ni får resultatet :) Rösta på vetja!


I natt har det varit jobbigt.. Vaknat av ryggproblem, kramp och andra saker. Har bara kommit halva tiden ännu, och redan är det sådana problem med ryggen. Hos barnmorskan i veckan så förklarade jag problemet, och hon sa att det var en början på foglossning. Jag blev inte så överraskad med tanke på att jag har en väldigt krånglig rygg från början, men det var väl ändå inte kul att höra.
Och nu kanske ni undrar vad det är?

Jo det är när lederna blir mjukare och vidgas ut, så att det gör väldigt ont i ländryggen och ilar upp i tyggen samt benen. Det går inte att ligga som man vill, och det kommer att bli svårare för varje vecka, då lillen växer. Man måste också ta det Extremt lugnt, för annars kan pyret få för sig att komma ut i förtid. Detta är inget jag ser fram emot, eftersom ryggbesvär måste vara den värsta smärtan. Men ja.. det leder till något bra, så det är bara att hålla ut.

Idag är det torsdag och Ingen fotboll! Yes : )
Ikväll är det dock annat bra på tvn som vi ska bänka oss inför. Både Antikdeckarna på tv4+ 20.00 & sen Lyxfällan kl 21.00. Efter det går vi nog och lägger oss, för ingen av oss fick sova ordentligt i natt.



.






Matta skickade en sida med en massa flicknamn. Pojknamn är näst intill bestämt så det är bara flicknamn kvar att bestämma. Gick genom den oändliga listan och hittade lite olika som jag skulle kunna tänka mig. Hittade även de fulaste namn jag sett. Som tex "Tutte" ,  "Tuttis" samt  "Tupp ". Man FÅR inte döpa sitt barn till något dylikt.


Hur som helst så kommer namnen här. Skulle vara roligt om ni röstade på eran favorit : )

Allie  Annie  Celia  Cilia  Cilla  Elly  Ella  Ellie
Fanny  Hilda  Holly  Jenni  Jenny  Klara  Leni
Lilli  Lillie  Lilly  Lovis  Milia  Millie  Milly  Minny
Molly  My  Nea  Pixie  Sienna  Siri  Tilde  Wilda  Wilma




.

Sommartider, hey hey

Lyckliga sommartider hos farmor & Eyvind i Marma

 



.

Jobbar-Alex

I förrgår hanns det inte läggas in några bilder eftersom det blev så sent. Fredrik kom hem för mat runt 6, och skulle åka tillbaka till jobbet efter. Jag fick följa med dit för att hjälpa till lite. Plus att jag inte lyckats vara där och tittat ännu. Fick stå på alla fyra med näsan ned i golvet för att knäppa en miljard bilder på olika motordelar. Blev helt svettig och arg av detta jobb. Inte så himla lätt nu för tiden kan jag säga. Så vi bytte, så att jag fick sitta med photoshop och fixa till bilderna medan han knäppte resterande. Var flitig som tusan och gjorde klart i alla fall 15 bilder till honom. Så den kvällen fick jag prova på lite. Och det är otroligt vad jag saknar att jobba. Måste hitta på någonting att sysselsätta mig med snart.


De hade även dessa på jobbet, och jag har lite
planer här framöver. Hade gärna haft dessa själv.


Igår var jag hos barnmorskan igen. Tog blodprov (bara i fingret som tur var), vägde och pratade lite. Jag och mamma gissade innan vi kom dit angående hur mycket vi trodde att jag gått upp i vikt sedan första gången jag var där (var nog i vecka 8-9 någon gång). Mamma gissade på ca 4, medan jag gissade på 5+. När vi kom in dit och vägde så höll vi på att tappa hakan. Endast 2 kilo ! Hur är det möjligt?

Jaja, det var väl bra att det inte hänt så mycket, för det lär ju komma senare vill jag mena. Fick även lyssna på hjärtljudet för första gången. Det var mysigt som tusan att höra den lille, eftersom jag bara har sett den förr. Han/hon blev lite pissed när vi lyssnade för pulsen gick upp och den sparkade till ett par gånger. Men allt såg bra ut i alla fall, och det var ju bra. Nästa gång drar jag med mig Fredde så också han får lyssna.

När Fredrik slutade åkte vi in till stan och åt hos mamma & Tony. Bjöds på stuvade makaroner och korv. Efter maten var det fotboll som gällde för den manliga delen. Jag och mamma spelade istället lite kort. Trött som en stock på hemvägen och somnade redan efter ett korsord.

Idag blir det tacos för oss här, sedan stan åter igen. Fotboll hit & fotboll dit.. Denna gång tar jag med mig boken som jag kan underhålla mig med. Tiden brukar gå undan då. Har kommit en bit in i 3je boken om "utvandrarna" av Vilhelm Moberg nu. Vet inte varför, men jag har alltid varit intresserad och fascinerad av den gamla tiden.





.

Magen och jag på stan




Idag kom mamma & Matilda och hämtade mig (och magen) i Marma strax före 12. Vi åkte in och fikade på furan med Pia och hennes mamma. Jag drack en varm choklad bara eftersom jag nyss ätit frukost.

Efter fikat så for vi ut till E-center och kikade på den nya affären (mellan Dollar & hund/katt-affären). De hade väldigt mycket saker som jag skulle vilja ha faktiskt. Mycket fina kristall-lampor, som faktiskt inte var så överdrivet dyra. Dit kommer jag nog åka många gånger till om jag känner mig själv rätt. Om inte nu, så lär det bli till våren. Vi har nämligen fått klarte,
cken på att vi ska få ta över Fredriks föräldrars lägenhet här i Marma till våren. YES! Inte nog med att vi får ett toppläge där, så ska de även rusta innan de flyttar, och såklart så får vi välja hur det ska se ut då. Överlycklig är jag, för en fräch och mysig toalett är något jag tycker är viktigt. Sen får vi barnrummet rustat med nytt golv och tapeter. Skönt att verkligen ALLT har löst sig här framöver.




.


18 Oktober


Igår åkte vi in till mamma och käkade chili con carne. Efter maten följde jag, Ted & Liam med ut till Marma och kollade när Fredrik bytte till vinterdäck. Efter hände det inte så mycket egentligen. Åt lite paj, och sedan lånade vi de två första Johan Falk-filmerna som vi drog oss genom på kvällen. De filmerna var Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Många + till dem. Och det bästa av allt är att vi inte behöver vänta på de sista 4 filmerna, eftersom de redan finns.

Lage visar dubbarna

Putte & Matilda var också på
besök och tryckte lite paj



.


Mord, gåtor & dravel

Och nu har pojken i huset farit iväg för pokern. Jag själv gör inte mycket. Har suttit och kollat genom efter filmer att se, och hittade i alla fall 2-3 stycken. "The Proposal" ska jag se nu, och senare blir det "Natt på museet 2". Och för dem som inte redan vet, så Älskar jag fjantiga filmer. Det ska vara roligt, och framför allt förutsägbart. Typ som "En prinsessas dagbok", som jag sett kanske 6 ggr. Vet inte vad det är som drar faktiskt. Måste vara att man är så less på att se en massa mord, gåtor och dravel.

Såg filmen "Marley & jag" för andra gången nu för ett tag sedan. Var tvungen att lämna rummet och sätta mig på toaletten en stund för att lugna ner tårarna. Extra känslig nu för tiden såklart, men jäklar vilken bra film! I alla fall om man gillar djur. Kanske något för dig, farmor?




.



Magbilder



Ja, eftersom det verkar som att folk uppskattar lite bilder på den växande magen, så lägger jag upp två. Var ett tag sedan jag knäppte nu, och märkte den stora skillnaden sen sist. Nu börjar det blir lite irriterande att sova, eftersom det bara går att ligga på 1½ sätt ungefär. Men desto mysigare är det att man nu får känna den lille lite då och då. Bubblar till lite ibland. Fredrik tror att det är gas-bubblor (läs fis-bubblor), haha.

-

Idag händer det väl inte mycket. Ska traska upp till Lage & Susanne snart för att intaga lite käk, sen ska jag nog ladda upp med lite skruvar och choklad, för då ska Fredrik iväg och spela poker. Blir antagligen någon töntig film. Om ni har något förslag på en sådan, så skriv gärna ned :)

 

 


.

Kebab & Fotboll

Idag händer det lika lite som igår. Fast igår satt jag i hindra timmar och försökte lära mig lite om koder och annat till bloggen. var ett bra tag sen vi gjorde detta i skolan, och minnet tryter. Efter en natt av sömn så har jag nu kyckats glömt bort allt tror jag och måste dubbelkolla allt. Gammal...

Senare blir det riktigt sliskigt med kebab och pommes till käk. Efter skulle jag väl tro att det blir fotboll någonstans. Tydligen vill ingen avara när jag ringer, så jag vet inte vart ännu. Men om jag känner mina närmaste väl så hamnar vi väl hos mamma & Tony som vanligt. Är det någonting som är säkert så är det i alla fall att jag INTE ska sitta här själv. Var själv till 22 igår, och börjar tröttna lite på det. Nu för tiden kanske jag öppnar munnen och pratar (förrutom de ggr jag pratar med mig själv) kanske 20-30 gånger. Fortsätter det så här så kanske jag bli stum på riktigt.






-


KROKODILPYJAMAS


Den här godingen beställde jag nyss på Lindex som kostade 129 :-
Såg precis en bild på en annan bebis som hade den på sig och såg så häftig ut, så jag var tvungen. Fanns även en kaninpyamas, som jag också ville köpa. Men jag måste nog lämna några av de roliga sakerna till de alla andra som vill köpa presenter :)

 


20


Nu är lillen 20 veckor


Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Själv har jag börjar känna en del rörelser där inne. Det är mest när jag sitter riktigt stilla eller när vi åker bil. Till Fredriks förtvivelse så verkar den lille inte gilla att åka häftigt och lyssna på dunkadunka i bilen. Men det hinner väl ändras kan jag tänka mig :)

Utöver det så är det svårt att sova på kvällen, som jag annars Aldrig har svårt med. Tar lite extra tid, då jag bara har 2 ställningar att ligga på i stort sätt & till och med stör mig själv på min andning. Andfåddhet är en del av vardagen nu och man försöker ta det så lugnt som möjligt i alla fall.

Har tid för nästa koll hos barnmorskan nästa tisdag, och då har jag egentligen inte en aning om vad vi ska kolla. Kanske bara lite information om vad som händer i framtiden med alla kurser som man kan gå. Och sådana både vill & borde vi gå på. Förövrigt så längtar jag lite tills det börjar kännas utanpå hur det rör sig, så också Fredrik får känna.

 


 


-


ÄPPELPAJ


Ja, igår åkte vi in till stan som sagt då. Var barnvakt mellan 18- 20.3, då vi spelade spel och bara tokade. När de kom hem var jag redan helt slut och det var skönt att komma hem. Blev lite besviken väl hemma bara, eftersom det var en sammanfattning av alla "Svenska Hollywoodfruar". Synd att det är slut nu, det är ju så roande att se dessa människor. Som Kenny Starfighter skulle ha sagt "så jääla slut"

Fredrik vill helst vinna över två småbarn :)

Ted skjuter

Fredde var duktig och diska efter maten
& jag dammsög hela lägenheten. Duktiga oss


Och idag vet jag inte riktigt vad som händer. Skulle egentligen ha varit på förskola, men sitter lite fast här i Marma utan bil. Måste vara den enda nackdelen med att bo här.

Hade i alla fall tänkt gå ner till farmor och palla lite äpplen. Ska nämligen försöka mig på att göra en äppelpaj, för första gången i livet. Har köpt pajformer i alla fall, så det går framåt med hela "hemmafru-grejjen". Utöver det vet jag inte alls.


Här har ni ett recept jag hittade på
nätet, men jag tror jag ringer mamma
och tar hennes för min del.

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar.

Ingredienser:
3 stora äpplen i skivor
100 g smält margarin
1 dl socker
½ tsk kanel (mald)
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn


"Behöver de blöjor?"



Ja, idag ska vi in till stan och vara barnvakt. Kanske inget man är så sugen på att göra en måndag, men man får väl ställa upp. Förväntar oss att få tillbaka senare, höhö : ) Köpte en bok på Tradera, som nog kommer i övermorgon. Är roligt att se vad som händer där inne. Kan vara bra för Fredrik att få information också känns det som. Senast igår var vi och hälsade på Niklas & Natalie och passade på att ge dem en lite present till lille Liam. Vi satt och pratade och lite ditt o datt när Fredrik plötsligt frågade "men alltså, behöver de blöjor innen de blir typ ett halvår?" Haha, vi höll på att avlida. Han kan vara lite knäpp den där. Och är det någon som behöver föräldrakurs, så är det han :)


I helgen blev det en massa mer än vad jag hade tänkt från början. Soom vanligt med andra ord. På lördagen åkte fredde in till stan och festade med några vänner och jag passade på att hälsa på hos Sara, där också Sanna, Malin och Malin var. De drack vin & dylikt, och det måste varit den första gången jag känt ett litet sug att gå ut jag med. Men det gick över rätt fort efter att jag åkt. Åkte då en sväng till stan för att handla lite gotta till kvällen, och hämtade samtidigt upp Fredrik. Jag ville på något konstigt sätt inte att han skulle gå ut den kvällen. Och kanske var det en bra föraning med tanke på vad som hände den natten.

Tragiskt det som hänt, och jag har kommit på mig själv tänka "TUR att jag inte kände honom mer". Självisk blir man och tackar för att det inte var en av de närmaste till en själv. Men tankarna går fortfarande fram till dem i familjen, de är ändå min släkt. Han själv och jag var tremänningar, men jag träffade honom bara någon gång, genom en gemensam vän. Hur som helst så är det hemskt det som hänt.


 


Mat i Marma


Igår ville pappa med när jag skulle handla. Hjälpte till att hitta bra färger (till rimligt pris) samt någon duk + penslar. Så nu har jag ett starkit i alla fall. Handlade både på Dollar,Ö&B och E-center. Kom hem något senare med en massa gottans och roligheter.

Pappa och Ida hade inte sett hur vi har det här i Marma, så efter en snabbstädning var dom här. Stannde några timmar och vi gjorde kyckling & ris till middag. Fick med mig ännu en till på mitt och mammas lite udda tillbehör, nämligen äppelmos till maten. Jag tvekade innan jag hade smakat också kan jag säga, men nu kan jag inte vara utan det. Till riset och curryn så blir det riktigt gott med det till. Ni borde testa, man blir förvånad.

Ida Lundgren

Mats Lundgren


Efter maten hände inte mycket. De åkte, och Fredrik kom hem. Satt väl mest och kollade på tvn hela kvällen. Idag kommer han dock inte hem något från jobbet på lunchen, eftersom det är bjudna på smörgåstårta. Sitter och halvmorrar medan jag skriver detta, är otroligt avis.

Vet inte riktigt vad som händer senare idag, men jag skulle tro att vi nog hittar på något. Kanske bara vi två, eller så åker vi och hälsar på någon. Imorgon ska vi spendera halva dagen samt kvällen hos hans föräldrar, så då kan det kanske vara skönt att vara själva idag. Tycker att vi flänger runt så otroligt nu för tiden. Jag har köpt morötter & dipp som jag ska trycka i mig i alla fall, så mycket vet jag om helgen.



Så svårt


Trots att jag gick ett halvår och lärde mig data, och fixa med koder så fattar jag nu ingenting när jag vill ändra min blogg. jag måste nog ha lite hjälp från annan person. Tills dess får det bli en sak i taget, så nu får stå ut med det lite knäppa utseendet ibland.

Just nu har jag lessnat på alla koder för en kväll, och ska nu titta på Shrek 3.


Tråkigt



PERSONLIGHET - JAG ÄR:


Smart: Medium
Långsam: Ibland
Stressad: Mer nervös
Tålmodig: Lång stubin
Djup: Kan stämma
Öppen: Beror på vad
Ärlig: ALLTID
Positiv: Oftast
Rolig: Inte trist i alla fall
Ansvarsfull: Lär bli mer

VÄNSKAP - JAG HAR:

Svikit en kompis: En gång
Förlorat en bästa vän: Icke
Sagt att jag älskar en kompis: Ja
Sovit med en killkompis: Ja
Sovit med en tjejkompis: Ja
Pussat en av samma kön: Ja
Slagit en kompis: Ja
En kompis som vet allt: Nej
Berättat hemligheter: Nej

KÄRLEK - JAG HAR:

Blivit sårad: En gång
Haft stadigt förhållande: Har ett
Krossat någons hjärta: Tyvärr
Gett någon ditt hjärta: Ja
"Playat": ?
Sagt att jag älskar någon och menat det: Ja
Sagt att jag älskar någon och ljugit om det: Nej
Varit otrogen: Tyvärr


ÖVRIGT - JAG HAR:

Sytt: Ja
Opererat mig: Nej
Cyklat omkull: Många ggr
Sjungit i duschen: Varje gång
Hoppat bungyjump: Nej, men vill
Fobi för något: Många fobier
Sett någon dö: Mormor
Varit på begravning: 2 stycken
Sagt att jag hatar någon: Ja

LIVET:
Svart eller vitt: Svart
Rött eller blått: Blått
Skriva eller tala: Skriva
Vatten eller cola: Vatten
Nagelbitare: Nej
Mobil eller mp3: Mobil
Snygg eller charmig: Charmig
Lösgodis eller choklad: Lösgodis
Frukt eller grönsaker: Frukt
Film eller serie: Film/serie
Festa eller softa: Softa
Sommar eller vinter: Verkligen sommar
Fredag eller lördag: Fredag
Ljus eller lampa: Ljus
Övervikt eller undernärd: XL
Kärlek eller vänskap: Båda
Bio eller hemmakväll: Hemmakväll

HAR DU:
Snattat mer än 3 ggr: 13 & cool
Tagit pengar av dina föräldrar: Ja
Gjort illa dig själv med flit för att få ha snygga plåster: Va?
Mobbat någon: Tror jag inte
Kollat på porrfilm: Ja
Tyckt att en lärare är het: Musikläraren i 5an
Tagit nakenbilder: Nej
Kysst någon: Ja
Skänkt pengar till behövande, hur mkt: Vet inte riktigt
Hjälpt någon som har druckit: Ja
Koss hörlurar: ?

BRUKAR DU:
Skolka: Brukade hända
Kolla på sexprogram, vilka: Fråga Olle
Spana in dom av ditt eget kön: Klart man gör
Lyssna på samma låt 36645 ggr: Ja
Bli röd som en tomat när du blir generad: Hänt ibland
Ljuga varje dag: Icke
Sminka dig mycket: Knappt alls
Spela extra hög musik för att störa andra: Nej
Bli kåt av massage: Dregglar lite extra bara
Lyssna på hiphop: Hiphop Sara & Hiphop Alex

VÄLJ:
Dator eller tv: Tv
Kompisar eller flick/pojkvän: Båda
Falukorv eller grillkorv: Tillmans falu
En kompis som är rolig men dum eller en som är snäll men tråkig: Rolig & dum
Sexnoveller eller porrfilmer: Film

HUR:
Bra är du i skolan på en skala 1-10: Var kanske en 6-7
Flirtar du: Inte längre
Många ggr har du färgat håret: X antal ggr sedan 5e klass
Dricker du te (mjölk, socker): Nej
Länge sover du på natten: För många timmar nu

VEM:
Köper dina underkläder: Jag
Stör du dig mest på: Reinfeldt
Tog på dig sist: Freddeboy
Tyckte du synd om senast: Mamma
Fick du en kram av senast: Fredrik


Kenny



Idag är det en tråkig och slö dag.
Bestämde mig för att fixa fram Kenny Begins, eftersom jag Fortfarande inte sett den. Och tyvärr måste jag påstå att jag är besviken på den. För det första så borde Björn Gustavsson varit med betydligt mer än han var nu, och sen var det för lite av det ironiska hårskaket & " så slut". Men den hade sina roliga inslag också.

Fixade också hem Dunderklumpen som jag ska se snart. Klassiker.

Fredrik kommer väl hem runt 6, och då blir det käk. Idag ska jag laga korvstroganof. Efter maten så vet jag inte om han kanske ska åka och jobba i några timmar. I så fall blir det en till film för min del, annars vet jag inte ännu. Men det blir inget mer speciellt än tvn i alla fall. Det är en sån dag idag.


Måla måla


Sara kom ut vid halv 12 och vi fick för oss att börja min idé att göra om lite i pannrummet. Började efter någon timme, och lyckades stanna där nere nästan hela dagen. Fick skura, mäta och sträcka på sig oändligt, men det var det värt. Det blev väldigt mycket bättre där nere i alla fall, trots att vi fick grovmåla eftersom vi inte hade några mindre penslar. Men det var en bra sysselsättning på en vanlig tisdag.

Och just det, spank you Säris!


Sara är redo för skrubbning

Jag kämpar med pensel

Och vi lyckades få fram ett träd

Den andra väggen var jobbigare att göra



Prylar klart


Igår var vi in till stan och åt friterad kyckling med ris + kladdkaka. Vid 8 var jag så mätt och trött så det var nära att somna i bilen. Skulle stanna till hos Fredriks chef för att kolla in lite saker som de hade tänkt att vi kunde köpa av dem. Jag hade gissat på en vagn + lite leksaker kanske. Väl där höll jag på att svimma när vi möttes av ett hav av prylar i vardagsrummet. Jag tror att det tog ca 30 min bara att visa alla saker de ställt fram. Min första reaktion var " aldrig att vi har råd att köpa allting " !

Men de visade och hade sig, och sen kom de fram till priset. 2.500 kr (!) Jag höll på att sätta i halsen, och det tror jag Fredrik nästan gjorde. Där kom vi och vara berädda att betala det för en av vagnarna, och så blev vi erbjudna att ta ALLT för den summan. Och då var det inte skitprylar heller, utan riktiga vara.

Jag ska försöka radda upp det som vi fick med : 2 vagnar (en värd ca 8.000 och en till oanvänd med prislappen kvar på), Spjälsäng, Bilbarnstol, Golvvagga, Badbalja, Skötbord, en jääävla massa prylar och kläder ( ungefär 10 dressar, 1 par skor och 2 mössor.

Allt detta för 2.500 kr !
Kunde inte blir bättre.


Vi kollade grejjerna, var överlyckliga och valde att stanna en stund. Den stunden blev en timme, och den timmen blev till fler. Jag började få ont i röva av att sitta så länge och kollade klockan. Den var halv 1 på natten, och där satt dom som skulle upp och jobba. For hem, lastade ur och somnade nöjda den kvällen.


Vagn nr, köpt för 8.000 ord

Vagn nr 2, aldrig använd med prislapp kvar

Bilstol, gung/vagga, badbalja
+ en hel låda med prylar

Låda nr 1 med prylar

Låda nr 2, med bland annat babygym


Och en jättefin spjälsäng. Den är just för tillfället
totalt intryckt i sovrummet tills det blir annat hem.
Såg i alla fall myspysigt ut där, och fick nästan
lust att krypa ner själv.


Idag åkte jag och mamma upp till Hudik för ett till ultraljud. Vi möttes (observera att hon kom 20 min för sent ) av en sur kärring som inte riktigt kunde prata svenska som ifrågasatte i stort sätt allt, och som snäste när man frågade om saker och ting.

Frågade såklart om hon kunde se vad det var för något där inne, men fick ett "NÄ" till svar först. Gick ut och babblade i telefonen i några minuter och när hon kom tillbaka så frågade jag igen. Hon sa att hon ville inte undersöka det men att hon inte hade sett någon snopp när hon hade undersökt i alla fall. Hon hade kollat rakt mellan benen och då passade mamma på att kolla i alla fall, och hon hade inte heller sett något (själv fattade jag inte ens vad som var fram och bak denna gång). Så kaaanske att det är en flicka, men absolut inte 100.

Aja, pojke eller flicka så köpte jag en mysig sparkdräkt idag på H&M. En brun nalledress med öron på. Jag kunde faktiskt inte låta bli, och sen passar det till både påg eller piga. Resten av dagen blir lugn, kanske tar mig en lur i soffan efter maten. Eller så ska jag tvätta pannrummet i källaren. Har fått för att städa upp där nere och göra fint. Var in på Coop igår och köpte färg, så nu kan jag gå lös där nere. Då gör det inget om det blir fult. Kanske målar ett träd, vi får se.

Varmt och mysigt till tidiga våren











Samma lika idag


Idag är det i stort sätt lika dåligt som igår. Vaknade med andnöd ca 10 ggr i natt och i morse var det förjäkligt. Det är extra värdelöst nu när man inte kan proppa i sig vilka förkyldningsmedeciner man vill. Och absolut inte nässpray. Bara att kasta fram de gamla näsdukarna och sitta & snörvla.

Idag är Fredde och hjälper till med bilen som dom drog hem från Gävle igår. Blev något fel på den på vägen så han kom inte hem förrän halv 12 någon gång. Med andra ord hade jag väldigt tråkigt. Och nu är han och grejjar åter igen. Men ja, man kan förstå att det kanske inte är så roligt att vara med en halvdöd person på soffan.

Senare går vi över till fam.Petterson och käkar mat. Jag orkar nämligen Icke göra något idag. Och imorgon ska vi äta inne hos min familj. Behöver inte laga mat på hela helgen. SKÖNT! Ska även åka och titta på lite barnsaker imorgon hos Fredriks chef. Kan sitta fint att få köpa lite billigare saker nu i början, det kostar nämligen inte lite med alla prylar man måste ha. Det enda tråkiga just nu är att inte veta vad det är för något där inne. Jag vill veta, så att man sakta med säkert kan börja kika efter kläder och andra saker. Det är inget roligt att köpa neutrala prylar. Finns så mycket häftigt att köpa om man vet vad det är.

Börjar bli lite putning


Svårare och svårare att se fötterna :)

Ska faktiskt på ett till ultraljud på måndag, kanske de ser vad det är för något då. Annars finns det tydligen några ställen i Stockholm som man kan gå till för att se, men inte innan vecka 24-25 dock. Så på måndag är nästa titten på lillen. Den här gången kan inte F ta ledigt från jobbet, så därför följer mamma med. Hon var Inte omöjlig på det kan jag säga. Innan ska vi nog traska in på stan för att kika lite. Jag behöver verkligen köpa lite tjockade tights, då jag i stort sätt bara kan ha det och tunika/klänning nu för tiden.

Så förhoppningsvis kanske det kommer lite nya bilder på honom/henne här på bloggen på måndag eller tisdag. Håll utkik : )

 


Just like heaven




Ikväll blir det åter fjantfilm för hela slanten. Har inskaffat mig en påse ostbollar, samt en hallonsoda. Njuter lite smått (i smyg) att Fredrik & Mathias fått problem med bilen på väg hem från Gävle, för då kan han inte klaga på filmvalet när han kommer : )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







 



Sjukling



Igår var både jag och Fredde rätt slitna, och sov mellan 6-8 först, sen la vi oss på riktigt vid 10 senare. Helt slut som människor. När vi la oss blev jag genast Mycket sämre för min del och det tog en enorm tid att somna riktigt. Sen har jag fått reda på att jag pratat i sömnen nästan hela natten. Feberyra brukar det också kallas.

Idag är det verkligen inte okej, lagomt till helgen såklart. Sjuk kan jag väl ändå vara på veckan.. Så min dag kommer att spenderas i soffan med en snörvlande näsa. Fredrik ska med en vän till Gävle efter jobbet och kommer inte hem förrän ikväll så det vetta faun vad det ska ätas senare. Orkar verkligen inte laga mat åt mig själv i alla fall.


Nya tossar till lillen



RSS 2.0