.



Roligt väder?


Vilken besvikelse när det var samma (värre till och med) imorse än inatt vid halv 5. Stod i halvmörkret och tittade ut medan Mollis mat blev klar, och Hoppades att det skulle bli bättre tills nästa gång jag vaknade. Men vädergudarna ville inte höra på denna gång. Surt.

Aja.. inte släpa surläppen helt i backen nu.
Fredrik slutar troligen tidigare idag och då ska vi börja göra oss klara inför kvällen. Blir rätt stressigt eftersom vi ska in till stan med gumman också. Men jag ska packa allt klart så det är bara att åka. Får se vad nu Mollie hittar på hos mormor. Kanske får se sin allra första Maj-kasa :)

Hade tänkt vara vaken från nu och grejja lite, men det känns inte aktuellt alls. Allt det ruggiga drar sig in i lägenheten och jag får bara lust att lägga mig igen. Kanske busar till med lite ostkrokar och kikar på Nyhetsmorgon, och sedan Malou. Ärligt talat så är det inte så pjåkigt. Ökan, jag förstår dig först nu :)


Ses kanske i dimman ikväll då.

(bokstavligt talat)






.



Vad som skulle..


Ja.. Vad som skulle bli en lugn dag då jag och Mollan inte skulle visa oss för någon blev rätt fartfylld ändå. Imorse vid 9 kom mamma som skulle passa M medan jag var på min "6 veckors kontroll". Som vanligt är jag seg, så det blev en 8-veckors för mig. Man fyllde väl mest i papper ang förlossningen & hälsan idag. Sen pratade man lite på vad man sedan skulle välja för preventivmedel. Och en sak är då i alla fall säkert.. Jag tänker ICKE använta piller något mer. Vi har ju sett hur de fungerade ;)

Fredrik hann bara åka tillbaka till jobbet efter lunchen så kom Tea + Kevin & Sandra. De var sugna på promenad lät det som, men då fick jag stoppa karusellen. Pallade inte att traska idag. Trött och sliten har jag varit både igår och idag. Det slutade med att vi satt oss ute på altanen och bara snicksnackade i någon timme innan de for vidare hem. Vid den tiden blev det käk.

Men dagen var inte klar där inte. Efter maten så kikade Nathalie & Niklas + Liam in. Med dem satt vi och umgicks med till en halv 9, och efter det blev det natta för lillan. Så fort vår skatt hade slagit igen ögonen så har det varit fullt upp för oss båda. Fredrik är nere i källaren och hamrar på sin projektorduk ( hur lång tid har han lagt ned på den där nu tro? ) Själv har jag löpt runt och fixat med alla blommor här i lägenheten. Vattna/duscha dem och stödja några av dem med pinnar eftersom de börjar att bli för långa. Ska beskära här någon dag, men just nu fick det bli en fuskis. Mycket trevligare blir det i alla fall med lite grönt. Mer hemtrevligt. Äntligen..



Av Nathalie, Niklas & Liam
fick Mollan en klänning, tights och strumpor.
Dem tackar vi för :)





Imorgon kör vi in gumman till stan vid 4 och där blir hon kvar till lördag eftermiddag. För imorgon är det sista April och jag ska köra min stora debut. Ska nämligen göra mig ett försök att dricka alkohol för första gången på nästan ett år. Har laddat med ett vitt vin, men jag känner på mig att jag inte kommer att klara ens hälften. Får helt enkelt köra varannan vatten :)

Fredrik har själv bestämt att han skulle ta det lugnt för att hålla ett öga på mig, så att jag inte hamnar i någon kissbuske innan det är klart. Han är omtänksam den där, haha ;P Kul att få träffa Matta imorgon blir det i alla fall. Och Ökis får jag träffa på söndag. Blir en bra helg det här.



Nu är det natta!

Kanske ses imorgon mina vänner


 


.



Fotbollsdag


Igår vid halv 6 kom hela gänget från stan.
Jag och Fredde åt ett slag efter att han kommit hem, men sen blev det hålligång i lekparken. Fredrik, Tony & grabbarna spelade tills svetten rann på dem alla, innan vi gick in och fikade lite. Var dock jobbigt för grabbarna att slita sig härifrån eftersom Fredrik visade hur kul det var att spela bil-spel på projektorn. Kommer bli tjat om det där känner jag på mig.

Och på tal om den så är det helt sjukt att vi Fortfarande inte fått upp ramen till den. Så fram tills nu har vi kört rakt på väggen. Var inte dåligt det heller, men en duk skulle göra det hela så mycket bättre. Men nu väntar vi bara på resterande bilder som kommer på posten, och sen ska vi börja sätta upp lite på väggarna. Börjar reta sig på att det är så stelt här hemma.

Resten av dagen ska jag nog inte göra så mycket. Ser väl ut att vara skapligt väder, så antagligen går jag ut och krattar det sista lite senare. Först ska Mollan vakna ännu en gång och då ska vi äta & klä på oss. Men om jag känner henne rätt så kommer hon inte vara så sugen på att sova igen i vagnen då :)



Fullt ös, medvetslös


Mormor & Mollis hejjade på


Mannen min


Så här svettig blir man efter fotboll





.


Mollie Pigg


Idag har jag en riktig Disneybody med Mimmi på.

Den fick jag av Mats & Nina. Tack :)




Idag vid 10tiden var vi in och handlade. Jag köpte lite målarfärg på Ö&B (blev en ljusblå) och lite billiga ljuslyktor som kan hänga ute på verandan. Längtar tills man kan sitta där och läsa på sommarkvällarna med ljus och en stor filt.


Farmor Susanne var också med och hjälpte till att handla. Blir så mycket enklare när man är två när lillstumpan ska med. Kassar/vagnar/unge/skötväska. Blir en hel del saker som ska kånkas runt på.

Nu ligger Mollan och sover en stund och jag har nyss sorterat upp lite av korten som kom med posten idag. Råkade vara klant och bara skicka efter förstoringarna + de bilder som jag skulle ha dubletter på, så nu är det fortfarande 62 kort som ska beställas. Som tur är så får jag de små gratis, men måste ändå betala et extra porto. Fast 29 kr har ingen dött av.

Lite senare kommer hela familjen ut från stan. Då ska Fredrik spela lite boll med grabbarna och de ska väl inviga lekparken inför sommaren. Underbart att all snö är borta!

Ikväll blir det natta lika tidigt som igår. Vi la henne strax innan 22 och jag sov strax efter 22. Brukar annars somna efter 12 jämt, men nu måste jag ge upp det. Om jag lägger mig vid den här tiden så får jag ca 6-7 timmar (vår tjej har blivit duktig att sova i egen säng nu) sömn innan det är dags för nattpasset. Kändes skapligt mer utvilad imorse än vad jag brukar göra.


.



Dagens klädval



Idag när mamma skulle klä på mig så kände jag att det var läge att vara extra fin & inte ha den tråkiga mjukisdressen hon tog fram först.

" Men Mollan, det är bara en vanlig måndag.." - sa mamma.

Jag skrek lite och till sist fick hon ge upp och sätta på mig en klänning & tights istället. Jag skulle trots allt visa upp mig för farmor
(och där med också halva Marma), så då gäller det att visa sin bästa sida.



Men är den inte söt, min huvudrosett? :)



Hörs snart igen !   Puss på er 

/ Mollie Petterson







.


Symaskinskungen



Symaskinskungen ? Nej, skulle inte tro det.

I lördags var det ett gäng grabbar här som spelade tvspel med Fredde. Jag bestämde mig då för att passa på att sy mina draperier av tyget jag köpte billigt på IKEA sist jag och mamma var där. Jo men visst.. Jag satt nog i 1 timme för att bara installera rätt eftersom inget var gjort på den. Olika tryck på de båda trådarna m.m.. Svårt.

Till slut lyckades jag i alla fall, men det var jobbigare än vad jag mindes. Det tog en jäkla tid och jag var inte klar förrän grabbarna gav upp vid 4 på natten. Skapligt less på allt som hette maskin då faktiskt. Hur som haver så blev det i alla fall klart och nu sitter det uppe. Riktigt snyggt, och jag är faktiskt nöjd med mig själv som stod ut :)



Draperi framför garderoberna för att
dölja jackor m.m.





Fina färger och former




Idag är det åter igen måndag och jag hade väl tänkt få lite gjort. Åka in på Coop och köpa en fin färg. Den billigaste som finns blir det eftersom den ska sitta i källaren. Målade vitt nu, men kände lite som att det så mycket källarstuk på det hela. Skulle vara med mysigt att ha en färg istället. Blir härligt att ha ett gästrum där nere nu till sommaren så att folk kan stanna kvar.

Mollan ska passa på att leka med farmor när hon väl är ledig från jobbet. Hon är inte omöjlig att sitta barnvakt länge, så då hinner jag med en hel del. Nu när lillan fått ordentlig balans på magen så sover hon en massa timmar om natten också, så jag är skapligt pigg på dagarna. Riktigt skönt. Sen blir man taggad när man tittar ut och ser det fina vädret också. Kanske skulle ta och sätta sig i solen ute istället för att stå i en källare?

Lata sig?
Nej det har inte ens kommit på tanken sedan vi började flytta hit. Det tar som sagt sin lilla tid när vi har snuttan, men det börjar ta sig. Igårkväll satte vi upp de sista gardinstängerna. Dock inte gardiner, för de som jag köpt passade inte alls till så som jag trodde de skulle göra. Får vänta med dem tills jag hittar några finare.

Nej, nu ska jag underhålla min dotter som nu sitter i sin stol här brevid och ser lite småtrött ut. Mätt och belåten är hon och då passar jag på att blogga lite :)



Igår på kvällningen kom Mattias & Emelie.
Var meningen att vi skulle kolla film, men
det sket sig med dvdn. Trevligt ändå :)








.



Äntligen internet


Efter en oändlig tid med att beställa & vänta på allt tillbehör så har vi äntligen fått igång internet. Det har tagit en lång tid men nu ska det förhoppningsvis fungera. Fast det har egentligen inte spelar sådan stor roll eftersom vi ändå inte haft tid till dator.

En liten uppdatering är väl på sin plats..

Mollan blir nu på lördag hela 7 veckor, snart 2 månader :) Varför jag nämde att vi inte haft någon till till dator beror mest på att vår lilla klimp fått kolik och har skrikit i mammas öra i någon vecka i sträck. Efter väldigt lite sömn så prövade vi desperat en medecin som lyckligtvis fungerade. Efter det har allt gått superbra och hon gnäller som en vanlig bäbis igen :) Ärligt talat så vet jaf inte vad jag skulle ha tagit mig till om det fortsatt som det gjorde. Jag lider verkligen med föräldrar till barn med kolik.


Surläppen framme




Med nya lägenheten går det bara fint. Nu har vi fått in allt på plats, men det har ännu inte hunnits med att sätta upp tavlor. SÅ mycket har vi med andra ord haft att göra. Idag var jag och mamma på IKEA och jag handlade lite av det sista som behövs. I skrivande stund sitter jag och beställer en massa bilder som jag ska sätta in i de nya och fina ramarna. Gissa vad de bilderna föreställer? Av 60 bilder så är Mollie med på säkert 55. Det går på något sätt inte att se sig mätt på henne :)

Just nu är klockan rätt mycket och jag ska hinna fixa lite innan det blir sängen. Gumman ligger redan (observera i sin EGEN säng). Vi började med det för 2 dagar sedan och det har fungerat superbra. För en vecka sedan hade det Aldrig varit möjligt. Den där medecinen är guld värd.

Jag ska försöka att uppdatera med nya bilder här också, men det får bli en annan dag. Tills dess så får ni ha det så bra!



Hej då säger Mollis



.


Tavlor


Igår var jag ned till farmor & Eyvind och fotade pappas alla tavlor som hänger överallt där. Hade tänkt lägga upp dem på nya hemsidan, när det blivit lite finare dvs. Här får ni tre av dem. De som jag själv tycker är snyggast.











Idag blir det packa för fulla muggar, för imorgon flyttar vi över allt. Det var tydligen ett helt gäng som skulle hjälpa till, så det lär gå undan :) Så inatt blir det sista här hemma. Lite läskigt, men mest kul.



Eyvind träffade Mollan för första gången

RSS 2.0