.


Vecka 32

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor.




1,7 kg  42 cm lång


Jaha, då var man inne på vecka 32.. 8 veckor kvar. Undrar om lillan kommer ut tidigare som jag kännt på mig? Längtas efter att få träffa henne för första gången, men kan gärna få stanna kvar tills den 7 Mars ändå :)

Magkrämporna har lagt av lite nu, och jag hoppas att det fortsätter så. Förutom det är det inte så jobbigt nu faktiskt. Jag trodde att det skulle vara jättejobbigt, men det är helt okej om man jämför med i början. Då är lite ont i ryggen och kramp i benen som en fis i rymden.

Just nu ser jag/vi fram emot föräldrakursen som börjar snart. Nu börjar den strax, och håller på 1 gång i veckan*3-4 ggr. Sen är det redan sent i Feb och då är det nästan dags. Det kommer att gå väldigt snabbt det här tror jag. I alla fall nu när det är så mycket som händer här framöver.

Hoppas hoppas hoppas också på att det blir en lite tidigare flytt, så att man kanske hinner fixa klart tills Mars. Skulle vara riktigt skönt att få komma in på det nya stället på en gång, istället för att flytta på sig på en gång. Komma in i rutinerna på stället man ska bo på i något/några år.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0