.

Julig Gräddkola

100 g smör
3 dl socker
2 dl grädde
1 dl sirap


1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull/gryta
2. Blanda i de andra sakerna och koka i ca 15-20 min
3. Gör kulprovet för rätt konsistens
4. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna
5. Frys in/ vira till separata karameller




Lite slavigt inslagna, men det ät svårt att
göra alla fina när det blir närmare 50 stycken 



Var lite fiffig och gjorde ett fint paket av ett
gammalt flingpaket, och satte en rosett på.
Billigt och fint i juletider




Kommentarer
Postat av: Farmor

Men vilken GOD gräddkola!! Åt upp alla på raken under kvällen. Tack för recept. Kan man göra året runt....

2009-12-21 @ 12:32:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0