.


Vecka 27

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

875 gram , 37 cm


För min del så börjar det bli mer och mer irritations-saker som dyker upp. Det är Väldigt jobbigt att sova, då det fortfarande inte finns något bra sätt att ligga på. Nu när jag nyss fått in vanan att ligga rakt på rygg, så går det knappt längre. Det känns som hela "klumpen" ligger rakt på lungorna, och det blir svårt att andas. Men tydligen är det normalt nu sa barnmorskan. Utöver själva syre-bristen & andfåddheten så börjar det bli skapliga kramper i benen. Det tjatiga är att de oftast kommer på kvällen/natten, då man absolut inte vill ha dem.

Mycket klagande, men det får man. Om man tar bort dessa saker så är det bara mysigt. Sparkarna kan verka som om de bli mer sällan, men när de väl kommer så är det jäklar anamma. Ibland sparkar den lille så hårt att jag bli skrämd för en sekund. Vill väl göra sig ihågkommen där inne :)




Kommentarer
Postat av: pappa

glöm inte att dricka vatten,vätskebrist ger kramp.

Kram

2009-12-04 @ 12:08:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0