12


Gravid vecka 12


Musklerna fortsätter att växa så att fostret gör allt större och kraftigare rörelser. Hjärna och muskler koordineras. Fostret kan redan nu öppna och stänga sina händer och suga på tummen. Tår och fingrar får naglar. Fostret växer flera millimeter varje dag. Huvudet är stort i förhållande till resten av kroppen. Det börjar produceras mer fostervatten, då barnets njurar börjar producera och utsöndra urin.

 

Moderkakan är nu färdigutvecklad. Yrsel och huvudvärk är normalt och beror troligen på den ökade blodmängden hos den gravida. Illamåendet ger ofta med sig vid denna tidpunkt. Många kommer att må bättre och vara mindre trötta i vecka 12.Urineringen normaliseras också. Täta nattliga toabesök reduceras för en tid.

Bebis ca 5,5 cm   



Själv kan jag tycka att det börjar bli en konstig period med mycket "upp & ner". Ena stunden är jag på topp och vill hitta på en massa, medan jag i andra stunden bara vill gräva ned mig någonstans. Humörsvängningar så det smäller om det. Just idag är det inte en rolig dag och jag funderar på att stanna i pyamasen exakt hela dagen. Här även lyckats få ont i skallen nästan hela dagarna, men tydligen är det normalt. Men jag undrar när det egentligen ska stabilisera sig så man får må som vanligt igen. Men jag är ändå glad för att det mesta av illamåendet har försvunnit. De där åksjukepillrena räddade många dagar där ett tag.



De ringde från mitt "jobb" som jag fått. det stod fel på pappret jag fått hem, då det blev lite osäkerhet ang dagarna, men nu är det klart. Börjar nu på torsdag och håller på till tors-fred-lördag nästa vecka. Har räknat lite på timmarna, och sammalagt blir det 74 timmar på 8 dagar (med luncher borträknade), vilket är en hel del. I alla fall för mig som inte jobbat på hur länge sen som helst. men det är som tur är inte ett speciellt krävande arbete, men ändå. Hoppas verkligen att jag kommer få en stol eller liknande, för ryggen har även börjat krångla, och det ömmar lite efter någon timme på fötter. Men det ska nog gå bra i alla fall. det är fint att dra in några tusen, så man kan köpa lite roliga saker. var meningen att vi skulle på IKEA nu i helgen, men det får flyttas till nästa helt enkelt.

Det kan också vara lite bra att det framflyttas, för det behövs lite planering här också eventuellt. det är nämligen så att vi kanske ska flytta. Men bara ca 100 meter. Det är så att det är ett par som vill byta till en 2a i Fredriks mamma & pappas länga, så nu ska vi höra om de vill byta med oss. jag har kollat lite här hemma, och vi får helt enkelt inte plats med allt som måste in. Och eftersom det bara är 700:- skillnad på hyra, så är det väldigt värt det. Då får vi en skapligt nyrenoverad 3a istället för denna. Jag håller verkligen tummarna på att de går med på det. I så fall blir det flytt nu innan vintern, dvs rätt snart.








Kommentarer
Postat av: sandra

Vad roligt med flytt, vart är det då? :p

2009-08-24 @ 16:49:18
URL: http://http:/sandraosth.blogg.se
Postat av: Camilla

Du kommer att må bättre snart, jag lovar. I den andra trimestern brukar man må som en prinsessa o vara pysselsugen som 17 så det är nog helt rätt tid att flytta. Under tiden arbetar Pido på att bli en häftig moster (brände fast lila slingor i håret idag, det tyckte hon var snyggt.) Puss å kram//Millan

2009-08-24 @ 19:42:14
URL: http://pusspipan.bloggsida.se
Postat av: Anonym

Du har aldrig varit uppe där fredriks föräldrar bor då? Man svänger vänster i Y alldeles innan fredrik där. Det är precis lika som här, fast 3or och bättre planlösning. Hoppas att de vill byta nu bara :)

2009-08-24 @ 21:59:27
Postat av: Anonym

Ja, får väl se hur det blir :) Lila slingor hade jag också förr i tiden :)

2009-08-24 @ 22:00:11
Postat av: Farmor

Men va nyfiken jag blir, vart ska du jobba?

Janne o Lena på Lötgärdet har fått den glada nyheten ikväll.

2009-08-24 @ 22:44:59
Postat av: Alex

De har bytt ägare och system på Jet-macken i stan, så jag ska stå där i 8 dagar och hjälpa folk med det nya. 74 timmar (utan luncher inräknade) så det blir rätt mycket på bara 8 dagar.

2009-08-25 @ 10:37:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0