.



Vecka 30


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.



Själv är man sliten mest hela tiden. Får dåligt blodtryck och måste äta riktigt vidriga järntabletter som jag helst slulle vilja kasta bort. Konstigt att de kan vara så vidriga med tanke på att de är i kapslar, men smaken sitter kvar i halsen och munnen i flera timmar efter. Blää!

 

Imorse hade jag ordentliga förvärkar, som inte var en favorit. Spelar ingen roll hur man ligger så gör det lika ont. Magknip gånger 5 i smärta, kan man kanske likna det med. Konstig känsla. Men för varje sådan så är det ett tecken på att det börjar närma sig sakta men säkert. Nu är Mickelsson hemma för jul, och nästa gång hon kommer till Söderhamn så är den lille född. Tyckte det var nyss som vi berättade för vännerna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0